Találatok a következő kifejezésre: A második várom, (172 db)

Kapok gyedet a másodikra, ha közben a cég megszűnik? Egy kis cégtől jöttem el, most becsődölnek, én meg a másodikat várom októberre.

A nagyobb gyermekem júniusban lesz 3 éves.

Legjobb válasz: Nem:( Akkor kanál, ha a gyed alatt szûnt volna meg, és azalatt születik a tesó. Irány a munkanélküli, és jelentkezz be álláskeresésire, akkor járni fog minden.

Nem:( Akkor kanál, ha a gyed alatt szûnt volna meg, és azalatt születik a tesó. Irány a munkanélküli, és jelentkezz be álláskeresésire, akkor járni fog minden.
Azt akartam még írni, hogy ha megszûnik a munkahely, 3 napon belül menj passzív táppénzre (30 nap) és utána a munkanélkülire. Mikor szûnik meg a cégetek?
A kérdező hozzászólása: Kanál?? Ez valamit jelent (csak nem értem), vagy kapnál akart lenni? Nem tudom, mikor jár álláskeresési, mivel ennél a cégnél 2 évet dolgoztam az elsõ babám születése elõtt, elõtte pedig egy másik cégnél 1 évet, de kiderült utóbb, hogy ott nem is voltunk bejelentve :/ Elõtte pedig még suliba jártam.
A kérdező hozzászólása: Hát pontosan nem mondta meg a fõnököm, pénteken beszéltem vele, meg a könyveléssel telefonon. Még most május 20.ig biztos nem szûnik meg.De a nyár folyamán már biztos. De akkor pontosan meg kell kérdezzem.
:DD Bocsi, kapnál. Látod, nem is vettem észre. Ha dolgoztál két évet, akkor járni fog a járadék, vagyis ha októberben szülsz, akkor simán minden ki fog jönni. Ha pl. júliusban megszûnik, akkor elõször augusztusig passzív táppénz, majd egy-másfél hónap álláskeresési, utána tgyás. Amikor lejár a tgyás, vissza kell jelentkezned álláskeresésire pár napra, amíg igényled a gyed-et, majd le kell mondani. Kicsit bajolós, de legalább így kapsz a második babára is normális pénzt, nemcsak gyes-t.
A kérdező hozzászólása: Hú nagyon köszi. Az legyen a legkevesebb hogy utána kell járkálni. Amúgy ez mostanában változott? mert én még 2 éve úgy tudtam hogy az álláskeresési csak annyak jár (és csak max.90 napig) aki 4 évet dolgozott elõtte folyamatosan.
nem 4 évig folyamatosan, hanem 4 éven belül 365 napig:) És neked ez megvan:) 91 napig jár, valóban, de a passzív táppénzzel együtt meglesz az:) Itt tudod megnézni: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
A kérdező hozzászólása: ÁÁ értem, hálásan köszönöm!!!!

18 hetes kismami vok a másodikat várom. Az első babám megmozdult már 17 hetesen ez meg még vígan elvan mocorgás nélkül. Normális ez?

Legjobb válasz: Mocorog õ, csak nem érzed. Lehet, hogy kisebb, mint az elõzõ, vagy több a magzatvíz és jól elfér. Ne aggódj, nincs semmi baj, ennyi idõsen nem kell még minden megmozdulását érezni, ezt majd késõbb bepótolja, de ezt már biztos tapasztaltad az elõzõnél :) Minden jót!

Mocorog õ, csak nem érzed. Lehet, hogy kisebb, mint az elõzõ, vagy több a magzatvíz és jól elfér. Ne aggódj, nincs semmi baj, ennyi idõsen nem kell még minden megmozdulását érezni, ezt majd késõbb bepótolja, de ezt már biztos tapasztaltad az elõzõnél :) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Hát ez a terhesség teljesen más mint az elsõ, minden fordítva történik. kicsit nyugodtabb lettem, köszi!
Ha a lepény az elülsõ falon tapadt meg, akkor érezheted kicsit késõbb a mozgást.
Szivesen! Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet, mert ha a 2. babád akkor te már tudod mit is kellene érezned, de ha elülsõ fali a lepény akkor a baba hátul növekszik és ezért lehet késõbb érezni. Nekem elsõ babám és már a 17. héten éreztem, mert a lepény hátsófali és a baba van elõl a hasfalamnál. Na azóta is érzem rendesen, majd ki rúgja az oldalamat. :-) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ott van megtapadva köszi!!!

Akinek van már gyereke és a másodikat várja ki miből vett ujjat és mi az ami használt de tökéletes állapotú és abbol nem vesz ujjat : kellékre gondolok, cumis üveg, mellszívó ilyenek?

Legjobb válasz: Cumit, cumisüveget, rágókákat vettünk újat. Szóval amit a szájába vesz, de ezek lehet, hogy az én hülyeségeim :) Babakocsit, kiságyat, légzésfigyelõt stb. természetesen nem. A ruhák is megvoltak, szinte pont két év van közöttük,két fiam van, így azok jók voltak. Csak ha valamit nem "lehetett" otthagyni akkor vettem meg.

Cumit, cumisüveget, rágókákat vettünk újat. Szóval amit a szájába vesz, de ezek lehet, hogy az én hülyeségeim :) Babakocsit, kiságyat, légzésfigyelõt stb. természetesen nem. A ruhák is megvoltak, szinte pont két év van közöttük, két fiam van, így azok jók voltak. Csak ha valamit nem "lehetett" otthagyni akkor vettem meg.
Mi teljes új szobabbútort vettünk, mert elsö lányomé olyan kompltt hogy 0-12 éves korig használható. àgyat átalakítottuk, így azt is használja, pelenkázót is átalakítottuk, az most komód. ìgy új ágy, új pelenkázó, új szekrény, új polc, új matrac minden új. Cumisüvegekre vettem új cumikat, és ennyi. pár új mosható pelenka. és egy szett új ruha amiben haza hoztam, mert azt elraktuk mindegyik gyerektöl emlékbe. ennyi. összes ruha régi. járóka, pihenöszék, játékok, zenélök mind mind a régiek. Babakocsi is régi. na arra vettünk testvérfellépöt.
minden gyönyörû állapotban van és uni színekben. amit mindenképpen vennünk kell, kisruhák, ha fiú lesz és természetesen a közvetlen testtel érintkezõ dolgok, mint pl cumisüveg, cumi. ja meg pelenka. de ezen kívül semmi nem kell hála az égnek. remélem kisfiú lesz ;-)
Én újakat nem vettem a meglévõkbõl. Pelenkázó feltét az elsõ után tönkrement, vettem egy cumisüveget, mellszívó ilyenek, a megvannak, és szeretted akkor nem kell új. Én pluszba vettem egy pár dolgot, ami az elsõnél kimaradt, pl. mikrós sterilizáló, ilyesmi.
Én vennék ujjat, használtat is meg újat is, csak nem tudom, hol lehet kapni, pedig lenne mibõl.
Én csak cumisüveget, cumit veszek majd újonnan. Persze elõre nem, csak ha kelleni fog. Ja meg, ha fiú lesz, akkor kellenek ruhák, mert csak lányos ruháink vannak,


MÁr van egy gyerekünk, a másodikat várjuk. Nem gáz, hogy a sógornőm még mindig újra meg újra veszi a ruhákat a férjemnek?

Annyira kiakadok emiatt, pedig lehet, nem kéne ennyire. De miért neki vesz? Vegyen a barátjának.

Legjobb válasz: az a bajod,hogy az egyik testvér vesz a másiknak ruhát?szerintem ez nem baj.

az a bajod, hogy az egyik testvér vesz a másiknak ruhát?szerintem ez nem baj.
Ha olyan sok pénze van, vegye!
Szerintem meg tök jó fej tesója van a férjednek. Az enyémnek is húga van, majdnem minden alkalommal ruhát vesz neki (karácsony, szülinap stb.) Még úgy is, ha nincs apropó. (õk hamar megárvultak, talán innen ered az anyáskodás, de én nem bánom, jó, hogy ilyen jó testvérek, mi is azok vagyunk az enyémmel) Én örülök ennek, mert jó ízlése van, sosem fog mellé, és ez praktikus ajándék. Ne akadj ki, örülj inkább, hogy változatosan tud öltözni. :) Minden jót!
Mondjuk úgy, hogy megértelek. Férjem húga is olyan, mintha szerelmes lenne a bátyjába. Nehéz ezt megfogalmazni, de valami nem kerek... Gondolom Te is hasonlót érzel. Ugyanakkor ha férjem másik húgáról van szó, semmi furcsát nem érzek.
Az én férjem azt sem tudja, mi a mérete. Világ életében a nõk vették neki a ruháit. Szerintem se akadj ezen ki, inkább aranyos.

3 évvel ezelött szültem császármetszéssel. Most a 35 héten vagyok a másodikat várom és kb 2 hete kezdett fájni a vágásom. De belül érzem hogy fáj. Kívül is nagyon érzékeny lett. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: valószínû a pocakod feszíti a hegszövetet. Figyelgesd, elképzelhetõ még az is hogy megreped egy picit abõröd körülötte. ( ahegszövet kötõszövet nem nyúlik olyan jól mint a bõr). Ha nagy panasz okoz (tûrhetetlen fájdalom, hosszú,mély berepedések a bõrön) futás orvoshoz, akkor nem bírta a hasfalad a terhelést. Én is császáros voltam, annó kicsit tarok is ettõl alehetõségtõl, bár bõrgyógyászként tudom, hogy max0,001% az esély rá hogy be is következik a baj!

valószínû a pocakod feszíti a hegszövetet. Figyelgesd, elképzelhetõ még az is hogy megreped egy picit abõröd körülötte. ( ahegszövet kötõszövet nem nyúlik olyan jól mint a bõr). Ha nagy panasz okoz (tûrhetetlen fájdalom, hosszú, mély berepedések a bõrön) futás orvoshoz, akkor nem bírta a hasfalad a terhelést. Én is császáros voltam, annó kicsit tarok is ettõl alehetõségtõl, bár bõrgyógyászként tudom, hogy max0, 001% az esély rá hogy be is következik a baj!

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Mindenkinek rövidebb de fájdalmasabb volt a második vagy a többedik szülése? Sok választ várok hogy egy kb. átlagot tudjak levonni.

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ szülés 3,5 óráig tartott, a második 1,5 óra volt. Azért volt a második fájdalmasabb vagy kimerítõbb esetleg, mert nem tudta ma fájások között pihenni, hiszen annyira kevés idõ volt két fájás között, hogy akkor ott úgy éreztem ,hogy összefolynak a fájások. Mind a két babát fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Egyébként most csak a kérdés kapcsán gondoltam bele egy kicsit, amúgy azt mondanám, hogy a második könnyebb volt, mert már tudtam ,hogy mire számíthatok, sokkal jobban figyeltem a testem jelzéseire, mint az elsõnél. Ott még nagyon féltem mindentõl. Szóval inkább a másodikat ismételném, attól függetlenül, hogy nem tudtam közben pihenni.

Nekem az elsõ szülés 3, 5 óráig tartott, a második 1, 5 óra volt. Azért volt a második fájdalmasabb vagy kimerítõbb esetleg, mert nem tudta ma fájások között pihenni, hiszen annyira kevés idõ volt két fájás között, hogy akkor ott úgy éreztem , hogy összefolynak a fájások. Mind a két babát fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Egyébként most csak a kérdés kapcsán gondoltam bele egy kicsit, amúgy azt mondanám, hogy a második könnyebb volt, mert már tudtam , hogy mire számíthatok, sokkal jobban figyeltem a testem jelzéseire, mint az elsõnél. Ott még nagyon féltem mindentõl. Szóval inkább a másodikat ismételném, attól függetlenül, hogy nem tudtam közben pihenni.
Szia.Nekem az elso szules a fiammal fajdalmasabb es hosszabb volt, mint a masodik szules amikor a lanyomat hoztam a vilagra.A fiammal Szombaton delbe jelentkeztek a fajasok es Hetfon delutan szuletett meg.Viszont kicsi lanyommal Hetfon delelott jelentkeztek a fajasok es delutan mar a karjaimban tartottam.:-) Gratulalok a kisbabadhoz!Nem kell betojni, hisz te mar tudod, hogy mi var rad!:-) Legyen szep napod!:-)
2ó20p;1ó40p;1ó.Mindegyik egyformán fájdalmas volt.:) ))
3-szor szültem, a legutolsót éppen ma 1 hete! Hát, elemondhatom, hogy a harmadik volt a legrövidebb, de a legfájdalmasabb, legintenzívebb. az utófájásokról, méhösszehúzódásokról nem is beszélve...viszont a VILÁG CSODÁJA A GYERMEK! MEGÉR, mindent kínt!!!! Könnyû, gyors szülést Neked!
Nekem mindkét szülésem 1.5 óra volt, mindkettõnél kaptam oxitocint, mégis egész más volt a kettõ. Az elsõnél rögtön szinte egybefolytak a fájások, nem tudtam pihenni, ez a rövid idõ alatt is nagyon elfáradtam, remegett mindenem szülés után és durva fájásaim voltak. A második 10 perces enyhe fájásokkal kezdõdött, utána 5 perces, még a végén sem folytak egybe és alig erõsödtek.Mondhatom, hogy csak az utolsó 5-6 fájás volt durva, alig hittem, hogy így is lehet szülni, de ezek szerint lehet... Üdv, ilyet kívánok neked is.
Nekem az elsõ normál, 7 és fél óra az elsõ fájástól számítva. Kibírható, csendes. A másodiknál 40 perc alatt ment le minden. Õrült fájdalom volt, és ezáltal kegyetlen pszichés megterhelés. Amikor vége lett nem is érdekelt a baba, mert az okozta a legnagyobb örömöt, hogy túléltem. Nagyon gáz volt...
Belõlem szinte kirepûlt a második, még elfáradni sem volt idõm.12.30 kor otthon elfolyt a magzatvíz, 13.30 körûl értünk be a kórházba.Volt egy-egy fájásom, de amire inkább emlékszem, az a hatalmas nyomás, odalent.Alig bírtam felmenni a lépcsõn, mert azt hittem ott szülök meg.Felértünk gyorsan átestünk az adminisztráción, és 15.00-kor a 2.tolófájásra már kint volt a gyönyörû rózsaszín lányom.Mindenkinek ilyen szülést kívánok, magamnak is így harmadjára.34 heteske
Az elsõ 5 óra alatt lett meg szinte az elejétõl összefolyó brutál fájásokkal, örültem mikor vége lett, csk az jutott eszembe hogy úristen nem hittem hogy ez ennyire tud fájni... A másodiknál szinte fájások nélkül tágulgattam, a szülés napján minden fájdalom nélkül 3 ujjnyi voltam már délelõtt, délután visszamentünk a kórházb akkor már 4 ujjnyi voltam de semmi fájdalmas nem történt addig. Burkot repesztettek 3kor és 3.40re megvolt a lányom.A fájdalom intenzitása ugyanaz volt mint az elsõnél de sokkal rövidebb ideig és rendkivül gyorsan jöttek a tolófájások szóval nekem ezerszer könnyebb volt a második, 2 óra múlva már saját lábamon közlekedtem, 5 óra múlva már törökülésben szoptattam simán az ágyon :)
3 szulesem volt.Minden szulesnel gyengebbek voltak a fajasaim.

Aki a második babáját várja hogy tervezi?

Egy szobába lesz a naggyal a kicsi? vagy külön külön? vagy apa anya második bab egy szobába? ha egy szobába kerül a gyermek lefotóznád hogy alakitottad ki a szobát hogy két gyermek elférjen kényelmesen?

Legjobb válasz: Harmadikat várjuk. Elsõ kettõ egy szobában van az elejétõl. Nem is volt másra lehetõség. Mi is ott voltunk velük, bár mi egy magasított galériaágyon. Most úgy tervezzük, hogy a két nagy egy szobában lesz - bár kicsi a szoba, meglátjuk, hogyan tudjuk jól elrendezni (mivel most költözünk új lakásba). A kicsi az elején mellettünk lenne. Nem tudom, meddig, de amíg éjjel etetni kell, addig talán igen. Egyébként a második érkezésénél a legnagyobb kb össz-vissz kétszer ébredt fel éjjel az etetésre. Megnézte a picit, örült neki "egy sort", és öt perc múlva már blue

Harmadikat várjuk. Elsõ kettõ egy szobában van az elejétõl. Nem is volt másra lehetõség. Mi is ott voltunk velük, bár mi egy magasított galériaágyon. Most úgy tervezzük, hogy a két nagy egy szobában lesz - bár kicsi a szoba, meglátjuk, hogyan tudjuk jól elrendezni (mivel most költözünk új lakásba). A kicsi az elején mellettünk lenne. Nem tudom, meddig, de amíg éjjel etetni kell, addig talán igen. Egyébként a második érkezésénél a legnagyobb kb össz-vissz kétszer ébredt fel éjjel az etetésre. Megnézte a picit, örült neki "egy sort", és öt perc múlva már blue
...bocsi, a vége: ...már aludt is.
Az elso naptol egy szobaban voltak, szerintem ez a legjobb megoldas. Ugyis uj a helyzet, igy kesobb nem kell meg kulon az egy szobaba szoktatassal megszenvedni. Nem akartuk elore elhinni, higy igy lesz, de a nagyobbik (22 honap a korkulonbseg) par nap utan gond nelkul aludt akkor is, ha a pici sirt mellette. Nagyon kicsi, olyan 6-8 nm- es szobajuk volt akkor, a ket kisagy es egy kis szekreny fert el benne ugy, hogy az agyak kozott epp el lehetett menni.
Nálunk is egy szobában vannak a manókák. A nagyobbik most múlt 3 éves, a kicsi 2 hónapos. Nem ébred fel a nagylány a picire, igaz én elég rossz alvó vagyok, gyorsan tudok reagálni az ébredésekre. Egyszer jegyezte csak meg reggel 6-kor, hogy anya, felébredtem a kistesóra, de egy pillanat múlva már aludt is vissza.
A nagyobbnak elsõ perctõl kezdve külön szobája volt. Míg ébredt éjjel, addig én is ott aludtam. Ma már azon az ágyon õ alszik. Sokáig bent volt a kiságy is, de nemrég kihoztuk tõle. Szekrényt szeretnénk a helyére. Bár még így is elférne bent a kiságy, de mivel én nem szeretnék "szaladgálni" az éjjel ébredõ kicsihez, annyi hely meg nincs, h 3ágy legyen, így a kicsi velünk lesz a hálóban. Ha már a kicsi is abban az idõben fog elaludni-kelni, mint a nagy, akkor majd átköltöztetjük a gyerekszobába õt is. Lehet nem lesz egyszerû, de jelenleg ez most a legjobb megoldás.
22 hónap lesz köztük. Úgy terveztem, hogy a pici pár hónapig még velünk lesz a hálóban. Addig mindenképp amíg 1nél többször szopizik éjjel. Az elsõvel is így csináltuk. Aztán majd összeköltöznek. Késõbb ha igénylik, akkor kapnak külön szobát.

Most akkor hogy is van ez: a fiú babák szeretnek tovább bent lenni, de a második babák meg szeretnek előbb jönni, akkor mi van ha második és fiú babát várok?

Melyik téren er?sebbek a tapasztalatok? Melyik a dominánsabb, az hogy második szülés lesz és így el?bb jön majd (és egyúttal esetleg könnyebb és gyorsabb lesz), vagy pedig az hogy fiam lesz, és így akkor ? majd szépen elid?z odabent, és esetleg túl is hordom?

Legjobb válasz: Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.

Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.
Nekem kislányom van.A 42.héten indítottak.
elsõ fiam napra pontos volt a második is fiú õ ráhúzott négy napot, akkor is csak azért jött mert indították a szülést.
ja és három rokonom és egy barátnõm fiai is mind elõbb születtek két héttel a vártnál.
Nekem a lányom a 41.héten lett meg.Az ismerõsöm mind a 3 gyermekét túlhordta, ott van fiú és 2 lány. Körülöttem túlhordások voltak. :)
Az én eseteimben mérvadó volt:P
A harmadik lányunknál én is pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, mégis a védõnõ elszámolása szerint 1 nappal késõbb, a ciklusom szerint viszont 1 nappal hamarabb jött... Tehát a fogantatás idõpontja sem mérvadó.
1. fiam 40+4 napon lett indítva 2. fiam 42+0 napon indították, mert nem akart kibújni:) Mindkét esetben biztos volt a fogantatás napja, így elszámolás sem történt. A 2.nál ráadásul már az elsõ trimeszterben 1111 lett a cg értékem.
Nekem mind2 gyerekem pontosan érkezett, mert pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, szerintem ez választ is ad.
3 lányom van. Az elsõt túlhordtam +9 nap 2. hamarabb jött -2 nap 3. még hamarabb -11 nap
3 lányom van, az elsõt a kiírthoz képest +3 nappal szültem, a másodikat 1 héttel hordtam túl, a harmadik született a kiírt idõre. A szülés ideje, nem a baba neme és a terhesség számától függ!! Üdv:3 lányos
én mindkettõt túlhordtam, az egyik kisfiú a másik kislány :) mondjuk a kisfiamhoz (41.) képest a kislányom 2 nappal korábban jött (40+5) :) )
1. lány 39+3 2. lány 40+6 jól túlhordtam az elsõhöz képest :) (hozzá képest 10 nappal...) pedig futottam utána, mint a nyúl, a nagy pocakommal, emelgettem, stb, mégse indult be elõbb a szülés (22 hó különbség)

Masodik gyermekemet varom, igaz hogy a masodik szules az konnyebben es gyorsabban zajlik le? Az elso nagyon hoszu volt 18ora bizhatok benne hogy a masodik kevesebb lesz?

tudom ez egy olyan kerdes amire nem tudtok pontos valaszt irni de azoknak a valaszat varom inkabb akiknek az elso szulese nehez volt a masodik konnyebb

Legjobb válasz: wow az igen:)

A kérdező hozzászólása: wow az igen:)
Nekem az elsõ 4 óra alatt született, a 2.baba bõ 2 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis igaz azhogy a masodik hamarabb megvan! mikor a lanyomat megszultem anyosom azt mondta az elso megcsinalta a masodiknak az utjat igy konnyebb lesz a masodik:)
Szia! Én az elsõt szinte észre se vettem és meglett. Majdnem 4 kilóval. A második kilóval született és rettenetesen fájt. Én is úgy voltam vele, mint Te. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Talán ez volt a baj. Nem voltam felkészülve eléggé a lehetséges fájdalomra. Kíváncsi leszek a harmadikra. Üdv. 20 hetes km
Szia!Nekem az elsõ szülésem 7óra volt, a második 3óra alatt meglett.Szóval ez nálam bejött. Szorítok, hogy nálad is így legyen. Hány hetes vagy? Üdv:8hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt:) 10 hetes vagyok
Nekem az elsõ 20 óra volt, a második 4 óra alatt meglett fájásgyengeséggel....
Szerintem igaza lehet anyósodnak. Nekem az elsõ 6 óra alatt, a második 1, 5 óra alatt megvolt. Az elsõ gyenge szülés-gyanús fájástól számoltam az idõt. Mindkét gyerek 4 kiló fölött volt. Most a harmadik...hááát, remélem beérünk majd a kórházba. :) A szülésznõm is azt mondta, hogy minden gyerek hamarabb megvan mint az elõzõ, hacsak nincs bármilyen komplikáció.A fájdalomban nem könnyebb, csak idõben rövidebb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!