Találatok a következő kifejezésre: A második után hogyan (157 db)

Aki nem tervezte a harmadik gyereket, és hamar jött a második után, hogy fogadta?

Legjobb válasz: a ferjem majd kiugrott a borebol olyan boldog volt. en meg sirtam , ra 2-3.napra en is boldog voltam

a ferjem majd kiugrott a borebol olyan boldog volt. en meg sirtam , ra 2-3.napra en is boldog voltam
Van 2. Egy 11 éves, és 1 éves. Harmadikról elméletben volt szó, hogy jövõre visszamegyek dolgozni, és 3-4 év múlva jöhet. Erre múlt hónapban nem jött meg, (egyszer szakadt ki a gumi), teszt pozitív, mentem dokihoz. Nem akartuk nagyon. Következõ uh múlt héten volt: ikrek. Aztán végülis maradnak. Mikor a férjemnek mondtam uh után, röhögött kínjában. Nekem akartuk, de ez van.
Meg voltam rémülve.
8-21: javítom az utolsó mondatot: nem akartuk most, de ez van.
az ikres anyukának írnám hogy.. ha annyira nem akartátok a babákat, akkor gumi szakadás után vehettél volna be esemény utánit.. nemde? ezek szerint mégis akartátok, hiszen nem vagy tapasztalatlan a teherbeesést illetõen ha van már 2 gyerkõc. nem kötekedés, csak ezt gondolom. 18 hetes kismama
Nem írattam fel, mert úgy volt, hogy nemsokára megjön, és ilyenkor már elég kicsi az esély a teherbeesésre. Ha akartam volna gyereket, akkor nem védekeztem volna, nemde?
végül is nekem mindegy :) de végül is neked nem jött be hogy kevés a teherbeesés veszélye.. minden jót. és egyáltalán nem bunkó stílusban írtam.
..vagyis a teherbeesés esélye...
nem tudom már megint miért kell lepontozni mindenkit!
Rossz helyre írtad a kérdést! Írd a vetélés , missed ab kategóriába!
50-50%
figyi. attolmeg hogy te szuz vagy, meg esetleg a pali is, ugyanugy lehetsz terhes mar az elso alkalommal, foleg ha kiverted neki, o letorolte (elmeletben, pasi vagyok, tudom mennyire lehet letorolni), es utana meg meg is dugott, eldurrant benned, raadasul ovszer nelkul. TAPS! a kerdesedre, tehat hogy mi van akkor: parazas, hogy ne legyel terhes. de most komolyan: nem akarlak leoltalni, de ez eleg nagy faszsag volt. akkor kellett volna gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Hogy tudom kitörölni ezt a ki írást végleg ??
A kérdező hozzászólása: és hány százalék így teherbe esni ?
Ezen talán azelõtt kellett volna gondolkozni, hogy lefeküdtetek...
A kérdező hozzászólása: A terhesség kalkulátor mennyire mutat igazat? Valaki megtudná mondani ??
A kérdező hozzászólása: valaki ad nekem választ! fontos lenne nagyon
A kérdező hozzászólása: vagyis ha törölközõvel megtörli az ember jól akkor is teherbe lehet esni ?
A kérdező hozzászólása: és az hány százalék hogyha nem mossa meg a fiú és késõbb mégegyszer lefekszik a lánnyal ?
A kérdező hozzászólása: Kösszi szépen , de evvel nem nyugtattál meg egyszerûen , és az esemény utáni tablettának milyen hatásai vannak ? vagy ha azt beszedem akkor nem lehetek már terhes vagy mi ?

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Császár után a második szülés hogy zajlott?

Mennyi id? telt el a két szülés között? Sima vagy császár lett, miért? Ha sima, akkor adtak oxitocint, fájdalomcsillapítást... Ha császár miért?!!

Legjobb válasz: 12 év telt el,és 10 óra vajúdás után,császár a vége, hegszétválás miatt.

12 év telt el, és 10 óra vajúdás után, császár a vége, hegszétválás miatt.
2, 5 fél év van a két fiam között, az elsõ azért lett császár, mert "bebábozódott" a köldökzsinórba, nem tudott "leszállni", a második eleve császárnak indult, mert a dokim császárpárti, ha már egyszer vki úgy szült.. de! Az én esetemben ez hatalmas szerencse, mert a Õ meg a köldökzsinórt 2x áttekerte a nyakán, és még egy valódi csomót is "kötött rá"...
majdnem 5 év kulonbséggel, császár lett mindketto, mindkét esetben toxémia miatt, surgosen. az elso nem császárnak indult, az lett, a másodiknál pedig mikor kuldott korházba az orvosom, mondta, hogy most már megint ugy nez ki, ill. amikor felvettek a korházba, akkor is mondták, hogy mivel a baj ugyanaz, nem fognak sokat várni és rizikozni. másnap meg is volt a mutét...ha nem lett volna egekben a vérnyomásom másodszor is, természetes szulés lehetett volna..

7hónapja császárral szültem! Ma reggel pozitívat teszteltem! Nem tudom mi lesz! A dokim azt mondta a szülés után hogy 1, 5-2évet kell várni a második babával! Akkor most nem tarthatom meg?

Legjobb válasz: Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.

Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.
A kérdező hozzászólása: Jaj én is nagyon félek!!Mert nekem még szokott fájni a hegem meg érzékeny is mert begyulladt a sebem és rosszúl hegesedett!:(
Nyugi, nem lesz semmi baj. Mire akkorára nõ a hasad sok idõ telik még el. Ezért biztos nem javasolja a doki, hogy vetesd el.
Arra készülj fel, hogy az orvostól fogsz kapni hideget-meleget.
A kérdező hozzászólása: hát kaphatok én hideget meg meleget is ha éppen gyógyszer mellett lettem terhes!!:(
Sziasztok! Kedves kérdezõ, kérlek ne haragudj hogy nem válaszolok, sajnos nem tudok. De szeretném megkérdezni, hogy mibõl jöttél rá a terhességedre? Elmaradt a vérzés talán? Én is gyógyszert szedek, császáros voltam, és rettegek a terhességtõl. Nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz, és azt kívánom minden úgy legyen ahogy szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szia!!Én kimondottan rosszúl voltam!Hánytam, szédültem!De azt hittem a meleg miatt, és hogy azért is késik a mensim!!Aztán letelt 5nap de semmi vártam, a 6.napon vettem egy tesztet és 7.nap reggel teszteltem egyértelmû pozitívat!De viszont a fiammal is gyógyszer mellett lettem terhes!!Semmi gondom nem volt!A gyógyszer miatt megszokott gyenge megvonásos vérzésen kívül!!Rákszûrésre mentem és ott mondták meg hogy 16hetes terhes vagyok!!

A 3. Clostis adagon vagyok túl, még nem jött meg. Az első után 33. napra, a második után 34. napra jött meg. A harmadiknál is hasonlóra számíthatok? Kb. Hány nap elteltável reménykedhetek, hogy nem fog megjönni?

A Closti valamelyest normalizálja a ciklust?

Legjobb válasz: A Closty nem ciklusbeállításra van, hanem peteérésre pont 14 napra. Én szedem mellette a Norcolutot pont azért h ha megjönne akkor pont 28 napra jöjjön meg, mert nekem is hosszú ciklusaim voltak.Viszont terhes is maradhat az ember mellette.Amit szeretnék én is.

A Closty nem ciklusbeállításra van, hanem peteérésre pont 14 napra. Én szedem mellette a Norcolutot pont azért h ha megjönne akkor pont 28 napra jöjjön meg, mert nekem is hosszú ciklusaim voltak.Viszont terhes is maradhat az ember mellette.Amit szeretnék én is.

Mikor szüljem a második babát, hogy kapjak tgyást meg gyedet? Ne csak gyest a kicsi után? Most egy éves.

Legjobb válasz: Most van biztosítási jogviszonyod, vagy csak gyes kapsz? Ezt lényeges lenne tudni, illetve azt, hogy a kistesó születésekor lesz-e biztosítási jogviszonyod? (A gyes alanyi jogon jár, nem biztosítási jogviszony)

Most van biztosítási jogviszonyod, vagy csak gyes kapsz? Ezt lényeges lenne tudni, illetve azt, hogy a kistesó születésekor lesz-e biztosítási jogviszonyod? (A gyes alanyi jogon jár, nem biztosítási jogviszony)
nem kell visszamennie dolgoznia, ha van biztosítási jogviszonya. én akkor lettem terhes a 2.babával amikor az elsõ 2 éves lett.így pont 2 év és 9 hónap van köztük. a nagyobbikra lemondtam a gyest és most megígényeltem a tgyást a kisebbikre.
Ha él a munkaviszonyod, akkor mindenképpen tgyást, majd gyedet kapsz, fogalmam sincs, honnan veszik a válaszolók azokat az okosságokat, hogy elõbb menj vissza dolgozni, vagy 3 éves koráig szülessen meg, különben csak gyest kapsz. Élõ munkaviszony esetén az ellátások akkor is járnak, ha ténylegesen nem dolgozol. Az, hogy mikor születik a tesó (2, vagy 3 éven belül) csak annyiban számít, hogy az ellátások alapja más lehet. Pl. ha egy évet gyesen vagy, mire jön a tesó, akkor nem a jövedelem a gyed alapja, hanem csak a minimálbér. Élõ munkaviszony esetén olyan NINCS, hogy csak gyes jár.
az elsõ gyerek 3éves koráig meg kell szülni, hogy ne csak gyest kapjál!
csak akkor kap gyedet, ha visszamegy dolgozni, aztán táppénzre. ha nem, akkor csak gyest kap már. tgyás se jár. letelik a gyed a nagy után, a következõ naptól kapod a gyest akicsi után.
A kérdező hozzászólása: igen, alsö válaszolo is azt mondta hogy 3. év betölte elött kell megszületnie a kicsinek, nos nálunk lesz 3 év külömbség, akkor ugy járok a legjobban ha a kicsim most 2 évesen megy majd bölibe, én dolgozom, és valamikor majd megint terhesség, táppénz tgyás stb?.. nem szeretnék 2 évnél kisebb idöt köztük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor nem kell siettetni. lehet ugy lesz hogy 2 évesen vissza mehgyek dolgozni kicsit és utána megint baba..

Az anyasági támogatás igényléséhez mit kell csatolnom, és miket kell kitöltenem, csak az igénylőt? A kórházi zárójelentésem másolata is kell? Illetve ha a kislányom a második gyermekem, hogy intézzem el hogy két gyermek után kapjak családi pótlékot?

Kérlek ne linkeljetek már végig olvasgattam a MÁK oldalát..inkább olyan írjon aki már elintézte,és friss emlékei vannak :-))és szívesen megosztaná velem :-)

Legjobb válasz: Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad ,akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.

Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad , akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor én biztos nem olvastam el a kitöltési útmutatót, na mindjárt megkeresem :-) akkor a zárójelentésem nem kell hozzá, nem tudod?
A kérdező hozzászólása: tényleg vaksi vagyok le van írva minden :-))) köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!