Találatok a következő kifejezésre: A második szeretnénk, 6 (4 db)

Kislányom 6 hónapos, szeretnénk neki idővel kistestvért. Elég nehezen estem teherbe (1, 5 év), a másodikkal is ilyen nehéz lesz?

Kb. 1,5 év korkülönbséget szeretnénk a babák között.

Legjobb válasz: Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1,5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.

Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1, 5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.
nekünk fél év kellett a gyerekre, most gyakorlatozunk a kistesóra, úgy tervezzük, hogy csak fél év múlva jön össze, addig meg hátha alapon. azt mondják a második már valamivel könnyebb, de van aki elsõre esik gyorsan teherbe és a másodikra vár éveket. szerintem ez sajnos kiszámíthatatlan. az tény, hogy a hormonális gondok esetén a szülés sokat segít, hogy legközelebb hamarabb teherbees, de pl. egy hátrahajló méh esetében anatómiailag ugyanaz marad a helyzet, mint volt, mivel okot nem írtál (lehet, hogy nem is volt), amire gyanakodtak, hogy miért nem estél teherbe, így csak tippelni lehet.... szerintem lassan kezdjetek gyakorlatozni, max egy kicsit hamarabb jön a tesó...
Mi 3 évig nem védekeztünk, és semmi nem volt, elkezdtem szedni a Gravidát 1 hónap után terhes lettem. Próbáld meg vitaminnal. Nekünk bejött.

A második babát szeretnénk, 6 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Bizhatok még benne hogy sikerül orvosi beavatkozás nélkül?

Általános kivizsgáláson voltam pé.van ,igazán nem tudom mi lehet a gond.

Legjobb válasz: Biztosan sikerülni fog, ne stresszeljetek rá, csak szeressétek egymást! Esetleg kipróbálhatod a cickafark, palástfû, málnalevél teát, van akinek beválik.

Biztosan sikerülni fog, ne stresszeljetek rá, csak szeressétek egymást! Esetleg kipróbálhatod a cickafark, palástfû, málnalevél teát, van akinek beválik.
Nekünk 10 hónap kellet, míg összejött. 22 hetes kismami
3.5év után lettem terhes, nem volt orvosi beavatkozás.Most 30éves vagyok, a párom meg 38 neki már van 2gyerkõce.Kitartás!!!!!üdv 20hetes kismami
Még ne aggódj, mi már több mint egy éve próbálkozunk, sikertelenül.Eddig görcsösen akartam.Nem szabad nagyon akarni!!!!!Nekem még nincs gyerekem, elmúltam 30.Egy homeos készítményt ajánlottak nekem, 3 hónapja szedem.Ja és megpróbálkoztunk a Jónás-módszerrel.
A kérdező hozzászólása: A negyedik válaszoló el árulá nekem hogy mit változtatott akkor amikor sikerült, gondolok itt teákra stb. vagy csak simán össze jött?köszi
Szia! Mi másfél évet próbálkoztunk és sikerült. Szerintem ne keseredj el, meglátod sikerülni fog. Próbáljatok a pároddal egy kicsit kikapcsolodni ha tudtok.
a sogórnöm mind két gyerekkel 1 évet probálkoztak. nem akart vissza menni dolgozni, de nem jött össze a második és vissza ment egy hónap után terhes lett.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI!Hát mind a ketten 30on felül vagyunk, körülöttem mindenki egyböl terhes maradt.Ez nem szép dolog de irigy vagyok rájuk .Nektek is egyböl sikerült?
Neked legalább már van egy , olyan nagy baj nem lehet. Férjed? Mert hallottam , hogy a férfiaknál 35 felett csökkenhet a nemzõképesség. Nem tudom milyen korúak vagytok, de érdemes vele is foglakozni, talán még nem most ez még nem nagy idõ.
Nyugi!Nekünk 17 hónap kellet hozzá, kitartás!

Mar 5 honapos a kisbabam. Ha mar a masodik babat szeretnenk akkor elotte elkell menni orvoshoz h minden rendben van? Es 6 honapot kell varni h regeneralodjek a testem vagy tobbet?

Legjobb válasz: Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.

Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.
A legegészségesebb, ha a teherbeesésig vársz egy évet. De ha véletlenül jönne a baba, nem kell ezért elvetetni, csak tudj róla, hogy minél közelebb esik a két szülés egymáshoz, annál nagyobb a koraszülés és a kis súlyú baba esélye. Nem "kell" elõtte elmenni orvoshoz. Egy átlagos, hétköznapi vizsgálatnál nem sok rendellenességet fedezhet fel az orvos, ami egy esetleges terhesség akadálya lenne. Én szülés után 8 hónapra estem teherbe, és sajnos elvetéltem... Gyanítom, hogy azért, mert még túl korai volt.
Ahány ember, annyit mond. Én elmennék, megnyugtatna, hogy minden rendben van és hogy a doki mit tanácsol, meghallgatnám.
Nagyon korai. A szervezetnek is kell regenerálódni min 1 évet, ráadásul gonodlj bele alig 1, 5 éves nagy és ott következõ, aki kicsi.
Miért akartuk már kis tesót? A munkahelyed miatt? Szerintem is korai, de te tudod!Viszont szülés után tényleg az az egészséges, ha eltelik egy év legalább.Ennyi kell a regenerálódáshoz.A méhed még ki sem heverte az elõzõ terhességet.Én csak akkor mennék orvoshoz, ha panaszom lenne, vagy esedékes lenne a rákszûrés.Egyébként nem tudom, menstruálsz -e, de én ilyenkor még nem véreztem, nem volt rendes ciklusom.Még most sincs, pedig már 8 hónapos múlt, és 2 hete nem szopik.Lehet, hogy még vissza sem állt a peteérésed.Ha szoptatsz, számolj vele, hogy vagy van peteérés, vagy nincs.De normál ciklus nem szokott lenni.Jó bátor vagy!Nekem sokszor az egy szem gyerekem is sok.Nem lesz könnyû 2 picivel.

Jelenleg GYES-en vagyok a 6 hónapos lányommal. Nem volt elég bejelentett munkaviszonyom a GYED-hez. Viszont most szeretnénk egy második babát, ez anyagiakban mit jelent?

Másfél éves lenne a lányom, mire a következő bébi megérkezne, akkor hogyan lenne a GYES? Ugyanúgy ezt a 28 ezer körüli összeget kapnánk? Vagy duplázódna? Vagy újraindulna a második baba miatt?

Legjobb válasz: Ugyan úgy csak ezt a 25.000 kapnád, a második baba 3 éves koráig, + 2 családi pótlék.

Ugyan úgy csak ezt a 25.000 kapnád, a második baba 3 éves koráig, + 2 családi pótlék.
Csak 1 ellátás jár, tehát egy GYES jár a két gyermekre is. A családi pótlék összege nõ kicsi( a mostani 12200 helytett) és azt mindkét gyermekre kapsz 13300 gyermekenként, ha nem vagy egyedül álló, valamint a GYES idõtartama hosszabbodik meg, a születendõ kicsi 3 éves koráig.
Nem egyszerre csak egy gyes jár. A nagyra le kellene mondanod és a kicsire megigényelni, és megint 3. évig járna.
Gyest fogsz kapni akkor is. A családi pótlék lesz csak több. Én egyetem után szültem egy év korkülönbséggel, én is csak gyest kapok. Szóval ez nem túl sok... Közben a párom sem úgy keres sajnos ahogy gondoltuk, mert a mellékállása ugrott úgyhogy szeptembertõl bölcsizünk/dolgozok. (a kicsi 2 éves koráig akartam itthon maradni, de most csak 1 evés lesz) Nem tudom hogy álltok, gondoljátok azért át:)
Gyest ugyanannyit kapnál, mint most, csak a legkisebb 3 éves koráig. A gyes maradna ez a nettó 25 ezer körüli. Családi pótlék lenne 26600 Ft havonta. Tehát kb. 50-52 ezret kapnál havonta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!