Találatok a következő kifejezésre: A második szeretnénk, (68 db)

hát ha majd 2 milliót keres, akkor nem tudom minek kellene visszamennie dolgozni? :D nem írtad el a nullákat?

Ha föl szeretnénk venni 2 gyermekre a szocpolt, de még nincs meg a második akkor ha leszerződünk 2 gyerekre akkor megkapjuk egyben mind a kettőre?

vagy csak ha megszületik a második is?

Legjobb válasz: Az elsore megkapjatok, a masodikra meg megelolegezett szocpolkent szinten. Nekunk most jon az elso, a masodikra igy vesszuk fel, es igy 2.4mo-t kapunk. 8 even belul meg kell lenni a masodik babanak is, kulonben vissza kell fizetni.

Az elsore megkapjatok, a masodikra meg megelolegezett szocpolkent szinten. Nekunk most jon az elso, a masodikra igy vesszuk fel, es igy 2.4mo-t kapunk. 8 even belul meg kell lenni a masodik babanak is, kulonben vissza kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: de én ugytudom hogy a másodikkal együtt csak 1200000-ret kapunk ki!! na de ezt ti nem ujlakásra veszitek fel?? vagy építésre mert mi használt lakás vásárlásra akarjuk!!és az szerintem ígyvan nem?
Használt lakásra a fele jár! Azért 1, 2M! A másodikra megelõlegezik, de nekünk 4 évet adtak a másodikra!
Használt lakásra nincs megelõlegezõ szocpol. Csak új lakás vásárlására v. építésére vehetitek igénybe ezt a lehetõséget. Tehát használt lakás vásárlásához 1, 2 M Ft szocpol jár, de csak meglévõ 2 gyermekre.
Persze, gyest a második gyerek után is kapsz és persze családit is.
Munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve kis trükközéssel gyedre is. Ehhez az kell, hogy az ellátásod legalább a szülés napjáig kitartson, így tudod csak azt a feltételt teljesíteni, hogy biztosítottként szülj. Egyszerre két ellátás nem jár, ezért szüneteltetni kell a munkanélküli ellátást. Ha lejár a tgyás akkor utána nem azonnal kell igényelni a gyedet, ha nem elõször vissza kell jelentkezni a munkaügyre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!


Nekem lányom van és biztos, hogy ovu napján fogant, vagyis aznap voltunk együtt. Azt mondták, hogy az étrendem miatt lett lány, nem nagyon eszem húst, de sok tejet, tejterméket, gyümölcsöt, stb. ettem. Nem tudom, mennyire lehet ezeknek hinni. Én pont annyira hiszek benne, mint a Jónás-naptárban és társaiban (semennyire), amik nálam nem váltak be. Olvastam itt olyanról, aki minden trükköt bevetett -diéta, idõpont, hüvelyöblítés- mégis fia lett. Szóval végülis 50% az esély, hogy bejön. (bocs, hogy ilyen hosszú lett)
Igen, kicsit kusza. A lényeg, hogy minden praktika szerint fiúnak kellett volna születnie a lányomnak, csak az étrendem a kivétel. Egyébként lányra vágytam én is. Remélem vmi beválik nálad is.
Tudok néhány jó lehetõséget (na jó, csak kettõt), akit érdekel küldjön privát e-mailt.
mi két éve vettünk fel hitelt ház építésre és nyolc éven belülre vállaltunk két gyermeket. És elõre megkaptuk a szocpolt.
A kérdező hozzászólása: Igen ez belevan kalkulálva inkább azt mint az albérletett az sem sokkal kevesebb kb 5-10 ezerrel
Szerintem ne akarjon sokat a szarka...Legyen már eszetek!Még ha nagy keservesen tudnátok is fizetni a törlesztõt, mibõl etetnétek a gyerkõcöket??Arról nem is beszélve hogy az még csak törlesztõ, és akkor hol van a rezsi!mert gondolom legalább 2 szobája van ennek a háznak, és télen ugyanannyit mint a törlesztõ számolj csak rá rezsiként, elvégre a gyerek nem fagyhat meg, meg melegvízben kell fürdetni? Jobban tennétek ha megelégednétek egy olcsóbb házzal. Mi is most akarunk venni, azzal a különbséggel, hogy 7 milliónk van, gyerek nincs, és én keresek csak kétszer annyit mint te, tõlem meg többet a párom.Mégsem veszünk ennyi pénzért kuckót.Ne legyetek felelõtlenek, ez már nem csak a ti életetek.
Nekünk is új építésû a házunk, mert magunk terveztük és építtettük 3 nagy szoba, tetõtér, 2 fürdõ, garázs, nagy kert. Kb fele ennyibe volt, igaz az sem mindegy hogy hol... de gondolkozzatok mielõtt ilyenbe vágtok, mert enni és öltöztetni is kell a gyerekeket, ami szintén nem olcsó.
tudnátok fizetni? alsóhangon 60-80e havonta, mert kb 10 millát kellene felvenni. egyébként ingatközvetítõs hitelügyintézõt érdemes megkérdezni...
A kérdező hozzászólása: Még azt hozzá tenném hogy a bejelentett munkabér nem ugyan annyi mint amit az ember általában keres jö neked ha te 180 ezere vagy bejelentve jó munka helyed van.
Ez az összeg szerintem is rengeteg a fizutokhoz képest. Igaz, hogy albiból akármikor kivághatnak, de itt is történhet olyan, hogy neadj isten elveszted az állásod , vagy a párod. Akkor pedig kopogtat a bank. Ne haragudj, nem kioktatni akarlak, természetes hogy saját otthonra vágysz, de elégedjetek meg egy olcsóbbal. Hidd el én már szakmámból adódóan nagyon sok ilyen szomorú esetet láttam, hogy jajj de jó ihajj, aztán mégsem:(
Az hogy nem veszel fel ekkora hitelt, hogy kisebb házat veszel, az nem az jelenti hogy nem lesz otthonod. Ezt kellene átértelmezned.Mindenki csak azt javasolja hogy olcsóbb házat lenne vásárolni a (körülményeitek..) DE a te életed, te döntesz, illetve nem csak a tiéd, szegény gyerekeidre akkor is gondolj ha majd nem tudjátok fizetni. 180.000
Szia, remélem segítek ha az ingatlan tényleg új építésû, elsõ tulajdonosai lesztek csak akkor jár a szocpol. Meg kell felelni bizonyos követelményeknek: min 1, 5 szoba max 4 szoba lehet, közösen kell vásárolni, nem lehet egyéb ingatlan tulajdon... Ha a hitel felvételekor egyik gyerek már megszületett akkor rá lehet igényelni a szocpolt, a másodikra megelõlegezõ kölcsönt. Összesen 2.400.000, - Ha még egyik sem születik meg a hiteig, akkor lehet mindkettõre megelõlegezõt kérni. Amúgy 5.000.000, - saját erõ + 2.400.000, - szocpollal tuti mûködni fog a hitel. Írj ha van még kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Én 80 ra voltam bejelentve a de beteg állományban vagyok aztán gyesen a férjem 90 re van most be jelentve. Azt hallottam hogy változott a szocpol és még nem találtam semmit róla tudtok valamit?

Szeretnénk 2. babát! Az első clostybegyttel sikerült mert nem volt peteérésem! A második sikerülhet vajon simán? A ciklusaim elég hosszúak 45-50 naposak!

Legjobb válasz: Mintha a saját történetemet látnám.Én is ugyanígy vagyok ezzel.Az elsõ babánk Clostival sikerült 1 év próbálkozás után az elsõ clostis hónapban,most megint kb. egy éve szeretnénk babát, de eddig a szopizás miatt nem sikerült.Most is túl vagyok már egy 3 hós clostis idõszakon, de ezúttal nem segített.Nekem is hosszúak a ciklusaim, bár nekem átlagban 33 naposak.

Mintha a saját történetemet látnám.Én is ugyanígy vagyok ezzel.Az elsõ babánk Clostival sikerült 1 év próbálkozás után az elsõ clostis hónapban, most megint kb. egy éve szeretnénk babát, de eddig a szopizás miatt nem sikerült.Most is túl vagyok már egy 3 hós clostis idõszakon, de ezúttal nem segített.Nekem is hosszúak a ciklusaim, bár nekem átlagban 33 naposak.
A kérdező hozzászólása: 1, 5 éves most a kisfiam és még szoptatom is, de ennek ellenére megjött a mensesem már 1 éve!Most még reménykedem hátha sikerült aztán doki ha nem! Majd biztos abba kell hagyni a szopit is ha gyógyszert kell szednem, mondjuk ha terhes leszek akkor is majd!
A kérdező hozzászólása: Hogy viselte hogy abbahagytátok?Erre már én is gondoltam hogy befolyásolhatja a szopi is!
az elsõ három nap volt rossz, akkor sírt, de akkor is csak a napközbeni alvásnál, az estinél nem nagyon. A 4.nap már nem hiányolta, és azóta sem.
Persze hogy sikerülhet! Nekem is az 1. babám Closty-s volt, aztán a második elõtt elmentem megnézetni hogy van-e spontán peteérésem. Hát nem volt, úgyhogy a 2. baba is Clostyval sikerült, az elsõ hónapban. Szóval szerintem azzal nem vesztesz semmit, ha megnézeted 12-3 hónapon keresztül hogy van-e peteérésed spontán. Aztán legfeljebb ha mégsem, akkor kapsz megint Closty-t és pikk-pakk sikerül a kistesó. :-) Drukkolok!
nekem 18, 5 hós a kislányom és 17, 5 hós korában hagytuk abba a szopizást, azaz most lesz egy hónapja.épp azért hagytuk abba a szopizást, hogy végre összejöjjön a kistesója.szerencsére egész könnyen ment, most várom, mi lesz az eredmény.valószínûleg a magas prolaktin szint is akadály volt, de kaptam apasztó gyógyszert is és elég hamar segített is.
Ilyen hosszú ciklusok mellett még nem állt helyre a rend a szervezetedben!! A 45-50 nap nem normális. Nekem is így volt, és kiderült, hogy nincs rendesen peteérésem. Szerintem menj el kivizsgáltatni magad, a hormonjaid, valószínûleg megint gyógyszeres kezelés kell a következõ babához is!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Kedves Kérdezõ!Van azóta valami fejlemény a babaprojekttel kapcsolatban?Én voltam azóta UH-on, ahol nézték van e peteérés és volt ebben a hónapban ( valószínûleg a Clostinak köszönhetõen). Most várom, hogy mi lesz ennek a hónapnak az eredménye.
De mikorra várod/tervezitek a másodikat?
Az én Gyes-em május elején jár le. A munkahelyemen voltam benn, ott azt mondták, hogy természetesen továbbra is jár a Tgyás, Gyed a második után, aki július közepén érkezik.
Igen, de ha még csak most tervezitek a másodikat, és még nincs a pocakodban, és kifutsz a gyesbõl, akkor utána majd az alapján kapod, hogy megint dolgozol-e (vagy ha még gyes alatt terhes leszel, táppénzre is mehetsz). Csak tényleg jó lenne tudni, hogy mikorra várod/tervezed a babád és gyes után mit akarsz? Visszamenni újra dolgozni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! kedvesek vagytok! :)

Szeretnénk második babát. Úgy tervezzük hogy mire az első betölti a 2 évet addigra jó lenne ha megszületne a második. Annyit olvastam hogy már nem vagyok tisztába hogy mennyi tgyást vagy gyedet kapok 2. után?

Határozatlan szerződésem van.El kellene mennem táppénzre terhesség alatt

Legjobb válasz: Ha az elsõvel gyes-en vagy akkor jobban megéri ha elmész táppénzre és a nagyi meg megigényelheti a gyest.

Ha az elsõvel gyes-en vagy akkor jobban megéri ha elmész táppénzre és a nagyi meg megigényelheti a gyest.
Persze ha a nagyi nyugdíjas vagy nincs munkája.
Ha a 2 gyerek születése közt nem mész vissza dolgozni és nem lesz 180 bérezett napod, akkor a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a gyed alapja pedig ugyanaz, mint a tgyás alapja, vagyis szintén a szerzõdés szerinti béred. De ha az elsõ gyerekeddel elmész gyesre, de még nem szülsz meg vagy még nem vagy terhes és több mint 180 napot leszel gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt is mondták hogy ha gyed alatt szülök akkor a tgyás és a gyed is marad ugyan annyi a második babával is illetve azt is amit az elõzõ hozzászóló írt!

Milyen a második terhesség (kistesó)? Szeretnénk majd, de nem tudom hogy ugyan annyira különleges lesz-e mint az első?

Úgy értem, hogy az els? terhesség ismeretlen (magzatmozgás, vizsgálatok-szülés) izgalmas, a második is van olyan különleges? Perszer babát várni mindig csoda, de félek hogy nem úgy fogom megélni a második terhességet mint az els?t, annak ellenére hogy nagyon szeretnénk majd kistesót és imádtam a várandóságot. Remélem értitek hogy gondolom. Ki hogy tapasztalta?

Legjobb válasz: Biztos,hogy másképp fogod megélni,mint az elsõt.Már csak azért is,mert már van egy baba,akivel a terhességeden kívül foglalkoznod kell.Nekem 4 év van a két gyerek között,mind a két terhességem csodálatos volt,de mégse volt egyforma.Míg az elsõvel minden kis változásnál,észrevételnél dokihoz rohangáltam,a másodikat sokkal lazábban vettem.Nem is igazán volt idõ magammal foglalkozni.Sokkal hamarabb eltelt a 9 hónap,mint az elsõnél.A szülés nekem gyorsabban lezajlott a másodiknál,persze amíg a kórházba voltunk,addig az otthon maradt nagyobbikért aggódtam.Szóval szerintem minden terhesség maga a gyönyör,de mindegyiket másképp éli meg az ember.

Biztos, hogy másképp fogod megélni, mint az elsõt.Már csak azért is, mert már van egy baba, akivel a terhességeden kívül foglalkoznod kell.Nekem 4 év van a két gyerek között, mind a két terhességem csodálatos volt, de mégse volt egyforma.Míg az elsõvel minden kis változásnál, észrevételnél dokihoz rohangáltam, a másodikat sokkal lazábban vettem.Nem is igazán volt idõ magammal foglalkozni.Sokkal hamarabb eltelt a 9 hónap, mint az elsõnél.A szülés nekem gyorsabban lezajlott a másodiknál, persze amíg a kórházba voltunk, addig az otthon maradt nagyobbikért aggódtam.Szóval szerintem minden terhesség maga a gyönyör, de mindegyiket másképp éli meg az ember.
10hónapos volt a nagy mikor újra babás lettem.z 1.terhességem igazi áldott állapot volt.Semmi rosszullét, tünet..tele izgalommal, nyugalommal. Most szinte teher, csúnyán hangzik, de a kezdetektõl mindent terhességi tünetet érzek.Már 31+3hetes vagyok, és sokkal nehezebben viselem.Mind fizikailag, mind lelkileg.Állandóan aggódok minden olyanért (vizsgálat)ami annyira nem izgatott az 1.vel. Az is zavaró, hogy felesleggel(kiló)kezdtem, és most sokkal nagyobb vagyok, és lassabb. De imádom, ahogy mocorog, ahogy egyre jobban és erõsebben tud "kommunikálni" velem. Más lesz, annyit mondhatok.De így is egy csoda
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Igen, így értettem, hogy másképp éli meg az ember. Már nincs az a különös ismeretlen ami elõtt állunk, bár az igen, hogy vajon milyen lesz a baba, fiú vagy lány... Nagyon szerettem pocakos lenni, már alig várom hogy újra átélhessem de egy kicsit félek, hogy nem olyan lesz mint az elsõ... Boldog babavárást és jó babázást kívánok!
Ettõl félni egyáltalán nem kell! Teljesen normális dolog! Most 36 hetes vagyok, van egy 20 hónapos lányom, õ valóban jobban lefoglal. Pedig a két terhességem szinte teljesen egyforma idáig, hízni viszont kevesebbet híztam (talán a sok sétálgatástól). Valóban nincs túl sok "idõm" foglalkozni a tesóval, legalábbis nem annyi, mint a lányommal, de már ismertetem õket egymással, ennyivel viszont ez pluszt adott. Én is sokkal lazábban veszem a vizsgálatokat, meg a "mit lehet enni-inni" dolgokat, sokkal kevesebbet stresszelek, emiatt meg jobb. Már alig várom, hogy megszülessen öcsibogyó, mert szeretni biztosan úgy fogom, mint a lányomat, akit imádok! Úgyhogy vágjatok bele, lelkiismertfurdalás nélkül! :) )
Sokkal gyorsabban megy az idõ a kistesós terhességnél. A lányom 16 hós múlt, állandóan tudni kell utána, 16 hetes leszek vasánap. Nekem teljesen más ez a terhesség, az elején sokkal rosszabbúl voltam, bár hányni egyiknél sem hánytam. Ill. a kistesóval egyszer, de inkább azért mert túlettem magam. És izgalmas a magzatmozgás is számomra, mert ikreket várok, egy hete érzem õket, és úgy érzem meg tudom különböztetni néha hogy melyik bulizik. Én is imádtam kismama lenni már az elsõ babánál is, most is nagyon jó!
futni kell utána, nem tudni. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok! :) Már nagyon várom hogy összejöjjön a tesóka! Nagyon sok boldogságot Nektek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!