Találatok a következő kifejezésre: A második hamarabb (50 db)

Ha az elso gyerekemet 18 ora alatt szultem meg mennyi az eselyen arra hogy a masodik hamarabb megszuletik?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom mennyi az esélye, ezt csak a babácskád és a tágulásod fogja eldönteni, nekem mind a 2x 12-14 órát vajudtam nem volt rövidebb pedig én is azt hittem h gyorsabb lesz és mind a 2 babánál mikor már kitágultam 1/2 óra alatt megszülettek. Érdekes! Ha most várod a babácskádat Boldog babavárást üdv. 13 hós baba és 18 éves nagylegény anyukája :)

Szia! Azt nem tudom mennyi az esélye, ezt csak a babácskád és a tágulásod fogja eldönteni, nekem mind a 2x 12-14 órát vajudtam nem volt rövidebb pedig én is azt hittem h gyorsabb lesz és mind a 2 babánál mikor már kitágultam 1/2 óra alatt megszülettek. Érdekes! Ha most várod a babácskádat Boldog babavárást üdv. 13 hós baba és 18 éves nagylegény anyukája :)
A kérdező hozzászólása: na most jol elijjesztettel
Az elsö szokott általában tovább tartani, de egyébke´nt semmit nem lehet mondani arról, hogy miként fog a következö születni. Nekem 4 gyerekem van és mindegyikél egész máshogy volt a szülés.
A kérdező hozzászólása: hat remenykedem hogy gyorsabb lesz most a masodik mert az elso nagyon hoszu volt :(
Én az elsõ babámat, közel 12 óra alatt szültem, a másodikat, pedig a fele alatt.gyorsabb volt, és fájdalmasabb. de ez csak én vagyok. valakinek a 3. gyereke a legrosszabb... nem lehet tudni...
Az esövel 36 orát vajudtam azt hittem sosem lesz vég ö most 8 éves. Kislányomat egy éve szültem elsö fájásom 4kor volt 23 15 kor már meg is született majdnem nem értünk be a mentöre fél orát vártunk. Hihetetlenül gyors volt viszont ezerszer fájdalmasabb. Elsö gyermekemnél nem értettem miért üvöl a többi anyuka hát enyire nem fáj de a másodiknál megtudtem és is üvötöttem. Nem merültem ki annyira nem akartam mindjárt aludni tudtam babaázni rogtön a szülés után.
Engem pedig a 8:12-es ijesztett el! :) Harmadik babámat várom. Az elsõ 6 óra alatt volt kint, a második csak 1 óra 45 percig tartott. A fájdalom valóban intenzívebb, hiszen sokkal gyorsabban tágulsz, nem lassan, fokozatosan. De hamarabb meg is születik. A hosszú vajúdás nagyon kimeríti az embert, általában ezért van, hogy szüléskor már nagyon fáradtan "más tudatállapotba" kerülnek az anyukák. Én a másodiknál teljesen észnél voltam, minden pillanatra, érzésre élénken emlékszem. Talán ezért volt rosszabb...vagy inkább más, nem is rosszabb.
Kedves Utolsó válaszoló! nem akartalak megijeszeteni, ez csak általános dolog... A keresztanyám 3 óra alatt megszülte az elsõ babáját. A barátnõm, meg a 3. gyerekét szülte a legnehezebben. Ez nagyon változó...
Persze, tudom én. Most már mindegy, mert pociban a harmadik babánk, remélem könnyû szülésem lesz. :)
A kérdező hozzászólása: jaj en is ebbe remenykedem:) ) hogy gyorsan konnyen meglesz az en szerelmem:)

A második szülés hamarabb beindul, mint az első?

A kiírt id?ponthoz viszonyítva hamarabb beindul a második szülés, mint az els?? Van ilyen tendencia, vagy csak az én képzeletemben/vágyaimban létezik?

Legjobb válasz: Én is azt hittem, hogy hamarabb meglesz a második, nna persze, álmaimban :) 1.baba 39+3 2.baba 40+6 Azt hittem, sose szülök már, azzal poénkodtam, hogy én 3 hónaposan szülöm meg, végül 6 naposan szültem meg :D :D

Én is azt hittem, hogy hamarabb meglesz a második, nna persze, álmaimban :) 1.baba 39+3 2.baba 40+6 Azt hittem, sose szülök már, azzal poénkodtam, hogy én 3 hónaposan szülöm meg, végül 6 naposan szültem meg :D :D
Hát nekem is-is volt. Mert ugyan hamarabb indult el a 2., de végül nem bújt ki, csak pont akkor mikor az elsõ is. (38+5). Szerintem ez nem annyira tendencia. Nagyon várod már a végét igaz?:) Kismama(33+4)
4 éve 36 hétre szültem, 4 hónapja 40+4 hétre :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :((

Igaz az, hogy a második gyerek (a kistesó) mindent hamarabb csinál?

Pl mászás, ülés, járás, stb. Nálatok ez így történt? Mikor csinálta az első gyereked, és ugyanazt mikor csinálta a második? Köszönöm.

Legjobb válasz: Nemrég született meg a második kislányom, és nem egy embertõl hallottam már azt, hogy a kicsi mindent hamarabb fog csinálni. Ez tényleg így van?

A kérdező hozzászólása: Nemrég született meg a második kislányom, és nem egy embertõl hallottam már azt, hogy a kicsi mindent hamarabb fog csinálni. Ez tényleg így van?
Elsõ 10 hónaposan járt önállóan, a második 16 hónaposan. Az elsõ 2 évesen beszélt folyékonyan, a második 2, 5 évesen. Szóval ránk nem igaz.
Nálunk a mozgásfejlõdésben nem igaz, a nagy kicsit elõbb kezdett mindent. Viszont a kicsi sokkal hamarabb kezdett beszélni. De nem hiszem, hogy ez törvényszerû, a baráti körünkben minden testvérpárnál máshogy megy.
Nem igaz. Nekem az elsõ nagyon hamar csinált mindent, 9 hónaposan már szaladt, l, 5 évesen már elég sokat beszélt. A két kisebb sokkal lustább volt.
Nálunk sem igaz :) . Igaz 1 hónappal elõbb jött, de olyan kis komótos a kicsikém, 1 éve és még csak kapaszkodva feláll. A nagyobbik ekkor már kézenfogva járt.
1.gyerek 2.gyerek forgás:3 hósan 4.hósan kúszás:6 hósan 8, 5 hósan Többrõl nemtudok nyilatkozni mert a Kicsi most 9 hós de a fentiekbõl láthatod hogy nem igaz az elmélet!
Nos nem tudom, nálunk öcsém gyorsabb volt nálam, én nyugodtabb voltam nála.Fiam rettentõen gyors volt, születése után már emelte a fejét, 1 hetesen tartotta, 5 hetes fordult át elõször 2, 5 hónaposan már forgott, 4, 5 hósan kúszott, 6 hónaposan felállt, mászott, 7 hónaposan felült, 8 hósan sétált a bútorok mellett kapaszkodás nélkül állt, 9 hónaposan fel le mászott a bútorokról, 10 hósan tette elsõ kapaszkodás nélküli lépéseit, 11 hónaposan járt, tehát nem tudom milyen lehet az ennél gyorsabb :D
ja lemaradt, 16 hónapos korától tõmondatokban, 21 hónapos korától folyékonyan beszél, 2 évesen már szobatiszta volt, tehát nem hiszem, hogy a második gyorsabb lesz nála
Saját tapasztalat nincs, csak unokaöcséimen látom... Szerintem a kicsi néha simán elvan azzal, hogy egyszerûen nézi ahogy a nagyobb játszik. Sok szempontból ez is fejleszt, de a mozgásfejlõdés így nyilván tovább várat magára, mert nem mozog, forgolódik, hanem csak figyeli a tesót. De elsõsorban nyilván baba függõ, egy aktív baba nem fogja egész nap a tesót bámulni ha mozoghat is.

Második babámat várom. Ha megint nem megy a szoptatás, hamarabb fel fogom adni a küzdelmet. Ti mit tennétek? -bővebben lent-

Az első kisfiammal nagyon megszenvedtük a szoptatást. Az elejétől kezdve borzalmasan fájt. Még a bimbóvédő sem segített. Jött szoptatási tanácsadó is, ő azt mondta, ilyen csúnya, sebes mellbimbót még nem látott. Valószínűleg rossza a kisfiam technikája. Megmutatta a helyes mellre tételt, de nem változott a helyzet. Ha 10 féle krémet nem próbáltam, akkor egyet se. Etetési idő közeledtével már gyomorgörcsöm volt, hogy megint szoptatni kell. Szoptatás közben én sírtam a fájdalomtól, meg a fiam is, mert éhes volt(elkezdett apadni a tejem). Volt olyan rémálmom, hogy a fiam leharapja szó szerint a mellbimbómat. 3 hónap telt el így, amikor megelégeltem a dolgot(több ismerősömtől megkaptam, hogy nem vagyok elég kitartó). Elkezdtem fejni, és cumisüvegből adtam neki- már pótlás is kellett. 1 hónapig reggeltől esti megállás nélkül fejtem, hogy legalább azt a keveset megkapja.Láss csodát, mindenki megnyugodott, én megnyugodtam, a fiam kevesebbet sírt, kiegyensúlyozottabb lett, mert jól lakott... Miután teljesen meggyógyult a mellem, szerencsére sikerült újra szoptatnom, de pótlás továbbra is kellett. Így sikerült elérnem, hogy 6 hónapos koráig kapott anyatejet(magától utasította el). Most megint babát várok, és rettegek a szoptatástól. Természetesen meg fogom próbálni, mert tudom, hogy az a legjobb a babámnak, de ha nem megy, én nem leszek képes megint annyit küzdeni, nem lesz időm egy örökmozgó három éves mellett reggeltől estig fejni.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, hogy a második babáddal sem fog menni. Néha nem veszik észre, hogy a nyelvféke túl rövid és ezért nem megy neki. Ha nagyon rácuppan, kisujjad tedd a szája sarkába és megszûnik a vákuum. Ha rendesen be tudja kapni a bimbóudvart, akkor jó. Szerintem ugyanúgy játszd el (persze nem ennyire a végletekig), ha valami nem megy. Kérj segítséget hamarabb. Akár a kórházban, akár védõnõtõl, orvostól, könyvbõl. Bár biztos megpróbáltad ezeket, de néha változnak a személyek is. Ha nagyon nem megy, akkor is jobb, ha lefejed. Fejd mellette, hogy lásd közben. Én is fejtem sokszor éjszaka és utáltam az egész világot érte. De úgyis tudod, hogy ez neki létszükséglet.

Egyáltalán nem biztos, hogy a második babáddal sem fog menni. Néha nem veszik észre, hogy a nyelvféke túl rövid és ezért nem megy neki. Ha nagyon rácuppan, kisujjad tedd a szája sarkába és megszûnik a vákuum. Ha rendesen be tudja kapni a bimbóudvart, akkor jó. Szerintem ugyanúgy játszd el (persze nem ennyire a végletekig), ha valami nem megy. Kérj segítséget hamarabb. Akár a kórházban, akár védõnõtõl, orvostól, könyvbõl. Bár biztos megpróbáltad ezeket, de néha változnak a személyek is. Ha nagyon nem megy, akkor is jobb, ha lefejed. Fejd mellette, hogy lásd közben. Én is fejtem sokszor éjszaka és utáltam az egész világot érte. De úgyis tudod, hogy ez neki létszükséglet.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Kár, hogy akkor nem volt senki, aki megnyugtasson, és elmondja, hogy milyen fölösleges ezen aggódni. Gyakorlatilag tökmindegy hogy szoptatod-e a babát. Kapjon enni, lakjon jól. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mivel és hogyan (nyilván nem zsíroskenyérre gondolok). Szégyellje magát a sok anyatejmániás, másban sikerélményt nem találó anyuka. 2 éves korára már arra se fog emlékezni senki, hogy szopott-e valaha a gyerek (kivéve, ha az anyja nem tud mást felmutatni az életben, mert egy magára nem adó, minden mást elhanyagoló anyazombivá vált, aki már csak többes/1-ben beszél a kis magzatjáról és magáról a továbbiakban is, nem csak a szülést megelõzõen). Pont azért mert tökmindegy is. Immunrendszer, blablabla, RIZSA. Lelki okok, feldolgozás? Könyörgöm, micsoda problémák vannak a világban egyesek meg ilyenekkel stresszelnek egy kismamát/friss anyukát. Bár ne lenne szoptatós világnap és a többi marhaság. Szeresd, öleld, lakasd jól nyugalomban.
Én magam fejni fogom és üvegbõl megeszi. Neked is ezt ajánlom. Nem kell majd stresszelned.
Sajna én mindkettõvel így jártam, úgyhogy most elõre beszereztem egy jó elektromos mellszívót. Tutira nem fogok stresszelni ezen, te se tedd. Ha netán megint így járnál, fejsz, és nincs gond. :)
ha jó a technikája a babának, akkor könnyebb lesz. a cici eleinte fáj a szoptatástól, ez még ott is így alakul, ahol minden klappol! szeretni kell a szoptatást, és vágyni rá, akarni, és akkor a világon az egyik legszebb érzést nyújtja :) én alig várom, hogy cicire tehessem a 4 hónaposomat, még éjszaka is... remélem te is megtapasztalod ezt a dolgot! a szoptatásnak a babára nézve csak elõnye van, az anyára nézve is ( ha mondjuk az egy jót aludni, jó bort inni, elszívni egy jó cigi dolgot nem vágyja az ember nagyon...) :)
Ahhoz képest egész ügyes és kitartó voltál!!! Nekem jópár ismerõsöm sokkal kisebb ok miatt feladta a szoptatást... A babák nem egyformák, lehet a másodikkal semmi gond nem lesz, ne idegeskedj elõre. Már van tapasztalatod, már az elején meglátod, hogy alakul, ha tudod szoptatod, ha nem tudod fejed, annyi baj legyen. De te legalább nem adod fel, és nem nyúlsz rögtön a tápszerhez, mert a legjobbat akarod a babádnak! Az ilyen szoptatási probléma ritka, a babák többségének jó a technikája, biztos vagyok benne, hogy a második nagyon ügyes lesz! Boldog babavárást, csak pozitívan!
Igaza van az utolsónak, de nem mindenben. Az immunrendszer azért nem blablabla, és az anyatej jobb mint a tápszer, és aki tud, szoptasson, ha a szoptatás örömteli tevékenység a babának és a mamának is. De manapság tényleg túlkomplikálják a dolgot. Ha egy anyuka nem tud szoptatni, attól még anyuka és a legjobbat nyújthatja a babájának. Én mind a 3 gyermekemet bababarát kórházban szültem, és sajnos már ott bestresszelik a szoptatással a kismamákat. Elsõre nekem is csoda, hogy sikerült, azt hiszem a babám volt ügyes nem én, mert olyan ideges voltam a kórházban, kicsit aluszékony volt, mindig veszekedtek rám, hogy ébresszem, próbálkozzak, hogy akarom így hogy legyen tejem. Hát én már sehogy sem akartam, sírva mentem haza, otthon meg minden rendben volt, rengeteg tejem lett. Így a második gyermekemnél már nem idegeskedtem, de sajnos sok olyan kismamát láttam, akit már a kórházban idegesítettek, és amiatt nem jött össze a szoptatás. Ez egy természetes folyamat, nem kellene beleavatkozni, hagyni kéne, hogy a baba és a mama magától összehangolódjon! A nõk 95%-a tud szoptatni, akinek meg nem sikerül, az sem érezze magát másodrendûnek, attól még ugyanolyan jó anya, és tényleg késõbb már kit érdekel, hogy ki mennyi ideig tudott szoptatni vagy sem. A gyerektõl sem kérdezi meg senki az élete során, hogy anyatejet vagy tápszert kapott, felnõ egyik is, másik is. De hangsúlyozom, az anyatej egészségesebb a babának, mint a tápszer, ennyi. Kedves kérdezõ, nem kell, hogy a szoptatás küzdelem legyen! Próbáld meg, nyugodtan, hangolódjatok össze, érezzétek jól együtt magatokat, és ha valamiért mégsem sikerül, akkor sem dõlt össze a világ!
Szóval kedves kérdezõ, a tanulság az, hogy persze nagyon jótékonyan, de ellentmondást nem tûrõen éreztetik veled, hogy ha nem tartod a szoptatást te magad is az egyetlen üdvözítõ útnak, akkor olyan nagy a baj veled, hogy errõl az opcióról már beszélni sem lehet. Nem fontos, hogy te, vagy a babád hogy érzitek magatokat (hiszen sok okos, sok könyvben megírta, hogy CSAK a szoptatással érezhetitek magatokat igazán jól, a többi csak lesajnált anyukák rizsázása), szoptass összeszorított fogakkal, szoptass éjjel, nappal, áruházban, kocsiban, sírva, hulla fáradtan, leépülve, SZOPTASS nyomasztva és közben fontos, hogy MARADJ LAZA. Brávó!
Nem igaz, nem ezt írtuk szerintem többek között én sem.Valamit nagyon félreértesz, vagy neked van valami bajod, jobb ha nem idegesíted a kérdezõt! A kérdezõt nem arról kell meggyõzni. hogy nem lényeges a szoptatás, ill. az anyatej. Úgy látom, a kérdezõ tisztában van az anyatej fontosságával, és miután az elsõvel nem sikerült a szoptatás, arról nem mondott le, hogy anyatejet adjon a babájának, ezért fejte. Itt nem kérdés, hogy a másodikat is szeretné szoptatni, csak fél a kudarcoktól. De attól még meg fogja próbálni. Mindenki biztatja erre, de senki nem mondta neki, hogy szoptass bármi áron, fájdalmasan küszködve, itt te valami nagyon félreértesz kedves utolsó! Bocs az offért, de ilyen válasz szerintem nem hiányzik a kérdezõnek!!!!!
Egyébként bocsánat, újra elolvastam a kérdést, és de, írta a Kérdezõ, hogy a bimbóvédõ sem segített. Elnéztem, visszavonom akkor az erre vonatkozó kérdésem! De ha már itt tartunk: de igen, lehet lazának maradni akkor is, ha nem megy (jól) a szoptatás. Nem egyszerû, nagggyon nem, de nem lehetetlen senki számára! Ha utalhatok magamra, én már lassan 4, 5 éve szoptatok és 4 éve foglalkozom ezzel szakmailag is, és egyre inkább azt gondolom, hogy a dolog nagyobbik része fejben dõl el. Tudom, egyesek ezt nagyon nem szeretik hallani, olvasni, mert ez is az egyéni felelõsségünk felé mutat. És aki alapból aggódik vagy a szívére veszi a gondokat, annak ez még jobban megnehezítheti a küzdelmet. De akárhogy is, a szoptatásban (is) sokkal nagyobb szerepe van a gondolatoknak, a hozzáállásnak, a megfontolt tudatosságnak, mint ahogy azt egy pl. kezdõ vagy kevésbé tapasztalt anyuka sejti. - De persze van egy sor olyan állapot vagy probléma is, amit csupán az "ész" erejével nem lehet megoldani, ez tiszta sor; és lehet, hogy a Kérdezõ korábbi gondja is ide tartozott, ezt ennyibõl nem lehet kivenni. De pont hogy a legtipikusabb, leggyakoribb nehézségek azok, amiknek (saját saccom) mondjuk a 75%-a abból adódik, hogy az anyuka valamit nem tud, nem hisz el, nem akar vagy nem mer kipróbálni, másképp gondolkodik róla stb. És nagyon sokszor épp emiatt nem/sem oldódik meg vagy csak nagy nehézségek árán múlik el a szoptatási probléma. Ugyanakkor mindez (mondjuk így: a másképp gondolkodás) nem jelenti azt, hogy hú, akkor ezen anyukák számára itt a világvége, vagy lenézi õket bárki is, vagy rossz anyák lennének, mert másképp cselekszenek, vagy hasonló. Nem tudom, ki és hol kezdte el a történelemben ilyen irányba terelni ezt az egész dolgot, de nagyon félreértette azt, amit a szoptatásban segítõk el szeretnének érni a munkájukkal! Egy magára valamit adó szakember soha nem mondana olyat, hogy aki nem szoptat, "az vesszen". (Bár az anyukák egymás között elég csúnya dolgokat tudnak mondani egymásra...) Nem baj, ha nem gondolkodunk egyformán, mert nem is vagyunk egyformák. Ezt pl. én is tiszteletben tartom, akár elhiszi valaki, akár nem. ;) Viszont szakmailag (kicsit is) jártas emberként az a lehetõségünk és tudásunk igenis megvan, hogy - ha és amennyiben szükség van rá - segítsünk annak az anyukának, aki szeretne élni ezzel az eséllyel. Pl. olyan módon, hogy kérdez, kutakodik, utánajár, mert kétségek gyötrik az érzéseit, döntéseit illetõen. És ez NEM BAJ, nem egy olyan helyzet, amibõl mindenáron menekülni kellene (fõleg csak a könnyebbik úton)! Csak úgy lehet fejlõdni, jobbá tenni valamit, ha az ember tisztában van azzal, hogy hol tart most és esetleg mi az, ami nem (volt) jó. De ehhez az kell, hogy szembenézzünk önmagunkkal és a tetteinkkel, ami néha nagyon nehéz tud lenni, fõleg lelkileg. (Mindezt nem rád értem, kedves Kérdezõ, hanem általánosságban írom.) És végül, pl. én sem azokat akarom minderrõl meggyõzni, akiknek szent hitük, hogy a szoptatás egyáltalán nem fontos sem a baba, sem az anya számára - sõt, senkit nem akarok meggyõzni semmirõl. Mert vagy belátja valaki, meggyõzõdik róla õ maga ilyen-olyan élmények hatására, hogy nem így van, vagy nem. (Mert ez tényleg nincs így, ez akár matematikai axióma is lehetne.:) Aki kellõen nyitott tud lenni erre a témára, annak lehetõsége van megismerni az összefüggéseket és esetleg még jobbá tenni a saját és a gyerkõce életét, a szoptatáson keresztül IS. - De ha valakinek ez nem fontos, nem ezt akarja vagy nem így, azzal sincs semmi gond. Mindenkinek más az útja. Mint gyakorló (érintett) szoptató anyuka és mint szakmailag picit is jártas ember, hadd mondjam azt, hogy de: túl lehet lépni a kezdeti aggódáson, a félelmeken, a korábbi kudarcokon. Képes lehet valaki "lazán" szoptató anyukává válni, akkor is, ha korábban tele volt kétségekkel. (Erre én vagyok az egyik példa.) Nem kötelezõ, nem elõírás egyik könyvben sem, hogy anyaként márpedig ilyennek KELL lenni - de létezõ és elérhetõ lehetõség bárki számára. És az már mindenkinek a maga döntése, hogy megpróbál-e élni ezzel vagy sem. (És persze majd a Sors dönti el, hogy hogyan alakulnak végül a dolgok.) Mi, akik hozzászóltunk ehhez a kérdéshez, csak erre akartuk ráirányítani a Kérdezõ figyelmét: õ döntheti el, mit hogyan tesz, semmi nem kötelezõ; a lehetõség elõtte is nyitva áll. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Nagyon sokat segítettek. Azt hiszem nem szabad ennyire görcsösen ragaszkodnom a szoptatáshoz. Talán az elsõnél is ez volt a baj- mindenáron akartam... Most megpróbálok lazábban hozzáállni. Hisz ez egy természetes dolog. És az életben más se sikerül, ha rágörcsölünk. Ha megy, megy, és csinálom, de nem azon az áron, hogy mindketten feszültek, legyünk. Fontosabb nekem, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, és ezáltal a család másik két tagja is... Ne értsetek félre, a szoptatást is fontosnak tartom. De nem minden áron.

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Második terhességnél igaz, hogy hamarabb látszik a poci és, hogy nagyobb lesz. Kinek mikor kezdett a másodikkal kb. látszani vagyis nőni a pocija?

Legjobb válasz: Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.

Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.
Most 16 hetes vagyok a második babával. A kisfiamnál az 5. hónapban volt akkora a hasam, mint most. Nem tudom, függ-e ez attól, hogy elöl v.hátul tapad-e meg a méhlepény. Most elöl tapadt meg.
Elsõ terhességemnél csak 20 hetesen lehetett észre venni, a második terhességemnél már hamarabb , de ahhoz képest hogy a második terhességemet +6 kg -val kezdtem a hasam cm-re mérve ugyan akkora mint elsõ terhességemnél 19 hetesen. Üdv:egy 19 hetes anyuka.
Nekem nem lett egyre nagyobb a hasam, viszont egyre hamarabb látszódott. Most az 5. babával vagyok 6-7 hetes, és nagyon nehezen tudom eltakarni, akkora...
Mind a két terhességemet 71 kg-val kezdtem. Elsõ babánál kb. a 16-18.héten kezdett el látványosan látszódni a poci. Második babánál már 12 hetesen jól látszódott, most 22 hetesen akkora a hasam, mint az elsõnél a 26-28.héten :-)
KB félidõsen kezdett mind kettõ látszódni igazán.
Én is ellenpélda vagyok.Kb.17-18 hetes voltam, amikor olyan igazi babavárós pocakom lett, ráadásul amikor szülni mentem olyan 7 hónapos terhesnek néztem ki.
Nekem ugyanakkor kezdett látszani, viszont jóval nagyobb lett a végére. Igaz, a baba majdnem egy kilóval többel született, és pluszba átlagon felüli volt a magzatvíz mennyisége.
Na akkor én vagyok az ellenpélda. 24 hetes leszek hétfõn, de még mindíg nem feltûnõ az állapotom. Ha rajtam van a kabátom meg se látszik(ne valami zsákkabátra gondolj, rövidderekú, szöröskapucnisom van, szóval nem takar sokat). Az elsõ gyerekemmel ilyenkor már jócskán látszott. Simán beleférek még a legtöbb nacimba. Nekem kis hasam van, de a baba méretben jól fejlõdik. Remélem így is marad.
Majdnem 28hetesen merték megkérdezni ismerõs idegenek, hogy babát várok? Addig azt hitték végre híztam:) A végén akkora hasam lett, hogy ha a nagy aláállt nem láttam:) :(

Ha az első gyerek 38. heten született spontán akkor valószínűbb, hogy a második is a körül vagy esetleg hamarabb fog?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!

Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!
Mindket lanyom 38+3ra jott spontan;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat !!!:-):-):-)
Kicsi lányom 40 hétre, az öcsikéje 42 hétre született. 3.baba még a pociban...
Az elsõ 39.hétre a második 39+3-ra, ikrek a 38. héten.
Az elsõ baba 40+3 érkezett, indítással. Doki szerint bõven maradt volna még, de a toxémia miatt indítani kellett. A második spontán 39+0-nál indult el.

A második terhességnél mennyivel hamarabb lehet érezni magzatmozgásokat?

Lepény hátsó fali.- Ez mit számít ebből a szempontból?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál kb.19-20 hetesen éreztem igazi rúgásokat, most a második babánál már 16 hetesen konkrét rúgásokat éreztem.

Az elsõ babánál kb.19-20 hetesen éreztem igazi rúgásokat, most a második babánál már 16 hetesen konkrét rúgásokat éreztem.
elsonel 16dik het volt vagy annak a vege, most pontosan a 15dik het legeleje.:) )es ez csak azert ennyire biztos-mert sokan nem hiszik h ilyen hamar ereztem-mert ahogy erezni veltem masnapra elmult a hanyinger, meg az emelyges meg minden, es azota minden nap erzem a mozgast mar neha eleg rendesen, de persze csak egyszer ketszer egy nap, es nem oriasi mozgasokrol van szo.:)
Na akkor tuti, hogy engem fog itt mindenki lehurrogni, de nem érdekel, akkor is elmondom. Én most vagyok a 10. hétben és nem rúgást de konkrét buborékolós rebegtetõs érzést már érzek és nem idegrángás, nem bélmozgás és akárki akármit mondhat én már érzem és 100%-ra tudom, hogy õt érzem! Na lehet ripakodni!:)
Kedves utolsó válaszoló én nem hiszem el....na jó csak vicceltem én tényleg elhiszem mert 10 hetes lehettem amikor nekem is jelentkeztek ilyen libbenés szerû mozgások. Attól, hogy mi nem érezzük erõsen attól õk mozognak, ficánkolnak és szerintem azért lehet érezni ezeket a mozgásokat, fõleg akinek többedik terhessége. Persze tényleg nem olyan erõs rúgások még de én is éreztem, hogy van ott benn valaki. :)
A kérdező hozzászólása: Ezt azért kérdeztem, mert betöltöttem a 13. hetet a második babánkkal és a hétvégén fekve többször is éreztem õt. Én sem a határozott, erõs mozgást, csak amolyan kis gyenge vmiket. Az elsõnél a 17. héten éreztem elõször, de végig elég gyengén, nála mellsõ fali volt a lepény.
Nálam: elsõ 21.hét második 15.hét most, a harmadiknál 10.hét 12 hetes km
De jó!!!!! Örülök, hogy más is érezte 10. héten!:) Azon is gondolkodtam, hogy biztos benne van a dologban, hogy úgy feküdhet, hogy valami idegszál közelében és ezért érzem már most!Mindegy miért, annyira örülök neki! És egyre többször érzem!:)
Ugyanígy vagyok én is.Az elsõ mellsõ fali volt és a 18.hét körül éreztem, most hátsó fali, 14 hetes vagyok és este mikor fekszek az ágyon néha érzem a buborékokat:) Nem is hittem volna hogy ilyen hamar, de ha nem Õ, akkor mi?

Igaz, hogy a második terhesség hamarabb sikerül?

Nekem az els?höz 8 hónap kellett de hozzátartozik, hogy csak 2-3 havonta menstruáltam. Mióta megszültem, megjön kb.35 napra. Akkor a második 3-4 hónap alatt kellene, hogy sikerüljön ugye?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ 2hónap után megfogant:)A másodikra még mindig várok 1 év után is:( De remélem nálad elöbb sikerül:)Sok sikert!!!

Szia! Nekem az elsõ 2hónap után megfogant:) A másodikra még mindig várok 1 év után is:( De remélem nálad elöbb sikerül:) Sok sikert!!!
Szia! Az elsõ elsõ hónapban sikerült, most 4. hónapja próbálkozunk:) De ismerek olyat, akik 1 évig vártak az elsõre, aztán a másodikon elkezdtek idõben ügyködni és alig 1 év van a két baba között... (csak hogy pozitívat is halljál!)
Nekem az elsõ sikerült egybõl, ez volt 5, 5 éve. A másodikra 4, 5 éve várunk, minden rendben van velünk.....
nem feltétlenül.
nekünk mindkettõ elsõre sikerült. :D sztem ha már rendszeres a mensid, hamarabb is sikerülhet, mert van mibõl kiindulnod a számolásnál. (nem úgy mint amikor 3-4 hónapig nem volt mensid)
A kérdező hozzászólása: Akkor ez is a szerencse dolga. Még nem aktuális csak azért kérdeztem mert kíváncsi voltam. Orosz rulettezni nem akarok :p még nem szeretnék babát semmiképpen. Talán majd õsztõl elkezdjük de akkor meg remélem, hogy nem sikerül azonnal :p. Köszönöm a válaszokat!
SZerintem nincs erre vonatkozó "szabály". A második baba megfoganása pont olyan lutri, mint az elsõé. Azt azonban nem értem, hogy "reméled nem sikerül azonnal" ??? Akkor miért álltok neki? Ennek semmi értelme... akarod, vagy nem akarod?
A kérdező hozzászólása: Mert igazából azt szeretném, hogy kb. 3 év legyen köztük és azért kezdjük el már õsszel, hogy ha megint ilyen sokáig tart akkor pont jó lenne de ha sikerül mondjuk egybõl az egy kicsit viszont korai. most 1 éves múlt a babám és sajnos még nem alussza át éjszakát. Amíg Õ nem "rendezõdik" addig semmiképpen nem szeretnék még egyet. Viszont visszamenni dolgozni sem szeretnék közben mert akkor nem kéne oviba vinni 3 évesen, szóval nehézkes. Persze nem kívánságmûsor de azért jó lenne ha úgy sikerülne mindenkinek ahogy szeretné.
egyáltalán nem igaz. gondolj azokra a nõkre, elég sokan vannak, akik 30 fölött vállalták be az elsõ babát, hamar összejött, aztán nem jön a tesó

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!