Találatok a következő kifejezésre: A második fogok (239 db)

Mennyi idő alatt bújik ki a második fog? Kisfiam 8 hónapos hosszú szenvedés után 2 napja bújt ki az első foga. Még mindig nagyon kínlódik, mennyi idő még kibújik a második? Ennek is még csak a recéit lehet érezni.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)

Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)
8, 5 hósan jött az elsõ, most rá másfél hetére tört át a 2.foga alul.

Mennyi idő telt el az első és a második fog kibújása között? Alul kijött az egyik foga már két hete, de a másik még sehol.

Legjobb válasz: Az en kislanyomnak egyszerre jott ki a ket also foga 4,5 honapos koraban.

Az en kislanyomnak egyszerre jott ki a ket also foga 4, 5 honapos koraban.
4 nap
8 nap volt a kettõ között.
3 hétig 1 foga volt a babámnak! Aztán felül is úgy jött, hogy elõbb 1 fogacska, a középsõ melletti, majd újabb 3 hét múlva jött a többi 3 fenti!
félreértettem. Egyszerre bújt ki az alsó kettõ:)
Szia! Nekünk 2hónapja bújt ki az alsó 2 fog, azóta semmi.
Nekünk 1 hónapra jött alul a 2. fogacska. Most a felsõnél csak 1 hét volt.
Szia! nekünk mindig 2 hét, utána 2 hónap szünet a következõ kettõig:)
9 hósan kijött a felsõ kettõ, 11 hósan az egyik alsó középsõ, 13 hósan bújtak a négyesek, mind a négy, 14 hósan a kettesek felül és az egyik hármas. A másik hármas még sehol, az alsó középsõnek meg 3 hónapja se híre, se hamva.
nálunk 1 hét
Ha jól emlékszem, nálunk egy hónap volt az elsõ két fog kibújása között
1 nap

Első fog után mennyi idő telt el még kibújt a második foga a babatokna? !

Több mint egy hete kibújt a fiam első foga,de jelét sem látom anak hogy a mellette levő ill.a következő fogacska úton lenne

Legjobb válasz: 3 nap

3 nap
1 hónap.
1 nap.
1 hét
2 hét
1, 5 hónap
Adj olyat, amit elfogad. ne aggódj, ha kijött a foga, rendezõdik a dolog.
Biztos hogy a foga miatt van. 10 hós kislányomnak már 6 foga van, épp most tört át a 6., és mindegyiknél ugyanezt csinálta mint a te babád. Csak nekem még rátett egy lapáttal az idegeskedésre, hogy elég vékony baba, és amikor nem evett kiidegelt a védõnõ is hogy "ajjaj mi lesz így.." Ha kijön a fog, fokozatosan helyreáll. Kínáld az étellel, de ne erõltesd ha nem akar enni. Egy, másfél óra múlva próbáld újra, de ha akkr sem eszik, akkor sem baj. Plusz próbáld változatosan, hátha találsz még legalább egy valamit, amit szivesen megeszik. Tudom ajánlani pl a Milupa Jó éjszakát gyümölcsös tejpépet, fogzáskor szinte csak ezt hajlandó a kislányom megenni. Kitartást!
20:37-es 2. válaszoló vagyok, aki nem ugyanaz mint az 1. de azért szivesen! Jaa, és ne idegeskedj vele amikor eszik (enie kéne), mert sajnos attól csak roszabb. Nálunk így volt legalábbis.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a választ, és ojan nyügös is nem lehet letenni csak kezben akar lenni..akkor szerinted nyugodtan adhatom a tejet ha mást nem birok bele gyümöszölni?
A kérdező hozzászólása: Ok köszi hogy irtál bövebben...én is totál kész vagyok az ideggel...
Itt nincsenek praktizáló orvosok.
én is yasminellet szedek és eddig nem volt ehhez hasonló tapasztalatom, javaslom, hogy menj el orvoshoz minél elõbb :)
nemkéne a 7 napos szünet elõtt lenyelni a ge-cit
Én menstruálás elõtt de inkább közbe tapasztalom a hasmenést. Én is ezt a gyógyszert szedem, de nekem már elõtte is így volt. :D

9 honapos a kislanyom 1 honapja kb. kijött az elsö foga alul, tünetmentesen mikor fog jönni a masodik?

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 8 és fél hósan jött az elsõ foga, a második pedig 2 hét múlva. az elsõ nálunk is tünetmentes volt, a második már nem annyire, de az sem volt vészes.de ez minden babánál változó.

Az én kislányomnak 8 és fél hósan jött az elsõ foga, a második pedig 2 hét múlva. az elsõ nálunk is tünetmentes volt, a második már nem annyire, de az sem volt vészes.de ez minden babánál változó.
bocs annyira
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszt, en mar kezdek aggodni, nem-e baj, hogy ilyen soka jön a masodik!
elsõ vagyok. én már azon viccelõdtem néha hogy fogak kell csináltatni neki. :) engem mindenki nyugtatott hogy semmi gond, az egyik ismerõsömnél a kisfiúnak 13 hósan jött az elsõ foga. most két éves és gyönyörû egészséges fogai vannak.ne izgulj, semmi gond, majd jönnek azok a fogak szépen sorban. jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatast!!!!!!
Nekem az alsó kettõ 1 hét különbséggel jött, aztán jó másfél hónapig semmi, és kb 1 hét alatt kijött fölül 4 egyszerre! Össze-vissza jönnek:)

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.

Most kellett volna mejönnie csütörtökön, vagy is az volt 28. nap de ez még csak a második lenne . Miko fog megjönni újra megjöhet júni.7-én is mer programom lenne (fürdős) és így szar lenn e ez nemtom valahogy kiszámolni?

Legjobb válasz: úgyértve most menstruálnál másodjára? az írásodból ítélve még bõven fiatal vagy, egyébként évek alatt áll be rendesen az átlag nõnél( valakinél hamarabb), nem mindig 28napos mindenkinél.. simán elõfordulhat,hogy 7.-e belelóg, de szerintem most a napokban meg fog jönni .. esetleg vettél észre ilyen elõjeleket pl. mellfájás vagy valami ?

úgyértve most menstruálnál másodjára? az írásodból ítélve még bõven fiatal vagy, egyébként évek alatt áll be rendesen az átlag nõnél( valakinél hamarabb), nem mindig 28napos mindenkinél.. simán elõfordulhat, hogy 7.-e belelóg, de szerintem most a napokban meg fog jönni .. esetleg vettél észre ilyen elõjeleket pl. mellfájás vagy valami ?
A kérdező hozzászólása: aha ez lesz a második de még nem jött meg mer csütörtökön volt a 28.nap ésnem érzek semmit szal nem tom
A kérdező hozzászólása: rem hogymegjön mer ak mehetek
Az szokták mondani nõdokik, hogy az elsõ mensidtõl számított egy évben teljesen természetes, hogy nem jön meg szabályosan. Persze valakinek még utána sem, de egy évig nincs aggódnivaló, belefér. A program miatt kellemetlen, de minél inkább görcsölsz rajta, annál rosszabb lesz, szóval nyugi:) Próbáld meg, hogy sokat iszol (vizet, teát), nekem az egyszer segített. Ebben a melegben ártani biztos nem árt:)

Aki túlsúlyos és az első babája is nehezen jött össze, annak a második tényleg könnyebben fog összejönni? Kinek mennyi idő telt el 2 gyerek között?

Én most 120 kg vagyok, amikor az els? babámat vártam "csak" 100 voltam, de ? is nehezen jött össze. Kaptam mindenféle hormonokat, meg voltam inszemináción, de ekkor se jött össze, aztán rá egy hónapra spontán jött össze(két hónapig voltam veszélyeztetett mert volt egy vérömlenyem és végig is hánytam ezt a 2 hónapot). Azt mondják, hogy a másik baba könnyebben fog összejönni, de én ebben nem hiszek! Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Lehetséges ez? Vagy ez a plusz 20 kg betesz?

Legjobb válasz: Szerintem nincs sok összefüggés az elsõ és a második gyerek között. Lehet, hogy könnyen összejön, lehet hogy nem. Nekem az elsõ baba elsõre összejött, a második meg sehogysem akar sikerülni.

Szerintem nincs sok összefüggés az elsõ és a második gyerek között. Lehet, hogy könnyen összejön, lehet hogy nem. Nekem az elsõ baba elsõre összejött, a második meg sehogysem akar sikerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mennyi idõs az elsõ babád?
Az elsõ babára másfél évet vártunk , 100 kg-val estem teherbe, a másodikra lassan 1 éve várunk, de sajna nem jön. Most 8 kg val vagyok több.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor van alapom az aggódásra...Szedsz valami gyógyszert? írt valamit a dokid?

Miért nem érzem a babám 17 hetesen minden nap? Hetente egyszer kétszer érzem csak és a második baba, nem gond ez? Mikor fogom minden nap érezni?

Legjobb válasz: Azért nem érzed,mert még kicsi.Attól,h második baba,még nem törvényszerû,h hamarabb fogod érezni,mint az elsõ babások.Ha mondjuk 22-23 hetesen nem érzed minden nap,az már lehet gond,de ennyi idõsen semmiképpen.Ne parázz ilyen hülyeségeken,inkább élvezd a várandósság szépségeit!

Azért nem érzed, mert még kicsi.Attól, h második baba, még nem törvényszerû, h hamarabb fogod érezni, mint az elsõ babások.Ha mondjuk 22-23 hetesen nem érzed minden nap, az már lehet gond, de ennyi idõsen semmiképpen.Ne parázz ilyen hülyeségeken, inkább élvezd a várandósság szépségeit!
A kérdező hozzászólása: Köszike!!És lehet baj ha egy nap mindig megiszok egy pohár kolát? Nem bírom megállni kivánja a szervezetem!!!
Szia! AZ elsõ babámat én is már 16 hetesen rendszeresen éreztem. Most a másodikat csak a 19-20. héttõl éreztem!!! Be voltam "parázva" én is rendesen! Most már a 21+6 napos vagyok, és már rendszeresen érzem, bár nem olyan kis bivaly, mint az elsõ. Minden gyerkõc más, és ez már itt is kiderül! Ne aggódj, biztos minden rendben lesz. A kóláról meg csak annyit, hogy oldja a kálciumot a szervezetbõl. Ha nem tudod megállni, akkor szerintem érdemesebb lenne több kálciumot bevinned, de ezt egyeztesd a védõnõvel, vagy a dokival, mert a túl sok sem jó. (Azt hiszem a vesének nem tesz jót) Minden jót, és kellemes babavárást!!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!