Találatok a következő kifejezésre: A második az normális, hogy (21 db)

Az normális. Hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót a menzeszem első napján, és a második napon már nem volt vérzésem?

Most akkor 21 napig egyáltalán nem is lesz, csak amikor szünetet kell majd tartanom Vagy ezen a héten még kéne vérzésnek lennie (?).

Legjobb válasz: Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Nekem van 2 papagájom (Hullámos), most raktak fészket stb. Azt akarom kérdezni hogy az normális hogy a kicsik minden második nap keltek ki a következőre már ez a 3-4edik nap amennyit vártam de még mindíg nem bújt ki?

Eddig 3 kelt ki 3 tojás maradt,az eggyik tojás kicsit sárgább a másiknál,az baj?

Legjobb válasz: Igen normális, mivel nem egyszerre rakja a tojásokat, így úgy kelnek ki, ahogyan azokat rakta.

Igen normális, mivel nem egyszerre rakja a tojásokat, így úgy kelnek ki, ahogyan azokat rakta.
Attól még kikelhet a többi kismadár! De a kérdésedet megfogalmazhattad volna érthetõbben is!

MIkor kezdjem el a második levelet? Az első levél laurina fogamzásgátlót szedem a 16. -naptól kicsi vérzésem van, a betegtájékoztató azt írja hogy normális, de lassan egy két nap múlva meg kell, hogy jöjjön.

Az els? levélt elszedtem már viszont igy hogy most is vérzem nem tudom mikor kell elkezdenem újra szedni? Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatón le van irva, de általában 21 nap tabletta 7 nap szünet a normális szedési rend, függetlenül attól, hogy közben vérzel-e, illetve hogy mikor és ennyit. Csak az elsö levél elkezdésekor kell a vérzéshez igazodni, utána mindig a megszokott rend szerint kell szedni.

A betegtájékoztatón le van irva, de általában 21 nap tabletta 7 nap szünet a normális szedési rend, függetlenül attól, hogy közben vérzel-e, illetve hogy mikor és ennyit. Csak az elsö levél elkezdésekor kell a vérzéshez igazodni, utána mindig a megszokott rend szerint kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, csak épp ez az, hogy nem tudom hogy mikortól is számoljam a normális vérzésemet, mert ez iyg egybefolyó lesz és amúgyis kevés szokott lenni.Azt halottam hogy a levél elszedédse után 2-3 napra jön meg.
Mégegyszer: az elsö levelet végigszeded, utána tartasz 7 nap szünetet, és kezded a következö levéllel, utána megint 7 nap szünet, 21 nap tabletta és igy tovább minden alkalommal. (Az elsö levéllel már szeded, ahogy irtad.)
Ja, és még annyit, hogy a vérzésed idövel beáll, eleinte elöfordul, hogy hosszan ideig van áttöréses vérzés, ha már megszokta a szervezeted, akkor a 7 napos szünetben valamikor lesz, de ettöl függetlenül kell szedni a gyógyszert folyamatosan 21/7 napos rendszerben.
A kérdező hozzászólása: Köszöönöm:) :)
Szivesen!

A második trimeszterben az normális, hogy nagyon fáradt vagyok és délutánonként aludnom kell?

Legjobb válasz: Rám sem volt jellemzõ az elsõ idõkben, de most nemrégiben elalszom délután 2 körül.-) Szerintem ezzel semmi baj, ha tudsz, pihenj:-)

Rám sem volt jellemzõ az elsõ idõkben, de most nemrégiben elalszom délután 2 körül.-) Szerintem ezzel semmi baj, ha tudsz, pihenj:-)
Én már az elsõben is aludtam délután, ha volt rá lehetõségem.Szerintem kell is a kismamáknak. 17 hetes kismami
Szia! Én is ebben a cipõben járok szerintem a szervezet biztosan érzi, hogy szüksége van egy kis pihire!Nyugodtan pihenj amikor csak tudsz.
Szia! Sokszor én is fáradtnak éreztem magam, sokat aludtam és a vérvétel vérszegénységet mutatott. Amióta szedem a vaskészítmény sokkal fickósabb vagyok!:) De ettõl függetlenül is szerintem lehetünk fáradékonyabbak! Üdv. 25. hetes kismama

Meddig kell dolgozzak ezen az új munkahelyemen mielőtt a második gyermekem bevállalnám, hogy normálisan járjon t-gyás és gyed is?

2005-t?l 2012.június 30-ig volt munkaviszonyom.2009-ben született a kisfiam.Majd munkanélküli lettem 2-3 hétig ugye 1-t?l s most újra elhelyezkedem,bejelentenek.

Legjobb válasz: Ha a munkaviszony megszûnése elõtt gyesen voltál, akkor 180 napot kellene ahhoz dolgoznod, hogy a bér alapján kapd a gyedet, ne a minimálbér szerint. Ha minimálbért kerestél/keresel akkor meg teljesen mindegy, így is úgy is az lesz az alapja.

Ha a munkaviszony megszûnése elõtt gyesen voltál, akkor 180 napot kellene ahhoz dolgoznod, hogy a bér alapján kapd a gyedet, ne a minimálbér szerint. Ha minimálbért kerestél/keresel akkor meg teljesen mindegy, így is úgy is az lesz az alapja.
A kérdező hozzászólása: És késõbb tgyás gyed?
A kérdező hozzászólása: Igazából nettóban érdekelne, hisz azt kapom kézhez.Ha lehetne írjátok már úgy?!
A kérdező hozzászólása: 108000ft után mennyi táppénzt (sokat cipekedek terhesen nem szeretnék)késõbb tgyást, és gyedet kaphatok?
MIvel nem volt 30 napnál hosszabb megszakítás a jogviszonyban, így 60% táppénz jár. 108 ezer esetén ez bruttóban nagyjából 64-65 ezer táppénzt jelent, ebbõl csak 16% szja a levonás (adókedvezménnyel még annál is kevesebb).

Szerintetek az normális, hogy ebben a hónapban másodjára romlik el a TV dekóderünk és a műsorszolgáltató 2000 forintos kiszállási díjat kér?

Ebben a hónapban egyszer már kihívtuk ?ket, azt mondták ráírják a számlára a 2000-et és most megint elromlott és újabb 2000 Ft-ot akarnak kérni kiszállási díjként...

Legjobb válasz: te meg közöld velük, hogy nem fizeted ki és ha pattognak, akkor a szerzõdéstõl is elállsz, mert nem szolgáltatnak

te meg közöld velük, hogy nem fizeted ki és ha pattognak, akkor a szerzõdéstõl is elállsz, mert nem szolgáltatnak
Ha a DIGi -rõl van szó, akkor elhiszem. Ha nem a te hibádból adódott mûszaki hibát kell elhárítani, akkor a kiszállás nem téged terhel. Ez esetben kell lenni valami indoknak, amivel rád hárítják a kiszállás díját. Kérdezd meg. Ha nincs ilyen, és mégis megfizettetik, akkor nyugodtan fordulj a fogyasztóvédelemhez. Ehhez viszont meg kell fizetned a kérdéses díjat, hiszen egyébként nem tudod igazolni a jopgtalan követelést a szolgáltató részérõl. - Személyes ügyfélszolgálaton próbáld higgadtan tisztázni a helyzetet. Add elõ, hogy a berendezés meghibásodását nem te idézted elõ, az a rendeltetésszerû használat során következett be. Hivatkozhatnak olyanra hogy valaki "hozzányúlt, megbabrálta, stb...", ezt nyugodtan elutsíthatod abban az esetben, ha a helyszínen a szerelõ nem íratott alá veled ilyen papírt. Ha aláírtad, akkor vége. Ha aláírtál a helyszínen egy papírt, amin AKKOR MÉG nem szerepelt ilyen hibaleírás (mert ez is elõfordulhat), akkor ezt szintén szóváteheted. Ha semmi sem utal arra, hogy a te hibád, és nem ismertél el ilyet, akkor a kiszállási díj nem téged terhel, hiszen nekik nem kötelességük a helyszínre menni, ha nincs hiba. Ha meg van, és nem te okoztad, azt a saját költségükre teszik. Az ASZF szerint, akkor terheli az elõfizetõt díjfizetés, ha a megibásodás az elõfizetõnek felróható ok(ok)ból keletkezett. -Ha nem sikerül érdemi eredményt elérned, kérheted írásban hogy a veled szemben femerült költségeket indokolják (sajnos nem kötelesek).Valószínûleg max a szerelõ nyilatkozatára fognak hivatkozni. Ha tudsz ilyet szerezni, az a fogyasztóvédelem felé nagyon jó reklamációs alap. -Ha mindenképp ragaszkodnak a díjfizetéshez, és kifizeted, akkor azzal jogilag elismered. Ha nem fizeted be, azzal az ASZF-et szeged meg. Itt a mérlegelés a tiéd. A fogyasztóvédelem felé írásban kell beterjesztened a panaszod. Az eset leírása mellé minden részletre szükség van, a hiteles elbírálás miatt. Ha van tanúd is a helyszíni szerelésre, az a legjobb. Itt megtalálod a hozzád legközeleb esõ hivatal elérhetõségét. Leveled ajánlott küldeményként add fel. http://www.nfh.hu/portal/informaciok/elerheto/teruleti_felugy
A kérdező hozzászólása: Felhívtam a fogyasztóvédelmet, valami hírközlési hatóságot javasoltak, valamint, hogy írjunk a szolgáltatónak levelet. Megírtam, amint lesz idõm, feladom. Holnapra minden esetre kihívtam õket, de a levélben közöltem velük, hogy meg lesznek téve a megfelelõ intézkedések a következõ meghibásodáskor. Amúgy Antenna Digital...
A kérdező hozzászólása: A poénos rész csak most következik: ma reggelre kihívtuk õket, aztán jött a vihar, villámlott egyet, dörgött, aztán visszajött az adás. Felhívtam õket, hogy nem kell jönni, mert õáltaluk villámgyorsan visszajött xD

Az normális, hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót első nap amikor megjött, és a második naptól csak pár csepp barna folt maradt a vérzésemből?

Előtte 23 napot késett a menzeszem, de csináltam tesztet és negatív lett, illetve a 19. napon amikor késett, a nőgyógyász is megvizsgált, és azt mondta, hogy semmi jele nincs a terhességnek. (Minden hónapban késik 1-2 hetet).

Legjobb válasz: én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L

én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Ez a második nap, hogy erősebb a teszt csík, mint a kontrolcsík az ovu tesztemen. Nagyon feszül a pocim már második napja. Clostit kellett szednem. Normális ez?

Nem kellett volna ma már halványodni a második csíknak? Ja, és 13.00 körül csináltam a tesztet, de el?tte 2 órán keresztül nem sokat ittam.

Legjobb válasz: Azt hiszem a baba tervezõk otthona oldalán olvastam, hogy ha 2 nap is pozitiv akkor a másodikat kell figyelembe venni! Szoval valószinüleg, ma hajnalban volt a tüszórepedés! De azért nézd meg a honlapot, mert a gyogyszereseknek nem tudom! :)

Azt hiszem a baba tervezõk otthona oldalán olvastam, hogy ha 2 nap is pozitiv akkor a másodikat kell figyelembe venni! Szoval valószinüleg, ma hajnalban volt a tüszórepedés! De azért nézd meg a honlapot, mert a gyogyszereseknek nem tudom! :)
az elõzõt megcáfolnám, mert tegnap elött volt halvány ami ugye negatívnak számít, és a tegnapi második teszt volt erõs csíkos, ezért az a pozitív és a pozitív teszt napjától számított 24-36 órán belül van tüszõrepedés tehát neked kedves kérdezõ, ma estére vagy holnap hajnalra reped meg a tüszõd úgyhogy mai napon mindent bele a pároddal, és még a holnapoin is, mert a pozitív teszt utáni elsõ negatív napon is kell szexelni:) )

Akinek Lenovo G500-asa van az kérem írjon, hogy neki hogy mûködik a touchpad. Nekem ELAN touchpad van bent. Billentyûzet használat után csak a második koppintásra hajlandó kattintani. Ez normális?

Legjobb válasz: Amíg nincs feltelepítve a drivere addig elsõ koppintásra lehet vele kattintani, de a driver telepítése után ha billentyûzetet használok, utána már csak második érintésre kattint. Probáltam az érzékenységen és a többin állítani, de ez nem szûnt meg. Ha pedig nem telepítem, akkor a gyári funkcióit nem tudom használni, pl. görgetés, nagyítás.

A kérdező hozzászólása: Amíg nincs feltelepítve a drivere addig elsõ koppintásra lehet vele kattintani, de a driver telepítése után ha billentyûzetet használok, utána már csak második érintésre kattint. Probáltam az érzékenységen és a többin állítani, de ez nem szûnt meg. Ha pedig nem telepítem, akkor a gyári funkcióit nem tudom használni, pl. görgetés, nagyítás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!