Találatok a következő kifejezésre: A második az normális, (61 db)

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Ez a második nap, hogy erősebb a teszt csík, mint a kontrolcsík az ovu tesztemen. Nagyon feszül a pocim már második napja. Clostit kellett szednem. Normális ez?

Nem kellett volna ma már halványodni a második csíknak? Ja, és 13.00 körül csináltam a tesztet, de el?tte 2 órán keresztül nem sokat ittam.

Legjobb válasz: Azt hiszem a baba tervezõk otthona oldalán olvastam, hogy ha 2 nap is pozitiv akkor a másodikat kell figyelembe venni! Szoval valószinüleg, ma hajnalban volt a tüszórepedés! De azért nézd meg a honlapot, mert a gyogyszereseknek nem tudom! :)

Azt hiszem a baba tervezõk otthona oldalán olvastam, hogy ha 2 nap is pozitiv akkor a másodikat kell figyelembe venni! Szoval valószinüleg, ma hajnalban volt a tüszórepedés! De azért nézd meg a honlapot, mert a gyogyszereseknek nem tudom! :)
az elõzõt megcáfolnám, mert tegnap elött volt halvány ami ugye negatívnak számít, és a tegnapi második teszt volt erõs csíkos, ezért az a pozitív és a pozitív teszt napjától számított 24-36 órán belül van tüszõrepedés tehát neked kedves kérdezõ, ma estére vagy holnap hajnalra reped meg a tüszõd úgyhogy mai napon mindent bele a pároddal, és még a holnapoin is, mert a pozitív teszt utáni elsõ negatív napon is kell szexelni:) )

23. hétben vagyok és napi 5-6-ször is mensiszerű (tompa, nem különösebben fájdalmas) görcseim vannak. Aggódom! Az első trimeszterben volt ilyen, de a második trimeszterben is normális ez?

Legjobb válasz: Szerintem méhösszehúzódáaid vannak, ami normális egészen addig, amíg nap 5-6 van belõle, és nem fájdalmas, inkább zavaró. Ne aggódj! :o) Szedjél magnéziumot, az segít.(Egy 26.hetet taposó kismama, ugyanilyen tünetekkel)

Szerintem méhösszehúzódáaid vannak, ami normális egészen addig, amíg nap 5-6 van belõle, és nem fájdalmas, inkább zavaró. Ne aggódj! :o) Szedjél magnéziumot, az segít.(Egy 26.hetet taposó kismama, ugyanilyen tünetekkel)
A kérdező hozzászólása: Tisztára parázok, nehogy koraszülés legyen. Vagy ez már a Braxton Hicks kontrakció-nak nevezett méhösszehúzódás lenne???
Igen, ez már lehet az. Ne aggódj, mert azzal csak ártasz. Nem lesz koraszülés a vége, de ha ennyire aggódsz miatta, akkor valóban szedj magnéziumot. Az is segít, ha beülsz egy kád kellemesen meleg vízbe, szépen ellazulsz tõle. Ha mész legközelebb a dokihoz, vagy a védõnõhöz, azért beszélj velük, mert ha elmagyarázzák, hogy mi is történik a testedben, akkor nyogodtabb leszel.
Igen, ez az, bár a 27. hét környékén szokott inkább jelentkezni. Ha túl fájdalmasnak érzed, sokáig tart, akkor viszont keresd fel a dokidat!

Ha az első terhessés toxémia nélkül normálisan lezajlott, akkor a második babával lehetek toxémiás ugyanattol az apátol?

Nem nagyon értem ezt a toxémia dolgot.

Legjobb válasz: Az apával ez semmilyen összefüggésben nincs. És igen, a másodikkal lehetsz, akkor is, ha az elsõvel nem voltál, mert ezzel sem függ össze. Minden terhesség más.

Az apával ez semmilyen összefüggésben nincs. És igen, a másodikkal lehetsz, akkor is, ha az elsõvel nem voltál, mert ezzel sem függ össze. Minden terhesség más.

Ha az ovu teszten mindig látszik valamennyire a második csík az normális?

ebben a hónapban. Utalhat terhességre vagy semmi közük egymáshoz?

Legjobb válasz: Valamennyi LH mindig jelen van a szervezetben. Normális.

Valamennyi LH mindig jelen van a szervezetben. Normális.
azt is hallottam már, hogy a petefészek ciszta is okozhat folyamatosan pozitív ovu tesztet, mivel az lh szint magas! Ezt 3. ciklusnapi hormon-vérvizsgálatból lehet megtudni!
Egy ovuteszt akkor számít pozitívnak, ha ugyan olyan erõs vagy erõsebb mint a kontroll vonal. Szóval ha halvány az normális.

Akinek Lenovo G500-asa van az kérem írjon, hogy neki hogy mûködik a touchpad. Nekem ELAN touchpad van bent. Billentyûzet használat után csak a második koppintásra hajlandó kattintani. Ez normális?

Legjobb válasz: Amíg nincs feltelepítve a drivere addig elsõ koppintásra lehet vele kattintani, de a driver telepítése után ha billentyûzetet használok, utána már csak második érintésre kattint. Probáltam az érzékenységen és a többin állítani, de ez nem szûnt meg. Ha pedig nem telepítem, akkor a gyári funkcióit nem tudom használni, pl. görgetés, nagyítás.

A kérdező hozzászólása: Amíg nincs feltelepítve a drivere addig elsõ koppintásra lehet vele kattintani, de a driver telepítése után ha billentyûzetet használok, utána már csak második érintésre kattint. Probáltam az érzékenységen és a többin állítani, de ez nem szûnt meg. Ha pedig nem telepítem, akkor a gyári funkcióit nem tudom használni, pl. görgetés, nagyítás.

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnya

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnyak vastagsága. Tanácstalan vagyok, válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény alkalmas a vérzés csillapítására, de az esetek jelentős részében úgynevezett “áttöréses” vérzés is szokott jelentkezni, amely állandó, szivárgó vérzés formájában is felléphet. A további részletekről kezelőorvosát tudja kérdezni, aki a kezeléseket előírta és az Ön kórtörténetét pontosan ismeri. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény alkalmas a vérzés csillapítására, de az esetek jelentős részében úgynevezett “áttöréses” vérzés is szokott jelentkezni, amely állandó, szivárgó vérzés formájában is felléphet. A további részletekről kezelőorvosát tudja kérdezni, aki a kezeléseket előírta és az Ön kórtörténetét pontosan ismeri. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnya

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnyak vastagsága. Tanácstalan vagyok, válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény alkalmas a vérzés csillapítására, de az esetek jelentős részében úgynevezett “áttöréses” vérzés is szokott jelentkezni, amely állandó, szivárgó vérzés formájában is felléphet. A további részletekről kezelőorvosát tudja kérdezni, aki a kezeléseket előírta és az Ön kórtörténetét pontosan ismeri. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény alkalmas a vérzés csillapítására, de az esetek jelentős részében úgynevezett “áttöréses” vérzés is szokott jelentkezni, amely állandó, szivárgó vérzés formájában is felléphet. A további részletekről kezelőorvosát tudja kérdezni, aki a kezeléseket előírta és az Ön kórtörténetét pontosan ismeri. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
ha szoptatsz akkor nincs ezzel még gond.
Miért nem mész dokihoz, mikor ez abszolút nem normális.A szülés utáni elsõ menstruáció után teljesen rendszeresen meg kellett volna jönnie.
szoptatsz még?
ez nem igaz. Szoptatás mellett még egyéltalán nem bizttos hogy beáll rendszeresre és sok anyukának szoptatás után sem áll be rögötn hanem kell pár hónap hozzá. fél éven belül kéne beállni rendszeresre.
A kérdező hozzászólása: Igen. szoptatok, és azért nem voltam orvosnál, mert azt sem tudtam, hogy ez nem normális, pont ezért kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenki.
szerintem ez teljesen normális :)

Az normális. Hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót a menzeszem első napján, és a második napon már nem volt vérzésem?

Most akkor 21 napig egyáltalán nem is lesz, csak amikor szünetet kell majd tartanom Vagy ezen a héten még kéne vérzésnek lennie (?).

Legjobb válasz: Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.
