Találatok a következő kifejezésre: A málnalevéltea a (20 db)

Mire jó a málnalevéltea?

Legjobb válasz: A tágulást segíti. Betöltött 36. héttõl kell inni. Nekem segített.

A tágulást segíti. Betöltött 36. héttõl kell inni. Nekem segített.
Nekem nem segített, 19 órát vajúdtam, nehezen tágultam. Szerintem aki azt mondja h neki segített, az a tea nélkül is könnyen szült volna.
Felpuhítja a méhszájat. Nekem jó volt. Mindkét terhességemnél ittam a 36. héttõl az elsõ lányom 4 óra alatt lett meg a második 1 óra alatt.

A málnalevéltea miben segít? Hányadik héttől kell inni? Használ?

Legjobb válasz: 36.héttõl, segít a tágulásban. Lehet hogy használ, lehet hogy nem, de ártani nem árt, úgyhogy érdemes inni. Én 2 óra alatt megszültem, jól tágultam, nem tudom, tea nélkül milyen lett volna. Szerintem érdemes inni, hátha bejön :)

36.héttõl, segít a tágulásban. Lehet hogy használ, lehet hogy nem, de ártani nem árt, úgyhogy érdemes inni. Én 2 óra alatt megszültem, jól tágultam, nem tudom, tea nélkül milyen lett volna. Szerintem érdemes inni, hátha bejön :)
38. héttõl ihatod. Nekem bevállt. 1 óra alatt 4 ujjnyira nyíltam. Úgy hogy elõtte 2 hónapot 1 ujjnyira nyitva voltam. Egy kicsit rossz az íze, de nem vészes.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. És naponta mennyit kell inni?
1.vagyok. Én napi 2 bögrét ittam, ízesítve, hogy finom legyen.
Szia! Napi 1-2 bögrényit lehet meginni. ittam a 36.héttõl, aztán 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, 15 és fél óra vajúdás után mert nem tágultam :(

Vasárnapra vagyok kiirva, elfogyott a málnalevélteám. Érdemes még venni?

Legjobb válasz: Persze, én még a fájások alatt is ittam 2 pohárral, biztos, ami biztos.:)

Persze, én még a fájások alatt is ittam 2 pohárral, biztos, ami biztos.:)
Én vennék. Hiszen még a vasárnap sem biztos, túl is hordhatod.


málnalevél tea kb 200ft
A homeós "bogyót" én 530Ft-ért vettem, a tea 200Ft körül van.
szió! a férjem vette a bogyókat, így nem tudom sajnos, viszont a málnalevél tea 200 forint korul volt. amiért mégis válaszolok, az az, hogy ha tudod, picit elobb vedd meg, mint kell, mert a c betus bogyokra mi egy hetet vártunk, mire a gyogyszertár megrendelte, es hozta, pedig nem kis gyogyszertár, a malnalevel tea, ami pedig azt hittem, mindenhol van, annak masfel het kellett, és a gyogyszertáros kerdezte minek az nekem O_o (amúgy a zacsijara nincs tényleg semmi ráirva a szulessel kapcsolatban). arnica ch 50 mindenhol van nagyjabol.

Tényleg használ a málnalevéltea?

Sok jót hallottam már róla, én is elkezdtem inni.

Legjobb válasz: Nekem a cickafarkfûteát ajánlották. Én ezt iszom, babát szeretnék én is.

Nekem a cickafarkfûteát ajánlották. Én ezt iszom, babát szeretnék én is.
Szia! Én úgy tudom, hogy a szülés megindítására, és a könnyebb lefolyására isszák ezt.És a 36-ik hét után javasolt csak inni.Nem tudom, mennyire használ, de nehogy koraszülött legyen a babád miatta.én a 3-ik babámat várom, az elsõ kettõt túlhordtam, sõt a lányommal a 42-ik hét végén indítottak meg. Most ki akarom én is próbálni, hátha használ, habár orvostól még nem hallottam, hogy tényleg hatásos lenne. Minden jót nektek.
Szia! Én megkérdeztem a dokimat hogy tényleg használl-e, és azt mondta határozottan hogy nem!! Csak arra jó hogy a kismama jobban eltud lazulni , mert biztos benne hogy a tea használl. Emiatt én nem is ittam. 39 hetes kismama
Szerintem erdemes inni, meg ha nincs is ra orvosi bizonyitek, hogy hasznal. En inni fogom biztosan, ha eljon az ideje. Ha a hatoanyag a teaban nem is hasznal, de a tudat, hogy tettel valamit segit lazitani, akkor nem mindegy? Lenyeg, hogy el tudj lazulni. Ha artana akkor nem engednek, hogy igyak a kismamak. A cickafark is jo, bar nem terhesseg idejen, hanem altalanossagban a noi szerveket egeszsegesen tartja es ez viszont hasznal evekig ittam.
Szia! Csak 36. hét után kezd el inni mert koraszüléshez vezethet. Én a 37. héten kezdtem el nem tudom hogy a tea hatására e de 38+5 hetesen megszültem és nagyon jól tágultam, persze lehet hogy a teának semmi köze hozzá
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Abbahagytam a teázást egyelõre, utánaolvastam, és inkább csak a 36. héten fogom újra inni. Én hiszek benne, hogy használni fog. :-)

Kinek vált hasznára a málnalevéltea?

Legjobb válasz: Én a 36. héttõl ittam és nagyon gyorsan tágultam,még a doki is csodálkozott.Nem az elsõ babám volt,de méhszájplasztikám volt és császárra voltam esélyes ezért próbáltam ki,hogy elkerüljem.Nekem bevált.

Én a 36. héttõl ittam és nagyon gyorsan tágultam, még a doki is csodálkozott.Nem az elsõ babám volt, de méhszájplasztikám volt és császárra voltam esélyes ezért próbáltam ki, hogy elkerüljem.Nekem bevált.
egy óra alatt szültem...ill annyit voltam szülõszobán, 36 héttõl ittam 37 héten szültem
Én is ittam, 5, 5 óra alatt meglett a babó (nehéz szülés volt egyébként kisebb komplikációval), de hogy a málnalevél teától-e ezt nehéz megmondani, mivel kétszer ugyanazt a szülést nem lehet megcsinálni. :) De én bízok benne, hogy attól volt.
Én az elsõ gyerekemnél még nem ittam, akkor még nem is volt. 1 ujjnyinál tovább nem tágultam 2 nap alatt sem, így császároztak. A második gyerekemnél a 35. héttõl ittam, igaz 3 napig kínlódtam fájásgyengeség miatt, de burokrepesztéstõl számítva 6 óra múlva megszültem rendesen. Nem biztos, hogy a teától, igazából nálam sok múlott az orvoson is. Sok sikert neked, és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Hú de jó lenne!Köszi a válaszokat!
Nekem és a kisfiamnak határozottan hasznára vált! 20 perc alatt szültem - elsõ gyerek, gátmetszés nélkül - elõtte 5 hétig ittam. Nem tudom, hogy a tea miatt volt-e ilyen gyors, de nem kockáztatok: a következõnél is inni fogom:)

A málnalevéltea tényleg segít könnyebben tágulni?

Érdekelne hogy kinek hogy vált be a tea.Tényleg könnyebben lehet tágult töle?

Legjobb válasz: Szia! nem tudom, nélküle mennyire tágultam volna, de összevissza 6 óra alatt született meg a kislányom, szépen, folyamatosan tágultam. Terhességem végefelé kb a 30-31. héttõl ittam estefelé egy-egy csészével. Sok sikert!

Szia! nem tudom, nélküle mennyire tágultam volna, de összevissza 6 óra alatt született meg a kislányom, szépen, folyamatosan tágultam. Terhességem végefelé kb a 30-31. héttõl ittam estefelé egy-egy csészével. Sok sikert!
Én a 35. héttõl ittam, este 1/2 10-kor elment a magzatvíz (egy része), éjfél körül értünk a kórházba és 4.40-kor felsírt az elsõ kisfiam. Simán, gyorsan tágultam, kezdettõl fogva 2-3 perces fájásaim voltak, és gyorsan erõsödtek. Nem tudom, tea nélkül milyen lett volna, de én annak tulajdonítom, hogy ilyen könnyen ment.
Szia! Én is ittam, 11 órán keresztül vajúdtam. Nekem nem használt, de azért neked lehet, hogy fog. Ártani nem árt..
Én a kislányomat 6 éve császárral szültem, azért mert nem tágultam. Ekkor még nem hallottam a málnalevél teáról. Most a kisfiamat 8 hónapja, sikerült rendesen megszülnöm, mert tágultam. A 35. héttõl ittam a málnalevél teát. Azt nem tudom biztosra mondani, hogy ez segített, de szerintem igen. Sok sikert hozzá.
Szia, én ittam, naponta két csészével, és a fájások reggel 7-kor kezdõdte, és 10-kor megszületett a kisbabám :-) Bár nem tudom, a tea nélkül is lehet, hogy ilyen gyorsan megszülök.
Én nem ittam, mégis 3 óra alatt megszületett a kisfiam. De ártani biztos nem árt, próbáld ki! Lehet, hogy a pszichés hatása nagyobb...

Mennyibe kerül a málnalevéltea és pontosan hol lehet kapni?

Megéri inni? És pontosan mikortól mert mindenki mást ír?

Legjobb válasz: Szia. Árát nem tudom már, Bp-en tuti, hogy lehet kapni az Oktogonnál lévõ gyógyszertárban, de biztosan sok nagyobb gyógyszertárban, illetve gyógynövényboltban is van. Talán még dm-ben is. Betöltött 36. héttõl lehet inni, napi 1-2 csészével. Én 5,5 óra alatt szültem a lányomat, elsõ baba. Amikor beértem a kórházba már 4-5 cm-re ki voltam tágulva. De hogy a málnalevél tea segített-e, nem tudom....

Szia. Árát nem tudom már, Bp-en tuti, hogy lehet kapni az Oktogonnál lévõ gyógyszertárban, de biztosan sok nagyobb gyógyszertárban, illetve gyógynövényboltban is van. Talán még dm-ben is. Betöltött 36. héttõl lehet inni, napi 1-2 csészével. Én 5, 5 óra alatt szültem a lányomat, elsõ baba. Amikor beértem a kórházba már 4-5 cm-re ki voltam tágulva. De hogy a málnalevél tea segített-e, nem tudom....
Szia. Bármelyik gyógynövény boltban, herbáriában, de lehet, hogy a gyógyszertárban is. 200 és 250 ft között van egy tasakkal.Inni úgy kell, ahogy az elõttem válaszoló leírta. Én is iszom, kíváncsi leszek vajon lesz-e hatása. Üdv, 39 hetes kismama

Használ a málnalevéltea? Tulajdonképpen milyen jótékony hatása van? Most töltöttem a 36. hetet akkor már lehet inni?

Legjobb válasz: Én is ittam 3 hete szültem 3 óra alatt megvolt 4350 gr.Megpuhítja a méhnyakat fájdalmasabb lesz a szülés de rövidebb.Kitartás már nincs sok vissza

Én is ittam 3 hete szültem 3 óra alatt megvolt 4350 gr.Megpuhítja a méhnyakat fájdalmasabb lesz a szülés de rövidebb.Kitartás már nincs sok vissza
nehari hogy kell elkésziteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, tényleg nagyon hasznos számomra!Mindannyiótoknak Boldog babázást!

A málnalevéltea és a palástfű tea tényleg segíthet teherbe esni?

Ajánlották nekem ennek a 2 teának a használatát teherbe esés céljából,van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia..en is hallottam rola es meg azt is, hogy tenyleg hasznos lehet. Ajanlom neked a Hoxa.hu portalt ahol a "babat tervezunk" forumokban barki elmondja tapasztalatait ...sokan dicserik amugy ezt a teakombinaciot.

Szia..en is hallottam rola es meg azt is, hogy tenyleg hasznos lehet. Ajanlom neked a Hoxa.hu portalt ahol a "babat tervezunk" forumokban barki elmondja tapasztalatait ...sokan dicserik amugy ezt a teakombinaciot.
A 4.-ik válaszírónak: egyik tea sem drága, 2-300FT körül vannak!És amellett hogy segíti a teherbeesést más jótékony hatásai is vannak!És csak megjegyzem, hogy mi 1évig próbálkoztunk a babával, de semmi!Aztán nekem is ajánlották ezeket a teákat, és gondoltam annyit megér! És képzeld, rögtön az elsõ ciklus után meglett az eredménye, pedig semmivel sem akartam jobban, vagy kevésbé a babát, és nem is hittem igazán a teákban, csak kipróbáltam.
Szeritnem a teherbeesés legjobb elõsegítõje, ha nem akarjuk annyira görcsösen-bár gondolom, ezt már hallottad elégszer. Nekem azt mondták, nem lehet babám, ezért nem is védekeztünk, nem is gondoltunk rá, mert úgysem lehet, és 3 hónap alatt teherbe estem. Próbálj meg nem annyira akarni, nem annyit rá gondolni, csak élni az életet és élvezni. Bocsánat, a tea hatását tényleg nem ismerem, lehet, hogy vannak valós hatásai, fõleg ha hiszel benne:-) Sok sikert, drukkolunk:-)
Szia! Én csak a málnelevélrõl tudok írni. Én úgy tudom a terhesség végén ajánlott mert megkönnyíti a szülést, mert méhizomösszehúzódásos fájdalmakat enyhíti és a szülés is gyorsabb (tapasztalatok). Úgy tudom, hogy az elsõ 3hónapba nem szabad fogyasztani (vetélés méhösszehúzódás miatt) csak szülés elõtt 1-2héttel. A másikról nem tudok. Még egyet: én míg ittam ilyen teákat teherbeesés elõtt nem estem teherbe csak miután abbahagytam a fogyasztását és nem görcsöltem a dolgon annyit. Sztem ha egészséges vagy FÖLÖSLEGES ilyeneket fogyasztani! 14hetes kismama
A málnalevél a szülés megkönnyítésében segíthet, ha hiszel benne, a teherbeesést nem befolyásolja.
annyian vagytok akik annyira akarjak hogy kidobaljak a penzt hulyesegekre jo lehet ha hiszel benne "segit", de ahelyett h paraznal te is, elvezned az egyuttleteket es a penzt felretenned azokra a napokra mikor sikerul a baba jobban jarnal.ha stresszelsz meggatolhatod a tuszorepedest es akkor semmilyen tea nem fog neeked babat csinalni.tereld el a figyelmed egy kicsit aztan hipp hopp beugrik a kiskenguru az erszenybe.
En azt hallottam, hogy a granat alma is nagyon jo erre a celra!!!
Az én tapasztatalatom ezekkel a teákkal: 2 évig próbálkoztunk babával, végül lombik program segítségével fogant meg a kislányom. 6 hónapos volt, mikor a szoptatás után megjött az elsõ menzeszem. Mivel elég össze-vissza volt még a ciklusom, ciklus rendezésre kezdtem el teázni, és legnagyobb meglepetésemre az elsõ gyógyteás ciklus végén pozitívat teszteltem. Sajnos 8 hetesen missed ab lett a vége, üres petezsák miatt, de ha azt nézem hogy orvosilag igazoltan alig-alig volt esélyünk spontán babára, akkor azt kell hinnem a teák tényleg segítettek. Most megint iszom a málnalevél/palástfû teákat, és várom, hátha újra megtörténik a csoda.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!