Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél tényleg (25 db)

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

A homeopátiás bogyók és a málnalevél tea tényleg nagyon jó? Kismamák segitett rajtatok?

Legjobb válasz: Szia! Én málnalevél teát ittam peteérésig, amit amúgy 3 nappal elõrébbre hozott. Ovu után pedig palástfüvet ittam. A 2. hónapban babás lettem! Ihatod õket nyugodtan, bár az ízük nem valami jó, de megéri. Elõtte barátcserje bogyeszt szedtem, mert volt egy vetélésem tavaly, ez általános ciklus szabályozó és méh regeneráló. Ártani nem ártanak. Emellett egyél sok gyümit, mostmár lesz választék bõven. Mióta próbálkoztok?

Szia! Én málnalevél teát ittam peteérésig, amit amúgy 3 nappal elõrébbre hozott. Ovu után pedig palástfüvet ittam. A 2. hónapban babás lettem! Ihatod õket nyugodtan, bár az ízük nem valami jó, de megéri. Elõtte barátcserje bogyeszt szedtem, mert volt egy vetélésem tavaly, ez általános ciklus szabályozó és méh regeneráló. Ártani nem ártanak. Emellett egyél sok gyümit, mostmár lesz választék bõven. Mióta próbálkoztok?
36.héttõl ittam a málnalevél teát. Két óra alatt született meg a kislányom 39+3.napra. Nem tudom, hogy a tea segített-e. Ártani nem árt, legfeljebb nem használ, szerintem igyad :)
Rajtam semmi nem segitett, pedig ittam a teát a 36. héttõl és szedtem a bogyókat rendesen, mégis a 42. héten császároztak, mert teljesen zárt és merev volt a méhszájam.
A kérdező hozzászólása: Én 34 hetes kismama vagyok és csak érdeklödöm, mert hallottam ezekröl és kiváncsi vagyok hogy valoban érdemes-e elkezdem és hogy tényleg segit-e a szülésnél?
Szerintem is ki kell próbálni, legfeljebb nem használ, de nem árt.Viszont én várnék vele a 36. hétig, nehogy aztán túl jól hasson és koraszülés legyen a vége!

Tényleg jótékony hatással van a málnalevél a petefészekre?

Legjobb válasz: A málnalevél a peteérést támogatja,a petesejt minõségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minõségét javítja.

A málnalevél a peteérést támogatja, a petesejt minõségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minõségét javítja.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert több helyen ezt olvastam viszont azt is, hogy csak a terheség 36.hetétõl javasolt fogyasztani.
Igen én is olvastam ezt is azt is de doki is javasolta ciklus elsõ felében a málnalevél teát nekem mert a peteérést támogatja!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Tényleg segíti a málnalevél tea a tágulást? Akkor is ér valamit, ha csak 37, 5 terhesen kezdem el inni (ennyi vagyok most)? Vagy jobbak a homeos bogyók (pl. melyik)? Együtt is lehet a kettőt?

Legjobb válasz: Ha hinnél benne talán segitene.Én is ittam meg ettem a homeopátiás golyokat,de Semmi.3 napig inditgattak,császár lett a vége.Én nem hiszek ezekben.Egyáltalán nem tágultam pedig kaptam mindent,kupot infuziot.De semmi.Szerintem teljesen felesleges innod.Ha mégegy gyermeket vállalok se málnalevél tea,se homeopátia.

Ha hinnél benne talán segitene.Én is ittam meg ettem a homeopátiás golyokat, de Semmi.3 napig inditgattak, császár lett a vége.Én nem hiszek ezekben.Egyáltalán nem tágultam pedig kaptam mindent, kupot infuziot.De semmi.Szerintem teljesen felesleges innod.Ha mégegy gyermeket vállalok se málnalevél tea, se homeopátia.
Én annó kérdeztem a nõgyógyászom, hogy mit szólna ahhoz, ha innám ezt a teát. Azt válaszolta, hogy minek, mikor egészséges a méhem. Nah most vagy nem tudta, hogy mi az a málnalevél tea, vagy pont forditva, tudta, és feleslegesnek tartotta.) Igy nem ittam, mondjuk nehéz szülésem volt, meginditották, vákummal jött világra a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én végül is elkezdtem inni, ártani nem árthat... Túl korán már nem jöhet miatta a Babó, és hátha tényleg segíti a tágulást. A gyógyszerész mindenesetre egybõl tudta, mire kéri a férjem...
Szia, én ittam 37. hetesen kezdtem el, elsõ szülés 3 óra alatt teljesen kitágultam, félig szinte úgy hogy nem is fájt (mikor a kórházba értünk már beöntésre se volt idõ) hogy a teától vagy sem, de szerintem volt köze hozzá! Könnyû szülést kívánok! 8 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Remélem, nekem is használni fog! :)

Hogy kell alkalmazni a málnalevél teát, a barátcserje kapszula tényleg jó?

A ciklus minden napján lehet inni?

Legjobb válasz: Szia. A málnalevél teát a ciklusod elsõ 14 napjában (napi 2-3 csésze) kell inni, míg a palástfüvet a második 14 napban ( 2-3 csésze), de használhatod mind a kettõ mellé a cickafarkot is. A barátcserjét leginkább abban az esetben használják, ha valakinek prolaktin problémája van. Én is ezt csinálom most, teázom, hátha sikerül ebben a hónapban! Sok sikert!

Szia. A málnalevél teát a ciklusod elsõ 14 napjában (napi 2-3 csésze) kell inni, míg a palástfüvet a második 14 napban ( 2-3 csésze), de használhatod mind a kettõ mellé a cickafarkot is. A barátcserjét leginkább abban az esetben használják, ha valakinek prolaktin problémája van. Én is ezt csinálom most, teázom, hátha sikerül ebben a hónapban! Sok sikert!
Nehogy elronts a sorrendet, mert a málnalevél méhtágító ezért a ciklus elsõ felében kell inni, és majd a szülés végén, hogy könnyebb legyen a szülés. A palástfû pedig méhösszehúzó ezért a ciklus második felében, tüszõrepedés után 2 nappal.

Azt olvasom mindenhol hogy a málnalevél a terhesség utolsó heteiben célszerű inni. Ha babaprojekt van akkor is szabad? Tényleg serkenti a petét és a méhnyálkahártyát? Az orvosa ajánlotta már a cél érdekében valakinek?

Legjobb válasz: A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.

A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.
Nekem 7 hónap sikertelen próbálkozás után, már az elsõ hónapban amikor elkezdtem inni meghozta a pozitív tesztet! :) Gyógynövényboltban ajánlották, hogy mensi elsõ napjától pé-ig igyak napi két csészével, pé. után pedig szintén napi két csészével a palástfû teából. Sok sikert, szorítok, hogy Neked is meghozza a babát! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszotokat és a sok bíztató szót! :) Aranyosak vagytok! :)
Szia! Találtam egy jó honlapot, ahol leírják a babaprojektet segítõ gyógyteák alkalmazását! Érdemes elolvasni: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu Sok sikert!

Milyen módszerek vannak a szülés beindulására házilag? Tényleg használ a málnalevél tea? Ha ugy érzem ki löködött a nyákdugó már nem megengedett a szex?

Legjobb válasz: A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.

A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.
A legjobb módszer SEX!!!!! És ez nem vicc! A dokim szülés elõtt 3 héttel felírta receptre! :) Lehet, hogy van valami ebben a teában, mert én ittam, és 6 óra alatt megszültem!Elsõ szülésem volt. Sok szerencsét!

Ízesítettétek a málnalevél teát? Tényleg nem hat annyira ha ízesítem?

az els? babámmal ittam a 36ik hétt?l, de sztem semmit nem ért. ízesítettem az biztos, de azért most is iszom, nem veszítek vele semmit. És hátha akkor is segített, lehet akkor ha nem ittam volna nem 12 órát vajúdtam volna hanem 24et.. :P nézzük a pozitív oldalát a dolgoknak.

Legjobb válasz: Én ízesítettem amikor a lányomat vártam, 4 órát se vajúdtam, de nem tudom hogy annak volt e köze hozzá. Anyu is megszült mindkettõnket pár óra alatt, inkább abban hiszek, hogy rá hasonlítok ilyen téren, és ezért sikerült ilyen gyorsan tágulni. Szinte semmi fájásnál már 3 ujjnyinál tartottam, mikor beértünk a kórházba, igaz már két percesek voltak, de erõsségre simán lépcsõztem még 3 emeletet velük. Remélem most is sikerül simán és "gyorsan" szülnöm. És igaz nézd a pozitív oldalát, tényleg lehet hogy hatott, úgy ahogy írtad, ártani nem árt alapon én is inni fogom. :-) És ízesítve. :-) 23 hetes ikres kismama

Én ízesítettem amikor a lányomat vártam, 4 órát se vajúdtam, de nem tudom hogy annak volt e köze hozzá. Anyu is megszült mindkettõnket pár óra alatt, inkább abban hiszek, hogy rá hasonlítok ilyen téren, és ezért sikerült ilyen gyorsan tágulni. Szinte semmi fájásnál már 3 ujjnyinál tartottam, mikor beértünk a kórházba, igaz már két percesek voltak, de erõsségre simán lépcsõztem még 3 emeletet velük. Remélem most is sikerül simán és "gyorsan" szülnöm. És igaz nézd a pozitív oldalát, tényleg lehet hogy hatott, úgy ahogy írtad, ártani nem árt alapon én is inni fogom. :-) És ízesítve. :-) 23 hetes ikres kismama
édesítõ és citrom volt benne, napi fél litert ittam. én szerettem. mire bementünk a kórházba már kitolásra készen voltam tágulva, 4.5 ujjnyira.... :DDD
én úgy tudom, a méh és méhszáj izomzatát puhítja fel a málnalevél tea- állítólag tökmindegy hogy ízesítve vagy anélkül fogyasztják. Én ittam az elsõ terhességnél, és mikor megszületett a baba és jött a varrás azt mondta a doki, hogy belsõ varrat nem is lesz, mert olyan jól fel volt puhulva az izomzat, hogy sehol sem repedt. Így csak a külsõ gátat kellett varrni. nem tartott az sem sokáig. most én is már 36hetes vagyok a második babával, már iszom egy hete újra a teát! mivel mindenfajta teát utálok, ezért természetesen ízesítve, sõt túlízesítve, de így is majdnem kiöklendezem. Sajnos kiskorom óta nem bírok teát inni, hányingerem van tõle, bármelyiktõl.De a babáért mindent természetesen. :-D

A málnalevél teát magamtól is ihatom vagy csak, ha az orvos javasolja? Mennyit kell naponta? Tényleg jót tesz?

Legjobb válasz: Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)

Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)
Szia!Én péntek óta iszom de csak napi egy csészével iszok.Én megkérdeztem elõtte a védõnõt, hogy szabad-e?És azt mondta, ha már vagyok 37hetes akkor nincs akadálya.Ha hiszek benne, nyugodtan igyam.De ne vigyem túlzásba!Napi 3dl bõven elég.Nem szabad túlzásba vinni!38hetes km
Nekem bevált. Eddig is voltak érett tüszõim (ugye csak ezt látják az uh-n, a tüszõrepedést már nem...), de nem minden hónapban és ha volt, óriásira nõtt (29mm). 1 hónapja viszont már 2 tüszõm lett, a második ciklus volt, amiben ittam a teát. Igaz, nem tudom, megrepedt-e a tüszõ, mert nem sikerült a terhesség, de két tüszõvel dupla akkorára növeltem az esélyeimet. Napi 2*1 csészével iszom a teát, 2dl vízhez egy púpozott teáskanálnyi füvet forrázok le, általában fél óráig ázni hagyom.
Szia! Én a terhesség utolsó 4 hetében ittam a málnalevélteát, mert azt olvastam nagyon sok helyen, hogy szülésnél segít tágulni. Hát ittam is mint a kisangyal, aminek az lett az eredménye, hogy a szülõszobán vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. Úgyhogy én csak annyit mondok hogy nekem semmit nem segített az tuti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi holnap lépünk a 38. hétbe. Hallottam, hogy sokaknak segítet vagyis erre fogták, bár lehet, hogy alkat kérdése.

Tényleg ekkora varázsszer ez a málnalevél, cickafark, palástfű tea? Én is ittam, de én nem hiszek az ilyesmiben.

Legjobb válasz: Én is ittam és van egy 8 hónapos kisfiam. Szerintem segít. Én vettem egy ovulációs tesztet a teák mellé és így tudtam mikor van peteérésem. Sok sikert!

Én is ittam és van egy 8 hónapos kisfiam. Szerintem segít. Én vettem egy ovulációs tesztet a teák mellé és így tudtam mikor van peteérésem. Sok sikert!
Én már kezdem azt hinni, hogy aki itta és sikerült, annak nélküle is sikerült volna, hiszen ha tényleg csodaszer, akkor nem lennének olyan sokan, akikhez még nem jött a gólya. Én is ittam, bár úgy tûnik, nekem a cickafark kitolja a mensit felelslegesen... legalábbis most is a 36. napomon semmi, és novemberben, amikor szintén ittam 43 napos volt a ciklusom. Pedig elõtte és utána is 28-29 naposak. Mondjuk én a keveréket ittam a kamillával, citromfû stb. arra jó volt, hogy nem voltam még beteg egész õsszel-télen. A palástfûtõl nekem is vannak kisebb hasgörcseim, mint ahogy itt olvastam már pár helyen. Szóval szerintem nem varázsszer, de mindenképpen egy próbát megér mindenkinek!
Szia!Én ittam és nem használt.De ez még nem azt jelenti, hogy másnak nem használhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!