Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél mire (60 db)

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

Varandos anyukak akik mar a 36 het fele jartok fogjatok inni a malnalevel teat mikor eljon az ideje? Es mennyit kell belole inni egy nap es meddig? A magnezium tabletta szedeset abba kell hagyni akkor ha mar iszom a teat?

Nem tudom hogy igyam e vagy nem felek hogy nehogy artson majd a babamnak.kb ket het mulva leszek 36 hetes.

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.

37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.
Én a 37. héttõl ittam +homeos bogyót szedtem. 4, 5 óra alatt meglett a fiam, nagyon gyorsan és szépen tágultam. MOst ezek miatt, vagy amúgy is ez lett volna, ki tudja? Én 2dl vízhez egy teáskanálnyit tettem és 10 percig áztattam, leszûrtem és megitta, Mindig este ittam. 39 héten szültem, ami szerintem a 40. volt, mert végig azt mondtam hogy én 1 héttel idõsebb terhes vagyok.
én elhagytam a magnéziumot, és ittam, a 37. hét kezdetétõl...nem ártott, de nem is használt...40+2 re szültem, hosszasan vajúdtam, végül oxitocint kaptam, mert magyon nehezen tágultam, sajnos nekem nem segített semmit.
Ártani biztosan nem fogsz vele a babádnak a teával. Az utolsó hónapban általában mondják a dokik, hogy nem kell szedni a magnéziumot, fent leírták, hogy miért. Én annak idején ittam a 37. héttõl, napi 2-3 bögrével. Hát nekem nem jött be, nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásom volt, nagyon lassan tágultam. Ezen kívül 9 nappal túlhordtam a babát. Késõbb olvastam, hogy a málnalevél tea fogyasztásánál gyakori a túlhordás. Hogy így lett volna-e vagy sem, ha nem iszom a málnalevél teát, ez már sose fog kiderülni. Mindenesetre a következõ terhességnél biztosan nem fogom inni.
A kérdező hozzászólása: Koszike szepen mindenkinek hogy irtatok.A masodik kedves valaszolotol kerdeznem hogy milyen homeos bogyot szedtel?Meg azert varok valaszokat tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek hogy, irtatok es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja es NAGYON GYORS ES KONNYU SZULEST !!!!!

Mire jó a málnalevél tea?

Legjobb válasz: Szia! A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja. A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.

Szia! A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja. A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.
ûTöbb mindenre is jó ezek szerint, mert elég tudományosan hangzik az elõttem szóló irománya.. de én mást is tudok :) Segíti a méhszáj tágulását. Könnyíti a gyerekszülést: "A népi gyógyászatban a magzat egészséges fejlõdésére gyerekszülés megkönnyítésére is isszák a kismamák a málnalevél teát. Nagyon jól bevált a reggeli rosszullétek esetén is. A terhesség elsõ hét hónapjában naponta egy csészével ajánlatos, a szülés elõtti hetekben pedig két csészével. Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, 35-40 percig forraljuk. " Nah erre most kerestem rá... meglepve olvastam, mert úgy tudtam csak a 36ik héttõl lehet inni. az hogy bizonyítottan megkönnyíti e a szálést azt nem tudni.. szerintem ezt sose tudjuk meg mivel egy gyerekete nem lehet megszûlni a tea nélkül és a teával egyszerre és minden terhesség más. Szóval én azt mondom meg vallom, hogy igyuk, mert ártani nem árt, és a tudat, hogy mindent megtettem a könnyebb szûlésért már megnyugtató neM ?:) Kitartás sok sikert!

Mire jó a málnalevél, és a palástfű te?

Hogyan kell inni ezeket a teákat??? És mire jó???

Legjobb válasz: Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.

Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.
málnalevélrõl nem tudok írni én cickafarkfû teát iszok (50g 169 ft, DM-be) de majdnem ugyanaz a hatása mint a málnalevélnek, segít a peteérésbe, a palástfût már leírta az elõttem szóló (50 g 330 ft, herbária boltba lehet kapni) én reggel iszom egy bögrével két kiskanálal forró vizzel leforázom, leszûrüm és éhgyomora iszom, fontos hogy ne érintkezzen fémmel
Google?:) Amúgy szerintem gyógyhatásúak lehetnek, én inkább a citromfüves teát szeretem.

A málnalevél tea segiti a teherbeesést? Ha igen akkor miben segit?

Legjobb válasz: Málnalevél tea csak a tágulásban segít és az is csak akkor ha már betöltötted a 36dik hetedet. Teherbeesésnél nem tudom mi segíthet.Én nem szedtem akkor semmit még is összejött :)

Málnalevél tea csak a tágulásban segít és az is csak akkor ha már betöltötted a 36dik hetedet. Teherbeesésnél nem tudom mi segíthet.Én nem szedtem akkor semmit még is összejött :)
"A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja." ezt a babtervezõk.otthona.netrõl másoltam ki. nekem is ezt javasolták, de csak a ciklus elsõ felében!!! a másodiktól palástfû. "A palástfü segíti a méhnyálkahártya felépülését a medence vérellátásának serkentése által és ezzel pozitívan támogatja a beágyazódást. Ezen kívül hatásosan alkalmazható PMS ellen is, azon az úton is, hogy palástfü teába áztatott törölközöt teszünk a feszülöen fájó cicikre. Különösen alakalmas túlsúllyal küszködök (mint PCOS-ban szenvedök) ciklusának szabályozására. Ha sárgatest elégtelenségben szenvedsz, azaz a ciklusod második fele rövidebb 12 napnál, akkor a palástfü ezt is megnyújthatja ezzel is javítva az esélyeidet a babásodásra."

A málnalevél teának mi a funkciója? Peteérést elősegíti? Mettől meddig lehet inni? Annak is jó akinek 28 naposak a ciklusai? Tapasztalatok?

Kell tudni hozzá hogy mikor van peteérésem(ami nem biztos)?

Legjobb válasz: Mindent a málnalevél-teáról: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Röviden: ciklus elsõ felében kell inni, ovulációig. (Ha nem tudod, mikor van, akkor kb a 14. napig.) A peteérést segíti elõ.

Mindent a málnalevél-teáról: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Röviden: ciklus elsõ felében kell inni, ovulációig. (Ha nem tudod, mikor van, akkor kb a 14. napig.) A peteérést segíti elõ.
En ittam az elozo ciklusomban, normais 28-30 napos ciklusaim szoktak lenni. Kitolta a peteeresem a 21.napra, es a ciklusom 35 napos lett. Azt persze nem tudni hogy a tea miatt volt-e, de nem fordult meg ilyen elo, ugyhogy feltetelezem. Ebben a honapban nem iszom, kivancsi vagyok hogy alakul.

Ki, mikor és miből jött rá (gondolom egy szülész vagy szülésznő), hogy a málnalevél tea vajúdás könnyítő illetve méhszájpuhító-lazító hatással bír?

Ugyanis ez csak egy "mellékhatása" a teaf?nek. Biztos mindenki látja, hogy mi van zacsira írva: "bels?leg hasmenés esetén teaf?zetként javasolt.stb.."

Legjobb válasz: Igen, ahogy írtam a kérdésben is, tudom , hogy mire való a málnalevél tea. A kérdésem nem erre irányul.

A kérdező hozzászólása: Igen, ahogy írtam a kérdésben is, tudom , hogy mire való a málnalevél tea. A kérdésem nem erre irányul.
Én pont ma olvastam a terheskönyvemben, hogy a 35. héttõl igyunk málnalevél teát a könnyebb tágulás érdekében.
Elõször én is azt hittem, hogy rossz teát vettem. :-)) Sajnos a választ nem tudom!!!

Mire jó a málnalevél tea? És mikortól lehet fogyasztani?

30hetes kismami vagyok.

Legjobb válasz: A málnalevél teát szülés könnyítõként szokták fogyasztani, segít a vajúdásnál állítólag! 36 hetes kortól lehet fogyasztani. Én most 37 hetesen kezdtem el inni, majd meglátjuk milyen hatása lesz! Boldog babavárást!

A málnalevél teát szülés könnyítõként szokták fogyasztani, segít a vajúdásnál állítólag! 36 hetes kortól lehet fogyasztani. Én most 37 hetesen kezdtem el inni, majd meglátjuk milyen hatása lesz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi a választ :) Már olvastam itt többször csak nem tudtam mire jó... Minden jót, és "könnyû szülést" :)

Mit értenek az alatt, hogy a málnalevél tea terhességi diabétesz/cukorbetegség alatt nem fogyasztható? Miért?

Az én esetemben a terheléses cukor 7,8 volt, pont a határ. Akkor diétára fogtak, így kontrollon egy reggeli utáni (zsemle - tej) variáció után 5,3 lett. Ez teljesen normális. 38 hetes leszek és szívesen kipróbálnám az utolsó napjaimban, hátha picit is, de segít majd a vajúdásban. Én most minek számítok? Szerintetek ihatok? Végül is nem lettem cukros, sem inzulinos.

Legjobb válasz: Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.

Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.
Ne idd szerintem se.

Kismamik! Érdemes szedni a homeós bogyót és a málnalevél teát inni szülés megkönyítésére? A homeós bogyónak mi a neve és mi célt szolgál?

36+5 hetesen szedhetem ezeket?

Legjobb válasz: Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam ,az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)

Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam , az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)
Szülõszoba látogatáson a minap voltunk. Ott a fogadó szülésznõ kifejezetten ajánlja. Sõt a vajúdásra is bármikor elõveszik az éppen alkalmas homeos szert ott helyben. Azt azért érdemes csak hozzáértõvel megbeszélni, hogy pontosan mit és milyen hígításban, hányszor mennyit mikortól.
elõzõ vok. 3 órán belül baba a kézbe

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!