Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél a tágulásban (9 db)

Igaz, hogy a málnalevél tea lecsökkenti a tágulási időt és pár nappal előbb jöhet tőle a baba?

Mindenki mondja,hogy lecsökkenti a ta´gulási idöt,és estleg pár nappal elöbb jöhet a baba.

Legjobb válasz: A málnalevél teától nem jön hamarabb a baba. A tea rendszeres fogyasztása a 35-dik héttõl abban segít hogy könnyebben tágulj, és a szülés ideje rövidül le a könnyebb tágulási szakasz miatt, nem pedig korábban indul meg a szülés.

A málnalevél teától nem jön hamarabb a baba. A tea rendszeres fogyasztása a 35-dik héttõl abban segít hogy könnyebben tágulj, és a szülés ideje rövidül le a könnyebb tágulási szakasz miatt, nem pedig korábban indul meg a szülés.

Tényleg segíti a málnalevél tea a tágulást? Akkor is ér valamit, ha csak 37, 5 terhesen kezdem el inni (ennyi vagyok most)? Vagy jobbak a homeos bogyók (pl. melyik)? Együtt is lehet a kettőt?

Legjobb válasz: Ha hinnél benne talán segitene.Én is ittam meg ettem a homeopátiás golyokat,de Semmi.3 napig inditgattak,császár lett a vége.Én nem hiszek ezekben.Egyáltalán nem tágultam pedig kaptam mindent,kupot infuziot.De semmi.Szerintem teljesen felesleges innod.Ha mégegy gyermeket vállalok se málnalevél tea,se homeopátia.

Ha hinnél benne talán segitene.Én is ittam meg ettem a homeopátiás golyokat, de Semmi.3 napig inditgattak, császár lett a vége.Én nem hiszek ezekben.Egyáltalán nem tágultam pedig kaptam mindent, kupot infuziot.De semmi.Szerintem teljesen felesleges innod.Ha mégegy gyermeket vállalok se málnalevél tea, se homeopátia.
Én annó kérdeztem a nõgyógyászom, hogy mit szólna ahhoz, ha innám ezt a teát. Azt válaszolta, hogy minek, mikor egészséges a méhem. Nah most vagy nem tudta, hogy mi az a málnalevél tea, vagy pont forditva, tudta, és feleslegesnek tartotta.) Igy nem ittam, mondjuk nehéz szülésem volt, meginditották, vákummal jött világra a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én végül is elkezdtem inni, ártani nem árthat... Túl korán már nem jöhet miatta a Babó, és hátha tényleg segíti a tágulást. A gyógyszerész mindenesetre egybõl tudta, mire kéri a férjem...
Szia, én ittam 37. hetesen kezdtem el, elsõ szülés 3 óra alatt teljesen kitágultam, félig szinte úgy hogy nem is fájt (mikor a kórházba értünk már beöntésre se volt idõ) hogy a teától vagy sem, de szerintem volt köze hozzá! Könnyû szülést kívánok! 8 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Remélem, nekem is használni fog! :)

A malnalevel tea tenyleg hatasos hogy konnyebb legyen a szules, vagyis a tagulasi szakasz?

Legjobb válasz: nekem nem. az 1.nél ittam, mégis hosszú volt a tágulási szak (2 nappal az elsõ fájások után szültem), a 2.nál nem ittam, és néhány óra alatt elértem a szükséges állapotot

nekem nem. az 1.nél ittam, mégis hosszú volt a tágulási szak (2 nappal az elsõ fájások után szültem), a 2.nál nem ittam, és néhány óra alatt elértem a szükséges állapotot
Azt mondják, az esetek többségében nagyon sokat használ. Én is ittam, mondjuk elég hosszúra nyúlt a vajúdás, egyik nap már éjjel fájogattam, ritkán, de rendszeresen, másnap napközben is maradtak a viszonylag ritka (20 perces) fájások, de rendszeresen, este kezdett sûrûsödni, 10 körül már 7 percesek, aztán következõ nap délre lett meg a lányom. De ki tudja, hogy a tea nélkül nem még hosszabb lett volna-e... Nekem hosszú volt nagyon, az utólsó 14 óra már nagyon kemény is, viszont csaknem 4 kilós babát szültem gátvédelemmel. Azért nem bánnám, ha most a második babó könnyebben jönne. :-) Szóval biztos ami biztos, én inni fogom most is. :-)
Hát én ittam ezerrel, mégis a 42-ik hétre bújt ki az úrfi. Tágulás semmi.
Utólag ki tudja ezt megmondani...ki tudja, hogy tényleg a málnalevél teától tágult-e vagy sem... Saját tapasztalat: ittam a teát és tágultam is nagyon gyorsan. Tehát ha a teától volt, akkor igen, használt.
A barátnõm az utolsó hónapban rendszeresen itta, ill. szopogatott vmi homeopátiás stiftet, és a kórházba már úgy értek be, hogy a gyerek majd' kipottyant. HOgy ezektõl-e, ki tudja?

Menyire bisztos, hogy a málnalevél tea könyiti a szülést a tágulást és a fájásokat?

és nem árt a babának?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem 100%, hogy segít, de miért ne adnál egy lehetõséget magatoknak a könyebb szülésre? Ha az elõírás szerint készíted el, akkor nem ártalmas. Én amúgy homeo bogyót szedtem a tágulás elõsegítésére, és nekem nagyon bevált. Reggel nyolckor folyt el a magzatvíz, ekkor 1 ujjnyi voltam, kilenckor 2 ujjnyi, tíz negyvenkor megszületett a kislányom(hozzáteszem, elsõ baba). Persze lehet, hogy enélkül is ilyen gyorsan ment volna a dolog - ki tudja... De az tuti, hogy legközelebb is szedni fogom!

Egyáltalán nem 100%, hogy segít, de miért ne adnál egy lehetõséget magatoknak a könyebb szülésre? Ha az elõírás szerint készíted el, akkor nem ártalmas. Én amúgy homeo bogyót szedtem a tágulás elõsegítésére, és nekem nagyon bevált. Reggel nyolckor folyt el a magzatvíz, ekkor 1 ujjnyi voltam, kilenckor 2 ujjnyi, tíz negyvenkor megszületett a kislányom(hozzáteszem, elsõ baba). Persze lehet, hogy enélkül is ilyen gyorsan ment volna a dolog - ki tudja... De az tuti, hogy legközelebb is szedni fogom!
Ezt sajnos nem lehet tudni. Mivel egy ember nem tudja kipróbálni egy adott helyzetben mindkét alternatívát egyszerre. Így lényegében pontosan sosem fog kiderülni, hogy mi lett volna, ha nem vettem volna be a golyócskákat. Vajon akkor is ennyi ideig tartott volna a tágulás? Nem lehet tudni.
Hát nem tudni ezt. De én pontosan 38 hetesen kezdtem el inni, és 40+1 napra szültem 11 óra vajúdással, valamint is nehezen tágultam. Mi lett volna, ha nem iszom?! Az is lehet, hogy elõbb kellett volna elkezdeni inni. Nem tudom. De legközelebb is inni fogom azért.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM VÁLASZAITOKAT SOK BOLDOGSÁGOT!!

Milyen homeopatias bogyok jok szüles elött a malnalevel tea melle, hogy könnyebb legyen/es gyorsabb/ a szüles ill. tagulas?

Tapasztalt kismamak valaszait varom, akik mar kiprobaltak valamit es tenyleg bejött. Es mikortol lehet elkezdeni ezeket szedni?

Legjobb válasz: Arnicát szülés után is szedtem 1,5 hétig!

Arnicát szülés után is szedtem 1, 5 hétig!
Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica! Az utolsó 2 hétben javasolt, méhnyak tágulást segíti, felkészíti a méhizomzatot szülésre!Az Arnica pedig csökkenti a vérzést é gyorsítja a sebgyógyulást! Van egy kis füzet homeós szerekrõl terhesség alatt, szüléshez és szoptatáshoz!Kék és egy baba van az elején!Kérje mindenki a patikákban!Ebben még az is benne van, hogy mitõl mehet el a tej és mit kell rá szedni!Mást ha kimerültség, hideg vagy nedvesség hatására, fájdalom, megfelelési vágy, gyász, féltékenység, hirtelen düh váltja ki a tej csökkenését!Érdeklõdj a gyógyszerésztõl, biztos lesz, mert patikában dolgozom és ez egy országos kiadvány!Olvasd el, nagyon jó!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem. este 11 kor elment a magzatvízem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam. egy varratom volt! nekem sokat segített! Ártani nem ártasz vele ha szeded!
A kérdező hozzászólása: Es ezeket mindet szedted?egyszerre?
igen, csak nem egyszerre, hanem különbözõ órákban
egyiket délelõtt másikat délután, a harmadikat meg este a málnalevélteát meg közte ittam meg
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszokat, a malnalevelteat mar en is elkezdtem, de meg csak napi 1cseszevel iszok.34. hetben jarunk

A málnalevél tea beindítja a szülést vagy csak a méhszáj tágulásában segít (ha segít)?

Legjobb válasz: Nem indítja be idõ elõtt, ha ettõl félsz. Nekem az elsõ korábban jött, a második idõben, mindkettõnél ittam. Könnyen szültem, ráfogom, hogy attól :) Judy

Nem indítja be idõ elõtt, ha ettõl félsz. Nekem az elsõ korábban jött, a második idõben, mindkettõnél ittam. Könnyen szültem, ráfogom, hogy attól :) Judy
Nem inditja be elõbb! és ittam a 36 héttõl és a 40 héten szültem meg. csak segít a tágulásban. nekem segített, de én szedtem a homeopátiás bogyókat is mellette!

Akik a málnalevél teát itták és segitett nekik a tágulásban, szülés előtt mennyire volt nyitva a méhszájuk? Én is iszom 2 hete, de 38 hetesen még teljesen zárt vagyok. Lehet, hogy nekem nem használ majd?

Legjobb válasz: nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.

nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.
Szia! Nekem segített a tea. Én a 38. héten szültem, egyáltalán nem volt nyitva a méhszájam, sõt még csak fel sem volt puhulva a szülés elõtti napon! Másnap reggel elfolyt a magzatvizem 6:40-kor és délután 13:45 perckor megszületett a kisfiam. Úgy kinyíltam, mint a tubarózsa... :) Mondjuk szerintem a labda is segített, mert én azon vajúdtam. Szerintem neked is használ majd! 2 hetes kisfiú anyukája
Nekem sem nyílt egyáltalán, még 3 nappal a szülés elõtt is zárva volt. De nagyon gyorsan megszületett a kisfiam!
Én 2 ujjnyira voltam nyitva, és sztem is rásegített a labda is.2 óra alatt született meg a kisfiam.18 hetes baba anyukája

Anyukák, akik a 36. héttől ittátok a málnalevél teát, bevált? Tényleg segítette a tágulást? Nem indult meg tőle a szülés hamarabb mint a kiírt időpont?

Azt tervezem,hogy a 36. hétt?l elkezdem inni ezt a teát,de kicsit félek is t?le,hogy nehogy bajt okozzak vele.De végül is rosszat nem teszek vele,ugye?Max csak könnyebb lesz megszülni?!De azt sem szeretném,ha pl a 37. hétre születne meg a tea miatt,jó lenne ha csak a 38.-39. vagy a 40. héten indulna meg a szülés.

Legjobb válasz: Szia mind a 3gyerekel ittam az elsöt 21hétel a 2dikat 13nappal a 3dikat 6nappal hordtam tul 2,5ora alatt meg voltak csak az elsönél volt vágás varratom 4050g 4200g 3740g voltak én napi 1 litert ittam ugy hogy el osztotam reggel este..

Szia mind a 3gyerekel ittam az elsöt 21hétel a 2dikat 13nappal a 3dikat 6nappal hordtam tul 2, 5ora alatt meg voltak csak az elsönél volt vágás varratom 4050g 4200g 3740g voltak én napi 1 litert ittam ugy hogy el osztotam reggel este..
A teától nem fog hamarabb jönni a baba. Én ittam és 39+5 napra szültem 6 óra alatt.
Én is ittam, 3 óra alatt vajúdásom volt, közben aludtam, kitágultam. A szülés és nagyon gyors és egyszerû volt, a baba hozzám képest nagy volt, felületi repedésem volt. Nem hiszem hogy ettõl elõbb beindul a szülés, de beszélj egy szülésznõvel errõl ha kételyeid vannak. Ja és napra pontosan szültem...
Nem tudom, a tea segített-e, de mindegyik szülés elõtt ittam, és már mire a szülõszobára értünk, 4-5 centire kitágultam (az utolsó hetek alatt), és aztán gyors szüléseim voltak. Nekem úgy tûnik, bevált, de lehet, hogy nem a tea miatt volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Hát én úgy vagyok vele, hogy veszíteni nem veszítek vele semmit :) Max csak tényleg segíteni fog és nem lesz hosszú szülésem :) És ha tényleg szépen fogok tõle tágulni, akkor így még oxit sem fogok kapni :)
Nem veszítessz semmit, ha iszod. Én is ittam, de nekem sajnos nem segített. Elég hosszúra nyúlt a szülésem.

A málnalevél tea a tágulásban segít? Holnapn kezdem a 37. hetet, de egy ujjnyira már nyitva a külső méhszájam. Ekkor is kezdjem el inni a teát, vagy várjak, nehogy hamarabb jönnön a baba?

Legjobb válasz: Most már nyugodtan ihatod. Az sem gond ha megszülsz, már nem lenne koraszülött a babád. De önmagában a teától akár még túl is hordhatod. Én a 36. héttõl ittam és a 39. héten szültem, elég gyorsan tágultam, hamar meglett a fiam :)

Most már nyugodtan ihatod. Az sem gond ha megszülsz, már nem lenne koraszülött a babád. De önmagában a teától akár még túl is hordhatod. Én a 36. héttõl ittam és a 39. héten szültem, elég gyorsan tágultam, hamar meglett a fiam :)
én is a 37. héttõl ittam, nyitva voltam 1 ujjnyira, túlhordtam 1 héttel, be kellett indítani a szülést és sajna elég nehéz szülésem volt. Szóval, nekem semmit sem ért. De hátha neked jó lesz. Szép szülést kívánok és boldog babázást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!