Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél a szülés előtt (8 db)

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Milyen homeopatias bogyok jok szüles elött a malnalevel tea melle, hogy könnyebb legyen/es gyorsabb/ a szüles ill. tagulas?

Tapasztalt kismamak valaszait varom, akik mar kiprobaltak valamit es tenyleg bejött. Es mikortol lehet elkezdeni ezeket szedni?

Legjobb válasz: Arnicát szülés után is szedtem 1,5 hétig!

Arnicát szülés után is szedtem 1, 5 hétig!
Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica! Az utolsó 2 hétben javasolt, méhnyak tágulást segíti, felkészíti a méhizomzatot szülésre!Az Arnica pedig csökkenti a vérzést é gyorsítja a sebgyógyulást! Van egy kis füzet homeós szerekrõl terhesség alatt, szüléshez és szoptatáshoz!Kék és egy baba van az elején!Kérje mindenki a patikákban!Ebben még az is benne van, hogy mitõl mehet el a tej és mit kell rá szedni!Mást ha kimerültség, hideg vagy nedvesség hatására, fájdalom, megfelelési vágy, gyász, féltékenység, hirtelen düh váltja ki a tej csökkenését!Érdeklõdj a gyógyszerésztõl, biztos lesz, mert patikában dolgozom és ez egy országos kiadvány!Olvasd el, nagyon jó!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem. este 11 kor elment a magzatvízem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam. egy varratom volt! nekem sokat segített! Ártani nem ártasz vele ha szeded!
A kérdező hozzászólása: Es ezeket mindet szedted?egyszerre?
igen, csak nem egyszerre, hanem különbözõ órákban
egyiket délelõtt másikat délután, a harmadikat meg este a málnalevélteát meg közte ittam meg
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszokat, a malnalevelteat mar en is elkezdtem, de meg csak napi 1cseszevel iszok.34. hetben jarunk

Akik a málnalevél teát itták és segitett nekik a tágulásban, szülés előtt mennyire volt nyitva a méhszájuk? Én is iszom 2 hete, de 38 hetesen még teljesen zárt vagyok. Lehet, hogy nekem nem használ majd?

Legjobb válasz: nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.

nekem 1 ujjnyira volt nyitva szülés elõtt. a vajúdás alatt nagyon szépen tágultam, 4 és fél órán belül megszületett a kislányom.
Szia! Nekem segített a tea. Én a 38. héten szültem, egyáltalán nem volt nyitva a méhszájam, sõt még csak fel sem volt puhulva a szülés elõtti napon! Másnap reggel elfolyt a magzatvizem 6:40-kor és délután 13:45 perckor megszületett a kisfiam. Úgy kinyíltam, mint a tubarózsa... :) Mondjuk szerintem a labda is segített, mert én azon vajúdtam. Szerintem neked is használ majd! 2 hetes kisfiú anyukája
Nekem sem nyílt egyáltalán, még 3 nappal a szülés elõtt is zárva volt. De nagyon gyorsan megszületett a kisfiam!
Én 2 ujjnyira voltam nyitva, és sztem is rásegített a labda is.2 óra alatt született meg a kisfiam.18 hetes baba anyukája

A málnalevél teát a szülés előtt kb. 6 héttel kell elkezdeni inni? Ez az az időpont amit várható szülési dátumnak mondtak?

Legjobb válasz: A málna levél teát a betöltött 36.héttöl lehet inni.Napi két csészével.De jó a gyömbér tea,és a fahe´jjas is. 38hetes kismama.

A málna levél teát a betöltött 36.héttöl lehet inni.Napi két csészével.De jó a gyömbér tea, és a fahe´jjas is. 38hetes kismama.

Akik szülés előtt itták a málnalevél teát, írnátok tapasztalatot?

36+4 hetes vagyok. Ma elkezdtem inni.

Legjobb válasz: Homeos szerek: Arnica CH9 napi 1*5 golyó Caulophillum CH5 napi 1*5 golyó cimicifuga CH5 3 naponta 5 golyó + napi 2*2 dn málnalevéltea szülésznõm javasolta így!!

Köszönöm gyors válaszod! Az én szüésznõm csak napi 3x1 csésze málnalevélteát javasolt! Remélem beválik! Köszönöm :) Gyors és könnyû szülést nektek :)
Homeos szerek: Arnica CH9 napi 1*5 golyó Caulophillum CH5 napi 1*5 golyó cimicifuga CH5 3 naponta 5 golyó + napi 2*2 dn málnalevéltea szülésznõm javasolta így!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi az eddigi válaszokat. A kérdés kiírása óta már 38+3 hetesek vagyunk. Azóta rendületlenül iszom a teát és szedek homeós bogyókat is. Próbálom ezeket úgy használni, hogy higgyek a segítõ hatásukba. Mert hát a tudatalattinak is nagy ereje van! :) Remélem bejön és nemsokára már megölelhetem az én Picurkámat! Ha van tapasztalat, pro-kontra várom még! :) Jó egészséget Nektek és a Babátoknak!
semmit sem használt.
szia! én mézzel citrommal ízesítve ittam, kifejezetten ízlett. Indított szülésem volt, nagyon gyorsan, könnyen tágultam. Na most hogy ez a tea miatt volt-e ugye nem fog soha kiderülni :) ja és a homeós bogyót is szedtem. Könnyû, gyors szülést neked!
Szia! szerintem nekem semmit nem segített, nehéz és hosszú szülésem volt mindenféle komplikációval, rengeteg külsõ és belsõ varrattal. De a tea ízét imádtam, és legalább megvolt a folyadékbevitel. :-)
Én egy napig ittam. 36 hetesen kezdtem el. És 36+1 naposan megszületett a kislányom. Ja és aznap reggel fél 10-kor vettem meg a homeos bogyókat és 1 óra múlva elfolyt a magzatvizem is. Extra gyorsan hatott, elég volt csak a táskámba tenni. :D 12 óráig tartott a magzatvíz elfolyásától számítva, de alapvetõen nem volt rossz szülés. Legalábbis próbálom csak a jót nézni, mert 10 hét múlva megszületik a kistesó is. Nem hiszem, hogy a tea segített.. Fogok megint inni, bár inkább a 37. héten kezdem. :D Könnyû szülést mindenkinek!
Én ittam és szerintem segített is, mert még az orvosok sem hitték el, hogy milyen gyorsan tágulok. Nagyon vékony alkat vagyok és keskeny a csípõm is. 36. héttõl kezdve ittam napi 2*2 dl-t Mézzel ( arra figyelni kell, hogy a teéhoz ne érjen fém eszköz, mert különben veszít a hatásfokából) Szóval itthon kezdtem vajúdni és délután 5-re éreztem, hogy mehetünk. Felvettek és onnantól kezdve felgyorsult minden pedig azt mondták, hogy éjfél elõtt nem lesz baba, de 20-órára kibújt a lányom, és kb csak kettõt nyomtam. Visszagondolva nem is kívánhattam volna jobbat és gyorsabbat. Biztos fogom inni a következõnél is. Meli
Szia! Én a 37 héttõl ittam, 15 óra alatt lett meg alányom, ebbõl 45 perc volt maga a szülés. Gátmetszés is volt. Bár engem elõre figyelmeztetett az orvosom, hogy nagy lesz a baba hozzám képest. 3370 g-mal, és 54 cm-rel született meg a lányom. Most a 30. hetet töltöm a tesóval, és most is szándékomban áll inni. A 36+1 napra szülõ kismamának üzenném: a magzatvíz nem a teától folyt el. Legalábbis nekem azt mondta a védõnõ mikor a lányommal voltam várandós, hogy az fertõzés, vagy hormonszint változás miatt történik, és azt nem lehet megakadályozni/elõidézni.
Sziasztok! a 36+1 napos kismama vagyok! Tudom, hogy nem a teától folyt el. Viccnek szántam. Anyukám is 36 hétre szült x- genetika is lehet és elég sok izgalom ért bennünket akkoriban ( a férjem és a nagymamám is kórházban volt). Biztos az se lassított le. Egy kicsit túlpörögtem magam. Most rendesen visszafogtam a tesóval! :D Nincs meló és mindenkinek megtiltottam, hogy beteg legyen! :D Mi vagyunk a fontosak a kicsivel! :D Puszi
4 hétig ittam, nem volt könnyû, nem volt rövid a szülésem és ráadásul nekem rosszízû volt a tea. A szomszédom hasonlóan járt vele. Persze lehet, hogy ha nem iszom, akkor a 15óra helyett 25órát vajúdtam volna, még ennél is nehezebben tágultam volna, de ezt senki nem tudja megmondani, miutan ez volt az elsõ szülésem...
Elnézést az off-ért, én az elsõ korty után nem bírtam tovább. A homeopátiás bogyók pedig nekem nem segítettek. Ettõl függetlenül normál úton megszültem. :-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Miért nem bírtad? Ízesíteni lehet, szerintem teljesen jó az íze. Már csak a hatására lennék kíváncsi!:)
én ittam + homos bogókat is szedtem Én úgy érzem segített. elsõ szülés 1, 5 óra alatt megvolt és 1 varrattal. aznap délután úgy mentem mintha nem is szültem. Ártani nem ártasz vele. én innám. vagy használ vagy nem. ezt elõre nem lehet tudni. Mindenkinél más! Könnyû szülést!
én ittam. 18 óra vajúdás után szültem meg, nem vágtak és nem is repedtem, igaz 3400 gramm volt a fiam, nem nagy baba! nem tudom, ez segített-e, de ártani nem ártott az biztos!
Én ittam, napi 2 bögrével (ízesítve cukor citrom) 36.héttõl, nagyon hamar megszültem a 39.héten, jól tágultam. Most (2.baba) is iszom a 36.héttõl, majd meglátjuk mi lesz, 38 hetes vagyok. Most homeós bogyókat is szedek.
Szia!Én is ittam + homeósbogyókat is szedtem.Szerintem segített ugyanis 5 óra alatt meglett a pici és gátvédelemmel.(nem kaptam semmilyen gyorsítót pl:oxitocin)
És melyik homeopátiás szert szedtétek a mentalevéltea ivása mellett?
Bocsi: málnalevéltea mellett :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na pont most voltam a patikában, én ez alapján vettem egy homeos csomagot. Remélem beválik majd, meg a tea is! :) Ha van tapasztalat szívesen veszem még, és köszi az eddigieket is! http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia
Én nem ittam, és homeopátiás bogyókat sem szedtem. Nem hiszek az ilyesmiben. Elsõ babámat 2 óra alatt szültem, a kitolás ebbõl 5 perc volt, érzéstelenítés nélkül, de alig fájt. Szerintem, és az orvosom szerint is az egész alkat, genetika és hozzáállás kérdése.

Előzetes császár után szabad a 2. szülés előtt homeos bogyókat szedni, vagy málnalevél teát inni?

Császár volt az els? szülésem épp ma két és fél évvel ezel?tt,és elgondolkodtam rajta,h ki kellene próbálni a homeos bogyókat,vagy a málnalevél-teát (el?z?leg nem tágultam,ezért lett császár).

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy nem válaszolok, de hasonló helyzetben vagyok én is,és érdekelnének a válaszok.

Ne haragudj, hogy nem válaszolok, de hasonló helyzetben vagyok én is, és érdekelnének a válaszok.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, meg van már, köszönöm kérdésed. Másfél hetesek vagyunk (11-én lett meg, progis császárral). Nagyon jó baba, eszik-alszik. :) Egy kis tündér. :)
Szia mi újság van már babucid?
A kérdező hozzászólása: Ma is voltam ctg-n, és egy progis császáros anyukával voltam egy szobába, beszélgettünk, h kedden császározzák, fél, én is, de jobb lesz, stb, mint az ismeretlen... Azóta egész nap az jár a fejemben, h ha már ki fognak írni, akkor mikor, mert már túl lennék rajta.... De hagy hízzon még a babóca, úgyis kijön nemsokára.. :) )
Szia! Nem baj nemsokára lesz egy gyönyörû és egészséges babád nem az a fontos milyen úton születik hanem hogy egészséges most már kezdj így hozzá állni a dolgokhoz !Boldog baba várást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 14mm-re mérte a hegem, és még ígysem engedélyezi a hüvelyi szülést, annyit mondott, mikor rákérdeztem, h ezt el kell e könyvelni mostmár magamba, h lehet jövõhéten kiveszik a babát, azt mondta, h 99%-ba készüljek rá. Hazafele "beszéltem" a leányzómmal, h ha gondolja, induljon meg lassan, hátha elkerüljük a mûtétet... :SS De ha nem javasolja a doki, akkor nem erõltetem, fontosabb az egészség, mint a kockáztatás. Homeós dolgot elfelejtettem megkérdezni, itthon jutott eszembe. :SS Szóval kiírnak császárra, aztán meglátjuk mit hoz a sors. Remélem neked több esélyt ad majd a doki. Szép estét.Szia
Jó rendben várom hogy mit fog mondani. Szia
A kérdező hozzászólása: Szia! Megkérdezem majd, de nem fog rá konkrétan válaszolni, mert szinte minden vizsgálatkor beszélünk róla.Amit eddig kivettem a hozzáállásából, az az volt, h a hegszétválás kockázata miatt nem javasolja.Pedig ma nézték, és vastag a hegem, de még nem írtak ki császárra.Hátha beindul magától majd.... Azért rákérdezek, és írok, ha mond vmi konkrétat. Szia
Szia a második válaszoló vagyok majd írd meg mit mondott a doki!Miért nem engedi a sima szülést?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Csütörtökön megyek a dokihoz, megkérdezem, de amennyire nem javasolja a sima szülést, h megpróbáljam, így nem sok reményt látok rá, h esetleg rábólint akármilyen bogyókra, teára... :S Pedig a két és fél év nem kevés idõ szerintem, h ne lehessen megpróbálni a hüvelyit. De ha nem, hát nem...
Sziasztok! Szerintem homeopátiás bogyókat szedhettek az biztosan nem árt de azért én az orvossal konzultálnék!Én szedtem de már nem tudom mi volt a neve 5 éve szültem mégis császárral mert nem tágultam 16 óra alatt semmit!Most tervezzük a következõ babát én is sima szülést szeretnék legközelebb!
A kérdező hozzászólása: Persze, semmi baj, várjuk együtt a válaszokat... Csak kapunk egy-kettõt... :) Neked mennyi idõ lesz a két szülés között? Te is bizakodsz a hüvelyi szülésben? Nekem a doki azt mondta, h a kórházban, ahol szülök, ott 95% az elsõ császár után, h a 2. is az, nem nagyon engedélyezik a sima szülést. (Érdekes, mert mikor szültem, a mellettem lévõ ágyon fekvõ anyuka pont két évvel a császár után szült természetesen...). Na mindegy, majd kiderül...
Jaj de jó gratulálok és jó egészséget nektek!

A málnalevél teától tágulhatok hamarabb még szülés előtt?

Már mint úgy értem, hogy a szülés még nem indult be, de már elkezdtem kitágulni!

Legjobb válasz: Igen! Kifejezetten. A fájások elindulása után 4 órával már 4 és fél ujnyira voltam nyitva:). És az elsõ babámat szültem. A 38.héttõl ittam.

Igen! Kifejezetten. A fájások elindulása után 4 órával már 4 és fél ujnyira voltam nyitva:) . És az elsõ babámat szültem. A 38.héttõl ittam.
Én sok olyat hallottam hogy aki itta, az túlhordta, mert nem csak a méhszájban lévõ izmot lazítja, hanem a méhedben is, miáltal nem lesznek méh össze húzódásaid, olyan mintha magnéziumot szednél és nem indul meg a szülés
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Köszönöm a felvilágosítást. Feldobtam kérdésnek, és sokan vissza is írtak, hogy igen túlhordták a babájukat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!