Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél a szülés (41 db)

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Van olyan aki itta a málnalevél teát és melette használta a gátmaszás olajat és enek köszönhetően fájdalom mentes szülése volt? Az az könyü szülése volt?

csak azok válaszoljanak kik 38. hétöl folyamatosan iták a teát és használták a maszásolajat és ezel kapcsolatba kérném a tapasztalatokat.

Legjobb válasz: Fajdalom mentes szules? Mokasan hangzik... Azt alairom, hogy hagyomanyos ertelemben veve konnyu szulesem volt, mert gyors volt, viszont hihetetlenul intenziv es fajdalmas volt a vajudas. Harom orat vajudtam, ami nagyon jo, foleg ha azt nezzuk, hogy van aki egy napon at vajudik, de azt is vedd figyelembe, hogy aki hosszan vajudik, annak altalaban tiz perces fajasai vannak az elso nehany oraban, majd ot percesek es szepen surusodik be, es az valo igaz, hogy ket fajas kozott nem faj semmi, akkor lehet pihenni, van akinek meg az alvas is megy. A rovid vajudasnal meg errol szo sincs, olyankor belecsapunk egybol a kozepebe minden bevezetes nelkul es nem hinnem, hogy akkor, azokban az orakban nem szenvedne annyira egy roviden vajudo no, mint egy hosszan vajudo... En a 36. hettol ittam napi ket csesze malnalevel teat, szedtem homeos bogyot es csinaltuk a gatmasszast, naponta ot-tiz percet. Sikerult, amirol almodoztam, harom ora alatt tagult ki a mehszajam nullarol teljesen, gatvedelemmel szultem es sikeresen, sem repedesem, sem vagasom nem volt, pedig elso babamat szultem es kozel negy kilosan szuletett. A szulesnek semmilyen kovetkezmenye nem volt, szules utan egy oraval mar setaltam, masnap mar csinaltam a hazimunkat is a babazas mellett (kulfoldon szultem es a szules napjan hazakuldtek a korhazbol, itt igy szokas). Egyedul annyi furcsasag volt, hogy a zaroizmaimat egyaltalan nem ereztem szules utan par napig, nagyon gyengek voltak, de elkezdtem az intimtornat es a babam negy hetes korara mar minden a regi volt, nem is tagult ki a huvelyem sem a gatvedelem miatt. A vajudasrol: mint irtam, harom oran at tartott, ami nagyon rovid ido, de szinte folyamatosan vajudtam, nem voltak bemelegito fajasok. Az elso harom-negy fajasom volt harom perces, majd fel oran at voltak ket percesek, de az azt koveto kozel ket orat egy percesekkel vittem vegig, amelyek 40-45 mp hosszuak voltak, ez azt jelentette, hogy mire elmult a fajas minden utozongesevel es vettem egy nyugodt levegot, addigra jott a kovetkezo es kezdodott minden elolrol. Orulok neki, hogy ilyen rovid volt, de egy-ket ora folyamatos vajudas utan, amikor inni sem volt idom ket fajas kozott, akkor kivantam neha azt, hogy inkabb kapnek most ket fajdalommentes percet es vajudnek egy-ket oraval tovabb. Persze utolag mar konnyen kijelentem, hogy igy is jo volt, akkor maskent lattam.

Fajdalom mentes szules? Mokasan hangzik... Azt alairom, hogy hagyomanyos ertelemben veve konnyu szulesem volt, mert gyors volt, viszont hihetetlenul intenziv es fajdalmas volt a vajudas. Harom orat vajudtam, ami nagyon jo, foleg ha azt nezzuk, hogy van aki egy napon at vajudik, de azt is vedd figyelembe, hogy aki hosszan vajudik, annak altalaban tiz perces fajasai vannak az elso nehany oraban, majd ot percesek es szepen surusodik be, es az valo igaz, hogy ket fajas kozott nem faj semmi, akkor lehet pihenni, van akinek meg az alvas is megy. A rovid vajudasnal meg errol szo sincs, olyankor belecsapunk egybol a kozepebe minden bevezetes nelkul es nem hinnem, hogy akkor, azokban az orakban nem szenvedne annyira egy roviden vajudo no, mint egy hosszan vajudo... En a 36. hettol ittam napi ket csesze malnalevel teat, szedtem homeos bogyot es csinaltuk a gatmasszast, naponta ot-tiz percet. Sikerult, amirol almodoztam, harom ora alatt tagult ki a mehszajam nullarol teljesen, gatvedelemmel szultem es sikeresen, sem repedesem, sem vagasom nem volt, pedig elso babamat szultem es kozel negy kilosan szuletett. A szulesnek semmilyen kovetkezmenye nem volt, szules utan egy oraval mar setaltam, masnap mar csinaltam a hazimunkat is a babazas mellett (kulfoldon szultem es a szules napjan hazakuldtek a korhazbol, itt igy szokas). Egyedul annyi furcsasag volt, hogy a zaroizmaimat egyaltalan nem ereztem szules utan par napig, nagyon gyengek voltak, de elkezdtem az intimtornat es a babam negy hetes korara mar minden a regi volt, nem is tagult ki a huvelyem sem a gatvedelem miatt. A vajudasrol: mint irtam, harom oran at tartott, ami nagyon rovid ido, de szinte folyamatosan vajudtam, nem voltak bemelegito fajasok. Az elso harom-negy fajasom volt harom perces, majd fel oran at voltak ket percesek, de az azt koveto kozel ket orat egy percesekkel vittem vegig, amelyek 40-45 mp hosszuak voltak, ez azt jelentette, hogy mire elmult a fajas minden utozongesevel es vettem egy nyugodt levegot, addigra jott a kovetkezo es kezdodott minden elolrol. Orulok neki, hogy ilyen rovid volt, de egy-ket ora folyamatos vajudas utan, amikor inni sem volt idom ket fajas kozott, akkor kivantam neha azt, hogy inkabb kapnek most ket fajdalommentes percet es vajudnek egy-ket oraval tovabb. Persze utolag mar konnyen kijelentem, hogy igy is jo volt, akkor maskent lattam.
Szia!Én a 37.héttõl ittam a málnalévél teát és jóvval elõtte naponta 2x csináltam gátmasszazst és mindõssze 6órát vajudtam amibõl 4-et sétálva töltöttem a szabadban, 2órát pedig a korházban(Magyarorszádon szültem, Bács-megyében, csináltak gátmetszést is:-().Erõs mehösszehúzódásaim voltak és bár nem volt fájdalom mentes de könnyen és gyorsan megszületett a babám 3200gm-al.Terhességem során csináltam a Kriston féle intimtornát ami rengeteget segített a szülésben és utána is.
Én az olajat nem használtam, de a 3-ik gyerekemmel ittam a teát.Sõt, homeós golyókat is szedtem.A teát a 36-ik héten kezdtem inni napi 2csészével.És a homeós készítményeket is ahogy elõ van írva. 41 hetesen szültem, 20 órát vajúdtam, és végül meg kellett császározni, mert nem tágultam semmit szinte, pedig nyomták az oxitocint rendesen.Az elsõvel semmit nem használtam, és simán szültem meg azt hiszem mondhatom, hogy viszonylag könnyen.A másodikat 42 hetesen indították, ezért próbáltam ki minden a harmadikkal.Hát nekem nagyon nem jött be. Remélem Te könnyebben szülsz, minden jót, üdv
2-ik válaszoló! Ez nem egészen igaz így a vajúdásról, legalábbis nem minden esetben.Nekem a 3-ik babám lett meg a legnehezebben.Este 6-kor 5 perces fájásokkal mentem be, egész éjszaka így voltam, reggel 9-re 1, 5 ujjnyi volt a méhszáj.Akkor úgy döntöttek, hogy adnak oxitocint, amit azért nem akartak, mert volt már 1 császárom.Fél óra múlva 2 percesek lettek a fájások, aztán 11-tõl egybefüggõ.Délután 2-kor császároztak.Persze én nem akartam, mert bíztam benne, hogy meglehet simán.Akkor már 4 ujjnyi voltam, de elfordult a baba és rosszul lett.Hát ez volt a legfájdalmasabb szülésem.És nem fájogatott, hanem brutál fájásaim voltak végig.Az elsõ sima szülésem semmi volt hozzá képest.Vele reggel 4-kor ébredtem fájásokra, és éjfél elõtt 5 perccel lett meg.Az úgy zajlott, ahogy leírtad.
A málnalevél tea és a gátmasszázs olaj nem a fájdalommentességet biztosítja.Én ittam a teát nem tudom, h ennek köszönhetõ-e(sztem nem, mert az elsõvel is csak 4 órát vajúdtam)bõ 2 órás igen fájdalmas vajúdás után született meg a babám.Gátmetszésem nem volt, ez a szülésznõmnek, talán a terhesség alatt végzett intim tornának, és nem utolsó sorban a genetikának köszönhetõ.

Kismamik! Érdemes szedni a homeós bogyót és a málnalevél teát inni szülés megkönyítésére? A homeós bogyónak mi a neve és mi célt szolgál?

36+5 hetesen szedhetem ezeket?

Legjobb válasz: Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam ,az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)

Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam , az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)
Szülõszoba látogatáson a minap voltunk. Ott a fogadó szülésznõ kifejezetten ajánlja. Sõt a vajúdásra is bármikor elõveszik az éppen alkalmas homeos szert ott helyben. Azt azért érdemes csak hozzáértõvel megbeszélni, hogy pontosan mit és milyen hígításban, hányszor mennyit mikortól.
elõzõ vok. 3 órán belül baba a kézbe

Milyen módszerek vannak a szülés beindulására házilag? Tényleg használ a málnalevél tea? Ha ugy érzem ki löködött a nyákdugó már nem megengedett a szex?

Legjobb válasz: A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.

A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.
A legjobb módszer SEX!!!!! És ez nem vicc! A dokim szülés elõtt 3 héttel felírta receptre! :) Lehet, hogy van valami ebben a teában, mert én ittam, és 6 óra alatt megszültem!Elsõ szülésem volt. Sok szerencsét!

Kecskeméten hol tudok venni málnalevél teát és a szülést segítő homeopátiás bogyókat? Melyiket javasoljátok?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Nem vagyok kecskeméti, de vélhetõleg bármelyik gyógyszertárban kapsz. Viszont egy jó tanács: vagy málnalevél tea, vagy homeos bogyó, a kettõ együtt nem jó. A homeopátiás golyókat jobb lenne szakembertõl megkérdezni, hiszen akkor tökéletesen rád tudná szabni, de amúgy Cimicifuga és Caulohyllum, mindkettõbõl 5CH-s amit így látatlanban mondanék.

Nem vagyok kecskeméti, de vélhetõleg bármelyik gyógyszertárban kapsz. Viszont egy jó tanács: vagy málnalevél tea, vagy homeos bogyó, a kettõ együtt nem jó. A homeopátiás golyókat jobb lenne szakembertõl megkérdezni, hiszen akkor tökéletesen rád tudná szabni, de amúgy Cimicifuga és Caulohyllum, mindkettõbõl 5CH-s amit így látatlanban mondanék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én sem vagyok kecskeméti, bár sokat járunk oda, ott is szülök majd, de az itthoni gyógyszertárban nem árulnak! Szerinted a tea elég lesz?
Sokan mondják, hogy igen, nagyon jó. De mivel rettenetes íze van, én hamar váltottam a homeos bogyókra. :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor ha választani kellene, persze az eredményt tekintve, a bogyókat javaslod?

36. hetes terhes vagyok, most szeretném elkezdeni a szülésre való felkészülést homeopátiás bogyókkal és málnalevél tea ivással. Hogyan kell ezeket adagolni?

Már több oldalt is végignéztem, de mindenütt más-más adagolást írnak. Málnalevél-teáról meg sehol nem találtam infót eddig. Kertünkben van málna, annak a friss levelei jók lehetnek? Mennyi kell egy napi adaghoz? És meddig kell beáztatni? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Málnalevél teáról rengeteg kérdést olvashatsz itt a fórumon. Keress rá. Patikában lehet kapni, tök olcsó. Rá van írva az adagolás. A homeóról pedig felvilágosít a patikus is. 40+1km

Málnalevél teáról rengeteg kérdést olvashatsz itt a fórumon. Keress rá. Patikában lehet kapni, tök olcsó. Rá van írva az adagolás. A homeóról pedig felvilágosít a patikus is. 40+1km
Szia! Én is azt hittem, hogy majd a homeopátiás szerekrõl fel fognak világosítani a patikában, de nem. Sõt mikor bementem és mondtam mit kérek és mire csak lestek mint borjú az új kapura. Szerintem ne kísérletezz a kerti málna levéllel, a patikában lehet kapni szárítottat, 200Ft körül van egy csomag. A homeósbogyókat én innen szedtem össze: http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia Remélem neked használni fog! Szép, könnyû és gyors szülést! 4 hós baba anyukája
Még korai elkezdni. Kettõ héttel a kiírt idõpont elõtt nem javasolják.
Igen, még korai elkezdeni, egyébként tényleg segít, nekem is úgy volt. De még várj vele. Engem felvilágosítottak a patikában ezekrõl, ezek szerint csak normális patikust kell kifogni.
Szerintem meg nem korai elkezdeni, én is a 36. héttõl szedtem a bogyókat és ittam a teaát. Caulophylum CH9-esbõl 3 naponat 5 bogyót szedtem, a 40. héten napi 5 bogyót, Arnica montanaból hetente 5 bogyót. A málnalevél teából a 36. héten fél litert ittam naponta, majd napi 1 literre emeltem az adagot. De ezeket az infókat nekem a szülésznõm mondta, õ írta össze a mennyiségeket is. Így 41+4 hétre szültem elsõ babát, aki burokrepesztés után 5, 5 órával meglett.
Én a 38. héten kezdtem el szedni, és a 39. héten szültem meg. Homeopátiát semmi esetre se szebb 4 héttel elõtte.
Szia! Nekem is azt mondta a szülésznõm, h 36. héten kezdjem, de a doki elõrébb hozta a szülés idõpontját így 35+4 naposan kezdtük! Cimicifuga ch15, caulophyllum ch15-öt kell szednem!Egyik nap egyikbõl 5-öt, másik nap másikból 5 bogyót! És vasárnap lesz az eredeti idõpont, és még mindig egyben vagyunk! 39+3 km

Milyen homeopatias bogyok jok szüles elött a malnalevel tea melle, hogy könnyebb legyen/es gyorsabb/ a szüles ill. tagulas?

Tapasztalt kismamak valaszait varom, akik mar kiprobaltak valamit es tenyleg bejött. Es mikortol lehet elkezdeni ezeket szedni?

Legjobb válasz: Arnicát szülés után is szedtem 1,5 hétig!

Arnicát szülés után is szedtem 1, 5 hétig!
Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica! Az utolsó 2 hétben javasolt, méhnyak tágulást segíti, felkészíti a méhizomzatot szülésre!Az Arnica pedig csökkenti a vérzést é gyorsítja a sebgyógyulást! Van egy kis füzet homeós szerekrõl terhesség alatt, szüléshez és szoptatáshoz!Kék és egy baba van az elején!Kérje mindenki a patikákban!Ebben még az is benne van, hogy mitõl mehet el a tej és mit kell rá szedni!Mást ha kimerültség, hideg vagy nedvesség hatására, fájdalom, megfelelési vágy, gyász, féltékenység, hirtelen düh váltja ki a tej csökkenését!Érdeklõdj a gyógyszerésztõl, biztos lesz, mert patikában dolgozom és ez egy országos kiadvány!Olvasd el, nagyon jó!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem. este 11 kor elment a magzatvízem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam. egy varratom volt! nekem sokat segített! Ártani nem ártasz vele ha szeded!
A kérdező hozzászólása: Es ezeket mindet szedted?egyszerre?
igen, csak nem egyszerre, hanem különbözõ órákban
egyiket délelõtt másikat délután, a harmadikat meg este a málnalevélteát meg közte ittam meg
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszokat, a malnalevelteat mar en is elkezdtem, de meg csak napi 1cseszevel iszok.34. hetben jarunk

Hallotam valami homeos bogyokról ami segít a szülésben. Mi a neve? Málnalevél teát iszok az mellé lehet még szedni?

Legjobb válasz: Ez sztem jól összefoglalja. Én is szedtem, és a teát ittam mellé. 4 óra alatt lett meg az elsõ baba. http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia

Ez sztem jól összefoglalja. Én is szedtem, és a teát ittam mellé. 4 óra alatt lett meg az elsõ baba. http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia
Pár fontosság a szülésre: 32. héttõl Ezt a 34-36.héttõl is el lehet kezdeni, de akkor már naponta kell csinálni! Gátmasszázs-olaj: 50 ml Orbáncfûolaj (1800-2200Ft - szerintem a kisvárkerületi Natúrpatikában a legolcsóbb) ennél olcsóbb és ugyanilyen jó az orbáncvirágolaj is, de annak annyira erõs piros színe van, hogy megfogja a ruhákat) Az esti fürdés után 3-5 percen át kell masszírozni a hüvelybemenet és a gát környékét (tegyél magad alá egy olyan törülközõt, amit nem sajnálsz összekenni). Ha egy órára gondolsz, akkor a 10 és 2 óra közötti U alakú szakaszt kell masszírozni. A DM boltban a WELEDA márkájú gátmasszírozó olaj is nagyon jó. 36. héttõl Elkezdjük a homeopátiás szereket szopogatni, melyek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a globulikat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) Caulophyllum C30 ezt úgy kell szedni, hogy a 36. héten heti 1X5 golyó (hét 4. napja) 37. héten heti 2x5 golyó (a hét 2. és 5. napja) 38. héten heti 3x5 golyó (a hét 2. 4. 6. napja) 39. héten heti 4x5 golyó (a hét 1. 3. 5. 7. napja) 40. héten heti 5x5 golyó (a hét 1. 3. 4. 5. 7. napja) 41.héttõl pedig naponta 5 golyó Persze a napokat megváltoztathatod, ez csak ajánlat, a lényeg, hogy a heti adagot elosztva bevegyed. Cimicifuga C30 szülõszobára! Mikor megindulnak a fájások, a vajúdás és rendszeres fájások vannak, és nem hat a Caulophyllum, akkor ezt kell szedni, negyed óránként 5 golyót. Málnalevéltea Naponta 1-2 x 1 vagy 2 csészével meginni ez segít felpuhítani a méhszájat. (fél –1 litert) Ízlés szerint lehet ízesíteni. Szülés után pedig az Arnica Montana CH30-at kell szedni 2-4 napig, napi 2x5 golyót. Ez segíti a sebgyógyulást. (császár és sima szülés után is jó.) Ezt az útmutatót a szülésre kaptam a szülésznõtõl. A szülõszobán a vajúdásnál nekem elég volt a Caulophyllum is, sõt nagyon is hatott! elsõ babám így 3óra alatt lett meg! Könnyû szülést kivánok!

Úgy érzem kevesebbet keményedik a hasam amióta iszom a málnalevél teát ( 2dl/nap). Elnyújthatja ez a szülést? Ráhúzhatunk emiatt a kiírt időpontra?

Legjobb válasz: Az nem gond, ha kevesebbet keményedsz, emiatt nem fog elhúzódni a vajúdás. Barátnõmnek 3 gyereke van, egyikkel se keményedett egyszer sem, viszont rekordidõ alatt szülte a babákat. :) A málnalevél tea a tágulás folyamatát gyorsítja meg. :) Sok sikert!!!

Az nem gond, ha kevesebbet keményedsz, emiatt nem fog elhúzódni a vajúdás. Barátnõmnek 3 gyereke van, egyikkel se keményedett egyszer sem, viszont rekordidõ alatt szülte a babákat. :) A málnalevél tea a tágulás folyamatát gyorsítja meg. :) Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: múlt héten kezdtem csütörtökön, aznap töltöttük a 37. hetet. köszi a választ

A málnalevél tea ivása előrébb is hozhatja a szülés időpontját, vagy csak segít tágulni, ha elérkezett az idő?

Ma kezdem el inni, napi 2 csészével, 3 dl víz+1 teáskanál málnalevél. 36+3 hkm.

Legjobb válasz: Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.

Én úgy tudom csak segíti ellazulni a méhszájat és így hat. Én olyat hallottam róla épp, hogy túlhordást okozhat, nem tudom nekem ezért e de az elsõ babámmal ittam és 42.hétre lett meg, mondjuk gyors szülés volt, mindennel együtt 5 óra. A másodiknál már nem ittam, õ 39.hétre jött, az is gyors szülés volt. Most a harmadikat várom, vele se fogom inni szerintem.
Ne ijesztegess, hogy túlhordást okozhat...én ilyenrõl nem hallottam, és lelkesen iszom is! Sõt nekem egy barátnõm váltig állítja, hogy õ azért szült a 39. héten mert itta... Amikrõl én hallottam: lazít, méregtelenít, segíti a tágulást.
Az elsõ vagyok, nem akarok senkit ijesztgetni:) Én is csak utólag hallottam ezt egy kismamás fórumon (miután már túl voltam az elsõ szülésemen).
Igen, a málnalevéltea eredményezheti, hogy késöbb indul meg a szülés! Pont ezért nem is arra van, hanem, hogy könnyítse a tágulást.
Én szorgalmasan ittam napi 2csészével. És a kiírt idõpont után 2nappal bementem a dokimhoz vizsgálatra és kérdezte h hoztam e cuccot, mert irány a szülõszoba (2ujjnyira tágultam fájás nélkül!). Burkot repesztett és 3óra múlva már a karomban volt az elsõ kislányom. Nevetgéltem fájások között a doki kórházi storryjain. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!