Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél a (317 db)

Tényleg jótékony hatással van a málnalevél a petefészekre?

Legjobb válasz: A málnalevél a peteérést támogatja,a petesejt minõségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minõségét javítja.

A málnalevél a peteérést támogatja, a petesejt minõségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minõségét javítja.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert több helyen ezt olvastam viszont azt is, hogy csak a terheség 36.hetétõl javasolt fogyasztani.
Igen én is olvastam ezt is azt is de doki is javasolta ciklus elsõ felében a málnalevél teát nekem mert a peteérést támogatja!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Azt olvasom mindenhol hogy a málnalevél a terhesség utolsó heteiben célszerű inni. Ha babaprojekt van akkor is szabad? Tényleg serkenti a petét és a méhnyálkahártyát? Az orvosa ajánlotta már a cél érdekében valakinek?

Legjobb válasz: A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.

A málnalevél teát én is a terhességem utolsó heteiben ittam. A babaprojekthez a palástfût és a cickafarkat ajánlják. Ezek segítik a beágyazódást.
Nekem 7 hónap sikertelen próbálkozás után, már az elsõ hónapban amikor elkezdtem inni meghozta a pozitív tesztet! :) Gyógynövényboltban ajánlották, hogy mensi elsõ napjától pé-ig igyak napi két csészével, pé. után pedig szintén napi két csészével a palástfû teából. Sok sikert, szorítok, hogy Neked is meghozza a babát! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszotokat és a sok bíztató szót! :) Aranyosak vagytok! :)
Szia! Találtam egy jó honlapot, ahol leírják a babaprojektet segítõ gyógyteák alkalmazását! Érdemes elolvasni: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu Sok sikert!

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

A málnalevél teával kapcsolatban, és más hatékony dolog a teherbeesésnél?

Találtam egy érdekes oldalt, a málnalevél és több jó dolog a fogamzáshoz.

Legjobb válasz: A málnalevél teával kapcsolatban már Én is írtam ki kérdést,mert egy csomó egymásnak ellentmondásos cikket olvastam róla.Elkezdtem inni pár napig,ízlett is,de iit lebeszéltek róla,úgyhogy áttértem a cickára.Nem tudom,de nagyon érdekelne enegem is,hogy most akkor mi van a málnalevél teával????

A málnalevél teával kapcsolatban már Én is írtam ki kérdést, mert egy csomó egymásnak ellentmondásos cikket olvastam róla.Elkezdtem inni pár napig, ízlett is, de iit lebeszéltek róla, úgyhogy áttértem a cickára.Nem tudom, de nagyon érdekelne enegem is, hogy most akkor mi van a málnalevél teával????
A kérdező hozzászólása: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/
A kérdező hozzászólása: málnalevél-tea A málnalevél teát csak a terhesség utolsó haónapjában szabad inni, mert ez segít a méh tágulásában. A babának akkor nem árt, de aki szeretne teherbe esni, az ne tágítsa a méhét... Ez is ezen az oldalon olvasható!
A kérdező hozzászólása: Ezen az oldalon, amit bemásoltam le van írva, hogy aki babát szeretne, ne tágítsa a méhét málnalevéllel, onnan másoltam ki. Én is cickát, meg palástfüvet iszom.
Én is úgy olvastam több helyen, hogy a málna a 36.héttõl, a cicka pedig elõtte. Nekem bejött...(vagy ki tudja mi, de egy hónappal késõbb megfogant a babám.Ma már 4 hónapos :-) és egyébként minden esemény után felraktam a lábam a falra. gyertyába...hogy ki ne jöjjön.)A málnát pedig nem tudtam inni, mert már a kórházban dekkoltam.

Varandos anyukak akik mar a 36 het fele jartok fogjatok inni a malnalevel teat mikor eljon az ideje? Es mennyit kell belole inni egy nap es meddig? A magnezium tabletta szedeset abba kell hagyni akkor ha mar iszom a teat?

Nem tudom hogy igyam e vagy nem felek hogy nehogy artson majd a babamnak.kb ket het mulva leszek 36 hetes.

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.

37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.
Én a 37. héttõl ittam +homeos bogyót szedtem. 4, 5 óra alatt meglett a fiam, nagyon gyorsan és szépen tágultam. MOst ezek miatt, vagy amúgy is ez lett volna, ki tudja? Én 2dl vízhez egy teáskanálnyit tettem és 10 percig áztattam, leszûrtem és megitta, Mindig este ittam. 39 héten szültem, ami szerintem a 40. volt, mert végig azt mondtam hogy én 1 héttel idõsebb terhes vagyok.
én elhagytam a magnéziumot, és ittam, a 37. hét kezdetétõl...nem ártott, de nem is használt...40+2 re szültem, hosszasan vajúdtam, végül oxitocint kaptam, mert magyon nehezen tágultam, sajnos nekem nem segített semmit.
Ártani biztosan nem fogsz vele a babádnak a teával. Az utolsó hónapban általában mondják a dokik, hogy nem kell szedni a magnéziumot, fent leírták, hogy miért. Én annak idején ittam a 37. héttõl, napi 2-3 bögrével. Hát nekem nem jött be, nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásom volt, nagyon lassan tágultam. Ezen kívül 9 nappal túlhordtam a babát. Késõbb olvastam, hogy a málnalevél tea fogyasztásánál gyakori a túlhordás. Hogy így lett volna-e vagy sem, ha nem iszom a málnalevél teát, ez már sose fog kiderülni. Mindenesetre a következõ terhességnél biztosan nem fogom inni.
A kérdező hozzászólása: Koszike szepen mindenkinek hogy irtatok.A masodik kedves valaszolotol kerdeznem hogy milyen homeos bogyot szedtel?Meg azert varok valaszokat tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek hogy, irtatok es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja es NAGYON GYORS ES KONNYU SZULEST !!!!!

Ma vagyok az 51. napomon és megjött! Mitől késhetett ennyit? Januárban voltam hormon vizsgálaton ott minden rendben volt! Szeretném elkezdeni inni a teákat! Melyik jobb a málnalevél vagy a cickafark?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én is ittam a teákat (A ciklus elsõ 14 napján a málnalevél, cickafark kombinációt, a ciklus második felében meg a palástfû, cickafark kombinációt. A málnalevél: méh tágító, a palástfû: méh összehúzó hatású, a cickafark: erõsítí a méhet) nekem nem segítettek! 7 hónapja próbálkozunk, velem minden rendben, de ha ebben a hónapban sem jön a baba, akkor megyünk kivizsgáltatni a kiskatonákat! Sok sikert nektek!

Sziasztok! Én is ittam a teákat (A ciklus elsõ 14 napján a málnalevél, cickafark kombinációt, a ciklus második felében meg a palástfû, cickafark kombinációt. A málnalevél: méh tágító, a palástfû: méh összehúzó hatású, a cickafark: erõsítí a méhet) nekem nem segítettek! 7 hónapja próbálkozunk, velem minden rendben, de ha ebben a hónapban sem jön a baba, akkor megyünk kivizsgáltatni a kiskatonákat! Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!Sok jó dolgot leírtál!Majd írj hogy mi van veled!Akár privibe is!:)

Mire jó a málnalevél tea?

Legjobb válasz: Szia! A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja. A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.

Szia! A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja. A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.
ûTöbb mindenre is jó ezek szerint, mert elég tudományosan hangzik az elõttem szóló irománya.. de én mást is tudok :) Segíti a méhszáj tágulását. Könnyíti a gyerekszülést: "A népi gyógyászatban a magzat egészséges fejlõdésére gyerekszülés megkönnyítésére is isszák a kismamák a málnalevél teát. Nagyon jól bevált a reggeli rosszullétek esetén is. A terhesség elsõ hét hónapjában naponta egy csészével ajánlatos, a szülés elõtti hetekben pedig két csészével. Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, 35-40 percig forraljuk. " Nah erre most kerestem rá... meglepve olvastam, mert úgy tudtam csak a 36ik héttõl lehet inni. az hogy bizonyítottan megkönnyíti e a szálést azt nem tudni.. szerintem ezt sose tudjuk meg mivel egy gyerekete nem lehet megszûlni a tea nélkül és a teával egyszerre és minden terhesség más. Szóval én azt mondom meg vallom, hogy igyuk, mert ártani nem árt, és a tudat, hogy mindent megtettem a könnyebb szûlésért már megnyugtató neM ?:) Kitartás sok sikert!

Egy kicsit utána néztem ezeknek a gyógyteáknak de nem tudom melyiket csináljam a barátcserjét vagy a málnalevél tea és a palástfű kombinációt. Melyiket csináljam?

Legjobb válasz: Attól függ mire szeretnéd a gyógyteákat használni. Ha a ciklus beállítására akkor középidõ elõtt málnalevél, utána palástfû (méhnyálkahártya regenerálás). Ha fájdalmas a mensi akkor cickafark elõtte. Barátcserje teát még nem láttam itt Magyarországon hol vetted????? Eddig csak az Agnucaston néven ismert bogyót szedtem! Kitünõen helyreállítja a ciklust, szünteti a PMS-t! Én a málnalevél-palástfû hónapot csináltam, nekem nem jött be. Lehet hogy véletlen de 40 napos lett a ciklusom. :( Ami viszont nagyon jó, az az aloe-vera.

Attól függ mire szeretnéd a gyógyteákat használni. Ha a ciklus beállítására akkor középidõ elõtt málnalevél, utána palástfû (méhnyálkahártya regenerálás). Ha fájdalmas a mensi akkor cickafark elõtte. Barátcserje teát még nem láttam itt Magyarországon hol vetted????? Eddig csak az Agnucaston néven ismert bogyót szedtem! Kitünõen helyreállítja a ciklust, szünteti a PMS-t! Én a málnalevél-palástfû hónapot csináltam, nekem nem jött be. Lehet hogy véletlen de 40 napos lett a ciklusom. :( Ami viszont nagyon jó, az az aloe-vera.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ a még nem vettem meg egyiket se ugyhogy nem tudom hogy lehet e kapni barátcserjét valahol. milyen az az aloe verás cucc?
Drága! :( Lehet Foreveres, vagy a DM-ben vásárolt, vagy gyógynöv boltban! Én az aloe italt ittam, és a teát ittam. JÓ drága mulatság az egyszer biztos! Barátcserjét ajánlom szívbõl, renbe tud tenni. Én még nem hallottam hogy lehet mo-on teát kapni, de gyógyszertárba tudsz venni. Agnucaston néven. kb 1600 ft, mens elsõ napjától kell szedni. Õ is szépen rendbe tud tenni ha bármi gond lenne.

Mire jó a málnalevél, és a palástfű te?

Hogyan kell inni ezeket a teákat??? És mire jó???

Legjobb válasz: Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.

Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.
málnalevélrõl nem tudok írni én cickafarkfû teát iszok (50g 169 ft, DM-be) de majdnem ugyanaz a hatása mint a málnalevélnek, segít a peteérésbe, a palástfût már leírta az elõttem szóló (50 g 330 ft, herbária boltba lehet kapni) én reggel iszom egy bögrével két kiskanálal forró vizzel leforázom, leszûrüm és éhgyomora iszom, fontos hogy ne érintkezzen fémmel
Google?:) Amúgy szerintem gyógyhatásúak lehetnek, én inkább a citromfüves teát szeretem.

Nektek mennyi idõ után használt a málnalevél tea?

mikor kezdtétek el inni?milyen mennyiségben,hogy segítsen?

Legjobb válasz: mire jo a málnalevél tea?

mire jo a málnalevél tea?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
elsõ babánál ittam, a 36.héttõl.-mint utóbb kiderült , nem is lehetett volna a terhességi diabetesz miatt.könnyen, gyorsan szültem-hogy e miatt???jó kérdés..
36.héten kezdtem el inni napi 2x. Semmit nem ért, 19 órát vajúdtam, alig akartam tágulni. (a tea meg ugye pont a tágulást segítenè...)
34. héttõl ittam napi egy csészével jó erõsen. Ehhez képest 41. hét végén (!) sürgõsségi császárral szültem- elõtte végig nulla, de tényleg nulla méhösszehúzódás- a szülés beindulásának nyoma sem volt. Nekem tehát nem használt :)
Na, csatlakozom a többiekhez. Én is ittam, de semmit nem használt. Nem tágultam, telenyomtak oxival.
36. héttõl ittam, elõbb napi 1, majd 2 bögrényit. Nekem pont hogy megszûnt a szorulásom tõle :) Viszont semmit nem tágultam, 42. héten császár lett. Szerintem ez leginkább alkati/genetikai kérdés
A 36. héttõl ittam, napi 2 csészevel. semmit sem használt, 41. heten indult a szules, baromi lassú tagulassal es hosszú vajúdással.
Én is ittam a 36. héttõl, 41 hétre szültem, nagyon hosszú volt a vajúdás, szóval szerintem nem hatott, de egy próbát megér, hátha neked segít, rossz íze sincs.
Nekem nem használt. Azt hiszem, a 36. héttõl ittam, naponta 2-szer.
Nekem egyáltalán nem hatott, csak szorulásom lett tõle, szóval igen hamar abbahagytam. Lehet valakinek bejön, az én ismerõseim között senkinek nem vált be.
36. héttõl ittam, az egész vajúdásom 3 óra volt elsõ babával. Ettõl vagy nem ettõl, nem tudom, de ártani biztos nem árt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!