Találatok a következő kifejezésre: A málnalevél és (87 db)

Mire jó a málnalevél, és a palástfű te?

Hogyan kell inni ezeket a teákat??? És mire jó???

Legjobb válasz: Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.

Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfû kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod elsõ felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén elõrébb hozza a tüszõrepedést. Hasznos lehet még a terhesség utolsó heteiben a 37. héttõl, mert fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elõsegíti a szülést. Ezért a terhesség korábbi heteiben nemajánlatos fogyasztani csak a37. héttõl. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában a menstruáció elsõ napjától a tüszõrepedésig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni. A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta. A palástfû a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Alkalmas még túlsúlyosok PCOS-ok ciklusának szabályozására. Fogyasztható tea vagy globulusok formájában, a ciklus második felében, tüszõrepedéstõl a mensiig. Teából napi 2-3 csészével ajánlott inni, elosztva az egész napra. A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani.
málnalevélrõl nem tudok írni én cickafarkfû teát iszok (50g 169 ft, DM-be) de majdnem ugyanaz a hatása mint a málnalevélnek, segít a peteérésbe, a palástfût már leírta az elõttem szóló (50 g 330 ft, herbária boltba lehet kapni) én reggel iszom egy bögrével két kiskanálal forró vizzel leforázom, leszûrüm és éhgyomora iszom, fontos hogy ne érintkezzen fémmel
Google?:) Amúgy szerintem gyógyhatásúak lehetnek, én inkább a citromfüves teát szeretem.

Egy hete volt missed ab műtétem. Itt olvasgattam, hogy a cickafark ill. a málnalevél és a palástfű tea segít (újra) rendbe tenni a ciklusomat és a "női dolgokat". Hogyan igyam ezeket?

Honnan fogom tudni, hogy pé-m van? Kb 2 hónapja vettem ovu tesztet, de nem vált be, nem mutatott egyszer sem pé-t, és akkor lettem terhes... A h?mér?zés sem jó megoldás nekem, mert a reggeleim nagyon rohanósak. Légyszi adjatok tanácsot, szeretnék minél el?bb rendbe jönni, és próbálkozni a következ? babával!:(

Legjobb válasz: Egyik variáció: ciklus 1. fele, vagyis PÉ-ig cickafarktea, ciklus 2. fele palástfûtea. Másik variáció: ciklus 1. fele málnalevél, 2. fele palástfû. Én a málnalevelet ajánlom PÉ-ig, mert azt kimondottan a méhnyálkahártyára hallottam, hogy jótékony! Mindegyikbõl napi 2-szer 2,5 dl-t kell inni. Mézzel, citrommal lehet ízesíteni! Mielõbbi babásodást neked!

Egyik variáció: ciklus 1. fele, vagyis PÉ-ig cickafarktea, ciklus 2. fele palástfûtea. Másik variáció: ciklus 1. fele málnalevél, 2. fele palástfû. Én a málnalevelet ajánlom PÉ-ig, mert azt kimondottan a méhnyálkahártyára hallottam, hogy jótékony! Mindegyikbõl napi 2-szer 2, 5 dl-t kell inni. Mézzel, citrommal lehet ízesíteni! Mielõbbi babásodást neked!
Sztem 3 hónapig ne próbálkozzatok, addig kipróbálhatod a Premens tablettát vagy a Mastodynon cseppet, szedj terhes vitamint.Amikor a folyásod nagyon bõ, áttetszõ lesz, esetleg kicsit fájdolgál a petefészkeid környékén a ciklusod félidejében akkor lehet a pé.
A kérdező hozzászólása: Elevitet szedem továbbra is, bár csak minden 2. nap. A dokim tanácsára a mûtét után 2 héttel elkezdek E vitamint és méhpempõt szedni. Azért kérdeztem a teákat is, mert természetes "szerek" segítségével szeretnék regenerálódni, hogy rendben legyek pár hónap múlva.
én úgy tudom mûanyaggal kell...
igen, mûanyaggal
A kérdező hozzászólása: köszi
Én átszûrtem mûanyagszûrön + mull lapot tettem oda és így nem ment át semmi. Forró vízbe belerakod a málnalevélteát és le kell takarni 10-15 percre, így a legjobb.

Tényleg segíthet a málnalevél, és a palástfűtea a teherbeesésben?

Legjobb válasz: Én ittam nemrég, de totál összezavarta az egyébként normális ciklusomat. 16. naptól folyamatosan barnáztam, majd megjött, és utána is bõ egy hetet barnáztam még. Ment a kukába mindkettõ. Se elõtte, se utána nem volt ilyen bajom, mint akkor.

Én ittam nemrég, de totál összezavarta az egyébként normális ciklusomat. 16. naptól folyamatosan barnáztam, majd megjött, és utána is bõ egy hetet barnáztam még. Ment a kukába mindkettõ. Se elõtte, se utána nem volt ilyen bajom, mint akkor.
A málnalevelet nem ismerem, de a palástfû a méhnyálkahártyát segít megvastagítani többek közt!De csak akkor jó ezeket inni ha zavar van a ciklusban!Rendszeres mensit bezavarhat!

Hogyan kell inni a málnalevél és a palástfü teát? Hatásos?

Legjobb válasz: én inkább azt ajánlom, hogy legyetek együtt a pároddal, amikor, ahányszor jól esik, és ne foglalkozz ezekkel a teákkal. Ja és ne görcsölj a baba kérdésen, jön az, amikor jönni akar. Lehet, hogy most azt gondolod, hogy könnyû azt mondani. Igen az, viszont én most döntöttem el 6 napos késés után, mikor még is megjött, hogy nem agyalok ezen tovább. Csak élvezzük az együttléteket, és össze fog jönni, mivel mindketten makk egészségesek vagyunk!:))) Neked is ezt ajánlom!

én inkább azt ajánlom, hogy legyetek együtt a pároddal, amikor, ahányszor jól esik, és ne foglalkozz ezekkel a teákkal. Ja és ne görcsölj a baba kérdésen, jön az, amikor jönni akar. Lehet, hogy most azt gondolod, hogy könnyû azt mondani. Igen az, viszont én most döntöttem el 6 napos késés után, mikor még is megjött, hogy nem agyalok ezen tovább. Csak élvezzük az együttléteket, és össze fog jönni, mivel mindketten makk egészségesek vagyunk!:) )) Neked is ezt ajánlom!
Szia! Én elég sokat olvasgattam már ebben a témában, eddig a cickafark-palástfüvet ittam, sajna az nem segített a bajomon.Most állok át a málnalevél-palásfû kombira, remélem jobban beválik. A mensi elsõ napjától málnalevél napi két csészével (reggel-este), aztán a peteérés után pedig a palástfüvet ugyanígy. A málnalevél elvileg a peteérést segíti, a palástfû pedig a beágyazódást.

Lehet együtt inni a málnalevél és a cickafark teát pé-ig?

Vagy csak vagy ezt vagy azt?

Legjobb válasz: igen lehet sok sikert én csak a málnalevélteát iszom a cickafarktea borzalmas

igen lehet sok sikert én csak a málnalevélteát iszom a cickafarktea borzalmas
A kérdező hozzászólása: Szoval szedtem a Clostylbegyt 5 napig, ma vagyok a ciklusom 11. napján, akkor még elkezdhetem a málnalevél teát is inni?Addig ittam a cickát. Hétvégén lenne pé-m, de a ciklus.hu szerint jövöhét kedden.
Szia! Mostmár hagyd a málnalevelet, a középidõtõl a palástfûtea jön.Ha esetleg nem esel teherbe, akkor a köv.menzi elsõ napjától kezd inni a málnalevél-cickát és középidõtõl megint csak a palástfüvet!De remélem már most babás leszel és akkortól csak napi 1 csésze palástfû. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, aranyos vagy.

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

Varandos anyukak akik mar a 36 het fele jartok fogjatok inni a malnalevel teat mikor eljon az ideje? Es mennyit kell belole inni egy nap es meddig? A magnezium tabletta szedeset abba kell hagyni akkor ha mar iszom a teat?

Nem tudom hogy igyam e vagy nem felek hogy nehogy artson majd a babamnak.kb ket het mulva leszek 36 hetes.

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.

37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.
Én a 37. héttõl ittam +homeos bogyót szedtem. 4, 5 óra alatt meglett a fiam, nagyon gyorsan és szépen tágultam. MOst ezek miatt, vagy amúgy is ez lett volna, ki tudja? Én 2dl vízhez egy teáskanálnyit tettem és 10 percig áztattam, leszûrtem és megitta, Mindig este ittam. 39 héten szültem, ami szerintem a 40. volt, mert végig azt mondtam hogy én 1 héttel idõsebb terhes vagyok.
én elhagytam a magnéziumot, és ittam, a 37. hét kezdetétõl...nem ártott, de nem is használt...40+2 re szültem, hosszasan vajúdtam, végül oxitocint kaptam, mert magyon nehezen tágultam, sajnos nekem nem segített semmit.
Ártani biztosan nem fogsz vele a babádnak a teával. Az utolsó hónapban általában mondják a dokik, hogy nem kell szedni a magnéziumot, fent leírták, hogy miért. Én annak idején ittam a 37. héttõl, napi 2-3 bögrével. Hát nekem nem jött be, nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásom volt, nagyon lassan tágultam. Ezen kívül 9 nappal túlhordtam a babát. Késõbb olvastam, hogy a málnalevél tea fogyasztásánál gyakori a túlhordás. Hogy így lett volna-e vagy sem, ha nem iszom a málnalevél teát, ez már sose fog kiderülni. Mindenesetre a következõ terhességnél biztosan nem fogom inni.
A kérdező hozzászólása: Koszike szepen mindenkinek hogy irtatok.A masodik kedves valaszolotol kerdeznem hogy milyen homeos bogyot szedtel?Meg azert varok valaszokat tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek hogy, irtatok es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja es NAGYON GYORS ES KONNYU SZULEST !!!!!

A málnalevél teával kapcsolatban, és más hatékony dolog a teherbeesésnél?

Találtam egy érdekes oldalt, a málnalevél és több jó dolog a fogamzáshoz.

Legjobb válasz: A málnalevél teával kapcsolatban már Én is írtam ki kérdést,mert egy csomó egymásnak ellentmondásos cikket olvastam róla.Elkezdtem inni pár napig,ízlett is,de iit lebeszéltek róla,úgyhogy áttértem a cickára.Nem tudom,de nagyon érdekelne enegem is,hogy most akkor mi van a málnalevél teával????

A málnalevél teával kapcsolatban már Én is írtam ki kérdést, mert egy csomó egymásnak ellentmondásos cikket olvastam róla.Elkezdtem inni pár napig, ízlett is, de iit lebeszéltek róla, úgyhogy áttértem a cickára.Nem tudom, de nagyon érdekelne enegem is, hogy most akkor mi van a málnalevél teával????
A kérdező hozzászólása: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/
A kérdező hozzászólása: málnalevél-tea A málnalevél teát csak a terhesség utolsó haónapjában szabad inni, mert ez segít a méh tágulásában. A babának akkor nem árt, de aki szeretne teherbe esni, az ne tágítsa a méhét... Ez is ezen az oldalon olvasható!
A kérdező hozzászólása: Ezen az oldalon, amit bemásoltam le van írva, hogy aki babát szeretne, ne tágítsa a méhét málnalevéllel, onnan másoltam ki. Én is cickát, meg palástfüvet iszom.
Én is úgy olvastam több helyen, hogy a málna a 36.héttõl, a cicka pedig elõtte. Nekem bejött...(vagy ki tudja mi, de egy hónappal késõbb megfogant a babám.Ma már 4 hónapos :-) és egyébként minden esemény után felraktam a lábam a falra. gyertyába...hogy ki ne jöjjön.)A málnát pedig nem tudtam inni, mert már a kórházban dekkoltam.

Ma vagyok az 51. napomon és megjött! Mitől késhetett ennyit? Januárban voltam hormon vizsgálaton ott minden rendben volt! Szeretném elkezdeni inni a teákat! Melyik jobb a málnalevél vagy a cickafark?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én is ittam a teákat (A ciklus elsõ 14 napján a málnalevél, cickafark kombinációt, a ciklus második felében meg a palástfû, cickafark kombinációt. A málnalevél: méh tágító, a palástfû: méh összehúzó hatású, a cickafark: erõsítí a méhet) nekem nem segítettek! 7 hónapja próbálkozunk, velem minden rendben, de ha ebben a hónapban sem jön a baba, akkor megyünk kivizsgáltatni a kiskatonákat! Sok sikert nektek!

Sziasztok! Én is ittam a teákat (A ciklus elsõ 14 napján a málnalevél, cickafark kombinációt, a ciklus második felében meg a palástfû, cickafark kombinációt. A málnalevél: méh tágító, a palástfû: méh összehúzó hatású, a cickafark: erõsítí a méhet) nekem nem segítettek! 7 hónapja próbálkozunk, velem minden rendben, de ha ebben a hónapban sem jön a baba, akkor megyünk kivizsgáltatni a kiskatonákat! Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!Sok jó dolgot leírtál!Majd írj hogy mi van veled!Akár privibe is!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!