Találatok a következő kifejezésre: A mágneses ugyan az (7 db)

Van külön mágneses, elektromos, és elektromágneses mezõ? Azt tudom hogy a mágneses és az elektromos mezõ nem ugyan az de miben különbözik tõlük az elektromágneses?

Legjobb válasz: Az,hogy mesterséges...nekem is volt egy hasonló kiírásom,abból arra akartam kilyukadni,hogy a kettõ együtt felturbózva mit ér el?Semmi válasz.

Az, hogy mesterséges...nekem is volt egy hasonló kiírásom, abból arra akartam kilyukadni, hogy a kettõ együtt felturbózva mit ér el?Semmi válasz.
Röviden: Az elektromos és mágneses mezõ külön külön is léteznek, de kapcsolatban vannak egymással, hatnak egymásra. Bõvebben: Az elektromos mezõ változása mágneses mezõt a mágneses mezõ változása elektromos mezõt kelt. Ha változás van, akkor ezek együtt jelennek meg. Ha a mezõk értéke állandó, akkor lehet hogy csak az egyik (elektromos vagy mágneses) van jelen. Mondjuk egy patkó mágnes körül csak mágneses tér van. De ha mozgatod a patkó mágnest, akkor már létrejön elektromos tér is. (Ez történik a generátorokban.) Az (álló nem mozgatott) megdörzsölt vonalzó mellett elektromos tér van csak. Az is tisztán elektromos jelenség, amikor a mûszálas pulcsi szikrázik. Pl. a fény is elektromágnese mezõ, van benne mágneses és elektromos mezõ is, és mindkettõ változik.

A mágneses piercing ugyan az mint a mágneses fülbevaló, csak kisebb?

Van más különbség is vagy csak a mérete más?

Legjobb válasz: Nagyjábol igen. Két kis mágnes van rajta ami elég erös..de ha az orrodba akarod akkor nem ajánlanám, ert nem egy olyan esetröl hallottam már hogy felszíppantotta a mágnest az illetö és csak doki tudta neki kiszedni...

Nagyjábol igen. Két kis mágnes van rajta ami elég erös..de ha az orrodba akarod akkor nem ajánlanám, ert nem egy olyan esetröl hallottam már hogy felszíppantotta a mágnest az illetö és csak doki tudta neki kiszedni...

Tegyük fel valaki egy boltból elszeretne vinni egy karkötőt úgy hogy felteszi a kezére és kisétál de a bejáratnál van az a szar ami szokót sípolni az fog sípolni? Nincs rajta az a mágneses cucc

Legjobb válasz: Hát úgy k*rvára nem lehet átverni a szenzort! De meg lehet próbálni, de kegyetlen kifognak röhögni, mert megszólal.

Hát úgy k*rvára nem lehet átverni a szenzort! De meg lehet próbálni, de kegyetlen kifognak röhögni, mert megszólal.
elsõ: nem jön be, érzékenyebb annál a cucc :) ha nincs rajta a lopásgátló cucc akkor nem fog sípolni. de vigyázzz mert nem mindigl átszik hogy rajta van-e.
Egyik barátnõm születésnapjára kapott egy könyvet, amiben volt ilyen kis bizbaz ragasztva, ami sípol. A táskájában volt a sulis cuccok között, én meg elcsaltam mászkálni, ha már ott vagyunk, a könyvesboltba is. Persze kifelé meg megszólalt a sziréna. Na az rossz volt, mert hát vadi új könyv, blokk sehol, mi meg nem vettünk semmit. De elengedtek.
Engem tuti nem kapna el :D
ha annyira lopni szeretnél csináld ezt: ráhuzod a kabátodat a karkötõre, és mikor eléred az a sípoló szart elkezdel nyujtózkodni, ( amelyik kezeden van azt kinyujtod magasra). Nem próbáltam még de kitudja... :D
szia! a kereskedõk legalább három szekut tesznek az értékesebb tárgyakra, a láncokra lap szekut szoktak tenni _Ami olyan mint a vonalkód de egy picit vastagabb Ha egyet leszedtél, még nem biztos hogy az adót tárgyon nincs több.Az ékszeröl nem nehéz leszedni mert ha mindent leszedsz róla csak a karkötõ marad jó esélyed van rá hogy nem sípol.A mágnes kapu fölé nem tudod annyira fel emelni a kezed hogy ne sipolyon!Én még nem próbáltam de a tesóm biztonsági õr Pesten ö szokta mondani hogy szokta megfogni a tolvajokat.


Valaki letudná értelmesen, köznyelviesen leírni, hogy mi is az a mágneses lebegtetés? Úgy, hogy egy 14 éves is megértse.

Legjobb válasz: A mágnes azonos pólusai taszítják egymást. Megfelelõ erõsségû mágnesek azonos pólusainál az egyik tárgy lebegni fog ha a taszítást függõlegesnek állítjuk be és az alsó mágnes rögzítve van.Ezt ennél egyszerûbben nem lehet elmondani.

A mágnes azonos pólusai taszítják egymást. Megfelelõ erõsségû mágnesek azonos pólusainál az egyik tárgy lebegni fog ha a taszítást függõlegesnek állítjuk be és az alsó mágnes rögzítve van.Ezt ennél egyszerûbben nem lehet elmondani.
A kérdező hozzászólása: így már érthetõ köszi:)

Ha minden részecske körül van egy mágneses mező akkor az hogyan néz ki össze adódva az ember körül? Ugyan úgy vagy valami torzult formában? és mi a központja?

Legjobb válasz: Ezzel a mágneses mezõvel nem kell foglalkoznod. Ha majd megérted, hogy a mágneses mezõ egy vektormezõ, és és az egyes pontjaiban lévõ értéket vektormûveletekkel számítjuk, akkor majd további pontosítások tehetõk. De az ember szempontjából akkor sem lesz jelentõsége, csak éppen elszórakozhatsz a kiszámításával.

Ezzel a mágneses mezõvel nem kell foglalkoznod. Ha majd megérted, hogy a mágneses mezõ egy vektormezõ, és és az egyes pontjaiban lévõ értéket vektormûveletekkel számítjuk, akkor majd további pontosítások tehetõk. De az ember szempontjából akkor sem lesz jelentõsége, csak éppen elszórakozhatsz a kiszámításával.
Általában ezek a részecskék úgy helyezkednek el, hogy a mágneses mezõk lerontják egymást. Méghozzá már sejtszintem is, mert már a sejtek se vonzzák egymást. Ez a legalacsonyabb energiájú állapot, ugye.
A kérdező hozzászólása: és az emberi agy és szív által generált mágneses mezõ?
A szív nem igazán generál ilyet (ill. nagyon gyenge, a sejtek generálják), az aggyal hasonló a helyzet. Egyáltalán, csak azért lehet mérni, mert az agysejtek többsége a felszínen van, alattuk idegek mennek. Ez a mûködésük mellékterméke - ugyanúgy, ahogy egy villanymotor is generál ilyen mezõt (sokkal erõsebbet, ráadásul), de mégsem ezért készítjük. Nem az a célja, hogy mágneses mezõt generáljon, csak a mûködéséhetz kell.
A kérdező hozzászólása: Hol tudok meg többet az agy mágneses mezejének a különbözõ dolgok miatti változásáról?
Wikipédia:Magnetic moment:1.4×10−26 J·T−1 tehát Vs/m2-nként enyyi joule az energiája.
Kicsit pontosabban, bizonyos anyagok (így a mágnes) a belsõ szerkezetük miatt speciális erõhatást képesek gyakorolni más anyagokra. Nem mindegyikre, csak amelyeknek szintén egy jól meghatározott belsõ szerkezetük van (például fémek). Ennek a hatásnak valahogy el kell érnie a térben máshol tartózkodó másik anyagot. Ezt a jelenséget a fizikában úgy írják le, hogy egyes anyagok úgynevezett mágneses erõteret hoznak létre, és ez az erõtér hatás gyakorol más anyagokra. A szóhasználatot tekintsd egyfajta szakzsargonnak. Ez azt jelenti, hogy a rövidség kedvéért és a könnyebb beszédhez bizonyos hétköznapi szavaknak speciális, nem hétköznapi, hanem szakmai jelentésük is van. Ez a fogalmazásmódból derül ki azok számára, akik értenek hozzá. Ezért a hozzá nem értõk könnyen félreérthetnek ilyen szövegeket. A mágneses erõtér egy bonyolult absztrakt fogalom, amellyel számolni lehet (mert meghatározott szabályait fedezték fel és ezt használják). Segítségével egyes hatásokat elõre képesek megmondani, értékét kiszámolni. Az erõtér az anyagot felépítõ elemi részecskék tulajdonságaiból, szerkezetébõl keletkezik, azok ismeretében lehet az erõtér szerkezetét is megtudni. Ebbõl következik, hogy itt nem egy képlet van, mint a Pitagorasz képlet, hanem egy rendszer mûködését leíró képletek, definíciók, algoritmusok, függvények gyûjteménye.
A kérdező hozzászólása: Jaj-jaj!Nem értem! Én annyit tudok, hogy a proton egy pici mágnes. Akkor annak van egy mágneses tere, és ennek a térnek bizonyára van egy energiája, joule.Az elsõ válasz azt mondja, hogy m2-nként? De akkor hány m2 a proton felülete? Sajnos én nem nagyon tudok számolni, és ezért egy egyszerû számot remélek válaszként! Gyöngyi
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! De akkor a protonnak nincs is mágneses tere, csak ellenáll a térbe való beforgatásnak? A linkeket, de hát ezek nem direkt válaszok. Gyöngyi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!