Találatok a következő kifejezésre: A lovaglás jo (16 db)

A lovaglás jó a gerincferdülésre?

Legjobb válasz: Az úszás sokkal jobb, azt szinte erre találták ki. Persze emellett még lovagolhatsz is.

Az úszás sokkal jobb, azt szinte erre találták ki. Persze emellett még lovagolhatsz is.
ami célzottan jó a problémára az a gerinctorna, úszás és a kettlebell.
A lovaglás jót tesz az egészségnek, önismeretre és természetszeretetre tanít. A lovaglás többek között fokozza a medence, a gerincoszlop és a vállak mozgékonyságát. Aktivizálja vagy lazítja a felegyenesedésért, a gerinc tartásért felelõs izmokat, javítja a mozgáskoordinációt, fejleszti az izomerõt, a mozgásérzékelést és a tértudatosságot. Az agyhoz kötött bizonyos funkciók, mint például a beszéd- és iráskészség is jelentõsen javulhat.

Okozhat a lovaglást gerincferdülést? én eddig azt hittem az jó a hátnak.

Legjobb válasz: az jó a hátnak és az úszás is

az jó a hátnak és az úszás is
szerintem nem okozhat ..amúgy is ki kell magadat húzni .
A rossz tartas artalmas, nem kell gornyedten ulni pl.

A lovaglás is jo zsirégetés szempontjábol?

Heti 3 szor szobabiciklizek 45 percet a futás kiesett mivel ien idöbe nembirok 40 percet futni :SViszont lovagolni szeretek ez mennyire jo mint aerob mozgás?ezis fogyaszt,hatásos?

Legjobb válasz: Szia! Õszintén megvalva nem tudom. Egyszer lovagoltam életemben, de akkor olyan izomlázat éreztem a belsõ combomban, mint még soha azelõtt. Hogy ez aerob mozgásnak megfelel-e, látod ez jó kérdés. Szerintem nem, legalábbis izommunkát végzel, és valamennyit ér ebben biztos vagyok, hisz meg kell ülni a lovat, de oly mértékû zsírbontás biztosan nincs, mint egy órás gyaloglástól. sok sikert K

Szia! Õszintén megvalva nem tudom. Egyszer lovagoltam életemben, de akkor olyan izomlázat éreztem a belsõ combomban, mint még soha azelõtt. Hogy ez aerob mozgásnak megfelel-e, látod ez jó kérdés. Szerintem nem, legalábbis izommunkát végzel, és valamennyit ér ebben biztos vagyok, hisz meg kell ülni a lovat, de oly mértékû zsírbontás biztosan nincs, mint egy órás gyaloglástól. sok sikert K
Szija! Nem tom hány éves vagy de én 14 voltam amikor elkezdtem lovagolni és 60Kg.És csak azért kezdtem el lovagolni mert kicsit szerettem volna fogyni+azért mert szeretem a lovakat! És lásd most... 16 éves vagyok 50Kg. és verseny szinten lovagolok(díjugratás) Szal csak annyit tok mondani h sok sikert!:D
Hát a lónak mindenképp. xD
Semmit nem jelent az izomláz! A statikus izomfeszülés (tehát, hogy szorítod össze a combjaidat) nem mozgás. Zsírégetés csak dinamikus izommunkával (mozgás) lehetséges. Én elég jó kondiban vagyok, de egyszer például gokartozástól volt kegyetlen izomlázam. (nem a búcsúban, versenygokart volt) Nagyon kegyetlen ám, amikor a centrifugális erõ ellen kell tartani magad, kivoltam mint a kutya. Mégsem gondolja senki sem, hogy a gokartozás jó zsírégetõ. Tehát nem az égeti a zsírt, ami kifáraszt. Ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Télleg jol megdolgoztatja a lábizmokat az biztos..:Dmég hozzá nem szoktam kb. fél évv addig voltis rendesen izomláz:D
Persze, az is jelet izommunkát, bár nem olyan hatékony, mintha te futnál és ugranál át akadályokat;)
én 3 éve lovagolok, és ha esetleg nem fogyaszt, attól még erõsít.A karokat, a lábadat, sztem egy kicsit a hasizmot is!
meg a fenekedet :P
Szerintem zsírégetõ hatása is van.De az biztos h nem olyan mint pl. a fitnessnek. Hogy erõsít az tuti! 1 éve lovagolok és az elsõ 2, 3 hétben nagyon izomlázam volt.Am erõsíti a lábat, karokat, feneket, hasat és nem utolsó sorban remek hátizomgyakorlat.Szóval ha nem is fogyaszt le annyira de h megerõsödnek az izmaid az 100%.
Én is lovagolok már 12 éve, és 5 éve szinte napi rendszerességgel. Jelenleg mást nem csinálok, de így is minden nap megeszem egy nem kevés mennyiségû csokit, és egyéb finomságokat, sose fogyóztam:D Mégsem vagyok túlsúlyos, versenyszerûen lovagolok (lovastusa). Szerintem is megerõsödnek az izmaid. Leginkább láb, vádli, comb, alkar, felkar, has, hát, váll... És tényleg!! :)


Mi a jó a lovaglásban?

én egyszerűen IMÁDOM és pontosan tudom hogy miért. de ha valaki megkérdezi hogy miért egyszerűen nem tudom kifejezni. olyan tökéletes *-* megnyugtat és imádom azt a környezetet meg a lovakat <3 :) de ha ezt elmagyarázni próbálom olyannak aki nem érti ezt és nem ült lovon akkor szerintem nem nagyon győzném meg ezzel... ha nektek feltenne valaki egy ilyen kérdést és meg kellene győznötök akkor mit mondanátok neki? :) lécci csak normális válaszokat írjatok :) előre is köszi :)

Legjobb válasz: Bírom, hogy minden normális, lószeretõ válaszoló le lett pontozva(Y) Drága, aki végig pirosoztál, attól, hogy te a gép elõtt arcos-harcoskodsz, más még teheti, amit szeret, és élvezheti az életét, veled ellentétben, akinek az a legnagyobb szórakozása, hogy itt oltogat embereket olyan dolgokkal kapcsolatban, amirõl semmit nem tudsz:) Egyébként azt, hogy a lovakkal lehetek, hasznosat csinálhatok, kialakíthatok valami kapcsolatot más élõlényekkel... Lovaglásnál látod, hogy fejlõdsz valamit, és ez jó érzés, hogy valakivel közösen éred el a célt, és hogy szereted, és érzed, hogy õ is... Olyan, mintha lenne egy barátod, akivel egyszerûen tökéletes a kapcsolatotok, azzal a különbséggel, hogy ez ezerszer jobb:)

Bírom, hogy minden normális, lószeretõ válaszoló le lett pontozva(Y) Drága, aki végig pirosoztál, attól, hogy te a gép elõtt arcos-harcoskodsz, más még teheti, amit szeret, és élvezheti az életét, veled ellentétben, akinek az a legnagyobb szórakozása, hogy itt oltogat embereket olyan dolgokkal kapcsolatban, amirõl semmit nem tudsz:) Egyébként azt, hogy a lovakkal lehetek, hasznosat csinálhatok, kialakíthatok valami kapcsolatot más élõlényekkel... Lovaglásnál látod, hogy fejlõdsz valamit, és ez jó érzés, hogy valakivel közösen éred el a célt, és hogy szereted, és érzed, hogy õ is... Olyan, mintha lenne egy barátod, akivel egyszerûen tökéletes a kapcsolatotok, azzal a különbséggel, hogy ez ezerszer jobb:)
Hát igen, aki nem szereti a lovakat az nem is tudhatja. :) Erre mondják hogy ez olyan, hogy aki nem volt szerelmes még nem tudja hogy milyen.:D Én sem tudtam soha megmagyarázni hogy mit szeretek benne, de a lovaglás mára az életem részévé vált.:) Meg egyszerûen a lovak is, ha nem is lovagolok megnyugtat ha velük lehetek. Kedves elsõ válaszoló, miért olvasol el lovas kérdést, hogy ha nem érdekelnek a lovak?! Amihez nem értek és nincs közöm nem szólok bele.
Szia! Én ezt mondanám: Azért, mert nagyon szeretem a lovakat, és attól függetlenül, hogy ez egy veszélyes sport, mégis nagy biztonságban érzem magam, és nagyon megnyugtató. Így tudok igazán kikapcsolódni, és összhangban lenni a lovammal.
Utolsó elõtti: kinek a megfogalmazása olyan???
ilyenkor bezzeg nem írsz...
Hát, akkor itt valószínûleg mindenki 10 alatt van, mert egy kommentet nem láttam 50% felett..(H)
Szerintem azt kéne mondanod, amit az elõbb leírtál. :)
Én speciel csak azt pirosoztam le, akinek irritált az egy 9 éves írásmódjával vetekedõ, zseniális megfogalmazása...
Semmi.
ezt nem lehet elmagyarázni, amikor az erdõbe vágtázol, az a szabadság és bizalom ami közted és a ló között van..:)
A kérdező hozzászólása: utolsó elötti: ez nagyon igaz :) én is vasárnaponként járok és olyan jó érzés rajta lenni. akkor ugy érzem mintha csak az létezne és ott teljesen más :) tökre megnyugszom tõle :) utolsó: ilyen nekem is volt :D annál jobban lehet imádni a lovaglást :) szerintem sajnálhatja az aki nem próbálja ki mer hogy "nem érdemes".. nem tudja mit veszít vele :)
A kölyköknek is elõnyös , mert addig sem az utcán randalíroznak meg nem kerülnek rossz társaságba.Van úgy , hogy egy adott lóval nagyon sokat kell szenvedni , hogy megcsinálja amit kérek tõle. Már mikor majdnem feladnám hirtelen sikerül megtörnöm és beadja a derekát. Ilyenkor ez nagyon nagy sikerélmény , ezt nem lehet szavakkal elmondani de aki lovagol az ismeri ezt az érzést.Meg alapból az is egy jó érzés , hogy egy több száz kg-os állat , (ami sokkal erõsebb az embernél) engedelmeskedik. Elmagyarázni ezeket nem lehet, személyesen meg kell tapasztalni .
Én vasárnaponként járok lovagolni és én azért imádom mert megnyugtat és felfrissülök tõle, újult erõvel kezdem a hetet.
:) )
Hagyjad utolsó, szegény nem jutott el arra a szintre, hogy megtartsa magának a véleményét. Igen, a lovak rondák és büdösek, legyen csak boldog a gumibabájával otthon, az tiszta és illatos mindig, és csak fel kell fújni. Mi meg ganézunk boldogan a lovaink alatt, õt meg otthon eszi meg a penész, és itt arcoskodik a monitor elõtt.
Belehet fejezni, mert szánalmas vagy. ;) Ahhoz meg nem írok semmit, hogy ÉN játszom az agyam. Ezt is tõlem "vetted". Ja és a ronda büdös lovakról meg VÉGKÉPP NEM ÍRNÉK! Ha nem szereted õket, akkor nem. Nem tehetünk róla. Meg van a magam véleménye, jobb lett volna, ha megtartom magamnak, de nem :)
Nem volt benne a kérdésben, hogy nem írhatok, ha nem szeretem a lovakat. Egy rossz szót nem szóltam rájuk. De igaázból rondák és büdösek. Most örültök? Ahhoz meg inkább nem szólok hozzá, hogy nem érdekel, de még játszod az agyad 4 válaszon keresztül...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) (elsõt kivéve) nem nagyon értem mért kell hozzászólni ha egyszer nem érdekli a dolog. dehát egy-két hülyébe mindig belefutunk :/
Persze NYUGODTAN pontozz le te kis szánalmas.. Tényleg! Én leszarlak, nem érdekel. Nem a százalékon van a lényeg. Speciel én is lepontozlak oks? ;) Attól még, hogy te nem szereted a lovakat, nem kell itt "játszanod a fejed" !
Persze NYUGODTAN pontozz le te kis szánalmas.. Tényleg! Én leszarlak, nem érdekel. Nem a százalékon van a lényeg.
A kérdező hozzászólása: utolsó: nagyon igaz :)

Tegnap este ereztem aktus közben, h vlmi nagyon jo erzest érzek a hüvelyemben. Aztan jött egy ilyen fura erzes, mintha pisilnem kellene es abbahagytam miatta a lovaglast. Folyt. Lent?

Pedig mar teljesen ugy ereztem, h közel vagyok az orgazmushoz. Na de akkor miert jön ram a pisilés érzése még el?tte?

Legjobb válasz: Hali! Ha elhiszed, ha nem, a csajoknak is van úgymond... "prosztatájuk". Ez a mirigyekbõl álló szerv ugyancsak a húgyhólyag alatt, a húgycsöved és a hüvelyed között talál6ó. Ezek a Skene-mirigyek, amelyeknek köze van a hüvelyed nedvesedéséhez. A hüvely fala itt rendkívül érzékeny,... (ez a Gräfenberg-pont vagy ismertebb nevén: "G-PONT") ...és ha EGY BIZONYOS inger éri... (amihez te már MAJDNEM eljutottál, csak csináltad vna tovább...) ...akkor ez a mirigy megduzzad... (ez adja a pisiléshez hasonló érzést) ... majd az orgazmus pillanatában bekövetkezõ hipererõs inger6Ás következtében e mirigynek a tartalma az orgazmus következtében kilövell. Ezt hívjuk "nõi ejakulációnak" vagy más néven "G-PONT ORGAZMUSNAK"!!!!! És az a nõ, aki ezt átéli, az különösen szerencsésnek m6ja magát, mert sokan vágynak rá, hogy átél7sék. Az orgazmus intenzitása elsõsorban a "G-PONT" izgalmi állapotától függ. Kezdetben a csajok többsége kellemetlennek éli meg a G-pontja kitapintását, mert mindegyik azt hiszi, h. "mingyá összepisilja magát". (Valójában nem kell vizelnie, csak nehéz megkülönböztetni a két érzést.) Veled is ez történt. Totál felizgultál, és amikor elspricceltél volna, visszafogtad magad, mert megijedtél. NEM KELL!!! Ilyenkor hagyni kell, mert különben gátlásként is megél7ed ezentúl az élvezéseket. Idõnként persze hasznos, ha szándékosan visszatartod az orgazmust, ill. karban tartod ezt a képességedet KEGEL-tornával, de minél többször SZÁNDÉKOSAN fogod vissza magad, annál nagyobb is le7 akár a következõ hüvelyi orgazmusod. A barátod meg igazán büszke le7 magára, hogy ennyire felhevítette a nõjét! ;-) Üdv: EE

>... Még annyit errõl, hogy a hüvelyi orgazmus SOKKAL INTENZÍVEBB a csiklóorgazmusnál. Ilyenkor a nõ teste TELJESEN beleremeg akár, ez is az orgazmusinger kisülésének mértékétõl függ. De ilyenkor a csajok nagyon felhevülnek, testük forróvá válik, izzadnak, kipírosodnak, nyüszítenek vagy sikoltoznak. EZ A LEGERÕSEBB ORGAZMUS!!! ;-D Üdv: EE
Hali! Ha elhiszed, ha nem, a csajoknak is van úgymond... "prosztatájuk". Ez a mirigyekbõl álló szerv ugyancsak a húgyhólyag alatt, a húgycsöved és a hüvelyed között talál6ó. Ezek a Skene-mirigyek, amelyeknek köze van a hüvelyed nedvesedéséhez. A hüvely fala itt rendkívül érzékeny, ... (ez a Gräfenberg-pont vagy ismertebb nevén: "G-PONT") ...és ha EGY BIZONYOS inger éri... (amihez te már MAJDNEM eljutottál, csak csináltad vna tovább...) ...akkor ez a mirigy megduzzad... (ez adja a pisiléshez hasonló érzést) ... majd az orgazmus pillanatában bekövetkezõ hipererõs inger6Ás következtében e mirigynek a tartalma az orgazmus következtében kilövell. Ezt hívjuk "nõi ejakulációnak" vagy más néven "G-PONT ORGAZMUSNAK"!!!!! És az a nõ, aki ezt átéli, az különösen szerencsésnek m6ja magát, mert sokan vágynak rá, hogy átél7sék. Az orgazmus intenzitása elsõsorban a "G-PONT" izgalmi állapotától függ. Kezdetben a csajok többsége kellemetlennek éli meg a G-pontja kitapintását, mert mindegyik azt hiszi, h. "mingyá összepisilja magát". (Valójában nem kell vizelnie, csak nehéz megkülönböztetni a két érzést.) Veled is ez történt. Totál felizgultál, és amikor elspricceltél volna, visszafogtad magad, mert megijedtél. NEM KELL!!! Ilyenkor hagyni kell, mert különben gátlásként is megél7ed ezentúl az élvezéseket. Idõnként persze hasznos, ha szándékosan visszatartod az orgazmust, ill. karban tartod ezt a képességedet KEGEL-tornával, de minél többször SZÁNDÉKOSAN fogod vissza magad, annál nagyobb is le7 akár a következõ hüvelyi orgazmusod. A barátod meg igazán büszke le7 magára, hogy ennyire felhevítette a nõjét! ;-) Üdv: EE
Szex közben nem tud bepisilni, anatómiailag lehetetlen. Miközben fokozódik az érzés, egyre jobban azt hiszi, hogy pisilnie kell, majd mikor már majdnem "bepisilne", hirtelen átcsap az egész orgazmusba. Ez így zajlik. Legalábbis nálunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi EE :)
Van egy olyanfajta orgazmus amikor a lánynak ejakulációja van... (már 2x átéltem.. valami hihetetlen élmény, bár elsõre elég fura..) nem összekeverendõ a hüvelyi orgazmussal. Szóval erõs pisilési inger van, de ha folytatod ( tuti nem pisilsz be szex közben ) akkor ha eljutsz a csúcsra valami víz szerû izé jön ki belõled. (nem pisi) Fura, de szerintem yóó. :D
Az hagyján, de miért jön ezzel kapcsolatban mindenki a hüvelyi orgazmussal? Mi köze van annak ehhez? http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/85890/1
Mi a fene van ma már....hányszor van szó ma a a vizelési ingerrõl....:|
Én is lány vagyok.. Nem tudom miért úgy írtam, mintha fiú lennék.. xD
A kérdező hozzászólása: De en lany vagyok...szerintem a lanyok siman betudnak pisilni olyankor :( most akkor lehet elszalasztottam életem elsõ hüvelyi orgazmusat?
Nem egy lánynál értem el a spriccelõs orgazmust. Csak annyit tudok javasolni Neked, hogy közvetlenül szex elõtt menj el pisilni, hogy tudd késõbb h nem kell aggódni, nem kell pisilned, még akkor sem ha azt érzed. Ha pedig szex közben olyasmit érzel, hogy nagyon jó/ de mintha pisilned is kellene közben, akkor az utóbbi érzéssel ne törõdj, ha erõsödik és már nagyon kell, akkor felejtsd el, ne tartsd vissza. Nem bepisilni fogsz, hanem életed egyik (ha nem a legintenzívebb) orgazmusát fogod átélni.

Milyen marú ló a legjobb lovaglásra? Mennyire jó az, ha a lónak alacsony vagy lapos a marja?

Legjobb válasz: ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni,hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos,kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos ,hogy elönyös.

ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni, hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos, kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos , hogy elönyös.
Hacsak nem szõrén akarsz lovagolni, tökmindegy. Akár alacsony, akár magas marú a ló, lehet úgy nyergelni, hogy ne legyen probléma. A magas marnál figyelni kell, hogy a nyeregnek is megfelelõen magas markamrája legyen, illetve illik jobban alápárnázni. Alacsony marnál ajánlott a szügyhám, hogy helyén tartsa a nyerget, másként könnyebben elcsúszik. Akárhogy is, gyakorlat kérdése, ha jól megtanultál nyergelni, akkor bármilyen a lovad marja, nem okozhat problémát.

Szerintetek jó lenne hobbira ez a nyereg? Mennyit bírna ki heti 4-5 lovaglással?

www.lovasok.hu/lovasapro/aprohirdetes.php?adid=36480&page=1&

Legjobb válasz: Ctrl C + Ctrl V Nekem nagyon szimpatikus nyereg, nagyon jó árban! :) Hasonlója van az ismerõsömnek, és nagyon kényelmes!

Ctrl C + Ctrl V Nekem nagyon szimpatikus nyereg, nagyon jó árban! :) Hasonlója van az ismerõsömnek, és nagyon kényelmes!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Îrta a hirdetõ, hogy még mindig megvan, kértem gondolkodási idõt tegnap. :) Ma reggel îrtam neki, hogy megveszem, és hogy el lehet-e küldetni postán. :)
rossz a link, nem látom
A kérdező hozzászólása: Na ennek most örültem! :) Legalább találtam egy normális nyerget.:D Köszönöm a választ! :) )
A kérdező hozzászólása: Küldtem ma egy üzenetet az eladónak, hogy még megvan-e, mert ha igen, akkor megveszem :)
OFF: Gondolom, mobilról vagy. Én is, és tökéletesen mûködnek a linkek, ha eléjük pötyögöd ezt: http:// De ha Opera Minit használsz és letöltöd a legújabb verziót, akkor már magától odateszi, ha linket másolsz és illesztesz.
A kérdező hozzászólása: Köszii!! Most megpróbálom.
A kérdező hozzászólása: http://www.lovasok.hu/lovasapro/aprohirdetes.php?adid=36480&.. ipp=25 Nah :DD
jól nézz ki, jó kis nyeregnek tûnik, szerintem simán birja a strapát..:)

Szerintetek a D alakú zabla jó vagy a kör zabla a jó sima angol lovagláshoz?

Legjobb válasz: Mi sima csikós zablát használunk, de van rajta zabla gumi, így majdnem ugyan az a kettõ.

Mi sima csikós zablát használunk, de van rajta zabla gumi, így majdnem ugyan az a kettõ.
Körzabla? A csikózablára gondolsz? Ha arra, akkor szerintem igen, ha csak hobbi szinten lovagolsz, elég a csikózabla.
Mind a 2 jó. Én a D zablákat jobban kedvelem, nem csípi úgy oda a száját.Picivel erõsebb is, mint a csikózabla. Minden lónak más a jó, de egyik sem durva zabla, jó lehet mind a kettõ.
A D-s zabla nem olyan mozgékony, pontosabban lehet adni a segítségeket vele. Azt is lehetne rá mondani, hogy erõsebb, ami szerintem nem fedi a valóságot, én inkább azt mondom, hogy pontosabb.
A D zabla egy erõsebb zabla, tud lenni egy nem is kicsi feszítõ hatása oldalra ha azt valaki meghúzza... Én jobban kedvelem a csikózablát, ha pedig csak azt akarod hogy ne csípje be a szájszegletét a zabla akkor vegyél olívásat.

Nehéz a szõrén lovaglás? Mennyire kell az egyensúlyérzék? Jó? Milyen élményeitek voltak (negatív is jöhet de pozitív is)? Mi az alapja hogy élvezd?

Legjobb válasz: egyáltalán nem nehéz, csak meg kell szokni. itt nem számíthatsz magadon és a lovon kívül semmire, kengyelre vagy kápára hogy megkapaszkodj. az egyensúlyérzék fontos hogy legyen, meg combizom. de minél többet lovagolsz szõrén, annál jobban kifejlõdnek ezek. de arra azért figyelj, hogy a lónak nem jó ha rendszeresen lovagolsz szõrén. én alapból nagyon élveztem, közvetlen kapcsolat a lóval, minden mozdulatát érzed. hihetetlen érzés, mikor terepen a naplementében szõrén vágtázol.. nincs szebb ennél :)

egyáltalán nem nehéz, csak meg kell szokni. itt nem számíthatsz magadon és a lovon kívül semmire, kengyelre vagy kápára hogy megkapaszkodj. az egyensúlyérzék fontos hogy legyen, meg combizom. de minél többet lovagolsz szõrén, annál jobban kifejlõdnek ezek. de arra azért figyelj, hogy a lónak nem jó ha rendszeresen lovagolsz szõrén. én alapból nagyon élveztem, közvetlen kapcsolat a lóval, minden mozdulatát érzed. hihetetlen érzés, mikor terepen a naplementében szõrén vágtázol.. nincs szebb ennél :)
ha olyan lovad van határozottan még könnyebb is.. ugyan is jobban érzed a lovat viszont nagyon oda kell figyelni a súlypontra és arra hogy erõsen szorísd a lábaiddal.. mondhatnék sok jót rosszat ugyanis mindenhogy kipróbáltam már szõrén.. :) trükköket, díjlovaglást, ugratást, militaryt, terepet tényleg eltudod képzelni :) de hát azt majd te tudod h mennyire érzed otthon magad így szõrén :)
Én érdekes módon szõrén jobban tudok menni mint nyeregben : D és nagyon imádok szõrén menni :) Nyáron egy idõben egy sodrott lóhoz jártunk ki egyik barátnõm miatt kérte hogy segítsek mert lovagolni szeretne rajta és persze segítettem plusz én is lovagolhattam de annak a lónak nem is volt lovas felszerelése mivel kocsi ló de valami eszméletlen kényelmes ügetése és vágtája volt. Aztán mikor tapasztaltabb lovas ismerõsök láttak ezután lóra ülni azt mondták nagyon sokat javult az ülésem szóval jó hatással van az tuti :) )
Nem nehéz. Csak szoritani kell a comboddal. És én általában ügetéskor a lábam nem úgy hagyom, ahogy kengyelben, (kinyujtva) hanem felhuzom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!