Találatok a következő kifejezésre: A lottónyeremény Ha (2 db)

A lottónyeremény adóköteles? Ha igen, mekkora összegtől?

Legjobb válasz: Igen, de ezt a Szerencsejatek Zrt. leadozza, és az adózott összeget írják ki nyereményként. Ami azt jelenti, hogy ha azt látod, hogy 50 millio a nyeremény az már adozott összeg, neked azután már nem kell. De ha te nyersz egy nagyobb összeget és ajándékozni akarsz 10milliot tesónak, apunak .... azután kell adóznia annak aki kapja, mert az már ajándékozás. Ezért ha nagyobb összeg a nyeremény érdemes azt mondani, hogy a tesommal játszottunk és így két felé küldik a pénzt és az nem ajándékozás,mert a másik fél is a játékban volt.

Igen, de ezt a Szerencsejatek Zrt. leadozza, és az adózott összeget írják ki nyereményként. Ami azt jelenti, hogy ha azt látod, hogy 50 millio a nyeremény az már adozott összeg, neked azután már nem kell. De ha te nyersz egy nagyobb összeget és ajándékozni akarsz 10milliot tesónak, apunak .... azután kell adóznia annak aki kapja, mert az már ajándékozás. Ezért ha nagyobb összeg a nyeremény érdemes azt mondani, hogy a tesommal játszottunk és így két felé küldik a pénzt és az nem ajándékozás, mert a másik fél is a játékban volt.
a Szerencsejáték zrt-s játékok mind netto összegek. Tuti
nem kell adózni, már levonják belõle az adót az összeg, nézd 1.000.000, - után tutti, - de ezzel kár foglalkozni, mert a nettó összeget kapod igy is úgy is!!! ha meg a bevalláshoz kell, akkor kérj róla igazolást a szerencsejátéktól, hogy a pénz nyereménybõl van, de ne egy év után kérj!!!
Pénznyeremény után 25% az adó, de azt minden esetben az vonja le és fizeti meg akitõl kapod a nyereményt, szóval te már tuti csak nettó összeget kapz, abban pedig nem vagyok biztos, hogy a lottó az nettó nyeremény, mert pl. az ilyen tv-s nyerõs mûsorokban is általában bruttó az összeg, ha csak nem hangsújozzák ki hogy nettó nyereményrõl van szó.
Szerintem is nettó a pénznyeremény, de ehhez kapcsolódóan én is hagy kérdezzek egyet, hogy mi az az összeg, amit a szerencsejáték már jelent az APEH-nak, mint nyeremény? Értem ezalatt: Ha nyerek 20.000 Ft-ot mondjuk KENO-n, azt a pénztáros néni egyszerûen kifizeti és viszlát, de ha már másfélmilliót, akkor kitöltenek valami név cím dolgot... Szóval mi az az értékhatár, ami felet már nyilvántartásba kerülsz?

Ha létezik a vonzás törvénye, lottónyereményt miért nem céloztok meg?

Legjobb válasz: mert valójában nem a pénz a lényeg, hanem az, amit veszel rajta. autó, nyaralás, számítógép, ruha, ékszer stb.

mert valójában nem a pénz a lényeg, hanem az, amit veszel rajta. autó, nyaralás, számítógép, ruha, ékszer stb.
Hát, nekem az a tapasztalatom, hogy ha megvan a célod, amit szeretnél, azt igyekszel bevonzani, akkor elõbb-utóbb a hogyan is megjön - és az esetek nagy részében egyáltalán nem a pénz a lényeg, hanem a probléma megoldása. Tehát, ha én pl azt akartam, hogy legyen egy autóm, akkor nem ott termett hipp-hopp 3 milka a bankszámlámon, hanem szépen lassan kiderült, hogy ez is tud segíteni, az is tud segíteni, meg tudjuk venni, PONT eladja az ismerõs, PONT baráti kereskedésnek adja el, PONT azt tudja, amit én szeretnék... Egy dolog nem stimmelt, a színe, de ma már azt is imádom :D
Mivel nem létezik. Egy eltorzított marhaság az egész.
A lottónyeremény a bevonzása a legnehezebb, és bármilyen mágikus cselekedet, aminek pénzszerzés a célja, és ingyen. Mivel mindenki a pénzre hajt (akár tudaton kívül is) így ez a legnehezebb.
Én már elkezdtem a Napot vonzani a Föld felé.
ÉN meg szoktam célozni a lottónyereményt, de a mágnesem mindig a 2-3 találatosokat vonzza
Vonzom én vonzom minden héten, de úgy látszik rossz a mágnesem.
Mert bevonzani csak a lottószelvényt lehet, kitölteni mindenkinek magának kell. :)
Én egy Porschét vonzok már 25 éve , de már nem sok kell , hogy meg legyen . :)
A kérdező hozzászólása: Akkor máshogy kérdem. Ha ennyi mindent lehet belõle kezdeni, hogyhogy nem vonzottátok be még? Mert azt nem hiszem, hogy nem lenne hova rakni, és azért nem akarjátok.
"De nem a lottószelvény fog nyerni.." Tudom, ezért volt ott a szmájli a végén. :)
A kérdező hozzászólása: De nem a lottószelvény fog nyerni, hanem a számok rajta. Innentõl kezdve mindegy melyik lottószelvényt tölti ki az ember.
Mert a vonzas torvenye nem ego szintrol mukodik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!