Találatok a következő kifejezésre: A linea csak (4 db)

Csak akkor jelenik meg valaki hasán a linea negra, ha terhes?

Legjobb válasz: Nekem még nem jelent meg,pedig lassan 16 hetes leszek.

Nekem még nem jelent meg, pedig lassan 16 hetes leszek.
Nekem se jelent még meg, 15 hetes vagyok. Viszont (tényleg rasszizmus nélkül) a cigány lányoknak ott van már a terhesség elõtt is... Tanítok és szinte minden cigány kislánynál/nagylánynál láttam a csíkot.
Minden nõ hasán ott van ez a csík, akkor is, ha nem terhes. Csak ekkor még nem látszik. Ezért is hívják latinul linea albának, magyarul fehér vonalnak. Terhesség alatt a hormonok miatt elõfordulhat bõrpigmentáció a testen több helyen, többek között a hason is. A linea alba is ilyenkor szokott megsötétedni: sötétebb bõrszínû kismamáknál jobban, mint világos alapszínûeknél. Ilyenkor hívják ezt a vonalat linea nigrának, fekete vonalnak. Terhesség után a vonal ismét elhalványodik.
én 27 hetes babás vagyok és nem rég lett csak látható!
Nekem mindig volt(és nem vagyok roma:-) Terhesség alatt meglepõ módon kicsit halványodott. A végére azért látszódott, de nem túlzottan.

A linea nigra csak terhesség esetén látható?

Legjobb válasz: Akkor sem mindig. Nem mindenkinek jön ki, nekem pl. nem jött ki.

Akkor sem mindig. Nem mindenkinek jön ki, nekem pl. nem jött ki.
Igen a hormonok miatt jön ki, de nem mindenkinek, utánna visszahuzódik. 28 hetes vagyok és nekem csak egy halvány csik van.


A szeméremdomb és a köldök közötti barnás vonal (asszem linea nigra) csak terhesség esetén látható?

Vagy el?fordulhat, hogy nagyon halványan látszanak egyébként is? Nem lehetnék terhes, de mégis mintha látnék ott valamit.

Legjobb válasz: Nagyon halványan nekem is látszik, mégsem vagyok terhes, nyugi:) 21/L

Nagyon halványan nekem is látszik, mégsem vagyok terhes, nyugi:) 21/L
Nekem nagyon látszik, pedig nem voltam és nem is vagyok terhes. 21L
A terhesség folyamán kb. 6 hónaptól vagy még késõbb lehet látni erõsebben. Most vetted észre? Szedsz köröm- és hajerõsítõ kapszulát?
A kérdező hozzászólása: köszi :D
A 7. hónapban vagyok, és nem látszik, pedig nagyon fehér bõrû vagyok. Eleinte vártam, hogy legyen, most meg már nem is nézegetem. Nincs és kész.
A kérdező hozzászólása: Igen, most vettem. Elvileg csak én látom, vagyis mások azt mondták, hogy mindig ilyen volt az alhasam. Nem szedek fent említett vitaminokat :)
A kérdező hozzászólása: Szóval lehet, eddig is ilyen volt, azt nem tudom :) És köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!