Találatok a következő kifejezésre: A lindynette20 a (67 db)

Kb második hete szedtem a lindynette20 at és a második héten pénteken elfelejtettem bevenni a szokott időben de 8orán belül potoltam, viszont másnap szombaton együtt voltam a párommal és elment bennem! Lehet belőle bajom? ! Egy 17éves lány!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj, nem hinném, hogy terhes lettél.Egy hét után már véd a gyógyszer illetve ,ha sikerült pótolnod 12 órán belöl ,akkor meg nincs is semmi gond! Én is a Lindynette20-at szedem, velem is volt,hogy elfelejtettem bevenni, sõt még pótolni is ,de nem volt semmi baj. Nekem nagyon bevált ez a gyógyszer, remélem neked is be fog. Sokan küzdenek azzal ha abbahagyják a gyógyszert, mert gyereket szeretnének, mert majd nálad is lejön...akkor nem jön meg nekik, meg a többi mellékhatás, nekem ez nem volt akkor se amikor abbahagytam, minden ugyanúgy volt, de persze ez egyénfüggõ. Szerintem ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Szia! Szerintem ne aggódj, nem hinném, hogy terhes lettél.Egy hét után már véd a gyógyszer illetve , ha sikerült pótolnod 12 órán belöl , akkor meg nincs is semmi gond! Én is a Lindynette20-at szedem, velem is volt, hogy elfelejtettem bevenni, sõt még pótolni is , de nem volt semmi baj. Nekem nagyon bevált ez a gyógyszer, remélem neked is be fog. Sokan küzdenek azzal ha abbahagyják a gyógyszert, mert gyereket szeretnének, mert majd nálad is lejön...akkor nem jön meg nekik, meg a többi mellékhatás, nekem ez nem volt akkor se amikor abbahagytam, minden ugyanúgy volt, de persze ez egyénfüggõ. Szerintem ne aggódj, nem lesz semmi baj!
Sok mindenen segít, ha elolvasod a tájékoztatót, pl rá van írva, h ha 12 órán belül beveszed a másikat, akkor semmi bajod nem lesz.

Lehet kiütésem a lindynette20-tól? (bővebben. )

Szóval egy hónapja szedem a tabit, holnap kell bevennem az utolsó szemet, ma estére kiütések jöttek ki a nyakamon,hasamon stb...Lehet hogy a tabitól még csak most jött ki ez a "tünet" ?(mert írták betegtájékoztatóba..de csak azt, hogy ez csak a megkezdéskor jelentkezhet...)

Legjobb válasz: Igen lehetséges. Ha nem múlik el akk mindenképp nézesd meg magad dokival és mond h ilyet szedszk.

Igen lehetséges. Ha nem múlik el akk mindenképp nézesd meg magad dokival és mond h ilyet szedszk.
Esély van rá, én azt tanácsolom, hogy mindenképp keresd fel a nõdokit, aki felírta neked a bogyót.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. Furi mert pár óra múlva minden nyomtalanul elmúlt :S..

Mikor jön meg miután abbahagytam a Lindynette20-at?

5 évig szedtem a Lindynette20 tablettát.A tabletta befejezését követ?en a 4.napon megjött rendesen.Azóta pedig már eltelt 40 nap és még semmi. Ha valaki abbahagyja a tabletta szedését ez normális probléma? Terhes nem vagyok!

Legjobb válasz: Hétfõn 11órakor.

Hétfõn 11órakor.
A kérdező hozzászólása: Milyen aranyos és segítõkész emberek vannak ezen a világon! Az ilyen ember minek ír ide????
Kedves "Hétfõn 11 órakor"! ez az oldal nem arról szól, hogy mások problémáin nevessen! biztos ön viccesnek tartotta ezt a beszólást, de a normális emberek azért írnak ide, hogy kérdezzenek másoktól, vagy megosszák másokkal a tapasztalataikat. remélem, öön van olyan értelmes és az ön által viccesnek vélt beszólásokat egy másik oldalon fogja folytatni ezek után. üdv: M.E.

A Lindynette20 milyen gyógyszer?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló gyógyszer. Viccen kívül, nekem eddig bevált. Nincs semmilyen mellékhatása nálam, és nincs probléma.

Fogamzásgátló gyógyszer. Viccen kívül, nekem eddig bevált. Nincs semmilyen mellékhatása nálam, és nincs probléma.
Én most kezdtem szedni. Csak kicsit érzékenyebb vagyok, és gyorsan elsírom magam, de semmi egyéb. :)
A korszerû fogamzásgátlók az elsõ naptól védettséget nyújtanak, ha a ciklus elsõ napjától szedik. Mellesleg a lindynette nagyon alacsony hormontartalmú. És attól, hogy valaki fiatal, még képes lehet pontosan szedni... Mindenkinek más gyógyszer jön be, nem lehet ezt így konkrétan megmondani. Mondom, nekem jó.
Én egy évig szedtem. Utána kb. 2 év volt mire helyreállt a menstruációm. Amíg szedtem nem volt semmi panaszom. Sztem ez egy olyan gyógyszer, amit fiataloknak írnak fel. Olyanoknak, akik nem tudják pontosan szedni. Ezért szerintem több hormont tartalmazhat, károsabb. Elég ijesztõ számomra, hogy kapásból védettséget ad, nem kell szedni egy hónapig a kívánt hatás eléréséhez, mint a fogamzásgátlók többségét.

Kimaradt egy szem a Lindynette20 fogamzásgátlóból. Lehetek állapotos?

Az els? levelet annak rendje és módja szerint végigszedtem. Utána megtartottam a 7 napos szünetet. Majd bevettem a második levél 1. szemét. A 2. szemet ki kellett hagynom, mert tükrözés miatt hashajtót kellett bevennem aznap. Úgyhogy másnap folytattam a szedést a 3. szemt?l. Rá 7 napra (azaz a 9. szemnél) szeretkeztem a párommal. Szerintetek lehetek állapotos?

Legjobb válasz: Szerintem kicsi rá az esély. Nekem is többször volt olyan hogy kihagytam egy-egy napot mert elfelejtettem, de nem lett belõle gond. De hogy megnyugodj, vegyél tesztet!

Szerintem kicsi rá az esély. Nekem is többször volt olyan hogy kihagytam egy-egy napot mert elfelejtettem, de nem lett belõle gond. De hogy megnyugodj, vegyél tesztet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek.:(
Szia! Szerény számításaim szerint nem lehetsz terhes. Hiszen ha kimarad 1 szem, akkor utána 1 hétig kell kiegészítõ védekezést alkalmazni. Namármost te éppen a 7. napon voltál a pároddal (ha jól éetelmeztem). Szóval NO PARA, bízz a tabiban (én is ezt szedem). Nyugi és ne is gondolj most erre, mert az idegeskedéstõl csak késik a mensind és akkor meg még idegesebb leszel! De azért máskor ha ilyen történik, védekezzetek 1 hétig máshogy is
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

1 éve szedem a Lindynette20 nevű gyógyszert. Múltkor hasmenésem volt, ezért 2 tablettát vettem be egy nap. Lehetek terhes?

Csütörtökön szedtem volna be az utolsó szemet, ehelyett ez egy nappal korábbra esett, utána egjött a menszeszem, azt olvastam a tájékoztatón, hogy ha nem vettünk be egy szemet, akkor 7 napig más fogamzási módszer is szükséges. Menszeszem utolsó napjaiban lefeküdtem a barátommal, de még nem telt le 7 nap, csak 5, de közben menstruáltam, lehet-e terhes?

Legjobb válasz: velem is ez történt, csak más tablettával. nem lesz gond, de ne csináld ezt gyakran.

velem is ez történt, csak más tablettával. nem lesz gond, de ne csináld ezt gyakran.
sztem nem lesz gondod, én is cisnáltam ilyet, bár nem ezt a tabit szedem. De sztem ugyanolyanok
Én most kezdtem el 9. napja a tabit, a 4. napon a bevétel után kb. 5-6 órával volt hasmenésem, átolvastam a tabitájákoztatót, és az nem is beszél hasmenésrõl, csak hányás esetén kell védekezni a menstruációs ciklus alatt...szal lehet nem is kellett vna paráznod. Bár most egy kicsit én is, mert a 8. napon már nem védekeztünk másként.

Jó napot! Csilla vagyok! 3 hónapja szedem a lindynette20 fogamzás gátlót.2 hónapja vérzésem igazán nincs, csak maszatolásom barna színű. Terhes lehetek?

Most a napokban kellene megjönnie, de a mellemből előtejszerű folyadék jön. Kb öt kilót híztam a 3 hónap alatt, de nem kimondottan hasra, hanem úgy minden fele.1 hete kezdett el fájni a mellem. Van egy 6 éves fiam. Mielőtt a fiammal terhes lettem, ugyanezt a gyógyszert szedtem és nem tapasztaltam ilyen problémákat!

Legjobb válasz: Csinálj egy tesztet és kiderül. Vagy teherbe estél, vagy a tabletta mellékhatásait "élvezed".

Csinálj egy tesztet és kiderül. Vagy teherbe estél, vagy a tabletta mellékhatásait "élvezed".
Kedves Csilla! Rendszeresen, az orvos utasításának megfelelõen kezdte el szedni a fogamzásgátlót? Antibiotikumot, orbáncfû tartalmú készítményt, esetleg bármilyen más gyógyszert szedett az elmúlt 3, 5 hónapban? A fogamzásgátló szedésének megkezdésekor biztosan nem volt terhes? A hízás és a mellfájdalom tipikus tünet lehet, még akkor is, ha ezek az elõzõ gyógyszer szedésekor sem jelentkeztek. Önmagában a barnás vérzéssel kapcsolatban is ezt tudnám mondani: a gyengébb, maszatoló vérzés az elsõ 4 hónapban normális és nem a csökkent fog. gátló hatékonyság jele. Ami számomra mégis aggasztónak tûnik, az az elõtej megjelenése. Ez - elvileg, a hatályos Pharmindex szerint - nem a Lindynette 20 mellékhatása, viszont az azonos összetételû, gestodene és ösztrogén kombinációjú készítményeknél már több esetben is leírtak ilyet (pl. Femoden - 1.000- 10.000-bõl 1 betegnél, Minulet - 10-100 betegbõl egynél, Harmonet - 10-100 betegbõl egynél). Ebbõl következik, hogy a tejcsorgás is lehet a gyógyszer mellékhatása, ha így van, akkor az orvosnak/gyógyszerésznek kötelessége jelenteni a Lindynette 20 gyártója (Richter) felé, hogy azt a betegtájékoztatóban szerepeltessék. A tejelválasztás oka lehet még hyperprolactinaemia is, ami eddig észrevétlen maradt. Ha rendesen szedte a gyógyszerét, akkor minimális az esélye, hogy terhes legyen. Mindenképpen forduljon minél elõbb nõgyógyászhoz a problémájával! - Egy gyógyszerész
A kérdező hozzászólása: Normálisan kezdtem el szedni a gyógyszert, csináltam már kb 3 tesztet de a teszt azt mutatta nem vagyok terhes.

A Lindynette20 elkezdésekor volt barna folyásotok? Ha igen, meddig?

Legjobb válasz: Igen volt egy hónapig de a második levl elkezdésekor abbamaradt azóta minden rendben van vele.

Igen volt egy hónapig de a második levl elkezdésekor abbamaradt azóta minden rendben van vele.
Én is nem rég kezdtem el ugyanezt a gyógyszert, még van egy szem az elsõ levélbõl, a vérzés elsõ napján kezdtem. Azóta nekem is minden nap van ilyen. De mindenki mondja, hogy a második levélnél spontán elmúlik. Remélem, nekünk is így lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok. Én már régebben szedtem Novynette-t, de attól nem volt ilyen problémám. Azért lepõdtem meg.

A lindynette20 mikortól hat?

Tapasztalatokat várok,hogy mikor voltatok együtt óvszer nélkül,mikor tabit szedtetek.

Legjobb válasz: mi megvártuk az 1hónapot, de állítólag, ha az elsõ szemtõl kezded el szedni akkor 1hét múlva hat. De az 1hónap a biztos SZERINTEM.és ez az én vélemyényem és nem kellene majd lepontozni, köszi !!!!

mi megvártuk az 1hónapot, de állítólag, ha az elsõ szemtõl kezded el szedni akkor 1hét múlva hat. De az 1hónap a biztos SZERINTEM.és ez az én vélemyényem és nem kellene majd lepontozni, köszi !!!!
Nekem a doki azt mondta, hogy az elsõ hónapban nem 100%os, de ismerõsöm már 2 hét után óvszer nélkül csinálta. az elsõ levél végén mi is megszakítással csináltuk
nekem a doki 2 hetet mondod, feltételezem ez függ a hormonszinttõl. mi a 13. napon csináltuk elõször gumi nélkül de azóta is idõben kiveszi mert szerinte az a legjobb ha 2 "védvonal" is van. :) Na szerintem ennyire nincs szükség de engem végülis nem zavar :) De amúgy dokid biztosan mondott idõt, de még az én tapasztalatom ellenére is azt mondom várd meg az 1 hónapot, márcsak azért is h ne idegeskedj mint én. ^^

A lindynette20 segitehet a pattanásos arcbörön?

mik a tapasztalatok? segithet ez? :)

Legjobb válasz: Elvileg bármelyik fogamázsgátló javíthat az arcbõrön, én pl Belarat szedek és azóta nincsenek pattanásaim csak nagyon ritkán, akkor is csak egy-egy.

Elvileg bármelyik fogamázsgátló javíthat az arcbõrön, én pl Belarat szedek és azóta nincsenek pattanásaim csak nagyon ritkán, akkor is csak egy-egy.
teljesen egyénfügõ, én lyndinette-et szedek, neem uolyan a bõröm, mint elõtte, nem vagyok amugy se pattanásos, de 1-2 mindig van. Ha nagyon pattanásos a bõröd, akkor arra van egy másik féle, fogamzásgátlü mellékhatással is rendelkezõ készítmény.
Nekem nem segített. De van másik fogigátló, ami erre tényleg jó, csak nem tudom a nevét.
Diane 35 jó a pattanásokra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!