Találatok a következő kifejezésre: A levegőt, néha (99 db)

Igen, tudnak furcsaságokat csinálni:-) A légzésfigyelõ megnyugtató ilyen esetekben:-)
Az én kisfiam olyan hangot ad ki, mintha fulákolna, úgy ugrok ki az ágyból, hogy csak na, de semmi baja, azt mondták, ez természetes. De a légzésfigyelõ nagyon tuti. Megéri az árát. Inkább riasszon be feleslegesen 100x, minthogy 1x valami baj legyen és ne legyek ott.
szia, Az én csajszim is adott ki furcsa hangokat, sõt olyan arcokat is vágott, hogy csak lestünk...:) ) Idõvel elmúlik.
Ha orszívás után is csinálja, szerintem kérdezd meg a háziorvost, hogy mi legyen. Még olyan picik és sérülékenyek, nem szabad kockáztatni. Inkább menj a doki agyára a kérdéseiddel, mint hogy kétségek között maradj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm de még írjatok
Szia. Az én babám 5 hetes. Õ szörcsög, röfög, kukérokél néha. A frász jött rám eleinte, én meg is kérdeztem, hogy mi ez, hogy nincs e megfázva, de azt mondta a doki, hogy normális, õ ilyen hangos baba. Van jelentõsége is a hangoknak, már megfigyeltem. A morgó hangot evés közben csinálja, a röfögöt, ha türelmetlen, a kukorékolót meg ha jól lakot.
A kérdező hozzászólása: igen igen köszönöm de ezek a hangok :) )van egy 9 éves fiam is de már nem emlékszek oly rég volt pici...
Szerintem igen.
A kérdező hozzászólása: csak szopizásnál hallom a sípolást
szerintem is

2hetes kisbabám szörcsögve veszi a levegöt néha, mintha tele lenne az orra. Ez azt jelenti megfázott? Hívjam az ügyeletet?

Legjobb válasz: Nem kell hívni az ügyeletet, esetleg ha lázas lesz! Minden picibabának tele az orra ennyi idõsen, szívd ki orrszívóval. A kisfiamnak is kb. 2 hónapos koráig szívtuk az orrát, de nem volt beteg. Ne aggódj, ha rendesen eszik, alszik, és nincs láza akkor nem beteg. 2 gyerekes anyuka

Nem kell hívni az ügyeletet, esetleg ha lázas lesz! Minden picibabának tele az orra ennyi idõsen, szívd ki orrszívóval. A kisfiamnak is kb. 2 hónapos koráig szívtuk az orrát, de nem volt beteg. Ne aggódj, ha rendesen eszik, alszik, és nincs láza akkor nem beteg. 2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a választ, megynugtató.
Akkor hívdd a dokit, ha a kicsi orrváladéka nem fehér vagy átlátszó, hanem zöldes vagy sárgás. Ha nagyon szörsög én holnap megmutatnám a háziorvosnak, nem csak a láz lehet tünete egy betegségnek.
Ügyeletet csak akkor kell hívni, ha láza van, amit nem is tudsz csillapítani. Szeritem max a védõnõt hívd fel, hogy mit csinálj. De szívd ki neki és kész, nem hiszem hogy baja lenne.


Miért csinálja? Más babája is? Kb 1 hete, leginkább a jobb kezét felemelve tartja a levegőbe. Néha nézegeti, ha észreveszi.

Nagyon sokszor fekszik így, néha a bal keze is csatlakozik és mind a kett?t felemelve tartja. Ha lóbálja akkor néha még fejbe is vágja magát. Nagyon cuki, csak kicsit fura. Jöv? héten lesz 3 hónapos.

Legjobb válasz: Olyan mintha nyúlna feléd,hogy vedd fel nem?Én babám is ezt csinálja,de még morog is hozzá és összehúzza a szemöldökét.Ha csak egyik keze van fenn apa azt szokta mondani,hogy most superman-eset játszik.

Olyan mintha nyúlna feléd, hogy vedd fel nem?Én babám is ezt csinálja, de még morog is hozzá és összehúzza a szemöldökét.Ha csak egyik keze van fenn apa azt szokta mondani, hogy most superman-eset játszik.
Próbálgatja, ismerkedik a kezével, nekem a kislányom 4, 5 hónapos és tegnap vette észre a lábfejét mert egy kis színes zokni volt a lábán:)
A kérdező hozzászólása: Igen, néha olyan mintha úgy nyúlna hogy vegyem fel, és van mikor csak a jobb keze van fent. :) Köszönöm a választ, akkor nem csak az én kislánykám csinál ilyet.
a fiam is eztcsinálja, olyan, mintha motorozna :) 3 hónapos múlt
A kérdező hozzászólása: Pont tegnap mondtam neki, hogy "mi van, motorozol?" :D Csak vigyorgott. Na meg néha olyan mintha boxolni készülne! Akkor nem vagyunk egyedül ezzel. :D

Par oraja feszul a hasam, mint mikor beszorul a levego. Neha beszur az oldalam is. Nem a baba nyomja magat, viszont mocorog. Lehet hogy ezekbol fajasok lesznek? 35hkm

Faj a derekam is,nyuzott vagyok.

Legjobb válasz: ja es ma a t.beteten egy nagyon de nagyon pici rozsaszines folt volt. tenyleg nagyon pici,viszont folyasom nagyon sok volt ma egesz nap,meg a t.betet ragasztoja sem birta...

A kérdező hozzászólása: ja es ma a t.beteten egy nagyon de nagyon pici rozsaszines folt volt. tenyleg nagyon pici, viszont folyasom nagyon sok volt ma egesz nap, meg a t.betet ragasztoja sem birta...
A kérdező hozzászólása: azota volt egy nagyon gyenge hasgorcsszerum 20 perce, ami a derekam kozepen ert veget. remelem nem akar ma kijonni a manom.
A kérdező hozzászólása: hat en a nyakdugora tippeltem... nyulos igen. de tenyleg annyira picike, viszont lehet hogy ezzel a folyas szeruvel jott es az is a nyakdugo volt. nagyon bevagyok kemenyedve, de semmi fajas egyenlore. lehet elszamitottak? a babam 33+4 hetesen volt 2345 g...remelem nem lesz baj. anyumat is felhivtam, aztmondta neki ilyen folyassal kezdodott a szules, de neki fajasa is volt.
Szia! Mikor én a kislányommal voltam terhes, nekem is sok volt a folyásom, de nem volt belõle gond! Tudod, ha nem büdi, színes akkor ez természetes. Nagy pocival ilyen melegben ne csodálkozz. Nálam a magzatvíz szivárogni kezdett így a kórházban miután nem is tágultam fájáserõsítõket kaptam, onnantól aztán tényleg fájt. Lehet beszorult a levegõ. Viszont az a rózsaszín valami figyelemfelkeltõ! Mitõl lehet? Hívd a védõnõt vagy a dokit és kérdezd meg. Jó lenne ha még bent maradna a babád a pocidba még egy kicsit :) pihenj sokat!
Reméljük, de azért az a rózsaszínes valami nyúlós volt vagy mi?

Kezdő tekitartó vagyok! Van egy királyteknősöm, és az orrán néha néha jön ki buborék, nem ad ki sípolós hangot, van étvágya is. Kicsit aggódom, azért is írok ide! A víz állandó 25°C, a levegő 18-22°C között mozog! Lehetséges, h megfázott volna?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van két görögtekim, és idönként van buborék a nózijukon. De biztosan nem betegek, állandó 26 C a vizük és a levegõ 22, vagy több. üdv. Sz.

Szia! Nekem is van két görögtekim, és idönként van buborék a nózijukon. De biztosan nem betegek, állandó 26 C a vizük és a levegõ 22, vagy több. üdv. Sz.
Bocs, királyt akartam írni.:)

7hos babám kapkod néha a levegő után és nevet? Van aggodalomra okom? Ma is azt csinálta de akkor sirt? Nemkap rendesen levegőt?

szerintetek is vigyem orvoshoz reggel?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy baj lenne, de biztos ami biztos vidd el dokihoz

nem hiszem hogy baj lenne, de biztos ami biztos vidd el dokihoz

Miért van az hogy ha rendesek állok vagy ülök akkor normálisan tudom a számon a levegőt venni, viszont ha lefekszek akkor kicsit hörgök de csak én hallom. Ja és néha így fel tudom köhögni. De csak akkor van ez ha fekszek. Ugye semmi komoly?

Legjobb válasz: Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.

Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.
"csak orron át"
A kérdező hozzászólása: 14 vok szal nem dohányzok :DD õõõ asztma nincs de allergia az van
Na, itt van az eb elhantolva! Szóval allergiás vagy. Az is egyfajata tüdõbetegség, bármily meglepõ is. Ugyanaz a légzéstechnika vonatkozik rá, mint az alábbi link alatt megemlített asztmára. Tehát amiket leírtam, próbáld betartani, hogy javuljon az állapototd. Kicsi, 4-5 éves gyermekek sikerrel alkalmazzák ezt a technikát http://www.kristalyakademia.hu/meghokkento_cikkek/az_asztma_..

Párom mostanában egyre hangosabban veszi a levegőt alvás közben, néha már horkol is. Sosem vette a levegőt ilyen hangosa. Mitől lehet ez? Hízástól?

De már nagyon zavar, most hajnali fél3 van és nem tudok t?le aludni :D wáá

Legjobb válasz: Attól lehet, persze, ha hízott. :)

Attól lehet, persze, ha hízott. :)
A horkolást a hízás felerõsíti, de az igazi kérdés az, hogy nincs-e a háttérben éjszakai oxigén hiány. Ezt egy egyszerû ambuláns éjszakai vizsgálattal kizárhatják, ha alvás centrumhoz fordulsz. Ha a kivizsgálás nem talál eltérést, akkor csak sima horkolásról van szó, ezt számos módon csökkenthetitek. Ha fennáll az oxigén hiány akkor viszont idõben elcsíptétek, ennek speciális kezelése létezik már nálunk is.

1 hónapos babám néha "visszafelé" szívja a levegőt. Olyan, mintha fulladozna, mintha nem kapna levegőt. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Erre én is kiváncsi lennék...nálunk a 11hós kislányom csinálja ezt de csak egyszer kétszer és fogalmam sincs hogy miért

Erre én is kiváncsi lennék...nálunk a 11hós kislányom csinálja ezt de csak egyszer kétszer és fogalmam sincs hogy miért


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!