Találatok a következő kifejezésre: A lepke a (1548 db)

Szopi után, szerintem befejezte, és böfizett, lerakom az ágyra nyújtogatja a kis nyelvét, hason fekve, nyalogatja a lepedőt, a kezét. Normális ez? Vagy még éhes lenne? Miből tudom eldönteni, hogy jól lakott-e? Nem engedi el a cicit.

Legjobb válasz: :D Ez aranyos. :) Nem hiszem, hogy éhes lenne. Ha nem sír, akkor biztos nem. Én nemigen láttam még olyan babát, amelyik önként elengedi a cicit. :) Minden baba nyalogatja a lepedõt, meg a kezeit.

:D Ez aranyos. :) Nem hiszem, hogy éhes lenne. Ha nem sír, akkor biztos nem. Én nemigen láttam még olyan babát, amelyik önként elengedi a cicit. :) Minden baba nyalogatja a lepedõt, meg a kezeit.
Ilyet az enyém is csinált.De õ ilyenkor álmos volt, és rendszerint el is aludt, lepedõnyalogatás meg kéznyalogatás után.Ha éhes ne aggódj sírni fog, lehet hogy a tiéd is álmos vagy csak játszogat így.
:-) Igaza van az elõttem válaszolónak, ha éhes lenne, sírna. A kisbabák már csak ilyenek, mindennel a szájukkal keresztül ismerkednek meg...tehát teljesen természetes, hogy nyalogatják a körülöttök lévõ tárgyakat :-)
Szia! Azt jelenti, hogy már nem éhes. Az én kisbabám amikor már eleget szopizott elengedi a cicim és amikor még megszeretném kínálni, még egy pillanatra bekapja, de rögtön el is engedi nyelvnyújtással. Innen tudom, hogy már nem kér többet.

Csajok, kivel gyűrnétek össze a lepedőt a Halálos Iramból?

http://pasiszemle.hu/paul-walker-fast-five

Legjobb válasz: én a fejedet gyûrnémössze

én a fejedet gyûrnémössze
Vin Diesel az isten király egy két ajtócsapkodást megérne ...:)
A kérdező hozzászólása: 19:14-es Ez jó volt XD
Egyikkel sem.
Amelyik ki is tudja utána vasalni.
Paul Walkerrel bárhol, bármikor.. :P Az ilyen típusú srácok nagyon bejönnek! A Vin Diesel-féle pasik Alapvetõen nem az eseteim, DE mikor az elsõ részben felkapja a barátnõjét és az autóra teszi, ahhhhh! Szívesen lennék a lány helyében ;)
Csak is Diesel. :} Legjobb. Imádom.
Az elsõvel...(elsõ link)
Rickey Poeval
A kérdező hozzászólása: Köszönjük Emese...
Én csak egy pasival... :(
Paul Walkerrel bárhol, bármikor.. :P ezzel én is így vagyok

A lép szónak 4 jelentése van. Melyek ezek?

Legjobb válasz: Fõnévként nemcsak a méhek lépét (lépes méz) és az emberi, állati lépet (hasüregi szerv) jelentette, hanem a madárlépet is. Azt a sûrû, nem száradó, enyvszerû anyagot, amit fagyöngy bogyóiból fõztek, és madárfogásra használtak. A léppel bekent vesszõkre a madár lába ráragadt. Lépnek mondták a lépvesszõt is: a madarász hajnalban kirakta lépeket. Innen a ma is használt szólások: "lépre csal, lépre megy". Tehát: 1.ige, mint , lép, elmozdul, mozgást fejez ki 2. mint emberi szerv 3. méhek lépe, innen jön a lépesméz 4. a madarászok lépe, ami madárfogásra való remélem segíthettem!

Fõnévként nemcsak a méhek lépét (lépes méz) és az emberi, állati lépet (hasüregi szerv) jelentette, hanem a madárlépet is. Azt a sûrû, nem száradó, enyvszerû anyagot, amit fagyöngy bogyóiból fõztek, és madárfogásra használtak. A léppel bekent vesszõkre a madár lába ráragadt. Lépnek mondták a lépvesszõt is: a madarász hajnalban kirakta lépeket. Innen a ma is használt szólások: "lépre csal, lépre megy". Tehát: 1.ige, mint , lép, elmozdul, mozgást fejez ki 2. mint emberi szerv 3. méhek lépe, innen jön a lépesméz 4. a madarászok lépe, ami madárfogásra való remélem segíthettem!
A kérdező hozzászólása: én csak hármat tudtam nem ismertem e szólás valódi hátterét. köszönöm szépen.
Én kettõt tudok. Lép= jár Lép= testrész

Az, hogy a lépem mérete az átlagos méret felsõ határán van és van egy járulékos lépem is, okozhat véralvadás zavart? Hogy iszonyú lassan alvad a vérem?

Nagyon lassan múlik el a vérzés, ha véletlen megvágom magam.

Legjobb válasz: A járulékkos lép nem betegség, illetve a lép mérete, ha az átlag felsõ határán van, még önmagában nem okoz alvadási zavart (pl. fertõzésekkor is megduzzad a lép). Létezik olyan, hogy hypersplenia szindróma, amikor a lépben raktározódik - többek között - a vérlemezkék egy része, így azok a sérülés helyén nem tudják kifejteni a hatásukat. Ha a vérképedben nem kórosan alacsony a vérlemezkeszám, akkor nem ez a gond. Ha túl alacsony, annak is lehet millió oka, nem feltétlenül a lép a bûnös. Ha alvadási zavaraid vannak, a legtisztább az, hogy háziorvoson keresztül megkeresel egy hematológust.

A járulékkos lép nem betegség, illetve a lép mérete, ha az átlag felsõ határán van, még önmagában nem okoz alvadási zavart (pl. fertõzésekkor is megduzzad a lép). Létezik olyan, hogy hypersplenia szindróma, amikor a lépben raktározódik - többek között - a vérlemezkék egy része, így azok a sérülés helyén nem tudják kifejteni a hatásukat. Ha a vérképedben nem kórosan alacsony a vérlemezkeszám, akkor nem ez a gond. Ha túl alacsony, annak is lehet millió oka, nem feltétlenül a lép a bûnös. Ha alvadási zavaraid vannak, a legtisztább az, hogy háziorvoson keresztül megkeresel egy hematológust.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Mononukleózisom van melynek következtében megnagyobbodott a lépem 17cm most. Az orvos azt mondta hogy ez még nem olyan vészes azt mondta hogy pihenjek és ne csináljak semmi megterhelőt. Mennyi idő kell a lépemnek ahhoz hogy eredeti méretű legyen?

Szerintem szerencsés vagyok mert másfél hete kezdődött nálam a betegség és már tünet mentes vagyok csak a torkom fáj egy kicsit.

Legjobb válasz: Több hét is lehet, mire visszanyeri a léped az eredeti méretét. A pihenést komolyan kell venni, mert ekkora lépnél már fennáll a lép repedés veszélye. Megijedni nem kell, magától nem szokott, de eséstõl, ütéstõl, megerõltetéstõl igen.

Több hét is lehet, mire visszanyeri a léped az eredeti méretét. A pihenést komolyan kell venni, mert ekkora lépnél már fennáll a lép repedés veszélye. Megijedni nem kell, magától nem szokott, de eséstõl, ütéstõl, megerõltetéstõl igen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) jövõ hét végén lenne egy fellépésem (néptánc) nagyon szeretnék rá elmenni, de nem tudom hogy így elmehetek-e
17 centis léppel inkább ne

Helyes a "lélek lép a lajtorján"?

A Weöres Sándor versben így van, és errõl beszélgettem egy némettel, aki magyarul tanul. Felvetette a kérdést, hogy helyes-e, mert szerinte "lélek lép a lajtorjára" lenne, csak ugye ez egy költemény, a rímek miatt így volt csak jó. Engem pedig elgondolkoztatott, nem vagyok benne biztos, hogy helyes vagy sem.

Legjobb válasz: lélek lép a lajtorjára - lélek (fel)lép a létrára lélek lép a lajtorján - a lélek megy a létrán, tehát már rajta van.

lélek lép a lajtorjára - lélek (fel)lép a létrára lélek lép a lajtorján - a lélek megy a létrán, tehát már rajta van.

Miért lepődnek meg a döntéseimen a szüleim?

Nem bírtam a napi 11-12 órázást, két melóban. Felmondtam, és ?k pedig csodálkoztak, hogy megtettem. De mit kellett volna tennem, sipákolni hogy nem bírom már tovább? Hallgattam, és amikor éreztem, hogy nem fogok tovább bírni, tettem ellene. Én így magamban rendezem el a dolgokat. Régebben ha megosztottam dolgokat emberekkel, meg szüleimmel is, akkor a tanácsok, tippek ötletek összezavartak. Úgy döntöttem nem osztok meg ilyesmit másokkal, hanem már csak a kész tényeket.

Legjobb válasz: Szerintem azért lepõdtek meg, mert manapság elég luxus csak úgy feladni az állásod. Legalább az egyiket megtarthattad volna. Gondolom éppen azért lepõdtek meg, mert nem látták semmiféle jelét annak, hogy te ezen gondolkodnál.

Szerintem azért lepõdtek meg, mert manapság elég luxus csak úgy feladni az állásod. Legalább az egyiket megtarthattad volna. Gondolom éppen azért lepõdtek meg, mert nem látták semmiféle jelét annak, hogy te ezen gondolkodnál.
Szerintem csodálkoztak, hogy már nem függsz tõlük érzelmileg.:) Amúgy meg jól tetted, hogy nem tõlük tetted függõvé, gratulálok.:)
A kérdező hozzászólása: Van így is bevételem, a hobbimból eredendõen. Igaz, nem sok, de nem szeretnék a szüleim nyakán se élni, ezt is számításba vettem, amikor felmondtam.
A kérdező hozzászólása: Jaj, ha tudnád mennyire függök mások véleményétõl.. sokszor nagy rajtam a nyomás e miatt is :(. De igyekszem önállósodni.
Éppen azért lepõdtek meg, mert önállóan döntöttél tehát nem osztottad meg velük mire készülsz, ezért váratlanul érte õket. Jól tetted, hogy próbálsz önállóan dönteni, de ha nem készíted fel õket akkor ne csodálkozz, hogy meglepõdnek. Ha már nem élsz velük (de ha velük élsz akkor is) talán azért is aggódnak, hogy a mai világban nagyon nehéz munkát találni és te feladtad mindkét állásodat is. Szerintem az egyiket megtarthattad volna, de ezt neked kell tudnod :)

írd fel egyenlettel!? Az "a" anyag kölcsönhatásba lép a klórral:| A "b" anyag reakcióba lép a szén-dioxiddal:| A "c" anyag reakcióba lép az oxigénnel:| A "d" anyag kölcsönhatásba lép az oxigénnel:

ezt a feladatot nem értem://

Legjobb válasz: Én sem, hisz fémmel illetve nemfémekkel is máshogy reagálnak ezek az anyagok. Az anyag takarhat vegyületet, elemet bármit. Tehát ha csak ennyi van megadva a végtermékek nem felírhatóak.

Én sem, hisz fémmel illetve nemfémekkel is máshogy reagálnak ezek az anyagok. Az anyag takarhat vegyületet, elemet bármit. Tehát ha csak ennyi van megadva a végtermékek nem felírhatóak.
A lényeg az oxidációs számok megváltozása. Ezeket kell megvizsgálni, végiggondolni mindegyiknél, vagyis a.) a klór-, b.)a szén-, c.), d.) az oxigénatomnál. Hogy hogyan változnak meg a kölcsönhatásokban a vegyértékelektronok. Így már fölírhatók egyenletek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!