Találatok a következő kifejezésre: A lepény hogy (109 db)

Mit jelent az, hogy a lepény a mellső falon tapad, mélyen? Ez nagy baj, meg fog változni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

18-19. heti uh-n a "lepény hátsófalról indulva előre húzódik, fedi a méhszájat" ebből mi lett később másnak? Ha teljesen fedi, az még felhúzódhat? Eddig nem mondták hogy ott lenne, hátsó falit írtak minden eddigi leletemre.

Legjobb válasz: A hátsó fali lepény teljesen jó és semmi baj vele,addig amig az nem mélyen tapadó.nekem 3 gyerekkel mind hátdó fali volt az utolsóval az elejétöl már mélyen is tapadt és csak a méhszáj szélét fedte.21 hetesen be is véreztem egyszer onanntol tilos volt a sex emelés stb.azt mondták hogy ez idövel feljebb kell menjen ahogy nöl a baba és a méhem.nos a 37 hetes uhn mondták hogy felment teljesen.egyébként örülj a hátdó fali lepénynek mert sokkal jobban érzed majd a babót! szép babavárást és ne aggodj ez normális.ha nincs mélyen tapadó lepényed .azt is rászokták irni-

A hátsó fali lepény teljesen jó és semmi baj vele, addig amig az nem mélyen tapadó.nekem 3 gyerekkel mind hátdó fali volt az utolsóval az elejétöl már mélyen is tapadt és csak a méhszáj szélét fedte.21 hetesen be is véreztem egyszer onanntol tilos volt a sex emelés stb.azt mondták hogy ez idövel feljebb kell menjen ahogy nöl a baba és a méhem.nos a 37 hetes uhn mondták hogy felment teljesen.egyébként örülj a hátdó fali lepénynek mert sokkal jobban érzed majd a babót! szép babavárást és ne aggodj ez normális.ha nincs mélyen tapadó lepényed .azt is rászokták irni-

16 hetesen voltam uh-on és akkor azt mondta az orvosom, hogy a lepény melső falon, mélyen eléri a belső méhszájat, ma kellett mennem megint 19 hetes vagyok, és a lepény nem mozdult. Jelenthet ez baj?

Legjobb válasz: Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.

Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.
Szia nekem 12 hetes UH-n vették észre, azóta kicsit mozdult onnan , de még mindig érinti a méhszájat. Lehet hogy neked nem fog elmozdulni, akkor császáros leszel. Egyébként vigyázz magadra nagyon. Ne emelj, ne terheld magad sokat, Szexnél is óvatosan. Veszélyeztetett terhesnek számitasz, mert ezektõl a dolgoktól amiket leirtam, mind bevérezhetsz és akkor gáz van. Én ülõ munkát végzek és ez sem tesz túl jót a doki szerint, már igy az 5. hónapban :( Bármilyen vérzés vagy görcs esetén azonnal értesitsd az orvost.
Szia!Nekem 19hetesen volt ez a problémám, azt mondták ne emeljek, ne hajoljak és ne éljek nemi életet.A dokim magne b6-ot ajánlott.22 hetesen már vissza is húzódott.Ne izgulj, nem lesz baj.Boldog babavárást!

Mi a jelentősége annak, hogy mellső v hátsó falon tapadt meg a lepény? Ez változhat még a terhesség folyamán?

Az els? kérdésnél arra gondolok, hogy pl. mells? lepénynél jobban (korábban) látszódik-e a has, vagy kés?bb lehet-e érezni a baba mozgását, stb.

Legjobb válasz: Nincs túl sok jelentõsége a lepény tapadásának ilyen esetben. Csak akkor ha császárra kerül a sor, mert a mellsõnél jobban kell majd vigyáznia a dokinak a vágásnál. Annyira nem vándorol a lepény, ahogy nõ a terhesség egyre jobban felhúzódik a lepény. Nem lesz nagyobb a hasad és nem fogod elõbb v. késõbb érezni a mozgást. Nekem mellsõ falon tapadt, kicsi volt végig a hasam és már a 17. héten éreztem a mozgást.

Nincs túl sok jelentõsége a lepény tapadásának ilyen esetben. Csak akkor ha császárra kerül a sor, mert a mellsõnél jobban kell majd vigyáznia a dokinak a vágásnál. Annyira nem vándorol a lepény, ahogy nõ a terhesség egyre jobban felhúzódik a lepény. Nem lesz nagyobb a hasad és nem fogod elõbb v. késõbb érezni a mozgást. Nekem mellsõ falon tapadt, kicsi volt végig a hasam és már a 17. héten éreztem a mozgást.
Az elõzõekhez kiegészítésként írnám, hogy még annyit befolyásol (a császáron kívül) az elõl fekvõ lepény, hogy pl 4D ultrahangon nehezebb látni a babát, mert könnyen elbújik a lepény mögé, illetve késõbb a ctg vizsgálatoknál is nehezebb esetleg megtalálni a szívhangot. Egyébként a lepény nem igazán vándorol (max millimétereket), ha nagyon vándorol akkor ott már gond van. Üdv
A többiek hozzászólását csak annyival egészíteném ki a vándorlással kapcsolatosan hogy van ilyen, de nem úgy hogy mellsõbõl hátsófali lesz vagy éppen fordítva, hanem pl. nekem a 12. uh-on mondták, hogy mellsõ fali és mélyen tapadt akkor a 18. héten már jó helyen tapadt.
Nekem mellsõ falon tapadt, a pocakom 13-14 hetesen kezdett el nõni, 14 hetesen vettem kismamaruhát. 15 hetesen éreztem elõször a magzatmozgást pedig elsõ baba! Nem befolyásol semmit hogy hol tapadt, a lényeg hogy ne fedje a méhszájat. Minden jót.
Szia.Nekem is elõl fekszik a méhlepény, a doki szerint mind1 hol fekszik, annyi, hogy ha császárra kerülne a sor akkor nekik jobban oda kell figyelni.Egyébként jól tudod, hamarabb látszik a poci az elõl fekvõ méhlepénynél:) Boldog babavárást.33hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, mindenki válasza nagyon hasznos volt, sokat segítettek.

4D-s uh-on a doktornő azt mondta hogy nagy a lepényem. Megkérdezte hogy nem vagyok-e véletlenül cukros. Ez mit jelent? Miért kérdezte?

A vércukoreredményem jó lett amikor terheléses cukorvizsgálaton voltam.

Legjobb válasz: Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény,és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.

Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény, és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.

Miert fontos hogy elso vagy hatso falon van a lepeny megtapadva? Nem Mo-n elek es itt meg sem neztek amikor 13 hetesen voltam uh-n.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.

Nem tudom, hogy melyik orszagban vagy, en Angliaban eltem es mindket terhesseg alatt a 20 hetes uh-n neztek lepeny helyet is, korabban nem. Akkor a papirra is rakerult. Az, hogy elol, hatul, vagy fent tapad kb lenyegtelen, az a lenyeg, hogy ne logjon ra a mehszajra. Szerintem azert csak 20 hetesen nezik, mert elotte meg sokat vandorolhat olyan formaban, hogy pl a mehszajat erinto lepeny is feljebb kerulhet a meh novekedesevel es akkor mar nem okoz problemat.
èn neémtországban élek és itt mondta a doki kb a 12-ik héten hogy a méhlepény jó helyen tapadt meg. azt hogy hol azt nem, de hogy jó helyen tapadt meg. azért fontos, mert ha a méhlepény a méhszájon tapad meg akkor bármikor leválhat, így állandó fekvésre vagy ítélve. Ha a méhlepény alul tapad meg közel a méhszájhoz, ahogy növekszik rálóghat a méhszájra és vérzéseket okoz, vagy levállhat ha nagyon rá nö. a méhszáj nem vándorol, de a növekedéssel alóghat vagy másik irányba nöhet. ha nem mondott a doki semmit akkor biztos jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: Angliaban elek. Akkor megnyugodtam, 3 het mulva megyek a 20 hetesre. Kerdeztem a dokit a 12. heten es mondta hogy nem nezik ilyenkor.En meg tiszta ideg voltam mert itt meg mindenki irja hogy ezt meg azt mondtak neki. Koszonom a valaszokat!

31 hetes terhes vagyok, első babámat várom. Eddig minden szép és jó, viszont most azt mondták nekem az ultrahangon, hogy 2 hét múlva menjek kontrollra, mert kicsit meszes a lepényem. A papírra ezt írták Placenta mellső falon tapad, III. st?

Mit is jelent ez pontosabban? Tényleg kezdhetek aggódni, hogy el?bb fog megszületni?

Legjobb válasz: Ne kezdj aggódni,pihenj sokat.Ha figyeli az orvos nem lehet baj.Harmad fokban érett a lepényed,és emiatt lehet hogy hamarabb fog megszületni,nehogy a tápanyagellátás megszûnjön.De van olyan akinek huszonpárhetesen ilyen érett a lepény,és végig kihordja a babát.

Ne kezdj aggódni, pihenj sokat.Ha figyeli az orvos nem lehet baj.Harmad fokban érett a lepényed, és emiatt lehet hogy hamarabb fog megszületni, nehogy a tápanyagellátás megszûnjön.De van olyan akinek huszonpárhetesen ilyen érett a lepény, és végig kihordja a babát.
Nekem szintén 31 hetesen mondták hogy III fokban érett a lepényem, szintén mellsõ falon tapadt , a baba súlya 1700gr. 2 hét múlva kontrollon a baba már 2200gr. Elvileg annyit jelent, hogy öregszik a lepény és kevesebb tápanyag jut a babának. Hallottam már olyat hogy valakinek 29 hetesen 3 fokban érett volt a lepénye és túlvitte 2 napot. 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) Igyekszem sokat pihenni.

Van valami jelentõssége annak, ha valakinek hátsó falon, vagy elsõ falon van a lepény? Nekem hátsó falon van. Az kb. mit jelent? Pl lehet, hogy késõbb növekszik a poci? Vagy valamelyik jobb a másiknál?

Legjobb válasz: A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.

Nucha: nyaki redõ, jó az eredményed.
A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.
Ha elöl van a lepény, akkor pont hogy nehezebb érezni a baba mozgását, mert a lepényt tudja rugdalni, könyökölni, az meg gyakorlatilag egy puha párna, ami elnyeli az ütõdést. A lényeg, hogy ne a méhszájon, ill. annak közelében legyen, mert akkor nem biztos, hogy hüvelyi úton meg tud születni a baba.
"víztõ" :D Ezt jó parasztosan megaszontam :D Víztõl*
Mikor a doki puffadást mondott akkor nem a gázosodásra gondolt, hanem arra, hogy még nem a baba miatt nõ a hasad, hanem a megduzzadt erektõl a több víztõ, stb. Ugyanúgy, mint amikor menses elõtt meg van puffadva az ember alhasa, csak most egy kicsit jobban.
Szerintem nem sok gyakorlati jelentõsége van. Nekem pl. a doki nem is mondta, hogy hol van a lepény. De elég korán kezdett nõni a hasam, és nagyon korán éreztem a baba mozgását, így arra tudok következtetni, hogy elõl van a lepény. Aztán lehet, hogy a fent említet dolgoknak semmi köze sincs a lepényhez. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, megnéztem a linket is, illetve az utolsó Uh papírt: Lepény: hátsó falon.Tehát a legjobb helyen van a mogyeszom :) Most 12 hetesen úgy érzem, domborodom, puffadást nem érzek ... Még egy kérdés!: Uh papíron lepény: hátsó falon alatti írás: Nuncha:3mm alatt, norm, ez mit jelent???
A kérdező hozzászólása: Az a fura, hogy nekem hátsó falon van, még is 12 hetesen úgy látom van pocim....a doki 2 hete azt mondta "puffadás" miatt van...nade milyen puffadás??Abszolút nem érzem magam felpuffadva...lehet nõ a pocim??Jajjj de jóó lenne már :)
A kérdező hozzászólása: Óóóó de csudajóóó :) Köszönöm szépen csajok!Fogalmam sem volt, hogy az a nyaki redõ, de hogy hogy megvizsgálta 10 hetes 4 naposan??Nem azt vizsgálja a 12 hetes Uh-n??Mindegy, de nagyon örülök, hogy jó az eredményem :) És értem én a "víztõ"-t is, de jót mosolyogtam :) Mondjuk érdekes, mert mindig eléggé megszenvedtem a havit, nagyon görcsölõ voltam, viszont sosem voltam puffadt, pedig észrevettem volna, mert elég vékony a testalkatom...Mostanában vagyok csak kis díjbirkózó testû :D

A 32. heti Uh-on mit néznek? A baba méretein kívül? Néznek ilyenkor már lepény érettséget, és megbecsülik a baba súlyát is? A lepény érettséget is Uh-al nézik meg? Vagy azt hogyan nézik meg? A baba súlyát pedig a méreteiből becslik majd meg?

Hanyadik hétt?l kellesz már 2 hetenként járni véd?n?höz tanácsadásra?

Legjobb válasz: Lepényt nekem minden UH-n néztek, már korábban is. Ultrahanggal nézik azt is, lehet hogy neked is nézték eddig csak nem tudtad mert az nem egy látványos mûvelet. A súlyát is mindig becsülték, egészen pici korától kezdve, három ultranahgon mért adatból: haskörfogat, fejkörfogat és a combcsont hossza. A 2 hetenkénti tanácsadásban nem tudok segíteni, én hamarabb szültem, nekem a 38. hétig nem kellett ilyen gyakran mennem, hogy utána kellett-e volna, azt nem tudom.

Lepényt nekem minden UH-n néztek, már korábban is. Ultrahanggal nézik azt is, lehet hogy neked is nézték eddig csak nem tudtad mert az nem egy látványos mûvelet. A súlyát is mindig becsülték, egészen pici korától kezdve, három ultranahgon mért adatból: haskörfogat, fejkörfogat és a combcsont hossza. A 2 hetenkénti tanácsadásban nem tudok segíteni, én hamarabb szültem, nekem a 38. hétig nem kellett ilyen gyakran mennem, hogy utána kellett-e volna, azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Nekem eddig nem becsülték meg a babám súlyát és lepény érettséget sem néztek, mert soha nem volt rajta a leletemen és az orvos sem mondta vizsgálat közben.Annyit néztek csak, hogy hol van tapadva a lepény, de hogy milyen érett azt nem. Én úgy tudom, hogy a 30. hét felett már 2 hetenként kell járni védõnõhöz, csak azt nem tudom, hogy harminc hanyadik héttõl?!Na majd akkor megkérdezem a védõnõmet amikor megyek hozzá legközelebb.

Kismamik! Mit jelen az, hogy egy nagyon picit rálóg a lepény a méhszájra?

Tegnap voltam dokinál ma vagyok 16+0 heteske és azt mondta a doki,hogy egy nagyon picit rálóg,de nem kell aggódni,mert ahogy n? a poci majd szépen feljebb húzódik.Volt valakinek ebb?l problémája?

Legjobb válasz: A méhlepény fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. Gondot csak az okozhat, ha a méhszáj környékén tapad meg, azaz ún. mélyen fekvõ méhlepényrõl beszélünk. Ebben az esetben fontos tudni, hogy a terhesség melyik szakaszában jár a kismama. Az elsõ harmadban gyakori a mégszájon való tapadás, azonban a méh növekedésével a lepény feljebb csúszhat. A terhesség végefelé közeledve azonban a mélyen fekvõ lepény vérzéseket okozhat és általában ebben az esetben császármetszéssel hozzák világra a babát.

A méhlepény fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. Gondot csak az okozhat, ha a méhszáj környékén tapad meg, azaz ún. mélyen fekvõ méhlepényrõl beszélünk. Ebben az esetben fontos tudni, hogy a terhesség melyik szakaszában jár a kismama. Az elsõ harmadban gyakori a mégszájon való tapadás, azonban a méh növekedésével a lepény feljebb csúszhat. A terhesség végefelé közeledve azonban a mélyen fekvõ lepény vérzéseket okozhat és általában ebben az esetben császármetszéssel hozzák világra a babát.
Nekem ilyen volt. Tilos a szex mert bevérezhet. De tényleg feljebb csúszik ahogy nõ a poci. Nálunk is minden rendbe jött, rendesen szültem. Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!