Találatok a következő kifejezésre: A lekötött van (8 db)

A Vodafonnál van tartozásom, már kaptam papírt is, végrehajtással fenyegetnek! De munka helyem nincs, de van bankszámlám, és lekötött pénzem, meg van egy autóm amit még fizetek! Ezeket lefoglalhatják?

Legjobb válasz: Sajnos ráterhelik vagy akár el is árverezhetik az autót. Láttam már 40ezres számláról autóárveréses végzést. Minél késõbb fizetsz annál többet kell majd. Ügyvédi költség stb.

Sajnos ráterhelik vagy akár el is árverezhetik az autót. Láttam már 40ezres számláról autóárveréses végzést. Minél késõbb fizetsz annál többet kell majd. Ügyvédi költség stb.
Nem értem : ha van pénzed, akkor miért hagyod, hogy tartozásaid legyenek???... 8-o Azt tanácsolom, hogy szuperszónikus sebességgel fizesd ki a Vodafon-tartozásodat, mielõtt átadják az ügyet a behajtó cégnek, mert amint átadják, azonnal +20-30ezerrel megnõ a tartozásod, és onnantól kezdve kezelhetetlenné válik az ügy! Minden további költséget rád terhelnek, márpedig onnantól kezdve lesz bírósági költség, eljárási költség, végrehajtási költség, illetékek, stb... Tudnod kell, ha árverésre kerül a sor, akkor a 2milliót érõ autódat akár 50ezerért is eladhatják, semmit nem tehetsz majd ellene... Szóval, én a helyedben MÉG MA visszafizetném a tartozásomat és örülnék, hogy ennyivel megúsztam... ÉS nem vennék mobiltelefonokat részletre, nem kötnék havi elõfizetéses mobilszámlát ha nincs munkahelyem! Válts át feltöltõkártyás elõfizetésre, ezt addig tudod használni, amíg van rajta pénz és akkor töltöd fel, amikor van rá pénzed. (Nem gyûlik fel tartozásod.)
Hát nem teljesen úgy történik, ahogy az elõttem szólók mondták. Az autóra nem lehet ráterhelni semmit, az nem ingatlan. Ha a tiéd lenne, lefoglalhatnák és elárverezhetnék, de miután a banknál van a törzskönyv, ez az út se járható. A végrehajtó elsõ körben a bankba adja be a végzést, és miután van ott pénzed, rögtön le is emeli, így vége a történetnek. Ez mind-mind költséggel jár, amit neked kell kifizetni, tehát az tény, hogy minél elõbb fizetsz, annál jobban jársz. Ha kipucolod a bankszámládat, azzal is csak idõt nyersz, hiszen a tartozásod évek múlva is behajtható lesz, és csak nem akarsz örökre munka nélkül maradni.
Hülye vagy? Menekítse el a pénzét? Ezért tartotok ott, ahol vagytok! Kérdezõnek: amint lehet, fizesd vissza, vagy szülõ/rokon segítségével, vagy ha ez nem járható, akkor a bankban lévõbõl. Ugyan elveszted a kamatot a lekötés miatt, de ami maradt, újra lekötheted. És tiszta leszel. Ha ezt megteszed, többet fogsz érni, mint a többi carevõ ebben az országban.
Barátomnak 2számlája nem lett befizetve, ez 40 ezer volt, plusz ráraktak 50ezer ilyen-olyan ktg-et. Szal minél elõbb fizesd be!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!De én bementem a vodafon boltba, és utána érdeklõdtem, és ott azt mondták az eladók, hogy semmit nem tehetnek, semmire nem terhelhetik rá, a számlámról sem vehetik le a pénzt!Csak a hatóságok, olyan, hogy APEH, Önkormányzat, vagy ha ilyen jellegû tartozásom van!A bankok csak nekik adják ki a számla számomat!
De amint lehet, fizesd ki, ha lesz lehetõséged...így korrekt. Ne lépj a tolvajok útjára, hidd el, nincs visszaút, ha megszokod.

A lekötött betétnek van most kamatadója? Hány százalék?

Gondolom amit a bank mond, hogy pl. 9%-os kamatra tehetem be a pénzem, még abból jön le az adó. Gondolom ez nem a nettó hozam...

Legjobb válasz: Igen, van, 20%. Ennyivel kevesebbet kapsz.

Igen, van, 20%. Ennyivel kevesebbet kapsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor asszem inkább nézek valami befektetési jegyet, mert a lekötött betét nagyon nem éri meg.... Ok, hogy biztonságos, de bef.jegybõl is van alacsony kockázatú és bármikor hozzáférhetõ úgy, hogy nem veszik el az addig termelt hozama. Köszi mégegyszer.

A lekötött pénz rajta van a számlaegyenlegemen?

Lekötöttem 1500 eurot ,a számlámon 2200 euro van ha lekérem az egyenleget,akkor azt az 1500 eurot még hozzá kell adjam?Vagy már benne van a 2200 euroban?

Legjobb válasz: Bank válogatja, de általában külön szokták feltüntetni a betétekben álló pénzt.

Bank válogatja, de általában külön szokták feltüntetni a betétekben álló pénzt.
A lekötött betét zárolva van a számlán, azt a legtöbb bank nem számolja bele az egyenlegbe. Szóval, ha odamész egy bankautomatához nagy valószínûség szerint a bankkártyához kapcsolódó bankszámla egyenlegét fogod látni, ha lekéred az egyenleget. Netbankon keresztül, bankszámlakivonaton általában szerepelni szoktak a lekötött betétek is. Mondjuk érdekes helyzet, hogy nem tudod, hogy 2200 EUR-d vagy 3700 EUR-d van.
nekem még havi kivonaton sincs rajta, mert teljesen külön kezelik a K&H-nál ez valami bonyolult izé...


A ház a férjem nevén van. A bankszámlán a folyószámlához van hozzáférésem, a lekötött betét a férjem nevén van. Az én nevemen csak egy hiteles autó van.3 éve vagyunk házasok. Nem tudom hogy számíthatok-e valamire így anyagilag az osztozkodás során?

Kb. 1 hónapja költöztem haza édesanyámékhoz a 2 éves kislányommal. Naív voltam és megbíztam a férjemben. Ha várok a válóper beadásával, azzal csak magamnak és a gyereknek árthatok? Ugyanis szabadon kezelheti a közösen megkeresett vagyonunkat. Vagy már ennél jobban nem ronthatok a helyzetemen? Sajnos én sosem voltam anyagias.

Legjobb válasz: A házasság elõtti együtt töltött évek során szerzett javak is részét képezik a közös vagyonnak, az osztozkodásnak. Csak az nem, amik az együttélés elõtt a saját külön vagyontárgyaitok voltak.

A házasság elõtti együtt töltött évek során szerzett javak is részét képezik a közös vagyonnak, az osztozkodásnak. Csak az nem, amik az együttélés elõtt a saját külön vagyontárgyaitok voltak.

Létezik olyan hogy a lekötött pénzemhez ugy jutok hozzá illetve ugy vehetem ki a bankból hogy még nekem kell fizetnem bizonyos kamatot érte? 10 millio ft feletti összegröl van szó.

Legjobb válasz: igen, csak szakszerûen, banki megfogalmazással élve, nem kamatnak hívják, hanem kezelési költségnek! (a lekötési idõtartam végét (1 ciklus, periódus) el nem érõ, bankbetétek után fizetendõ a kezelési költség, amit a pénzintézettel megkötött szerzõdésed, apróbetûs része részletesen taglal, ill. tartalmaz.

igen, csak szakszerûen, banki megfogalmazással élve, nem kamatnak hívják, hanem kezelési költségnek! (a lekötési idõtartam végét (1 ciklus, periódus) el nem érõ, bankbetétek után fizetendõ a kezelési költség, amit a pénzintézettel megkötött szerzõdésed, apróbetûs része részletesen taglal, ill. tartalmaz.
Azt nehezen tudom elképzelni, esetleg ha valami elõrekamatozó konstrukció volt.
Csak ha lejárat elõtt akarod kivenni.
A kérdező hozzászólása: De ezt akkor nem vonják le automatikusan a pénzböl ami le van kötve?
Dehogynem. De miért nem a bankban kérdezed. Ott sokkal hitelesebb választ kapsz.
A kérdező hozzászólása: Elmegyek oda is és megkérdezem csak gondoltam informálodom.
Igen, sajnos van ilyen! Azt nem írtad, hogy milyen pénznemben van a pénzed, de amennyiben valutában, akkor pedig még valószínûbb!!! :( Ezért mondom én azt, hogy a pénzt - ha kisebb összeg ha nagyobb nem feltétlenül a bankban kell tartani, fialtatni!!!
Utolsó válaszadó vagyok. Érdekelne, hogy hogyan oldódott meg a probléma?

Mindjárt megszakad a szívem. Muszáj beszélnem valakivel, van itt olyan aki szívesen beszélgetne velem? Másfél év után úgy hagyott faképnél, hogy 'nem akar lekötött lenni. '17L

Az legelsõ szerelmem akivel elsõ komoly kapcsolatom volt, véget ért.Annyira magam alatt vagyok,hogy már nem bírom.

Legjobb válasz: ha elindul a vonat.....

ha elindul a vonat.....
Nem. Nem leszek lelki /dev/null. Fõleg azért, mert nem érdekel, a másik, hogy nem is ismerlek, a harmadik pedig, hogy ugyanúgy hisztizni fogsz. További szép estét.
Ha gondolod írj, megpróbálhatok segíteni:)
Jaj szegény...nagyon sajnálom :( Néha olyan furák az emberek...
Elsõ igazi kapcsolatom 12 év után lett vége...gondolhatod..ráment a fél életem és megcsalt... akkor annyira kibuktam élni nem akartam de hidd el ezt is át lehet vészelni és leszel még boldog..most reménytelennek tûnik minden de leszel még szerelmes..tartogat az élet még boldogságot... most egy darabig iszonyatosan fog fájni de ne add fel ..gyászold meg a dolgot mert meg kell hogy túl tudd magad tenni rajta de segítsd magad tudatosan azzal h barátnõkkel társasággal veszed magad körül..nekem az rengeteget segített...és ismétlem fel a fejjel, mert leszel még boldog ;)

Lekötött betétem van egy banknál évek óta. Ha megszüntetem a betétet és kiveszem az összes pénzt, akkor azt közlik a Apehnál is? Valahol halottam, ha 500 e-nél többet veszel ki, akkor az infó bemegy az Apeh-hoz is.

Legjobb válasz: nem megy be az info. Csak akkor megy be ha a számla elõtörténetéhez képest szokatlan pénzmozgást tapasztalnak. Pl. a számádra rendszeresen érkezik a fizud az a 100.000 egyszer csak 20 milla ugrik rá. Na talán akkor, de még az sem biztos. 500 ezerrel a kutya nem foglalkozik ez ma már sajna nem pénz...

nem megy be az info. Csak akkor megy be ha a számla elõtörténetéhez képest szokatlan pénzmozgást tapasztalnak. Pl. a számádra rendszeresen érkezik a fizud az a 100.000 egyszer csak 20 milla ugrik rá. Na talán akkor, de még az sem biztos. 500 ezerrel a kutya nem foglalkozik ez ma már sajna nem pénz...
Az apeh akkor kap infót a banktól, ha egy konkrét ügy kapcsán egy konkrét ember banszámlaforgalmára kíváncsiak és ezt is szigorú szabályok szerint írásban kell kérvényezniük. Csak úgy nem szól a bank az apehnak hogy hé figyi ez meg ez ennyit vett ki. Ilyen nincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!