Találatok a következő kifejezésre: A lefejt mennyi ideig (11 db)

Az alkoholok közül mi az amit ihatok? Természetesen van lefejt tejem itthon amivel etetik majd a manómat (7 hetes). És mennyi idő után eheti meg a tejcsimet, mennyi időt hagyjak ki?

Legjobb válasz: Hát ez nem jött nektek össze :D hogy irigy lennék meg ilyesmi, ugyanis a család összes tagja alig várja hogy babázhassanak, nagyik, stb. Az én drága párom meg állandóan azon van hogy én kikapcsolódhassak, de nem igénylem, mert nem érzem tehernek, kimerítõnek a babázást! Majd eljön az ideje! Nem kell irigynek lenni ahhoz hogy valaki józanul gondolkodjon! Aki meg azt írta hogy mi van ha majd nem fogadja el a cicit, az valószínûleg nem szoptat, vagy szívesen tér át a tápszerre, én nem! Abigél, 4 hós anyuka (12.24-es voltam)

Azokkal értek egyet, akik szerint még kicsit korai ilyen hamar bulizni... Nem érdekel semmiféle lepontozás, csak nyugodtan, de ilyen kérdést fel sem tettem volna, hogy 7 hetes gyerek mellett milyen alkoholt lehet inni:((Szomorú.
Hát ez nem jött nektek össze :D hogy irigy lennék meg ilyesmi, ugyanis a család összes tagja alig várja hogy babázhassanak, nagyik, stb. Az én drága párom meg állandóan azon van hogy én kikapcsolódhassak, de nem igénylem, mert nem érzem tehernek, kimerítõnek a babázást! Majd eljön az ideje! Nem kell irigynek lenni ahhoz hogy valaki józanul gondolkodjon! Aki meg azt írta hogy mi van ha majd nem fogadja el a cicit, az valószínûleg nem szoptat, vagy szívesen tér át a tápszerre, én nem! Abigél, 4 hós anyuka (12.24-es voltam)
Bárcsk én is elmehetnék egy csajbulira, de sajna messzire költöztünk és egyedül vagyok a babóval, ja meg apa, de õ dolgozik. Szerintem nem árt a kikapcsolódás ésn már majdnem bedilizek néha attól , hogy itthon vagyok és nincskihez szólni meg minden szavam dedede meg bababa, pedig imádom a holnap 9 hónapos lányomat. Õ a mindenem. De igenis kell az anyukáknak a kikapcsolódás, talán tényleg korai a 7 hetes baba mellett, de gondolom nem fogod segg részegre inni magad, és nem jársz el minden este otthonról. Nem tudom miért kell ezen kiakadni. Egy pohár bor, vagy sör nem árt meg és pár óra alatt kimegy belõled, tudom, mert tanultam. Azért rövedit tényleg ne igyál. Jó bulizást
Sört, az még tejserkentõ is!
Nem tudom hogy jön ide de most nézem hogy nem lehet lázasan szoptatni? DEHOGYNEM! Nekem megengedték a kórházban, igaz nem betegség miatt lázasodtam be hanem a mellem gyulladt be, 38 fokos volt.
Szoptatás mellett is ihatsz 1-2 dl vörösbort, illetve 1 pohár sört, ha barnasört iszol, abból még egy üveggel is. Ha jól tudom 1 nap alatt megy ki a szervezetbõl az alkohol, ez azonban egyénenként változó, kinek hogy dolgozza fel a szervezete, mennyit és mit eszik mellé, stb. Én nem kísérleteznék a helyedben, bár nem tudom mi az oka annak, hogy inni "kell". Töményet szerintem semmiképpen ne igyál.
en meg abszolut megertem, ha kikapcsolodasra vagyik, es egyebkent lazasan is szoptathat. nem azt kerdezte mivel reszegdhetne le a sarga foldig, es még csak véleményt se kérdezett. Miért nem lehet a kérdésre koncentrálni??
Egyetértek elõzõ válaszoló!!! :)
Hát én is a 12.00-s válaszolóval értek egyet, a baba elõtt én is szerettem szórakozni, de mikor bevállaltam tisztában voltam vele, hogy mivel jár. Ezért nem is terveztük addig, amíg úgy éreztük hogy korai. Most nem is vágyom rá. Ha 2-3 éves lesz néha biztos a nagyiéknál hagyjuk, és elmegyünk ide-oda. Ez így van az alkohollal is, DE: attól még én is iszom néha egy deci bort meg jót tesz, viszont nem is esik jól terhesen nem is bírtam volna inni. Szóval nem esik jól talán a szoptatással van összefüggésben. A buliról még annyit hogy én amúgy sem merem cumisüvegbõl etetni, lefejt tejjel sem, mert hátha elkényelmesedik, mivel abból könnyebben jön, mint pl az én jobb mellembõl, amelyikben mindig kevesebb tej van. Az pedig teljesen mindegy mit iszol, AZ ALKOHOL AZ ALKOHOL, nincs belõle jó meg rossz, ugyanaz.
Köszönöm a lepontozást ezért, de nem számít.Ezek szerint Te is hasonló vagy.Igen kell a kikapcsolódás, ezt meg is értem, de így?!Hát én biztos nem mennék el bulizni tudva, hogy 7 hetes babám van akit szoptatni kell, nem pedig a nagyi adja neki a tejet.Nemtudom a párja mit szól ehhez?!Õ is bulizós?Vagy a szülei mit szólnak?Na mindegy, szegény gyerek, nem lennék a helyébe.Egyébként meg lázasan NEM szabad szoptatni!Tudom, mert a rokonaim egészségügyben dolgoznak.Csak ha kicsit megvagy fázva..Járj utána!
Teljes mértékben egyet értek az elõzõ, 14:13-as válaszolóval!!!Nos ezt írta a kommentbe a kérdezõ: "Tehát nem szopiztatom meg a bébimet természetesen buli után az alkoholos tejjel. " Erre az a válasz, hogy "csak nyugodtan bulizzál?"Arra nem gondol, hogy a tejének árt?Örüljön neki, hogy van teje, sajnos nem mindenkinek adatik meg, pedig sokan szeretnének szoptatni.Van aki sokat is sír emiatt.Igen, szomorú a kérdés!
Látom azért vannak itt rendes anyukák is!:) )) Igen a babának MINDIG szüksége van az anyukájára!Egyébként az aki nem megy sehova a "gyermeke miatt" attól még nem hárpia!Én nem vagyok az.Imádom a gyermekemet, és ha szükségem van kikapcsolódásra, megoldom de nem hagyom a gyerekemet, hogy "más" etesse!Addig jó, míg szopizik, és bizony én sem szeretném ha tápszeren élne!!!Mindenesetre sajnos több olyan anyuka van aki egyetért a kérdezõvel, és ez elég szomorú, hogy így állnak hozzá.Mi azért lettünk anyukák, mert azok szerettünk lenni, ezért felelõsség van rajtunk: A Gyermekünk!Nem pedig odapasszoljuk a nagyszülõkhöz, barátnõhöz, stb...(???)És majd Õ megeteti, miközben én jókat szórakozok... Ezen nem kell kiakadni!És bizony az alkohol, az alkohol!
A kérdező hozzászólása: Szia kedves 2.!!! Biztos nem olvastad el az írásom figyelmesen! Tehát nem szopiztatom meg a bébimet természetesen buli után az alkoholos tejjel. Itthon van a fagyasztott fincsi tejcsim amivel a nagyi és az apa megetetik a picit. Miért "kell" inni? Mert nem vagyok az a mártir típusu anya aki a bébi elõtti életet kitörli. Mindenem a picikém, de jót fog tenni egy kis csajos buli, amitõl újra feltöltõdöm 10 hónap szünet után!
Csak nem írtam be az oldalt bocsi:-)) http://www.soberguard.hu/alkohol.html
Menj el szórakozni.Érdekes megfogalmazás nekem az "hogy engem biztos megszólnának érte"!!!!Ki törõdik azzal, hogy megszólnak e vagy sem.A következõ pedig hogy lázasan nem lehet szoptatni??Az eü mely területén dolgoznak???Több ága is van értem itt az orvosoktól a recepcióig....És mégegy ellentmondás:Ha most kapja üvegbõl és nem kér majd cicibõl mi lesz?Erre gondolom azt mondod, hogy szándékosan csinálta!Persze, de az is aki lázasan nem szoptat és üvegbõl adja.Lehet neked kéne utánanézni ennek a dolognak és nem vakon megbízni 1-2 emberben csak azért mert neki az a látásmódja. Kedves kérdezõ!Érezd jól magad, turbózd fel a kedélyállapotod, és minden rendben lesz! Végezetül itt egy oldal alkohol kiürülés kalkulátorral! Jó szórakozást!
Kerdezo, aki a korabbihoz hasonlo modon lehurrog teged, abbol biztos lehetsz, hogy csak az irigyseg beszel! Neki valszeg otthon kell ulnie, es lathatoan meguti a guta, hogy mas szabadabb tud lenni, a ferje, a csaladja segitsegevel. Meg mindig ott van leragadva, hogy a sajat igazat probalja bizonygatni masok pocskondiazasa mellett. De ezzel te ne torodj. Tegy ugy ahogy neked, a gyermekednek, a csaladodnak jo. A babanak kiegyensulyozott anyara/csaladra van szuksegre nem egy depresszios harpiara.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hûûû.... Nem is gondoltam, hogy ekkora "lavinát" indítok el a kérdésemmel, de hát legyen! Nagyon köszönöm az összes választ. Szeretném tisztába tenni a dolgokat: NEM arra lettem volna kiváncsi, hogy kinek milyen erkölcsi problémát okoz az, hogy elmegyek egy pár órára a kis manócskám mellõl. Abban az esetben a kérdésem így szólt volna: Mit szóltok elmehetek ilyen körülmények között bulizni??? Tehát közben utána néztem és megtudtam, hogy a száraz vörös bor a legmegfelelõbb, mivel abban van a legkevesebb adalékanyag (persze a többi borhoz viszonyítva). A sör is jó, de az nagyon felfúj. Szeretném felhívni minden "negatív" választ adó anyukának a figyelmét, hogy vigyázzanak ezekkel a rossz érzést keltõ, pocskondiázó üzenettel. Ha egy olyan kétségek közt élõ, depresszióra hajlamos, bizonytalan anyuka lennék (mint amilyeneket sajnos ismerek), valószínû összeomolva, lelkiismeretfurdalások közepette fakadtam volna sírva, hogy biztos rossz anya vagyok, mert arra vetemedek, hogy kicsit kikapcsolódok. Nyilván ha a gyerekorvos meg a védõnõ nem minden alkalommal azzal fogadna, hogy a picurkám mennyire szépen fejlõdik, milyen kiegyensúlyozott stb. akkor nekem se jutna eszembe bulizni. Egyebként a férjem is támogatja, mint ahogy õ is, néha én is elmenjek bulizni. Szép napot!!!

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!

Mennyi ideig áll el szobahőmérsékleten cumisüvegben ha lefejem a tejem?

Legjobb válasz: Szobahõmérsékleten (22 fok) 12 óra is akár, tapasztalat. Éjfélkor lefejem, éjjel és reggel azt kapja, és még délelõtt is jó. Amikor szültem, a kórházban sem tettük be hûtõbe, a csecsemõsök se. A lényeg az, hogy mindig fedett edényben, zárt üvegben legyen, mert a levegõbõl a szálló por beleszállhat és megfertõzheti, úgy tényleg könnyen megromlik. Hûtõben két-három napig is eláll.

Szobahõmérsékleten (22 fok) 12 óra is akár, tapasztalat. Éjfélkor lefejem, éjjel és reggel azt kapja, és még délelõtt is jó. Amikor szültem, a kórházban sem tettük be hûtõbe, a csecsemõsök se. A lényeg az, hogy mindig fedett edényben, zárt üvegben legyen, mert a levegõbõl a szálló por beleszállhat és megfertõzheti, úgy tényleg könnyen megromlik. Hûtõben két-három napig is eláll.
Szia! Szobahõmérsékleten max. 2-3 óra, hûtõben 2 nap, mélyhûtõben egy fél évig is.
Szobahõmérsékleten kb. 4-6 óra (természetesen nyáron, 3 28 fokos lakásban sokkal kevesebb).


2-3óránbelül hütöbe vele.Össze öntheted!!!
4-8 oran attarthato, attol fuggoen, hogy hany fok van a szobaban. Csak azonos homersekletu tejeket onts ossze. Vard meg, mig a frissen fejt is picit hul. http://Www.lll.hu -n mindent megtalasz vzgy csak ird be a keresobe, hogy anyatej tarolasa.

Kombinált hűtő alsó fagyasztós részében mennyi ideig lehet tárolni a lefejt anyatejet?

Ugyanannyi ideig mint a sima fagyasztó ládában?

Legjobb válasz: Szerintem,igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is,semmi baja nem volt.

Szerintem, igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is, semmi baja nem volt.
Igen.

Aki csak lefejt tejed ad a babájának, mert a pici nem hajlandó szopizni, az hányszor fej egy nap? Kb. mennyit sikerül lefejnie naponta? és egy fejés mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.

Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.
avent kézivel fejtem s azzal jó volt, 8 hónapig fejtem mindig legalább egy fejéssel elõbb jártam mint ahogy evett volna. Éjjel nappal fejtem majdnem...
ui ja nekem csak anyatejes volt, rengeteg tejem lett, 1000ml is egy nap összesen vagy még több, sose kapott tápszert.elsõ voltam
Nekem a legelején 30 g jött le a két mellembõl 1-1 alkalommal :) , aztán beindult, és most napi kb. 700 g. Ahhoz, hogy ezt fenntartsam, napi 5-ször kell fejni, nagyjából 4 óránként (reggel dupla adag jön, mert már nem kelek fel fejni hajnalban). Most 8 hónapos a baba, és a hozzátáplálással együtt még mindig elég neki ennyi tej. Ha úgy érzem, kevesebb tejem van, akkor átállok a 3 óránkénti fejésre ideiglenesen, és 1-2 nap alatt megnõ a mennyiség. Egy fejés általában 20-25 percig tart összesen, reggel egy kicsit tovább. Jobban örülnék, ha a baba megtanult volna szopizni, de ez van :)

A lefejt tejet mennyi ideig hűtsem mielőtt a hűtőbe teszem?

Legjobb válasz: Semeddig,mert nem olyan meleg az!!!

Semeddig, mert nem olyan meleg az!!!
Rögtön hûtõ!
Szerintem 10-15 perc alatt lehül. Én tovább nem szoktam kint hagyni.

Ha alkoholt fogyasztok az mennyi idő múlva megy át az anyatejbe? Mikor öntsem ki a lefejt tejet?

Ma este szeretnék pezsg?zni. Van lefejve b?ven tejci a babának aki cumisüvegb?l eszik. Azt szeretném tudni meddig nem adhatom neki a tejet ha alkoholt fogyasztottam. Addig azt kiönteném.

Legjobb válasz: Szia!Egydzer én is ittam mert eljegyzésre mentünk.Én 4 pohár pezsgõt ittam meg meg 1 jégert este 6-7-kor.Másnap csak délután szoptattam a lányom 3 kor.Szerintem 20-21 óra elég hogy ennyi alkohol kiürüljön.A tejet én is kiöntöttem addig.

Szia!Egydzer én is ittam mert eljegyzésre mentünk.Én 4 pohár pezsgõt ittam meg meg 1 jégert este 6-7-kor.Másnap csak délután szoptattam a lányom 3 kor.Szerintem 20-21 óra elég hogy ennyi alkohol kiürüljön.A tejet én is kiöntöttem addig.
szia nem irtad, h mekkora a baba-és mikor cicizik legközelebb.szerintem 24 órát várj, ha jó neki üvegbõl is.én is ittam egy koktélt múltkor jó mulatást-csak óvatosan
Szia. Kivételes alkalmakkor nem árt meg egy pohár pezsgõ. Szerintem ne öntsd ki a tejet.
Bocs elsõ válaszoló, de ne itélkezz!Nem tudni mit ünnepelnek és talán értékelhetnéd azt, hogy gondoskodik a kicsirõl már elõre.Nem azt írta, hogy árokba akarna fetrengeni részegen, hanem pezsgõzni szeretne!Minden bizonnyal megvan rá az oka.Egy alkesz tuti nem írt volna ide..telibe letojja kinek mi a véleménye! http://www.minipolice.hu/kiserlet/panel/ittas.htm olvasd át ezt szerintem ez egy rendõrségi oldal!Remélem segíthettem!
Én attól kezdve 24 órán át biztos nem adnám oda neki a tejemet, szerintem az a biztos, de inkább nem innék pezsgõt.
A kérdező hozzászólása: Másfél hónapos, de nem szopik, csak üvegbõl issza a lefejt tejet!
A kérdező hozzászólása: Csak 1 pohár pezsgõt ittam, és nem önöttem ki a tejet.

A lefejt anyatej mennyi ideig áll el szobahőmérsékleten?

A babám csak anyatejet kap cicib?l.Szeretnék vinni cumisüvegbe tejet hogyha elviszem magammal pár órára és esetleg felkel ne éhezzen. Mibe tegyem a cumisüveget hogy ne legyen se túl hideg se túl meleg.

Legjobb válasz: Attól is függ, milyen meleg van, nyáron nem vinném magammal. Ilyenkor is a legbiztosabb, ha lehûtöd, veszel cumisüvegtermoszt, az emgtartja a hideget, és veszel bébiétel-melegítõt, amit esetleg szivargyújtóról is lehet használni. Mindennél egyszerûbb, ha diszkréten megszoptatod valahol...

Attól is függ, milyen meleg van, nyáron nem vinném magammal. Ilyenkor is a legbiztosabb, ha lehûtöd, veszel cumisüvegtermoszt, az emgtartja a hideget, és veszel bébiétel-melegítõt, amit esetleg szivargyújtóról is lehet használni. Mindennél egyszerûbb, ha diszkréten megszoptatod valahol...
Én termoszba vittem a tejcsit mindig, és semmi baja nem lett 4-5 óra után sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Hogyan kell tárolni a lefejt tejet? Amit lefejtem egy adagban, hűtőbe teszem. De a következő adagot hozzá tölthetem, vagy azt is külön kell, még akkor is ha kevés? Mennyi ideig kell hűteni illetve hogyan kell később felmelegíteni?

lehet egy adagban többet összegy?jteni??? Ráönteni az új adagot? 24 órán belül?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani
én is összeöntöttem amit egész nap lefejtem és este fagyasztottam le. amikor meg fel akarod használni akkor kiveszed a fagyóból és én szobahõmérsékleten kiolvasztottam, majd meleg vízbe betettem, hogy egy kicsit melegebb legyen.
48 órát áll el sima hûtõben!!!
Én is úgy tudom, hogy 48 órát eláll a hûtõben. Össze szoktam gyûjteni, ha megtelik az edény lefagyasztom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!