Találatok a következő kifejezésre: A lefejt meddig lehet tárolni Hűtőben, (4 db)

A lefejt tejet meddig lehet tárolni? Hűtőben, mélyhűtőben?

Ha egész nap fejek, a h?t?ben gy?jtöm, este lefagyaszthatom?

Legjobb válasz: szia! Igen lefagyaszthatod,csak arra vigyázz,hogy a fagyasztott tejhez ne önts frisset!! Egyébként egyesek szerint fél év,mások szerint 3 hónapig lehet tárolni lefagyasztva! megnyugtatlak,addig úgyis elfogy! :)) Üdv.: 2.babáját váró 31 hetes kismama

szia! Igen lefagyaszthatod, csak arra vigyázz, hogy a fagyasztott tejhez ne önts frisset!! Egyébként egyesek szerint fél év, mások szerint 3 hónapig lehet tárolni lefagyasztva! megnyugtatlak, addig úgyis elfogy! :) ) Üdv.: 2.babáját váró 31 hetes kismama
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy 24 órán át tárolhatom sima hûtõben, és utána fagyaszthatom. Nekem is 6 hónapot mondott, de én nem mernék addig várni, kb. 3 hónapig. És a lényeg, hogy ha kiveszed, magától olvadjon ki.

A lefejt tejet meddig lehet tárolni hűtőben?

Elkezdtem fejni de még csak 10-20 ml jön le (etetés utáni mellb?l) és az érdekelne h hány napig gyüjtögethetem?

Legjobb válasz: A hûtõben csak 24 óráig lehet tárolni a frissen fejt anyatejet, ha minden igaz...

A hûtõben csak 24 óráig lehet tárolni a frissen fejt anyatejet, ha minden igaz...
Hát napokig nem gyûjtögetheted, max ha lefagyasztod, és ne az ajtóba tedd az edényt, mert a tej megsínyli a nyitogatáskor a hõmérséklet-különbséget.

A lefejt anyatejet kis hűtőben (nem fagyasztó) meddig lehet tárolni? Ha lefejek mondjuk 30 ml-t és hűtőbe teszem, később meg másnap is fejhetek rá?

Legjobb válasz: Én 2 dl mûanyag pohárba öntöttem és este fagyasztottam le. amit sikerült lefejnem azt a mûanyag pohárba öntöttem mindig. tetejére alufólia vagy folpack és dátum.

Én 2 dl mûanyag pohárba öntöttem és este fagyasztottam le. amit sikerült lefejnem azt a mûanyag pohárba öntöttem mindig. tetejére alufólia vagy folpack és dátum.
24 óráig, de olyan lesz mint az aludttej, a tetejére kicsapódik a zsir. Inkább fagyaszd le, akármilyen kevés.
Szia. Reggeltõl estig lefejt tejet öntsél csak össze és azt tárolhatod 24 órán át hûtõben, érdemes minél hamarabb fagyasztóba tenni, kisebb adagokban. Másnap lefejtet nár ne önts hozzá.


Lefejt tejet meddig lehet tárolni a hűtőben (nem fagyasztóba)? És lefejés után mikor kell hűtőbe tenni?

Gondolom nem azonnal, mert még meleg.

Legjobb válasz: Szerintem azonnal tedd hûtõbe steril dobozban. Én azonnal hûtõbe tettem. max 36 fokos, mire lefejed, hül is egy kicsit, ráadásul nem egy akkora mennyiség ami kiolvasztaná a hûtõt. max 3 napig áll el normál hûtõben.

Szerintem azonnal tedd hûtõbe steril dobozban. Én azonnal hûtõbe tettem. max 36 fokos, mire lefejed, hül is egy kicsit, ráadásul nem egy akkora mennyiség ami kiolvasztaná a hûtõt. max 3 napig áll el normál hûtõben.
A lefejt tejet tedd rögtön hûtõbe, 24 óráig eláll. Ha ezídõ alatt nem eszi meg a babád, akkor fagyaszd le!
Be lehet tenni rögtön, de legkésõbb fél óra múlva. Nekem huszonnégy óra múlva már elég zavaros volt. Én úgy voltam vele, hogy amit reggel lefejtem, azt estig tároltam a hûtõben, amit este fejtem, azt másnap délelõttig.
Én azonnal hûtõbe tettem, és ha 24 óra alatt nem volt rá szükség, akkor utána tettem a fagyasztóba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!