Találatok a következő kifejezésre: A lefejt hogy kell oda (3 db)

A lefejt anyatejet hogy kell oda adni a babának? Fel lehet melegiteni a mikróban?

Legjobb válasz: Szerintem melegítsd lébosba. Nekünk nincs is mikronk, az nem emberért van. Kiöl minden élõt az ételbõl, fõleg az anyatejbõl...

Szerintem melegítsd lébosba. Nekünk nincs is mikronk, az nem emberért van. Kiöl minden élõt az ételbõl, fõleg az anyatejbõl...
Szia. Igen, fellehet a mikróban.Èn is ott szoktam, csak vigyázz, hogy ne forrjon fel, meg túl meleg se legyen, mert kimennek belöle a vitaminok.Elötte ellenörizd, nehogy meleg legyen a babának.
Persze, hiszen amúgy hûtõben kell tartani, tehát fel kell melegíteni. Én mikróban melegítettem, nem lett semmi baja. Vannak páran, akik nagyon mikróellenesek, de hidd el, semmi káros hatása nincs. Csak mindig ellenõrízd a melegített dolgok hõmérsékletét, persze alapos összekeverés/összerázás után. Ha nem akarod mikróba tenni, akkor állítsd a cumisüveget kis idõre meleg vízbe. Na most a lefejt tejet én midnig cumisüvegbõl adtam, tudom, hogy lehetne simán pohárból is, de hát ha egyszer eszik az a gyerek, akkor hadd legyen neki kényelmes. De persze ezt mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Egyet tudok, attól, hogy néha cumisüveget kap egy gyerek, még nem fog leszokni a szopásról. Akkor lenne baj, ha pl. több hónapon át így kapna. Nekem a fiam egy teljes hónapig így kapott enni csak, mert még a kórházban úgy kisbesedett mindkét mellbimbóm, hogy szabályosan folyt belõle a vér. Utána elég sokáig szopott még.
A kérdező hozzászólása: Koszi lányok!Én is cumiból adom a tejet....
lábosban
A mikró és a forralás kiöli az anyatej legfontosabb összetevõit, így én inkább lábosban melegítettem vizet és abba állítva melegítettem az anyatejet.
Az én lányom 3 hónapos.A tejcsit, ha kevés van a ciciben-este-cumisüvegbõl adom, már kezdetek óta. Sokszor nagyon kell harcolnom vele, nem akar szopizni, ha már jobban kell szívni a vége felé.Tehát nem biztos, hogy jó.A poharas dolgot még nem próbáltam, hátha jobb. Mert egy biztos, sokszor nem kell a cici, de a cumisüveg igen!Elkényelmesedik.Tudja, már van esze, hogy ugyanazt megkapja könnyebben is, csak egy kicsit ellenkezni kell.Így én inkább a poharat fogom alkalmazni, aztán majd meglátjuk mi lesz.
A mikró nem egyenletesen melegít, így szerintem jobb, ha meleg vízbe állítod az üveget vagy edényt, amiben a tej van, így is elég hamar átmelegszik.
Le is lehet fagyasztani, majd szobahõmérsékleten felengedni.
1 napig lehet hûtõben tárolni. Lefejtem, felcimkéztem hogy ha 2012. Okt. 27. 14-órakor fejtem, akkor okt. 28.14-óráig jó! Nem szabad mikróban melegítemi, forralni, egy tábla meleg vizet kell engedni, abba bele állítani, rázogatni, csrélni a vizet alatta. Soha nem vittem lefejt tejet, mert az szoba hõmérsékleten megromlik, és melegíteni sem lehet sehol! Otthon mindig Megetettem, majd megoldottuk a szoptatást autóban.
Van elektromos melegítõ, amibe bele állítható a cumisüveg, beállítható a hõfok is. Az autó szivargyújtójára is csatlakoztatható
Én termoszban vittem a múltkor, igaz nem tejet, hanem tápszert.
Attól függ, hogy mennyi idõre mentek el vagy hogy mikor kell majd ennie kb. Vagy megmelegítem és termoszban viszem vagy viszem termoszban hidegen meg viszem az elektromos tejmelegítõt is esetleg, de anélkül is meg lehet oldani a melegítést bárhol. Kérsz mondjuk egy pici forró vizet nagy bögrébe kávézóban vagy benzinkúton stb. és beleállítod a cumisüveget.
Ha csak néhány órára mentünk el, felmelegítettem a tejet cumisüvegben és úgy tettem termoszba.(cumisüvegtartó termosz). Késõbb, amikor tápszert kapott, mindig csak a vizet forraltam fel, azt cumisüvegbe és úgy a termoszba . A tápszer csak akkor kevertem bele a meleg vízbe, ha etettem. Félóránál tovább melegen illetve készen nem szabad tárolni a tápszert. Az anyatejet néhány órán át szobahõn szabad.

Hogy adjam oda a lefejt tejet, ha este pótlást kell adnom a babámnak?

A cumisüveget nem merem megkockáztatni, mivel elég nehezen indult az elején a szopizás. Pohárból nem tudom, marad a kanalazás. Más módja nincs ennek?

Legjobb válasz: Szia! Inkább a pohár, vannak direkt kifelé hajló szájú poharak amibõl tudnak inni, illetve a cumisüveg kupakja is bevált!

Szia! Inkább a pohár, vannak direkt kifelé hajló szájú poharak amibõl tudnak inni, illetve a cumisüveg kupakja is bevált!
Szia! Mi most jöttünk a dokitól, sajna beteg a babám és nem akar enni. Azt mondta a doki, hogy vegyek a gyógyszertárban szemcseppentõt és ha máshogyan nem akkor azzal adjam neki a tejcsit. Kanállal és pohárból nem hajlandó elfogadni. :/
Én a Coop-ban vettem 90 ft-ért pici kávés poharat, aminek a széle kifelé hajlik.A kórházban is ilyenbõl adtuk a pótlást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!