Találatok a következő kifejezésre: A lefejt hogy kell (20 db)

Lefejt anyatejet a hűtőből hogyan adod a babádnak? Hogy kell megmelegíteni?

Miben tárolod? Miben melegíted? Cumisüvegből adjátok neki, vagy kispohárból? Köszönöm a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Én aventes poharakban tartottam. Még most is (8éves) tudom használni másra a poharakat, szóval örülök, hogy anno beszereztem. Tiszta pici befõttesüveg, tejgyûjtõ zacskó. Nem mikróban melegítjük a tejet. Langyos vízbe kell tenni.Nem úgy, hogy a zacskót a vízbe, hanem valami tálkába és úgy a vízbe (mintha vízgõz fölött melegítenél). Persze nem túl gyors így a felengedés, de ugye minél több tartalmat szeretnénk megõrizni belõle. Aztán persze mehet az üvegbe. Adhatod kanállal is, ha tudod. Ez már rajtatok múlik, hogy hogy tudjátok.

Én aventes poharakban tartottam. Még most is (8éves) tudom használni másra a poharakat, szóval örülök, hogy anno beszereztem. Tiszta pici befõttesüveg, tejgyûjtõ zacskó. Nem mikróban melegítjük a tejet. Langyos vízbe kell tenni.Nem úgy, hogy a zacskót a vízbe, hanem valami tálkába és úgy a vízbe (mintha vízgõz fölött melegítenél). Persze nem túl gyors így a felengedés, de ugye minél több tartalmat szeretnénk megõrizni belõle. Aztán persze mehet az üvegbe. Adhatod kanállal is, ha tudod. Ez már rajtatok múlik, hogy hogy tudjátok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És ha csak a hûtõbe teszem be, akkor is így kell gondolom. Én arra gondoltam még, hogy forralok vizet, és abba teszem az aventos poharat és úgy melegszik fel a tejci, utána cumisüvegbe és a babának. Így nem lehet? Köszi elõre is.
én fejés után a cumisüvegben teszem a hûtõbe aztán melegitek vizet és abba álliitom a cumisveget mig megmelegszik, én igy csinálom
bevallom, nálunk a férjem szerzett be jó áron egy cumisüveg melegítõt (de pl aventes pohár is mehet bele persze) miután megelégelte az elsõ két hétben a tûzhelyen vízfürdõben melegítõs mutatványt :) szerintem jó kis szerkezet és biztosan nem lesz melegebb vagy hûvösebb mint kellene. Ha még fiatal a baba, nem adnék neki cumisüveget, bezavarhat, viszont a pohárhoz azért ügyesség kell és némi idõ, mire belejöttök. 5 hónapos a picim, szoptatom, de estére mindig kap plusz tejcsit (lefejt+hûtõ), és cumisüvegbõl, ettõl semmi zavart nem észleltem nála
Ha csak átmenetileg kell a pótlás, akkor a gázos vízfürdõ (ahogy leírták) költségkímélõbb. De hosszabb távon tényleg egyszerûbb lehet egy üvegmelegítõ - bár leginkább akkor, ha a baba egyáltalán nem szopik, mert ugye az üveg az mumus... Én inkább szopibarát módot javasolnék, nem az üveget.
A kérdező hozzászólása: Csak most adnám neki a cumisüvegbõl, a napokban beszerzem a fagyasztáshoz szükséges eszközöket (zacskót), de addig sem szeretném kiönteni, olyan nehezen indult be a tejem, nagyon sajnálnám. Viszont mellbimbóvédõvel vagyok kénytelen szoptatni, mert befele forduló a mellbimbóm, és szakember segítségével sem tudtuk úgy megoldani, hogy be tudja kapni a baba. Így, hogy a védõvel szoptatok, és néha kap cumisüvegbõl tejcit, így is van ez a zavar, vagy csak akkor, ha közvetlen a mellbimbót szopja?

Hogyan kell a lefejt tejet tárolni, felmelegíteni? Össze lehet önteni pl.4 órányi különbséggel lefejt tejeket?

Legjobb válasz: A lefejt anyatejet a hûtõben, lezárt edényben tárold, amíg le nem fagyasztod, de ez ne legyen hosszú idõ. A fagyasztóból kivett tejet nem szabad mikrózni, csak forró vízzel teli edénybe állítva melegíteni, míg felolvad. 4 órányi különbséggel lefejt tejet még össze lehet önteni, de csak akkor, ha a frissebb tej is lehûlt, test-meleg tejet nem szabad hideghez önteni.

A lefejt anyatejet a hûtõben, lezárt edényben tárold, amíg le nem fagyasztod, de ez ne legyen hosszú idõ. A fagyasztóból kivett tejet nem szabad mikrózni, csak forró vízzel teli edénybe állítva melegíteni, míg felolvad. 4 órányi különbséggel lefejt tejet még össze lehet önteni, de csak akkor, ha a frissebb tej is lehûlt, test-meleg tejet nem szabad hideghez önteni.
24 órán belül lefejt tejeket össze lehet önteni. Ha fagyasztani akarod, fejés után a lehetõ leghamarabb fagyaszd le. Melegíteni mikróban nem szabad, a legjobb, ha meleg vízzel teli edénybe teszed. Így lassan, de biztonságosan melegszik fel, és nem károsodik. Az összeöntögetéssel nem szoktam parázni. Nem nagy különbség van akozött, hogy testmeleg (37 fokos) vagy szobahõmérsékletû (22 fokos) tejet öntök a hûtõhideg (4 fokos) tejhez. A lényeg az, hogy fagyasztott tejhez már nem szabad frisset önteni!
Összeöntheted õket, ha 24 órán belül van mindegyik adag. Nagyon fontos, hogy figyelj rá, a lefejt tejet elõbb hûtsd le a hûtõben és utána öntsd össze a már lehûtöttel, mert az 5 fokos hûtõs tejet felmelegíti, ha 37 fokosat öntesz hozzá (persze ha a 100 ml hûtõshöz öntesz 10 ml friss tejet, akkor ez nem számít). Felmelegíteni meleg vízbe állítva lehet vagy ha tudod elõre mikor kell majd, akkor tedd át a sima hûtõbe pár órával korábban.

Hogyan és miben kell tárolni a lefejt anyatejet?

Legjobb válasz: Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik ,mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos,hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól,hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam,ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s,csavaros tetejû,nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.

Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik , mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos, hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól, hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam, ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s, csavaros tetejû, nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi sokat segítettél..


4 hónapos a kislányom, 2 hete minden éjszaka 5-6-ször fent van. Estére szoktam adni neki a tápszert és így is fel kell. Már úgy is kipróbáltam, hogy a lefejt anyatejbe raktam tápszert és így is 3 óra múlva fent van. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: lefejt anyatejbe raktál tápit?ezt így is szabad? :-O lehet hogy napközben túl sokat alszik,felcseréli a napszakokat.vagy jön a foga,vagy fejlõdési ugrása van.biztos azért kel fel mert éhes?

lefejt anyatejbe raktál tápit?ezt így is szabad? :-O lehet hogy napközben túl sokat alszik, felcseréli a napszakokat.vagy jön a foga, vagy fejlõdési ugrása van.biztos azért kel fel mert éhes?
Nem biztos hogy éhes, lehet hogy csak a frontok zavarják, az óraállítás. Kislányom 9 hós és az óraállítás óta teljesen meg van zavarodva, nyûgös, fáradt állandóan, korábban ébred reggel stb.
A Ti helyzetetekbõl is látszik, hogy a babák nem "csak" az evés/ivás okán ébrednek, és hogy legtöbbször a tápszer adása, hozzátáplálás megkezdése nem hoz megoldást az ébredési "problémákra". Az ekkora csecsemõknek szükségük van arra, hogy "meggyõzõdjenek" anyuk, szüleik jelenlétérõl, arról, hogy nincsenek egyedül, elhagyva. EZ természetes embergyermeki szokás:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan kell tárolni a lefejt tejet? Amit lefejtem egy adagban, hűtőbe teszem. De a következő adagot hozzá tölthetem, vagy azt is külön kell, még akkor is ha kevés? Mennyi ideig kell hűteni illetve hogyan kell később felmelegíteni?

lehet egy adagban többet összegy?jteni??? Ráönteni az új adagot? 24 órán belül?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani
én is összeöntöttem amit egész nap lefejtem és este fagyasztottam le. amikor meg fel akarod használni akkor kiveszed a fagyóból és én szobahõmérsékleten kiolvasztottam, majd meleg vízbe betettem, hogy egy kicsit melegebb legyen.
48 órát áll el sima hûtõben!!!
Én is úgy tudom, hogy 48 órát eláll a hûtõben. Össze szoktam gyûjteni, ha megtelik az edény lefagyasztom.

Hogyan kell mérni a lefejt anyatej mennyiségét? Milliliterben vagy grammban?

Mert a tejtároló pohár mindig több ml-t mutat,mint amennyit a mérleg mér,ha ráteszem a babát,miután megette. Tudom,hogy az anyatej s?r?sége változó,de így hogy tudom kiszámolni,hogy mennyit eszik a babám egy nap,vagy hogy etetésenként mennyi lefejt anyatejjel pótoljak? Mert napközben gyakran kell pótolni szoptatás után az éjjel lefejt tejjel.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen mindegy. Van, aki így, van, aki úgy méri. De nyilván ha az egyik mértékegység mellett döntesz, akkor onantól mindig azzal számolj. Mennyi idõs a babád? Miért kell mérned és miért kell pótolnod? Hátha közben arra is rájönnénk, hogy (hogyan) menne a szoptatás pótlás nélkül is...

Tulajdonképpen mindegy. Van, aki így, van, aki úgy méri. De nyilván ha az egyik mértékegység mellett döntesz, akkor onantól mindig azzal számolj. Mennyi idõs a babád? Miért kell mérned és miért kell pótolnod? Hátha közben arra is rájönnénk, hogy (hogyan) menne a szoptatás pótlás nélkül is...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos. Egy betegség után kevesebb lett a tejem. Azóta javult a helyzet, de délutánra már nem elég a babámnak, hiába szopizik ügyesen. Etetés után sír, mert éhes, és ezt a mérleg is igazolja...

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!

Hogyan tudom nővelni a tejem mennyiségét, hogy az 1 hónapos babámnak elég legyen? Mindkét mellből kell szoptatnom, és még az sem elég neki, korábban lefejt tejjel kell kiegészítenem. Napi 2x iszok tejserkentő teát.

Legjobb válasz: Szia.Elõször is pihenj sokat,2* igyál sokat,3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik,de ezek amik növelik a tej mennyiségét,és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj,olyan 4,5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem,én teát nem ittam,mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört,és tényleg pihenj amikor csak tudsz.

Szia.Elõször is pihenj sokat, 2* igyál sokat, 3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik, de ezek amik növelik a tej mennyiségét, és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj, olyan 4, 5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem, én teát nem ittam, mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört, és tényleg pihenj amikor csak tudsz.
Van még a homeopátiás bogyó a patikában. A védõnõk is tudnak receptet adni kis tejserkentõ bogyók készítésére. A legjobb mód, ha napi 3 liter folyadékot iszol, ebbe a levesek, tej nem számít bele. Olyan gyakran tedd mellre, amilyen gyakran csak kéri a baba. Próbálkozhatsz még közte fejéssel is. Nekem csak az utóbbi segített. 3 hét kellett, mire beállt a mennyiség. Viszont aztán több is lett a kelleténél, tudtam eltenni.
Bocs az off-ért! Elsõnek: Milyen homeós bogyó segített és milyen mennyiségben szedted?
elsõ vagyok.én az urtica urens 5 ch-t szedtem naponta 2*5 golyócskát.és tényleg figyeltem, hogy elötte utána ne egyek ne igyak, mert ezek is csökkentik a hásukat.ez nekem mindig bevált.meg a sür, ami szinte azonnal növelte, na meg a sok sok alvás.
Mindenkinek más válik be. Én is ittam a Laktoherb teát, semmi hatása nem volt. Viszont ha jól ettem, azonnal beindult a tejtermelésem. A folyadékbevitel sem serkentette úgy a tejtermelést, mint a rendes evés. És a lelki nyugalom is sokat számít, legalábbis nálam. Amikor a férjem nem volt otthon, mert el kellett utazzon több napra, elapadt a tejem, de aztán azonnal visszajött, amikor hazatért.
Szia Szerintem meg növeld a tea mennyiségét. Én másfél liter teát iszom egy nap alatt. Mondtam is a védõnõmnek, és azt mondta, hogy az megfelelõ mennyiség, meg hogy annál többet ne is igyak.. De amúgy a a laktoherb teán rajta is van, hgy napi 4-6 alkalommal "kell" fogyasztani. Én úgy csinálom, hogy este felrakok 1.7 liter vizet fõni, és miután felforrt, beleteszek 5 filtert. Ezt hagyom állni egy kicsit. Elvileg 10 percig kell hagyni, de én több ideig szoktam, az biztos.. De van egy ismrõsöm pl.és õ teát is iszik, meg homeós bogyót is szed egyben.. Kinek mi vált be.. További jó babázást mindenkinek!! :) /Üdv., egy 8 és fél hetes kis babuci anyukája :) /
Jó a szopi tea, de nem szabad belõle 4-6 csészénél többet inni. Ugyanis a tea vízhajtó, így sokat kell pisilni a szervezetnek pedig KELL a víz a tejtermeléshez!!!

Lefejt anyatejet hogyan kell adni a babábak?

ha csak h?t?ben van hogyan kell melegíteni?

Legjobb válasz: A mélyhûtött anyatejet hûtõszekrényben lassan engedjük fel, és vízfürdõben megmelegítve adjuk oda a kisbabának. Mikrohullámú sütõt a melegítéshez ne használjunk. A többi tanácsot olvasd el itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Csecsem.. Szerintem semmiképp ne tápszerezz, az anyatej az igazi, és lesz elég tejed, ne aggódj. ha kell, tedd sûrûbben cicire, akkor több tej fog termelõdni

A mélyhûtött anyatejet hûtõszekrényben lassan engedjük fel, és vízfürdõben megmelegítve adjuk oda a kisbabának. Mikrohullámú sütõt a melegítéshez ne használjunk. A többi tanácsot olvasd el itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Csecsem.. Szerintem semmiképp ne tápszerezz, az anyatej az igazi, és lesz elég tejed, ne aggódj. ha kell, tedd sûrûbben cicire, akkor több tej fog termelõdni
Az anyatejet én mikor kiveszem a hûtõbõl akkor egy lábasba teszek vizet és felteszem fõni és ebbe állítom bele a cumisüveget és közben kóstolom, hogy mikor jó. Én annak idején este kivettem a fagyóból és betettem a hûtõbe, és ott olvadt ki, és azt fel is használtam másnap. Ha meg sûrgõsen kell akkor a fagyott tejet is beleállítod vizfürdõbe és akkor hamarabb kiolvad.

Honap vinnem kell a 3 hetes kislanyom a korhaza kivizsgalasra. Van lefejt tejem a fagyoba kivettem es betettem a hutobe. Hogy vigyem el magammal holnap?

Indulas elott kiveszem a hutobol es beteszem a taskaba majd a korhazba ugy odaadhatom neki melegites nelkul?Meddig adhatom neki oda hutes nelkul?Nem tudom meddig leszunk.

Legjobb válasz: Sokkal egyszerûbb lenne, ha megszoptatnád. A fagyasztott tejet pedig melegíteni kell!!

Sokkal egyszerûbb lenne, ha megszoptatnád. A fagyasztott tejet pedig melegíteni kell!!
Szerintem még kár volt kivenni a fagyóból. Nincs hûtõtáskád, mert az lenne a legjobb és ott pedig megkérsz valakit, hogy melegítse meg egy picit vagy egyszerûen meleg víz alá tartod. (bár a mai kórházakban jó ha hideg víz van) A legeslegjobb pedig az lenne ha megszoptatnád inkább ott is. Pici babásokat be szoktak engedni soron kívül (kopogj be nyugodtan ne üljetek ott a beteg gyerekek között) és nálunk Vácon van is lehetõség szoptatni a rendelõben mert 2 helyiségbõl áll.
Sztem is szoptass inkább. Gyorsabb, finomabb, nem macerás.Biztosan akad olyan szoba, ahova beengednek. Ha van hûtõtáskád, abban állítólag 4 órán át tartja a a hõmérsékletet (legalábbis az Aventes). De akkor is meleg vízbe kellene állítanod felhasználás elõtt, mikrózni nem szabad az anyatejet.
Melyik városba mész?
Ha nincs külön szoba, akkor is nyugodtan szoptass. Észre sem fogják venni körülötted, ha mégis, j teakkor sincs semmi gond vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!