Találatok a következő kifejezésre: A lefagyasztott meddig lehet (4 db)

Tejfőlt lehet, érdemes, szabad fagyasztani? És ha a lefagyasztott állapotból kiengedem akkor meddig lehet még felhasználni?

Legjobb válasz: Nem érdemes lefagyasztani, mert teljesen megváltozik az állaga. Utána már nem lehet felhasználni.

Nem érdemes lefagyasztani, mert teljesen megváltozik az állaga. Utána már nem lehet felhasználni.
Csatlakozom az elõttem lévõ válaszolóhoz.

Szerintetek megromlott a lefagyasztott tejem? Meddig lehet eltartani?

Februárban fagyasztottam le, de ma mikor felolvasztottam (nem mikróztam, nem forraltam) a fiam öklendezett t?le. Megkóstoltam, undorító íze volt. Vagy amúgy is rossz az íze?

Legjobb válasz: "Ha steril zacskóban tetted el, még biztosan jó. Ha összeugrik, rázás hatására sem lesz homogén (darabkák lebegnek benne), vagy savanyú, akkor megromlott. Ha nem, akkor semmi probléma. LLL szerint is max. 12 hónapig áll el az anyatej." Kérdés: Hogyan és meddig tárolható otthon az anyatej ? Válasz: Teljesen steril körülmények között tárolt anyatej ( tiszta kézzel fejve, tiszta edényben) szobahõmérsékleten egy napig, hûtõben két napig, nem nyitogatott fagyasztószekrényben fél évig felhasználható marad. A tárolt tej nem valami bizalomgerjesztõen néz ki, erre készülj fel: elválnak az összetevõi, felül a zsír, alul az egyéb, kicsit szürkés és néha enyhén szappan szagú. A felengedésnél a legjobb, ha a tárolóedényt meleg vízfürdõbe állítod, és idõnként összerázogatod, hogy az edény falára tapadt fehérje és zsírcseppek is belekerüljenek a tejbe. A fölengedett tejet forralni nem kell, sõt, nem is javasolt, mert így tönkremennek benne az értékes fehérjék." sok baba nem szívesen issza meg a kiolvasztott anyatejet! A tárolás során kicsit változik az íze, meg, mivel az anyatej mindig változik, így az se biztos, hogy a hónapokkal ezelõtt lefejt tej egyáltalán jóllakatja-e most a babát.

"Ha steril zacskóban tetted el, még biztosan jó. Ha összeugrik, rázás hatására sem lesz homogén (darabkák lebegnek benne), vagy savanyú, akkor megromlott. Ha nem, akkor semmi probléma. LLL szerint is max. 12 hónapig áll el az anyatej." Kérdés: Hogyan és meddig tárolható otthon az anyatej ? Válasz: Teljesen steril körülmények között tárolt anyatej ( tiszta kézzel fejve, tiszta edényben) szobahõmérsékleten egy napig, hûtõben két napig, nem nyitogatott fagyasztószekrényben fél évig felhasználható marad. A tárolt tej nem valami bizalomgerjesztõen néz ki, erre készülj fel: elválnak az összetevõi, felül a zsír, alul az egyéb, kicsit szürkés és néha enyhén szappan szagú. A felengedésnél a legjobb, ha a tárolóedényt meleg vízfürdõbe állítod, és idõnként összerázogatod, hogy az edény falára tapadt fehérje és zsírcseppek is belekerüljenek a tejbe. A fölengedett tejet forralni nem kell, sõt, nem is javasolt, mert így tönkremennek benne az értékes fehérjék." sok baba nem szívesen issza meg a kiolvasztott anyatejet! A tárolás során kicsit változik az íze, meg, mivel az anyatej mindig változik, így az se biztos, hogy a hónapokkal ezelõtt lefejt tej egyáltalán jóllakatja-e most a babát.
-18 fokon 6 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

A lefagyasztott reszelt sajtot kiengedés után meddig lehet fogyasztani?

A szavatossági ideje amúgy még 2 hónap.. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha nem trappista, hanem rendes sajt, akár két hétig is. A német, holland stb. sajtok nem penészednek meg azonnal.

Ha nem trappista, hanem rendes sajt, akár két hétig is. A német, holland stb. sajtok nem penészednek meg azonnal.
A kérdező hozzászólása: trappista :| az az igazság, hogy egy hete engedtem ki és van a hûtõben nem penészes. Csak nem tudom, hogy kidobjam-e vagy ehetek belõle bajom nem lesz..!? és köszönöm a választ!
simán ehet belõle, ha nem penészes.
Használd el nyugodtan, semmi baja nem lehet, szépen szálasra szét tudod szórni, és szemmel láthatóan nincs semmi károsodása.(Nem penészes, nem nyúlós.)


A lefagyasztott anyatejet meddig lehet tárolni és odaadni a babának?

Legjobb válasz: Úgy emlékszem, fél évig.

Úgy emlékszem, fél évig.
Ez igaz, hogy félévig, de: Fél év után, már nem ugyanolyan a tej összetétele, az folyamatosan változik a babához. Én ugyan nem fejtem minden etetés után, de úgy csináltam, hogy 2-3 hó elteltével egyet odaadtam neki, és a cicimbõl meg lefejtem és azt fagyasztottam. És így cserélõdtek a tejcik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!