Találatok a következő kifejezésre: A lefagyasztott is (3 db)

A lefagyasztott lazacból is finom ételt lehet készíteni, vagy csak ha frissen veszem meg?

Karácsonyra lazacot szeretnék sütni és arra gondoltam, hogy még a nagy forgatag elején megveszem és lefagyasztom.

Legjobb válasz: Arra azért figyelj,hogy ne gyorsan(pl mikroban)olvaszd ki,mert akkor már nem az igazi.Én sörtésztában szoktam megsütni,de lehet pezsgõvel is helyettesíteni a sört,így is nagyon finom.Kellemes Ünnepeket!

Arra azért figyelj, hogy ne gyorsan(pl mikroban)olvaszd ki, mert akkor már nem az igazi.Én sörtésztában szoktam megsütni, de lehet pezsgõvel is helyettesíteni a sört, így is nagyon finom.Kellemes Ünnepeket!
Én minden évben lefagyasztom a karácsonyi halat és nem tapasztaltam, hogy bármilyen változás történt volna a minõségükben. Kellemes Ünnepeket!

Ha lefagyasztott jégakut dobok az akiba az jó lesz hűtésnek? Jégkockát is dobhatok a vízbe?

Vagy milyen megoldások lehetnek még?

Legjobb válasz: azt is lehet, vagy fellógatsz a nyitott akvárium fölé egy ventilátort.

azt is lehet, vagy fellógatsz a nyitott akvárium fölé egy ventilátort.
Nálam most épp egy létrán van egy álló ventillátor :) de hamarosan összerakok egy pc ventilátoros hûtõt, csak még nem tudom, hogyan...

Három hetes kislányomnak nem elég a tejem, pótlásként lefagyasztott anyatejet adok neki cumisüvegből. Nem fogja elhagyni a szopizást a cumisüveg végett? Félek, hogy elapad az a kis tejem is ami van!

Legjobb válasz: A kislányom 4 hetes, és mióta cumisüvegbõl issza a tápszert, azóta apadt folyamatosan a tejem, mert nem szívta ki rendesen. Utána meg hiába fejtem, kevés volt. Így most 2 napja már nem is cicizik.

A kislányom 4 hetes, és mióta cumisüvegbõl issza a tápszert, azóta apadt folyamatosan a tejem, mert nem szívta ki rendesen. Utána meg hiába fejtem, kevés volt. Így most 2 napja már nem is cicizik.
hát ez nem hangzik vmi jól..az én kislányomnak is adok néha este cumisüvegbõl tejet, mert akkor már nem elég neki.De nem akarom, hogy elapadjon a tejem!!!!
Az elsõ mondat lemaradt. Szóval: Hogyan szoptatod?
a baj a pótlással az, hogy attól az agyad nem fog kapcsolni, hogy több tejre van szükség. és ez ördögi körré válik, hogy a pótlás miatt kevésbé fog szopizni (mert ha van könnyebb út, bolond lesz erõlködni), és ha kevesebbet szopizik, még kevesebb tej lesz, még többet kell pótolnod. ahhoz, hogy többet termeljen a melled, a szopizás segít. tehát gyakrabban tedd mellre kb.egy héten át, vagy szopi után még 10-10 percet fejjél akkor is, ha alig jön valami. az ingertõl fog megindulni a több tejtermelés. (szopi tanácadó mondta nekem is). érdemse szopi tanácsadótól kérdezned, ha bizonytalan vagy: http://www.lll.hu
ja, és a cumisüveg még be is kavarhat a szopzás eredményességébe, szerintem gyorsan tedd félre. (nem minden babánál, de nálunk pl. gondot okozott, nagyon megküzdöttem, hogy átálljon a helyes szopizásra. de pl. a tesómnál a kislány simán iszik cumiból is, meg szopizni is tud. de jobb nem adni lehetõséget a cumizavarnak.) http://www.lll.hu/node/6


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!