Találatok a következő kifejezésre: A lakás lakom (210 db)

A bérlő aki a lakásunkba lakik kicserélte a zárat és még nem is fizet, mit csináljunk?

A zárat le lehet csavarozni kívülr?l?

Legjobb válasz: Szerinted ha nem fizet, akkor igazolni fogja neked, hogy tartozik??? Azért kérdeztem a szerzõdést, hogy van-e, mert akkor fel tudod jelenteni, ha nincs, akkor magánúton tudod csak elintézni. De a saját lakásodba, ha õ nincs ott, nem mehetsz be, mert a cuccai meg az övé. És ha feltöröd az ajtót, akkor még õ fenyegetne meg téged, hogy esetleg elloptál tõle valamit. Ez egy ördögi kör így. Ezért kéne szerzõdést kötni a bérlõvel, ha baj van, akkor feljelentés stb. ,tudnál lépéseket tenni jogi úton.

Szerinted ha nem fizet, akkor igazolni fogja neked, hogy tartozik??? Azért kérdeztem a szerzõdést, hogy van-e, mert akkor fel tudod jelenteni, ha nincs, akkor magánúton tudod csak elintézni. De a saját lakásodba, ha õ nincs ott, nem mehetsz be, mert a cuccai meg az övé. És ha feltöröd az ajtót, akkor még õ fenyegetne meg téged, hogy esetleg elloptál tõle valamit. Ez egy ördögi kör így. Ezért kéne szerzõdést kötni a bérlõvel, ha baj van, akkor feljelentés stb. , tudnál lépéseket tenni jogi úton.
szerzõdés van?
baseball ütõ kell neked
én adig tüném amig nem fizet
ütném

A boxerom a lakásban lakik és nagyon hullik a szőre. Mi a legjobb módszer kikefézni belőle? Hogyan tudom a szőnyegből, ruhákból eltüntetni a kutyaszőrt?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem a kutyád vedlik. Ilyenkor ajánlatos naponta átkefélni a kutyu szörét. A szönyegbõl vagy erõs porszivóval vagy kilehet a szönyegböl is kefélni szört(persze nem a kutya keféjével). Remélem segitettem.

Szia. Szerintem a kutyád vedlik. Ilyenkor ajánlatos naponta átkefélni a kutyu szörét. A szönyegbõl vagy erõs porszivóval vagy kilehet a szönyegböl is kefélni szört(persze nem a kutya keféjével). Remélem segitettem.
lehet kapni kisállatboltban ilyen kézre illõ gumi kefét. Így kicsit furán hangzik de biztos tudod mirõl beszélek. Azzal jól át kel oda-vissza fésülni, nagyon jól megtapad benne a szõr.
Szia! Tél van úgyhogy nem biztos hogy vedlik. Szerintem mutasd meg orvosnak, mert egy boxer ha látható mennyiség szõrt hullajt télen, annak valami komolyabb oka lehet!
Az is lehet hogy tele van a büzmirigye! Akkor szoktak vedleni általában . De persze évszakváltás és egyéb oka is lehet .
nekem is boxerem van, és neki is kis kora nagyon hullik a szõre, télen nyáron...most egy éves múlt
hiába a tél ha a kutya bent van a meleg lakásba!! egyébként boxert nem szabad szõnyeges helyen tartani! Nekem annak idején elsõ dolgom volt hogy mindenhonnan felszedtem. Ahol meg padlószõnyeg van oda érdemes akkor leteríteni valamit vagy kitiltani a szobából, bár tudom hogy ez elég nehéz. A boxer pici erõs szõre mindenhova belefuródik és nem szeded ki semmivel, max ami a felületén van. Kefélni nem érdemes mert abba is beleragad a szõr és abból sem szeded ki :) Ruhákra lehet kapni szösztelenítõ hengert az nekem bevállt. Szõnyegre meg esetleg azt próbáld meg hogy enyhén nedves kézzel végighuzod (simogatod) a szõnyeget, és így osszehuzni a szõrt egy kupacba.

Buta kérdés. Házban vagy lakásban laknak többen a világon?

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet simán kiszámolni és nem is buta kérdés, csak hát értelme nincs. Nem leszel beljebb az infóval, ráadásul nem is hiszem, hogy valaki érdemben tudna erre válaszolni. Fõleg azért, mert a kérdés az egész világra kiterjed és hát vannak akik még napjainkban is olyan "építményekben"laknak amit nem lehetne besorolni egyik kategóriába sem. Persze azokat kihagyhatjuk és korlátozzuk azokra az emberekre akik vagy lakásban, vagy házakban élnek... Vannak olyan lakótelepek, ahol többen élnek, mint egy kisebb faluban ahol viszont többnyire házak vannak. Huhh! Inkább elviccelem a dolgot! Szóval minden lakás egy házban található, tehát aki lakásban lakik az egyben házban is... Viszont aki házban lakik az nem feltétlenül lakásban... Így a válasz. A házban élõk vannak többen. :D

Szerintem nem lehet simán kiszámolni és nem is buta kérdés, csak hát értelme nincs. Nem leszel beljebb az infóval, ráadásul nem is hiszem, hogy valaki érdemben tudna erre válaszolni. Fõleg azért, mert a kérdés az egész világra kiterjed és hát vannak akik még napjainkban is olyan "építményekben"laknak amit nem lehetne besorolni egyik kategóriába sem. Persze azokat kihagyhatjuk és korlátozzuk azokra az emberekre akik vagy lakásban, vagy házakban élnek... Vannak olyan lakótelepek, ahol többen élnek, mint egy kisebb faluban ahol viszont többnyire házak vannak. Huhh! Inkább elviccelem a dolgot! Szóval minden lakás egy házban található, tehát aki lakásban lakik az egyben házban is... Viszont aki házban lakik az nem feltétlenül lakásban... Így a válasz. A házban élõk vannak többen. :D
A kérdező hozzászólása: Úgyértem, hogy buta kérdés, hogy lehet valaki mondani fogja, hogy ezt simán ki lehet számolni ......
hát szerintem simán lakásban ha a távolkeleti nagyvárosokra gondolok
Jó kérdés..jó nehéz. Szerintem a XIX. sz óta történõ nagy urbanizáció miatt ma már lakásban laknak többen. Rengeteg 9-10 milliós város lett. http://caesarom.com/?modul=oldal&tartalom=382969 itt az elõvárosok nélkül a mérvadó- az biztos "lakás". Az infrastruktúra miatt sok kis lakást lehet csak így. Japánban, ahol kevés az építésre alkalmas szárazföld meg különösen kicsi lakások épülnek régóta..
Most még a vidékiek vannak többen, de már nem sokáig. Hamarosan a városiak lesznek többen.


Panel lakás 7. emeletén lakom, szeretnék egy boxzsákot a szobámba, a kérdés hogy fel lehet fúrni a plafonra? (saját lakás) nem zavarná a fenti lakót?

Legjobb válasz: Mi társasházban laktunk, az 1. emeleten. Alattunk lakó felfúrt egy bokszzsákot. Amikor bokszolt, akkor az egész lakás remegett, és nagyon hangos is volt.

Mi társasházban laktunk, az 1. emeleten. Alattunk lakó felfúrt egy bokszzsákot. Amikor bokszolt, akkor az egész lakás remegett, és nagyon hangos is volt.
Ha a fentit nem, de az alattad levõt biztosan, iszonyú zavaró lehet, Én mindent hallok, ami felettem történik, Tv, léptek zaja, ha fut valaki a szobában dübörög a plafonom, még a beszélgetés is hallatszik.
Biztos hogy zavarná az alattad, fölötted és melletted lakókat is, úgyhogy szerintem ez nem jó ötlet.

Édesanyám 95 éves és unokájával lakik egy önkormányzati lakásban lakik 55 éve. Egy illető meg akarja venni az önkormányzattól lakottan a lakást, megteheti?

Soha semmilyen rezsi,lakbér stb. elmaradása nem volt.Ez egy társasház 9 tulajdonos és édesanyám aki az önkormányzati lakás bérlője.Meg teheti az illető,hogy egyszerűen megveszi és kiteszi édesanyámmékat a lakásból az utcára.

Legjobb válasz: tudtommal az édesanyádnak elõvásárlási joga van rá, és kedvezményesen megveheti a lakást, hiszen már nagyon régóta õ a bérlõ. kérdezzétek meg az ök-tól, h mennyiért adnák el anyudnak a lakást ezek tudatában. biztosan van lehetõség rá, h õ vegye meg. szedjétek össze a lakás árát családilag, nem szabad hagyni, hogy egy idõs nõ és az unokája utcára kerüljön. kívánok minden jót nektek.

tudtommal az édesanyádnak elõvásárlási joga van rá, és kedvezményesen megveheti a lakást, hiszen már nagyon régóta õ a bérlõ. kérdezzétek meg az ök-tól, h mennyiért adnák el anyudnak a lakást ezek tudatában. biztosan van lehetõség rá, h õ vegye meg. szedjétek össze a lakás árát családilag, nem szabad hagyni, hogy egy idõs nõ és az unokája utcára kerüljön. kívánok minden jót nektek.
Nem teheti meg. Gondolom örökbérletrõl van szó. A benne lakónak mindig elõvásárlási joga van. Viszont ha az önkormányzat felajánlotta megvételre és édesanyád nem akarja megvenni, akkor elvileg eladhatják másnak. Bár nem tudom biztosan.
Nem igaz! És nem! Nem kell rohangálni pénzért @Mintha az olyan, könnyû lenne amúgyis, bár lehet hogy valakinek Ilyen egyszerû! Nos a lényeg: akkor sem ajanlhatja fel az Önkormányzat másnak a lakást ha a bérlõk nem élnek az opciós jogukkal.

Tb-tartozás miatt elveheti-e valakinek a lakását az Apeh, ha a lakás nem kizárólag az illető nevén van és nem is lakik benne?

Legjobb válasz: Hogy nem lakik benne az lényegtelen, és igen tartozásmiatt a NAV lefoglalhat egy fél lakást is. nem elveszi, hanem ráterheli a tartozást

Hogy nem lakik benne az lényegtelen, és igen tartozásmiatt a NAV lefoglalhat egy fél lakást is. nem elveszi, hanem ráterheli a tartozást
A tartozás nagyságától is függ, 500 eFt alatt csak jelzálogjogot jegyeznek be az ingatlan adóst megilletõ tulajdoni hányadára, 500 eFt fölött végrehajtási jogot, ami azt jelenti h. elárverezheti az adóhatóság. Ezt azonban megelõzi egyéb ingóság foglalás (ha van), gépjármû, munkabérletiltás, inkasszó a bankszámlára. Ha ezekbõl nem lehet teljesíteni a követelést akkor marad az ingatlan-árverés.

A berleti jogviszonyt csak az a gyerek örökli aki a lakasba be van jelentkezve vagy a többi gyerek is örökli aki mar nem lakik ott?

Legjobb válasz: Tudtommal a bérleti jogviszony nem örökölhetõ, csak a tulajdon.Ha önkormányzati lakásról van szó aki a lakásban lakik életvitelszerüen az kérvényezheti hogy õ lehessen a bérlõ , de volt már rá példa hogy nem kapta meg A nem ott lakó családtag szóba sem jöhet.

Tudtommal a bérleti jogviszony nem örökölhetõ, csak a tulajdon.Ha önkormányzati lakásról van szó aki a lakásban lakik életvitelszerüen az kérvényezheti hogy õ lehessen a bérlõ , de volt már rá példa hogy nem kapta meg A nem ott lakó családtag szóba sem jöhet.

Albérlet esetén ha a rezsi pl.20 000, akkor azt minden lakónak ki kell fizetni, vagy az osztódik x felé (ahányan laknak a lakásban)? Csak mert ha a szoba ára pl.30 000, az meg egy főre szól.

Szeretnék albérletbe költözni (Budapesten), hogyan álljak neki, mire kell figyelni, mely honlapok jók? Bármi érdekel.

Legjobb válasz: Nyíilván osztódik. Ha példáúl 20 ezer és laktok ketten egy lakásban,akkor az fejente 10 ezer ft.

Nyíilván osztódik. Ha példáúl 20 ezer és laktok ketten egy lakásban, akkor az fejente 10 ezer ft.
A kérdező hozzászólása: És a hirdetésekben a rezsi teljes összegét szokták kiírni, vagy azt, amennyit egy fõnek kell fizetni?
A rezsi az tõled/tõletek függ! Mennyi villanyt, vizet, gázt használtok. A fûtés és a közös költség ami nagyjából fix összeg.
"Csak mert ha a szoba ára pl.30 000, az meg egy fõre szól." Ez se teljesen igaz!
A kérdező hozzászólása: De ha azt írja, hogy kiadó szoba egy fõre x ezer, akkor az arra az egy fõre értendõ, nem?

Tiszta, rendes lakás- az ördög a részletekben lakik?

Alapvetően mindig rend és tisztaság van nálunk. (nincs se gyerek se kutya, gyakorlatilag csak aludni járunk haza, így nem nehéz). Viszont hétvégére fontos vendégeket várunk. Szeretném, hogy nagyon nagyon csilli villi legyen minden. Téged mi lomboz le egy tiszta lakásban? Mit csináljak meg mindenképp? Apróságok is jöhetnek! Tehát ilyenek, hogy ablak tiszta, nincs mosogatnivaló, nagyjából semmi sem poros,- ezek megvannak.

Legjobb válasz: Szerintem a wc-fürdõ tisztasága fontosabb, mint az ablak és az üres mosogató... Nagyon sok olyan új építésû lakásban jártam már, ahol még csak 1-2 éve laknak, de a wc egy merõ dzsuva, tiszta kakinyom az egész és a mosdó/kád is csupa vízkõ.

Szerintem a wc-fürdõ tisztasága fontosabb, mint az ablak és az üres mosogató... Nagyon sok olyan új építésû lakásban jártam már, ahol még csak 1-2 éve laknak, de a wc egy merõ dzsuva, tiszta kakinyom az egész és a mosdó/kád is csupa vízkõ.
A hamutartó legyen tökéletesen tiszta. A szemetes legyen üres. A klotyóban legyen kikészítve WC papír. A növények levelei ne legyenek nagyon porosak. A fridzsiben is legyen rend. Hátha valamelyik vendég bele talál nézni. Rajtad legyen tiszta bugyi.
Még valami.Ne nézzen úgy ki a lakás, mintha a vendégek kedvéért most csináltál volna nagytakarítást. Ez esetleg azt sugallja, hogy máskor nem ilyen rendes és tiszta. Lehet az asztalon, kisszekrényen újság, könyv, kézimunka, szemüveg stb. Látsszon, hogy a rend mellett azért éltek is a lakásban.
Én mindig a fugákat nézem. :) Sósavval és kefével gyönyörûvé lehet tenni, ha el van színezõdve. A konyhában hidegzsíroldózzuk a padlót. Ha a kárpitok, függönyök tiszták az is jó. Nézz szét pókháló ügyben, akár 1 óra alatt újak lehetnek. Ha van csillárod/bonyolultabb lámpád, akkor azt is nem árt lemosni. Elsõre ennyi jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a tippeket, ilyeneket vártam! A wc meg fürdõ nekem alap, hogy tiszta. De ilyenek hogy kis pókháló, akasztók, ezek elfordulnak, még1x 1000 hála!
szerintem is fontos a jó illat, de a füstõlõ sokszor irritáló. Jó kis téli illat: narancsba szúrkált szegfûszeg felakasztva, vagy ha sütsz, valami jó illatú süti. Én azt nagyon nem szeretem, ha gyenge a világítás, hunyorognom kell, és meg is fájdul. Egy világos helyiség amúgy is "pozítívabb", mint egy félhomályos.
Nem árt ha a konyhaszekrényt is átvizsgálod, hogy minden szépen rendben van-e bent. Megkínálod õket, ki kell venni egy pl. poharat, bátran nyithasd az ajtót. Ha közösen mentek valahova, és a kabátot a szekrényben tartjátok, ott is legyen rend. De valóban legyen annak is látszata, hogy élnek abban a lakásban.
Szerintem nem fogják átvizsgálni a lakást..függöny, ha van csepegtetõd a mosogatáshoz, arra figyelj, az hamar trutyisodik.mikro belül.Szerintem már a ház minden része fel lett sorolva azért nem sorolom enis fel.Csak ne feltünõen ;-) Jó étvágyat, ès jó munkát!
A fugát csak nagyon ráérõ háziasszony tisztogatja kefével. Ha tiszta a csempe, akkor a fuga sem zavaró.
Apróság, de engem bosszant, amikor felakasztanám a kabátom, de nincs hely a fogason. Szóval mindenképp legyen vendégenként legalább egy üres fogas. Ha van rá keret, akkor tegyél egy csokor virágot az asztalra, hangulatossá teszi.
Még ezek mellett jó illat, és kellemes hõmérséklet is fontos. Füstölõ, illóolajok (párologtatóba)...
Fõzöl is majd a vendégeknek? Ha igen, akkor szellõztess alaposan ki, mert a fõzés után maradó szagok is kiábrándítóak tudnak lenni. Szellõztetés után meg valami finom illattal áraszd el a lakást, de csak óvatosan, hogy kellemes legyen, nem kell vastagon beillatozni a kérót :-)
Nálunk soha nem rendes igazán a lakás (gyerek és kutya is van.. :D), de a vendégeink mégis szeretnek járni hozzánk. Azon az alapon túl, amit Te is felsoroltál a kérdésedkor, mi inkább az invitáló dolgokra szoktunk figyelni: alapos szellõztetés, utána aromalámpásba (kevés!) nem túl erõs illatú illóolaj (pl. narancs vagy citrom), gyertyák és hangulatlámpák, halk háttérzene..és valami finom nasi már eleve kikészítve.. Ha nagyon haptákba vágod magad és a házad, akkor merev, fagyott lesz a hangulat.. csak lazán! :D

Hogyan kell megoldani a következő problémát? Rokonaim a lakásomba vannak bejelentve. Hogyan szüntethetném ezt meg? Távol lakom tőlük, és lehetetlen kirakni őket. Ez lenne az első lépés.

Mivel nem tudom, hogy ideiglenesen vagy állandóra, érdekel mindkét variáció. Bár gyanítom, hogy állandóra. (Nem emlékszem, mert nagyon régen volt...)

Legjobb válasz: Ha jól értem, a rokonok egy a neveden levõ lakásban élnek (és oda is vannak bejelentve), de te nem abban a lakásban laksz. Bár ez a cikk nem tökéletesen fedi a helyzetet, az alap szitu ugyanaz: valaki beköltözött és bejelentkezett más valaki lakásába. A kommentek közt sok érdekes van, a helyzet kiábrándító, mert a jogok a beköltözöttet védik akkor is, ha nem az övé a lakás. Íme: http://zugugyved.blog.hu/2009/03/05/bekoltozott_eletjaradek De ha pont fordítva van, és a rokonaid távol élnek de hozzád vannak bejelentve, és te a saját lakásodban laksz, akkor már írták hogy mi a teendõ.

Ha jól értem, a rokonok egy a neveden levõ lakásban élnek (és oda is vannak bejelentve), de te nem abban a lakásban laksz. Bár ez a cikk nem tökéletesen fedi a helyzetet, az alap szitu ugyanaz: valaki beköltözött és bejelentkezett más valaki lakásába. A kommentek közt sok érdekes van, a helyzet kiábrándító, mert a jogok a beköltözöttet védik akkor is, ha nem az övé a lakás. Íme: http://zugugyved.blog.hu/2009/03/05/bekoltozott_eletjaradek De ha pont fordítva van, és a rokonaid távol élnek de hozzád vannak bejelentve, és te a saját lakásodban laksz, akkor már írták hogy mi a teendõ.
Bocs, de ez nekem zavaros. Akkor nem a lakásodban laksz, de oda akrsz menni és zavar h õk vannk ott , de nem is velük laksz, meg nem is ott laknak???? Csak saját maguk tudnak bemenni egy x helyokmányirodájába, ha x város, ha falu az x önkormányzatához, hogy bejelentkezzenek oda....ahogy ide is tették anno.. az mindgy hogy ebbe, Y ba hogyan vannak, x a lényeg...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!
A linkelt eset egyedi lehet, és ott aláíráshamisítással történt a bejelentkezés, amit azonnalmeg kellett volna támadni, ill. rendõrségi feljelentést tenni. írársszakértõi vizsgálat kideríti, hogy az aláírás hamis, és a bejelentkezés érvénytelen. Egyébként fel kell õket szólítani, hogy egy-két hónap, vagy amennyit adsz nekik, hagyjá el a tulajdonoban lévõ lakást.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is így gondolom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!