Találatok a következő kifejezésre: A lagziban szokták (7 db)

Amennyit jó szívvel adtok és meg tudtok engedni magatoknak
Inkább 30 ezer ft mint a szõkõkút :)
Csatlakozom az elsõ válaszhoz!
Ha én azt kaptam volna, biztos nem lett volna õszinte a mosolyom. Egész nap csobog, foglalja a helyet, és nincs semmi értelme.
Inkább pénzt adjatok.
Szerintem maradj a pénznél, azzal többre mennek. Szerintem 30ezer simán elég.
Tudod, ha olyan rokonhoz mennék, aki azért hívna el, mert elvárná, hogy értékes ajándékot vigyek neki, elmennék, gratulálnék és azonnal el is indulnék haza. Én sem várom el mástól, hogy erején felül ajándékozzon nekem, ez az emberi lélek torzulása. Én annak örülök, ha valaki velem örül, és elég, ha csak ennyit fejez ki. Lássam a szemén, hogy boldog, és jót kíván. Nem ér fel azzal egy ajándékautó sem.
most miért lettem 0%, mikor ugyan azt írtam, mint a többiek?? hogy elég a 30 és inkább a pénz mint a csobogó?? 10/9 válaszadó ezt mondta...
A kérdező hozzászólása: Hárman vagyunk felnõttek és egy másfél éves kisgyerek, aki ugye nem is fogyaszt szinte semmit.Én reálisnak tartom a 30 ezret.Annyit tudok, hogy a hely ahova megyünk fix áras, korlátlan étel ital fogyasztással.Az örömanya és örömapa fix összeget fizet.
Annyit adjatok, amennyi nem megterhelõ nektek. 30.000 Ft megfelelõ lesz. A lényeg, hogy jó szívvel adjátok.
ebben a családi felállásban teljesen korrekt a 30E!
Én egy hónapja voltam esküvõn. Egy multifunkciós konyhai gépet adtam, hiába kért a pár pénzt. Kisbabát várnak és ahogy ismerem a párt a pénz csak kifolyik a kezük közül :D 20 ezerért vettem a gépet, plusz a menyecsketáncnál 3.000-et adtam. Ezen kívül segítettem már a szervezésben is amit csak tudtam, a lagzin pedig autóval fuvaroztam a részegeket.
és még annyit: ha nálunk 12.000/fõvel számoltak volna kajára+piára, akkor csak az étterem került volna nekünk 1.440.000Ftba... mi ehhez képest 490.000Ft-ot fizettünk... (teljes menü, sok, finom, bõ italválaszték...)
utolsókkal egyetértek, az ilyen "nem termeli ki" beszólások miatt szólnak le mindenkit, aki ki meri jelenteni, hogy inkább pénzt kér, mint mikrót... amivel mondjuk egyetértek, mi is pénzt kértünk, de nem az árát akartuk "kitermelni"... a 20E/fõ oltári nagy baromság... távoli rokonnak 30E mondjuk okés, ha ennyit tudtok, akkor ennyi. én általában 10E/fõvel számolok (sok eskit segítek szervezni, ez az általános), ha mondjuk 2 felnõtt 2 tíz éven alulival, akkor reális a 30E. De azt írod, elég gazdagok, nem azon a 10E Ft-on fognak fennakadni... annyit adjatok, ami még nem megterhelõ! És valóban inkább a boríték, mint a szökõkút!
Utolsónak teljes mértékig igaza van, az nem vendég akinek ki kell termelnie a fogyasztását. Lassan már ott tartunk, hogy a menyasszony milliós esküvõi ruháját is a vendégnek kell állnia.
"...az ifju pár csak a vacsora árát termeli ki..." Ettõl rögtön hányok. Micsoda elüzletesedett, lelketlen kor ez, a meghívott "vendég"-nek ki kell "fizetnie" a vacsoráját? Gyere kedves rokon, itt a meghívó, szívesen látunk, a kijáratnál meg ott áll a fizetõpincér furkósbottal? Okádékországban lehet, hogy így van.
2013 ban a vendéglátásban az esküvöknél 12000ft / fõvel számolnak :Ez azért lehet több és kevesebb is , hely függõ . Étel , és ital fogyasztás van ebben az árban . Ugy illik , hogy ezt az összeget ki kell fizetni . mert evvel még az ifju pár csak a vacsora árát termeli ki. Tehát átlagosan 20000ft / fõ kell számolni akkor lehet elmondani , hogy az ifjú pár kapott is valamit.. Amit javasolnék , hogy hívjátok fel az éttermet ahova menntek és kérdezétek meg , hogy õk jelenleg mennyivel számolnak : Meg fogják mondani .. A szõkõkutat nem javaslom azt pénzt inkább tegyétek be a boritékba . ha nem pénzt szeretnétek adni akkor kérdezétek meg , hogy van e nászajdék listájuk és válaszatok valamit róla.. Vagy lakberedezési áruházban ajándék utalvány..
A kérdező hozzászólása: Igen, az is igaz, nem ismerjük elég jól a párocskát, lehet õk örülnének egy ilyen szökõkútnak, de lehet teljesen más az ízlésük.Én örülnék neki, de igen, talán õk nem.
A kérdező hozzászólása: Pénzre is gondoltunk kb 30 000 amit rá tudnánk fordítani.Ez az összeg egy távoli rokonnak nem túl kevés ugye?Õk elég gazdagok amúgy.
A kérdező hozzászólása: Jó szívvel adjuk, bár nem vagyunk túl jó anyagi körülmények között.Szerintetek egy pofásabb szobai szökõkút megfelelõ ajándék lenne?
Minek húztok le? Normálisan válaszoltam. Elhagytátok a humorérzéketeket vagy mi? :D Istenem.

Szöktek be a lagzidra potyázók?

Hogy derült ki? Mit tettetek?

Legjobb válasz: Mondjuk én nem értem, hogy lehet valaki olyan hülye (már bocsánat) hogy nem veszi észre, hogy idegen van a lagziján? Oké, aki puccol és meghív ángyom-bingyomot, meg fát-bokrot, ezért fel sem tûnik hogy idegen arcok járkálnak a teremben, meg is érdemli. Az én esküvõmön 52 ember volt. Mindenkit ismerek közelrõl, mindenkit szeretek aki ott volt, hótbiztos kiszúrtam volna, ha idegen emberek ülnek és esznek közöttünk.

Végig röhögtem ahogy olvastam, nagyon jó..
Aki beszököget lagzikra és ott piál meg zabál, az egy mocskos tolvaj, ennyi. Ellopja a más által kifizetett dolgot. Szégyen, hogy ráadásul ennyire fiatal kis tolvajok is ezt csinálják, mint pár kommenttel feljebb a kiscsaj, aki a pasasával jár alkoholt lopni. Elkelne két-három atyai pofon a kis libának, már bocs.
Mondjuk én nem értem, hogy lehet valaki olyan hülye (már bocsánat) hogy nem veszi észre, hogy idegen van a lagziján? Oké, aki puccol és meghív ángyom-bingyomot, meg fát-bokrot, ezért fel sem tûnik hogy idegen arcok járkálnak a teremben, meg is érdemli. Az én esküvõmön 52 ember volt. Mindenkit ismerek közelrõl, mindenkit szeretek aki ott volt, hótbiztos kiszúrtam volna, ha idegen emberek ülnek és esznek közöttünk.
én mondjuk csak arra lennék kíváncsi, hogy aki beszököget és vállalja is, annak nem ég le a bõr a pofájáról?????
Miért van minden nap egy ilyen kérdés?Komolyan mondom már azt mondom erre, hogy aki ennyit agonizál ezen, az meg is érdemli hogy egyenek az esküvõi kajájukból a potyautasok.
Igen mi állandóan beszökünk, és a mi lagzinkra is beszöktek vagy 40en és felzabáltak mindent több100ezret kárunk lett.... jajj úristen, tényleg miért kell minden nap kiírni?? ez nonszensz......
Szerintem is megérdemli az, aki ennyire ezen parázik. Ha ennyire félsz ne tarts lakodalmat! Ez a kérdés különben minden nap fent van.
Én a barátommal szoktam beszökni lagizkra inni, eddig nem buktunk le. :D 17/L
Az én rokonságomban nem történt ilyen. Én tuti észrevenném egyébként, hogyha egy idegen bezsökik. De komolyan mondom megáll az eszem, hogy már ennek is milyen kultúrája van, és hogy még nyíltan vállalják is. De nem baj, a mi esküvõnkre szökjön be nyugodtan ilyen kis senkiházi menõgyerek, majd a meghívottak helyre rakják, ugyanis egyenruhás rendõr esküvõnk lesz. Azért szégyen, hogy már idejutottunk, hogy ezzel menõznek fiatalok, hogy ezt is megmerik tenni.
Aki lebukik ilyen helyen, arra simán rá lehet hívni a rendõrséget. Na jó, nem a párnak, mert õk nem ezzel kell, hogy elfoglalva legyenek, hanem pár vehemensebb rokonnak. Roh.adék kis tolvajok, ennyi. Tanács mindenkinek: Hívni kell a rendõrséget, és megmondani a szitut, tolvajláson értetek pár suhancot, mit tegyetek. Nem szabad kimutatni, hogy észrevettétek õket, hanem szépen a hátsó ajtóhoz csalni amikor megjöttek a zsaruk. Õk meg szépen elvezetik õket. Az ifjú párnak nem kell tudnia ilyenkor, ne legyen elrontva az estélyük, a belógó kis mocskokat meg egy életre leszoktatni a kajalopásról. A rendõrök komolyan veszik az ilyet, hisz a szó szoros értelmében valójában rablásról van szó.
Nekünk az esküvõi fotóinkon van egy gyerek, akirõl azóta se tudjuk, hogy kihez tartozott. Lehet, hogy õ is csak úgy beszökött? :) )) Egyébként olyan helyen volt az esküvõnk, ahová nem lehetett csak úgy bemenni, csak ha beengedtek. És igen: Minden meghívottat ismertünk. Feltûnt volna egy idegen.
most hallok elõször arról, hogy szöknek be lagzikra, meg áll az eszem, hogy mi vannak Ha netán lesz lagzim és egy idegen beszökik, ha rajta kapom tuti, hogy pofán rugdosom
Én menyasszony létemre full más dolgokon parázok...nem azon h ki fog beszökni a lagzinkba... Istenem.. De ahogy azt már elõttem is írták, az gáz ha nem veszed észre a vendégek között, hogy idegen is van...
Igen, volt h beszöktünk :D jó buli volt :) volt kaja, pia, süti :9 a mennyasszonytáncnál buktunk le :D
Ezekre a retkes kis tolvajokra nyugodtan rá lehet hívni a rendõrséget, de való igaz, ne a pár tegye, hanem néhány keménykötésû rokon :)
Éjfél felé, és menyecsketánc a neve!
Éjfél után, és még a torta elõtt. Itt ahol án lakom így megy.
Ha a menyasszony az átöltözés elõtt, a fehér ruhában táncol, akkor menyasszonytánc. És éjfélkor tartják. A tánc után viszi ki a férje és már a menyecskeruhában jön vissza. Akkor szokták a tortát felvágni és azt kínálja körbe, a párja meg bort kínálgat. Ezt hívják nálunk kontyolásnak. De volt ahol éjfél elõtt kisurrantak, átöltöztek, és a menyecskeruhában volt a tánc, sõt mindketten táncoltak. Ez akkor már menyecsketánc. Ezen a lagzin is a tánc után volt a kínálgatás. De itt a menyecske kiskosárból mézecskalácsszívet kínált, amire rá volt írva a nevük. A férj pedig vörösbort. Szóval melyik vidéken mi a divat.
A mennyasszonytánc fél 23:30-tól van, többnyire éjfélig, úgyanis éjfélkor felkapja a völegény a mennyasszonyt és "elrabolja". Utánna átöltözve menyecskeruhába tér vissza. Van, aki nem a mennyasszonytáncot, hanem a menyecsketáncot választja, ez éjfél után van, amikor már menyecskeruhába táncol a menyasszony. Azt válaszd, amelyik neked kényelmesebbnek tünik.
Szia, ahogy írták már mindenhol más és más a szokás. de az biztos ha menyasszonyruhában menyasszonytánc, menyecskeruhában menyecske tánc. Kérdezgess rokonokat barátokat erröl, hogy felétek mi a szokás. Nálunk úgy volt, hogy 11-kor tortázás, és éjfélkor kezdödött a menyasszonytánc ami még ´fehér ruhában történt. ez egy gyertyafény keringö volt. a vendégek nagyrésze a tánctérre jött körben álltak kaptak egy-egy gyertyát és meggyújtották, a villanyt lekapcsolták, és apukámmal elkezdtem keringözni, a kezünkben egy gyertyát fogtuk közösen. nagyon meghitt volt. aztán jött a férjem , és elfújta a mi gyertyánkat és lekért apukámtól, akkor mi keringöztünk egy kicsit és elkezdtük körbe elfújni a gyertyákat, mikor mind elaludt(persze elkezdik újra meggyújtani hogy kicsit vicces legyen a meghittség után) mi elvonulunk, és pár perc múlva menyecskeruhában (férjem hozzá ill´ö ingben) tértünk vissza, amikor a menyecsketánc kezdödött. Nálunk ilyenkor dobják a tálba a pénzt amit a két tanu öriz és kiabálják "eladó a menyecske" a táncot a két tanu kezdi, aztán vigyáznak a pénzre. végig táncol a menyecske mindenkivel, és a végén az örömszülök jönnek, és a leguccsó a férj aki már az oda készített grilázstortát összetöri és kiszalad a menyecskével. ilyenkor még egy dolog szokott lenni. ha van bolond menyasszony (egy fiu menyecskének öltözve, ha lehet jó csúnyán)akkor ö jön és elkezd táncolni, ekkor megszorják aprópénzzel 1-2 fornittal(pech hogy beszüntették) a végén ezt is persze a pár kapja. ha nincs bolondmenyasszony akkor ha akrnak aprópénzt szorni az emberek nálunk a menyecsketánc után a férjem nem rögtön kapott fel és vitt hanem a teraszon(az étterem padlóján nem lehetett) szorták az aprót, amit nekünk söpörni kellet , a vicces az volt hogy meddigre egy jóhalommal össze söpörtél valaki jött és bele táncolt rugott. és ezután elvonultunk kicsit pihenni, pár pecmulva pedig vissza. de mindehol más és más a szokás.
Mindenképpen elõtte, hisz még a mennyasszonyi ruhában vágod fel a tortát, és menyasszonyi táncnak úgy van vége, hogy vagy kitáncoltok, vagy a férjed elrabol.


A szolgáltatókat zenekar, võfély, fotóst a lagzi után szokták kifizetni vagy elõre?

Legjobb válasz: 10-20% elõleget kérnek a többit utána.. võfély, zenész pl az elköszönéskor.. fotóst csak akkor, amikor a képeket átadja... éttermet csak vasárnap fizettük ki italokat (lerakatból volt) hétfõn fizettük

10-20% elõleget kérnek a többit utána.. võfély, zenész pl az elköszönéskor.. fotóst csak akkor, amikor a képeket átadja... éttermet csak vasárnap fizettük ki italokat (lerakatból volt) hétfõn fizettük
utólag mindent
Változó. Mert nálunk a zenekar kért elõleget a többit a lagzi végén fizettük ki. Võfélyt színtén a lagzi után, a fotóst pedig mikor átadta a képeket.
Nálunk senki sem kért elõleget. Võfélyt, zenekarta akkor fizettük mikor elmentek. A fotóst pedig mikor mentünk a képekért olyan 2 héttel az esküvõ után.
Nálam 30% foglaló 30% az esküvõ napján és a többi átadáskor. Fotós vagyok.

Mondanátok nekem olyan hülyeségeket amiket esküvőn cipőkiváltáskor vagy nem feltétlenül akkor csak úgy valamikor a lagzi alatt szoktak csinálni/csináltatni a párral?

Legjobb válasz: Ha van elozene, jatssza a 'Kor kozepen allok' zenei alapjat. Erre kell enekelni ott a helyszinen megszavaztatott nyelven 'halandzsat'...

Ha van elozene, jatssza a 'Kor kozepen allok' zenei alapjat. Erre kell enekelni ott a helyszinen megszavaztatott nyelven 'halandzsat'...
Az apró pénzzel vigyázzatok, én akkorát estem rajta az esküvõmön, hogy sosem fogom elfelejteni.... Rohadtul tud csúszni a sok 1-2 Ft-os. :-)
tányértörés, amit össze kell szednie a párnak; apró pénz összesöprése; sorba letenni székeket ahova a nõk ülnek, férj szemét bekötni és kitalálni, hogy ki a párja; tányércsörömpölés->a pár megcsókolja egymást; asztalütögetés->szülök adnak egymásnak puszit (persze, ha nem elváltak)
13:16os vagyok. volt bolond menyasszonyunk is az elején, beöltöztettük uncsitesómat (fiú) függönyökbe, és õ ment ki kikérõkor helyettem, és elég vicces szöveggel összeadta páromat és a boldond menyasszony a võfély, majd el is váltak:) Aztán kimentem és volt egy gyönyörû, de mókás kikérõ és búcsúzó. Szüleinktõl, nagyszüleinktõl, tesóinktól elbúcsúzott a võfély a nevünkben. Na az gyönyörû volt, mindenki pityergett. :)
Lufitaposás (tánc közben párok egymás lábára erõsített lufikat taposnak.) a tojásost lehet fokozni fagyasztott tojással, fürj tojással:) nálunk a 2 tanú váltotta ki a cipõmet: talpas poharat megtöltöttek itallal, rá tányér, megfordít és kéz nélkül ki kellett inni. Mármint nem emelhették kézzel a poharat:) Elég vicces volt. Aztán olyan játék is volt, h körbe leültünk ahánan játszani akartunk, mindenkinek volt egy szerepe, és mindig mikor a võfély meséjében elhangzott egy szerep, a viselõje felpattant és futott egy kört a többiek örül, a következõ, aki hallotta a nevét (szerepét) pedig a másik irányba indult, a végén már össze-vissza futkosás volt:) :) volt olyan, h én kaptam egy fakanalat, apuka egy hatalmas papucsot (célzás értékkel) és azokkal kellett táncolnunk. Én püföltem apukát õ pedig felvette a papucsot. De ha van egy jó võfélyetek, õ biztosan tud jobbnál jobb játékokat. De ezeket csak akkor érdemes, ha laposodik a buli, mert elég zavaró, ha mindenki pörög és ti egyszercsak megszakítjátok játszunk jelszóval...
Ofõm esküvõjén héliummal fújt lufikra erõsített képeslapokat eresztettek el. Képeslapokra, ígéreteket írtak a jelenlévõk. Persze ezek a képeslapok bélyeggel, címmel ellátottak, hogyha valaki majdan megtalálja akkor csak be kelljen dobnia a póstaládába, aztán akinek az ígérete visszakerül a házaspárhoz, akkor azt be kell tartania, annakj az illetõnek, aki írta! (Remélem érthetõ voltam, ha nem priviben elmondom érthetõbben). A képeslapokra a vendégek gyermekfelügyeletet, takarítást meg ilyesmiket írtak. Persze találóbbat is lehet ígérni. Kis idõn belül egy-két képelap visza is került a párhoz, nagyon mulis dolog lehet.
kocsis játék Bár itt nagyon sokat kell inni...
én olyat láttam, hogy a menyasszony võlegény háttal ül egymásnak, leveszik az egyik cipõjüket, megcserélik, és a võfély kérdéseket tesz fel nekik: pl: " kinél van a családi kassza?" és ilyenkor a férj, feleség felemel egy cipõt, h kire jellemzõ az adott kérdés leginkább. Nálunk ilyenek voltak h: ki várta legjobban a mai napot, ki kezdeményezi a békülést egy vita után, ki hordja a nadrágot, ha lesz gyerek kitõl fog jobban félni, és stb :) Jó volt, a násznépnek tetszett nagyon a feladat, sokat nevettek. Olyan is volt, h leültettek egymásmellé 3 nõt, egy férfit, és a feleséget, a férjnek bekötötték a szemét, és végigkellett tapogatnia az embereket, és kitalálni h melyik az õ szíve választottja :D
csomó aprópénzt szétszórnak, (1-2 forintos a legjobb, ha be tudjátok még szerezni:D) és a võlegénynek a menyasszony ruhája alá kell besöpörni, persze a menyasszonyt a barátok próbálják arrébb húzni, és ilyenkor szétrugdossák a már összesöpört pénzt. behoznak egy farönköt (vastagabb faág is jó) és a párnak együtt kell kettéfûrészelni olyan fûrésszel, amit mindkét végén meg lehet fogni. egy tojást a võlegény nadrágszárán belül végig kell vezetni. hirtelen ennyi jutott eszembe, de még gondolkozok:D
igen, az a lufis amit elõttem írtak, volt azon az a lagzin is amin én voltam! A héliumos. Mindenki nézett fel az égre, még a lufik eleresztése után is jó pár perccel :)
nem szoktak, de ez nem indok arra, hogy te ne tedd meg. akár az esküvõn kívül, akár az esküvõn.
A kérdező hozzászólása: :) Milyen igazad van:)
De abban a számban egy szó sincs az apáról, tudod?
A kérdező hozzászólása: Hu igazad van utolsó:) Köszike
Dehogynem szoktak csinálni! Olyan videót vetítenek, ami a fiatal pár gyerekkorától indul.
A kérdező hozzászólása: Igen? aZt akkor vetítik? De olyat videóba is csinálnak és azt adják ajándékba.
A kérdező hozzászólása: De mondjuk nincs is jó viszonyom az apukámmal. Nulla.

A roma lagzikat a fiú vagy a lány családjánál szokták tartani, illetőleg ki fizeti inkább?

Az olyan igaz nagy ésszép lagzikra gondolok, amiket a neten lehet látni, nagyon igényesek és pazar minden rajtuk. Xaves Baxtalo!

Legjobb válasz: Szia Tezsvírem ! Hát akinek van pínze anná kõll tartani :)

Szia Tezsvírem ! Hát akinek van pínze anná kõll tartani :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!