Találatok a következő kifejezésre: A lúgos az mit takar (2 db)

Ásványvizes palackon mit jelent az, hogy enyhén lúgos? (ph 7, 5) Értem, ok, enyhén lúgos, de mit takar ez bõvebben hogy ennyire kiemelten írják rá? És miért van szavatossága? A víz megromlik? :S

Legjobb válasz: A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.

A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.
A H+ koncentráció a vízben 10^(-7.5) mmol/L, ezt jelenti a 7, 5-ös pH. Lehetne benne még kevesebb H+, akkor még lúgosabb lenne. Ez az oldott ásványi anyagok miatt van, a vegytiszta víz pH-ja 7, 0. Azért van szavatossága, mert a palackozáskor a vízben lehettek baktériumok, amik esetlegesen szaporodhatnak egy idõ után.
*mol/L, bocsánat, elgépeltem.

A lúgos víz az mit takar? Esetleg hol lehet venni lúgos vizet (és mennyiért)? Otthon nem lehet előállítani?

Legjobb válasz: Magas a pH-ja. itt találsz róla anyagot: http://www.furedilugos.hu/ http://vitalshop.intranet.hu/index.php?cPath=7 http://www.viztisztitas-csaladbarat-aron.hu/ Most azon gondolkodtam, mi az ami lúgosít. Szerintem a szóda-bikarbóna :)

Magas a pH-ja. itt találsz róla anyagot: http://www.furedilugos.hu/ http://vitalshop.intranet.hu/index.php?cPath=7 http://www.viztisztitas-csaladbarat-aron.hu/ Most azon gondolkodtam, mi az ami lúgosít. Szerintem a szóda-bikarbóna :)
A lúgos víz egy újabb átverés a pi-víz nyomán. A legtöbbnek nem is lúgos a pH-ja (amit vettünk annál 7.2-t mértünk.. a csapvízé is ennyi), aminek pedig mégis, annak 9 körüli, ami pedig nem túl hasznos a nyelõcsõnek, és a gyomorban (pH: 1-2) úgyis megsavanyodik. Savas refluxxal gastroenterológust érdemes felkeresni, aki valószínûleg proton-pumpa-gtálót fog felírni.
Vannak átverések is. Ki kell próbálni két hétig a Peridot természetesen lúgos ásványvizet. Én január óta iszom - jó és mûködik:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!