Találatok a következő kifejezésre: A lúgos az mit (7 db)

A lúgos víz az mit takar? Esetleg hol lehet venni lúgos vizet (és mennyiért)? Otthon nem lehet előállítani?

Legjobb válasz: Magas a pH-ja. itt találsz róla anyagot: http://www.furedilugos.hu/ http://vitalshop.intranet.hu/index.php?cPath=7 http://www.viztisztitas-csaladbarat-aron.hu/ Most azon gondolkodtam, mi az ami lúgosít. Szerintem a szóda-bikarbóna :)

Magas a pH-ja. itt találsz róla anyagot: http://www.furedilugos.hu/ http://vitalshop.intranet.hu/index.php?cPath=7 http://www.viztisztitas-csaladbarat-aron.hu/ Most azon gondolkodtam, mi az ami lúgosít. Szerintem a szóda-bikarbóna :)
A lúgos víz egy újabb átverés a pi-víz nyomán. A legtöbbnek nem is lúgos a pH-ja (amit vettünk annál 7.2-t mértünk.. a csapvízé is ennyi), aminek pedig mégis, annak 9 körüli, ami pedig nem túl hasznos a nyelõcsõnek, és a gyomorban (pH: 1-2) úgyis megsavanyodik. Savas refluxxal gastroenterológust érdemes felkeresni, aki valószínûleg proton-pumpa-gtálót fog felírni.
Vannak átverések is. Ki kell próbálni két hétig a Peridot természetesen lúgos ásványvizet. Én január óta iszom - jó és mûködik:)

Ásványvizes palackon mit jelent az, hogy enyhén lúgos? (ph 7, 5) Értem, ok, enyhén lúgos, de mit takar ez bõvebben hogy ennyire kiemelten írják rá? És miért van szavatossága? A víz megromlik? :S

Legjobb válasz: A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.

A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.
A H+ koncentráció a vízben 10^(-7.5) mmol/L, ezt jelenti a 7, 5-ös pH. Lehetne benne még kevesebb H+, akkor még lúgosabb lenne. Ez az oldott ásványi anyagok miatt van, a vegytiszta víz pH-ja 7, 0. Azért van szavatossága, mert a palackozáskor a vízben lehettek baktériumok, amik esetlegesen szaporodhatnak egy idõ után.
*mol/L, bocsánat, elgépeltem.

A lúgos ásványvíz csökkenti-e az izzadtság szagot és ha nem, akkor mi igen?

Legjobb válasz: nem tudom h csökkenti e,de azt tudom h a zsályaszappan igen :)

nem tudom h csökkenti e, de azt tudom h a zsályaszappan igen :)
És a zsálya tea is.:)


Mi a különbség az erősen savas és lúgos anyagok között?

(A pH értéken kívül.) Élettani hatások - melyik hogy roncsolja a szervezetet. Kémiai hatások - melyik hogy reagál az anyagokkal.

Legjobb válasz: Nem tanultad hogy a savak kicsapják (megkeményítik) a fehérjéket a lúgok oldják (roncsolják)?

Nem tanultad hogy a savak kicsapják (megkeményítik) a fehérjéket a lúgok oldják (roncsolják)?

7, 5-ös a ph-ja az akváriumomba a víznek. Az aktivátorral megmértem, ez úgy tudom hogy lúgos, mit lehet ezzel tenni, mert elpusztulnak benne a halak?

60 literes az akvárium,molly guppi, neonhal van benne,de egymás után pusztulnak el!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy 7,5 ph-s víztõl elpusztulnának. Ennyit simán bírniuk kéne. A neon 6,5-7,2, a guppi 7-nél magasabb, a molly pedig 7,5-nél magasabb ph-jú vízben érzi jól magát. A 7,5 mindnek jó kéne, hogy legyen, ennyi eltéréstõl nem lehetne bajuk. A halpusztulásnak más lehet az oka.

Nem hiszem, hogy 7, 5 ph-s víztõl elpusztulnának. Ennyit simán bírniuk kéne. A neon 6, 5-7, 2, a guppi 7-nél magasabb, a molly pedig 7, 5-nél magasabb ph-jú vízben érzi jól magát. A 7, 5 mindnek jó kéne, hogy legyen, ennyi eltéréstõl nem lehetne bajuk. A halpusztulásnak más lehet az oka.
A "SERA pH-minus" jó szolgálatot tehet ez ügyben. Azonban gondosan ügyelj az adagolására!

A tönkölybúza enyhén lúgosít, vagy enyhén savasít? A neten kutakodván beírva a keresőbe, fele-fele arányban, hol azt olvasom, hogy lugosí, hol azt, hogy savasít. Most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: Pénteken de. volt egy mûsor a rádióban szakemberekkel. dr. Zacher Gábor toxikológus azt mondta, hogy ez a lúgosítási õrület egy nagy marhaság. mindent a természetre kell bizni, és a szervezet beállítja saját, normális Ph-ját.

Pénteken de. volt egy mûsor a rádióban szakemberekkel. dr. Zacher Gábor toxikológus azt mondta, hogy ez a lúgosítási õrület egy nagy marhaság. mindent a természetre kell bizni, és a szervezet beállítja saját, normális Ph-ját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!