Találatok a következő kifejezésre: A lókolbász lóból (2 db)

A lókolbász valóban lóból készül?

Csak azért mert furcsa számomra hogy csak azért tenyésszenek lovat hogy kés?bb levágják.A ló ennél azért értékesebb állat.

Legjobb válasz: Igen, a lókolbász lóból van. De nem azért tenyésztik a lovat, hogy levágják. A lókolbász és egyéb lóhús azokból a lovakból van, amelyek kiöregedett versenylovak, vagy sérült "szekérhúzók". Vagy bármi olyan ok miatt kerülhet vágóhídra egy ló, ami vagy a gazdájának nem éri meg, hogy rendbehozassa, vagy nem lehet segíteni rajta. Megjegyzem, én már csak azért sem tartom jónak, mert a ló egy rendkívül intelligens állat. Egy életen át szolgálja a gazdáját, aztán eladják egy vágóhídnak? Én nem tenném, akkor inkább elaltatnám, ha nincs segítség. De sokan azért teszik, mert így visszajön valami a ló árából, illetve a ráfordított költségekbõl.

Igen, a lókolbász lóból van. De nem azért tenyésztik a lovat, hogy levágják. A lókolbász és egyéb lóhús azokból a lovakból van, amelyek kiöregedett versenylovak, vagy sérült "szekérhúzók". Vagy bármi olyan ok miatt kerülhet vágóhídra egy ló, ami vagy a gazdájának nem éri meg, hogy rendbehozassa, vagy nem lehet segíteni rajta. Megjegyzem, én már csak azért sem tartom jónak, mert a ló egy rendkívül intelligens állat. Egy életen át szolgálja a gazdáját, aztán eladják egy vágóhídnak? Én nem tenném, akkor inkább elaltatnám, ha nincs segítség. De sokan azért teszik, mert így visszajön valami a ló árából, illetve a ráfordított költségekbõl.
Mi kaptunk egyszer egy lovat vagasra. Gyogyithatatlan volt a terde, el kellett "altatni" minden keppen. A gazda nem tudta volna megenni, de ennyi hust elpazarolni nem akart, apamnak adta. 300kg kolbasz lett belole. Az izere nem emlekszem, nagyon kicsi voltam, a sztorit is csak a mesek alapjan ismerem. Allitolag (mivel en emlekszem)edeskes az ize.
Bizony-bizony a lókolbász lóból van, és isteni finom.Kicsit édeskés az íze, régebben lehetett kapni lópárizsit, azt nagyon szerettem. Amúgy minden állat értékes, kár értük, én nagyon szeretem õket, de nem vagyok válogatós. A japánok bálnát esznek, a kínaiak kutyát, az olaszok macskát, mi ebben a kivetnivaló?
Az, hogy hülye vagy!
A 3. válaszírónak adok igazat!!!!!!
Utálom azt aki lovat vág!!! :( szerencsétlen állat egész életébe dolgozik és mi a sorsa???....
Igen, a lókolbász lóból van. Tudod, hogy a disznó legalább olyan intelligens mint a kutya? És azt tudod, hogy a liba jó házörzõ, jelzõállat? Nagyon szeretem a lovakat (okosak, gyönyörûek) de ennek semmi köze ahhoz, hogy a lóhús messze egészségesebb mint pl a disznó vagy a marhahús. Nem hiszem, hogy morális kérdést kell ebbõl csinálni. Én sem tudok róla, hogy kifejezetten e célból tartanának lovakat, de szerinted jobb lenne ha a kiöregedett állatok a dögkútban végeznék? Az kellemesebb gondolat lenne?

A lókolbászt milyen lóból csinálják?

Úgy értem kiöregedettet vágnak le, vagy amelyik eltörte a lábát?...

Legjobb válasz: Vágólóból :) Kiöregedett, elfáradt, vagy csak feleslegessé vált paciból. A húsa nagyon egészséges, koleszterin, és zsírmentes. Nem zsírmentes viszont a sertésszalonna, ami a lókolbász másik összetevõje, de együtt házikolbász jellegûre szárad, és isteni finom. Húsiparban dolgozom, amikor elõször ettem (utálom a lovakat, félek tõlünk), életem elsõ herpesze reggelre a számon virított magától a tudattól, hogy lóhúst eszek :) De megszoktam, és nagyon szeretem, de csak azt, amit a mi cégünk gyárt, adalékanyag-mentes, saját, összemért fûszerrel.

Vágólóból :) Kiöregedett, elfáradt, vagy csak feleslegessé vált paciból. A húsa nagyon egészséges, koleszterin, és zsírmentes. Nem zsírmentes viszont a sertésszalonna, ami a lókolbász másik összetevõje, de együtt házikolbász jellegûre szárad, és isteni finom. Húsiparban dolgozom, amikor elõször ettem (utálom a lovakat, félek tõlünk), életem elsõ herpesze reggelre a számon virított magától a tudattól, hogy lóhúst eszek :) De megszoktam, és nagyon szeretem, de csak azt, amit a mi cégünk gyárt, adalékanyag-mentes, saját, összemért fûszerrel.
Edeskes az ize. Haboru alatt es utan, csak ez volt. Miert akartok most ezt enni? Divatba jott megint? Akkor kenyszerbol ettek, es az oregek most meg nem ennek.
A háború alatt megkóstoltuk, de rossz volt. Túlságosan édeskés az íze. De lehet, hogy ma más húsokkal keverik és azért valamivel jobb. Akkor volt egy vicc is ehhez: Egy hentes kiírta a boltban, hogy a lókolbászt fele lóból, fele libából csinálja. Sokan vették, amíg egyszer valaki megkérdezte: Hentes uram, honnan vesz ennyi libát, hogy felesbe tudja a kolbászt csinálni? A válasz: nem kell ehhez sok liba. Fele-fele azt jelenti, hogy egy ló, egy liba.
Állítólag finom, de én képtelen lennék megkóstolni.Egyszer kislánykoromban anyuék vettek, de nem tudtam megenni:(( Természetesen a kutya-macska hús sem csúszna.Fújjjj De disznó húst sem szeretem.A többi jöhet:)
Ahogy az 1. válaszoló írta. Azok a lovak kerülnek ilyen felhasználásra, amik un. kényszer-vágottak. Öreg, esetleg, ahogy írtad, lába törött. Mondjuk én imádom a lovakat, soha nem ettem még semmiféle lókolbászt, szalámit. Állítólag nagyon finom.
Van lópárizsi is.., még nem kóstoltam, de biztos finom=)
Én szeretném majd egyszer megkóstolni! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen íze lehet. Mondjuk nekem szerencsére nincsenek ilyen tudatalatti ellenszenveim. Meg nagy állatbarát sem vagyok, úgyhogy például a kutya-, macskahúst is kipróbálnám, ha olyan helyre vetõdök, ahol elkészítik és megbízható minõségben. :)
Döglött lóból, az biztos! A sérült, gyógyíthatatlan /pld. törött végtagú/ lovak kerülnek vágóhídra. Direkt vágásra lovakat nem tenyésztenek.
barom idióták képesek megenni....
Hát tudtommal Magyarországon nem hizlalnak lovat levágásra :) az öreg állatok húsa általában már elég rágós szokott lenni, viszont a lókolbászba nem csak lóhúst tesznek, önmagában nagyon száraz lenne, ezért felhigítják disznóhússal. Szóval nem tudom :)
Az íze szalonnához hasonlítható 1200ft/kg nálunk az 1ik hentesnél.
Én is kíváncsi vagyok. Szerintem nagyon finom lehet ha ennyien mondták :)
Hol van ennyi törött lábú ló, amennyi lókolbász, szalámi, párizsi van az országban???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!