Találatok a következő kifejezésre: A láznál az (4 db)

A láznál mennyi az a határ, ahol lázcsillapítót kell bevenni? Most hőemelkedésem van, 37, 5 C, erre még nem akarok semmit bevenni.

Legjobb válasz: Nekem a dr. azt mondta, hogy 38C fölött kell lázcsillapító, 37.9-ig "csak" hõemelkedésrõl van szó, s ilyenkor elég, ha a szervezet maga küzdi le a betegséget.

Nekem a dr. azt mondta, hogy 38C fölött kell lázcsillapító, 37.9-ig "csak" hõemelkedésrõl van szó, s ilyenkor elég, ha a szervezet maga küzdi le a betegséget.
38 felett kell csillapítani de akkor feltétlen mert a gyógyszer nem okoz akkora bajt a babának mint a láz. Jobbulást:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos már majdnem 38 foknál járok. :( Panadolt szabad bevennem?
Panadolt szedhetsz, nekem is az segitett.Gyogyulj meg!
De akár vehetsz eg hûtõfürdõt is, és akkor a gyógyszer elkerülve..most sajna az izzadásos kezelés nem mehet:(
A legalacsonyabb lázat is csillapítani kell terhesen, mert idegrendszeri károsodást okozhat a babánál.Úgyhogy vegyél be paracetamolos lázcsillapítót!

40 es láznál mi a teendő, ha az adott személynek esze ágában sincs orvoshoz menni?

vagy esetleg miylen várható komolyab következmények léphetnek fel?

Legjobb válasz: A hülyeség nem gyógyítható!

A hülyeség nem gyógyítható!
arra vigyázz, hogy a hûtõfürdõ is 40 C fokos legyen, és fokonként kell hûteni!
A régi öregek azt mondják hogy félbevágott krumplit kell a talpára kötni! vagy elég hideg borogatás!
Lázcsillapító+hûtõfürdõ
Az jó, hogy ment a pont, no de a láz ment lejjebb?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. midnenkinek ment a pont.
Más helyzetben, de volt, hogy fölhívtam a mentõt, mondtam, hogy nem akarom õket kihívni (ennek még örültek is), csak tanácsot kérek, és adtak. Érdemes lenne szakemberrel beszélned, vagy ha van orvos/ápoló ismerõsöd, hívd fel.
Ha nem hajlamos lázgörcsre, akkor 40 fokig semmi baja nem lesz.Legfeljebb hamarabb gyógyul. 40 fokot ne haladja meg a láz.Ha még tovább emelkedne, akkor le kell zuhanyozni nem meleg vízzel és nem kell megtörülközni.Ismételhetõ. Amire megszárad, arra a párolgás von el annyi hõt, hogy borogatás és hûtõfürdõ nevû kínzásokat ne kelljen alkalmazni. Ha erre nem hajlik, akkor kemény és dudoros tárggyal hátulról fejbeverni, és így már be lehet mutatni az orvosnak.
Hûtõfürdõ (akkor is ha nem tetszik) Langyossal indít majd fokozatosan hûteni a zuhanyt! Hideg vizes lepedõbe csavarni, a lepedõt 15 percenként újrahûteni, há pléd vagy használaTON KÍVÜLI TAKARO! Lázcsillapító kell! Az orvos ekkora láznál elkerülhetetlen! Ha beteg nem kérné akkor is kihívnám az ügyeletet. Hallottatok már lázgörcsrõl? Az elég szar ám és onnan nincs visszaút!
Csúzlival belõni egy algopirint, mint a denis a komiszba. Ha mohamed nem megy a hegyhez...azaz kell szolni ügyeletes dokinak ha pl.valami makacs nagyirol van szó.A 40-es láz elég komoly szóval mindeképp csillapitani kell, akár hidegvizes zuhi, gyógyszer.Mond el annak aki ilyen okos h evvel ne játszon, mert nem vicc, max egy szuri az ügyeleten.
Lázcsillapító, priznic, hûtõfürdõ! Ha elutasítja, így járt, az elpusztult agysejtjeit már nem fogja számolgatni!
A kérdező hozzászólása: igen igen.. lement a láz :)

19hetes kismama vagyok, elkaptam valami hányós-hasenős vírust. Megnyugtattak h ettől nem lesz semmi a babával:Diéta+sok folyadék! Gyógyszer csak láznál kell, de az nincs. Volt valakinek így? Nyugtassatok meg, mert én akkor is aggódom.

Legjobb válasz: Harmadik gyerekemmel voltam terhes, mikor ugyanígy jártam. A nagyobbak hoztak haza az Óvodából egy ilyen hányós-hasmenéses nyavalyát. Nagyon megijedtem, még csak a harmadik hónapban jártam. Felhívtam az orvost, kérdeztem, hogy aggódjak-e. Azt válaszolta, csak akkor, ha attól jobban érzem magam, egyébként nem kell. Most már 7 éves a kicsi fiam. Semmi baj nem történt. Nyugi!

Harmadik gyerekemmel voltam terhes, mikor ugyanígy jártam. A nagyobbak hoztak haza az Óvodából egy ilyen hányós-hasmenéses nyavalyát. Nagyon megijedtem, még csak a harmadik hónapban jártam. Felhívtam az orvost, kérdeztem, hogy aggódjak-e. Azt válaszolta, csak akkor, ha attól jobban érzem magam, egyébként nem kell. Most már 7 éves a kicsi fiam. Semmi baj nem történt. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!! Tényleg megnyugtató! :)
Szia! Barátnõm volt így és õ még csak 11 hetes volt. Olyan hasgörcsei voltak, h fetrengett, ma már másfél éves a kisfia. Neki is azt mondta az orvos, h nem lesz baja a babának és nem is lett:) Boldog babavárást, ne aggódj :)
Pont így jártam én is a 12. hétben. A nagy hazahozta az oviból. Semmi baja nem lesz, meg sem érzi, de te annál inkább:DD
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm h írtatok!!! meg is nyugodtam! :) szép délutánt nektek!!!
6 hetes voltam, amikor így jártam. Sok folyadék és keksz! :) Szerencsére 4 nap alatt túl lettem rajta és semmi baja nem lett a babának!


3napos láznál egész nap lázas a baba? Vagy mi az a 3napos láz?

Legjobb válasz: http://e-paciens.hu/index.php/gyermekgyogyaszat/91--harom-na..

Nekem mindkét gyermekem a´tment rajta. Szinte egésznap lázasak voltak.Pedig kaptak kúpot folyadékot..... 3.nap után piros pöttyösek lettek. Persze nem egyszerre volt nekik.A lányom 2 évesen szerezte, a fiam pedig idén 4 hónaposan.
Az én kislányom 7 hós, a múlt héten esett át ezen a betegségen. Nagyon-nagyon lázas volt, és 2 napon keresztül nem tudtuk megszüntetni a lázát sem gyógyszerrel, sem hûtõ fürdõvel. Aztán 4. nap telis tele lett kiütéssel, aztán amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen meg is szûnt a betegség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!