Találatok a következő kifejezésre: A lányom éves lesz és (117 db)

hát ennyien simán maradhattok otthon.. vagy kibérelni egy kis helyet..
menjetek bowlingozni, ha belefér
A kérdező hozzászólása: Bowlingban már gondolkoztunk, de õszintén szólva oda bármikor el lehet menni.
Menjetek el a Mekibe, ott lehet szülinapokat tartani.

Július végén a nagyobbik lányom 3 éves lesz és szeretném beiratni majd az oviba. Viszont akkor a kisebbik fél éves lesz csak. Akiknek ilyen életkorúak voltak a gyerekei, mint nekem. Hogy oldották meg az oviba szoktatást?

Persze lehet hogy be sem fogják ügye venni,mert hogy itthon leszek a kicsivel..,de ha mégis lesz olyan "szerencsénk",és sikerül..akkor hogyan?? Hogy csináljam,hogy mindenkinek jó legyen? A nagynak is és a kicsinek is.. Mert hogy a nagyot én szeretném beszoktatni,de viszont a kicsit meg nem akarnám bevinni,meg gondolom nem is lehetne..,de itthon meg nem szívesen hagynám valamelyik mamával..szóval sehogy sem jó...:(

Legjobb válasz: azért az oviban teljesen ás a beszoktatás mint a bölcsiben. nálunk úgy van, hogy hétfõn ott vagytok 1 órát, kedden a gyerek van csak ott 1-2 órát, aztán szerda-péntekig délelõtt van, következõ héten meg már egész nap. tehát egy nap amivel tervezni kell, az is csak 1 óra. de lehet nálatok teljesen másképp van, kérdezz rá az oviban! itt olvastam, hogy sok oviban ez az egy nap sincs, elsõ nap már el kell köszönni anyától és annyi

azért az oviban teljesen ás a beszoktatás mint a bölcsiben. nálunk úgy van, hogy hétfõn ott vagytok 1 órát, kedden a gyerek van csak ott 1-2 órát, aztán szerda-péntekig délelõtt van, következõ héten meg már egész nap. tehát egy nap amivel tervezni kell, az is csak 1 óra. de lehet nálatok teljesen másképp van, kérdezz rá az oviban! itt olvastam, hogy sok oviban ez az egy nap sincs, elsõ nap már el kell köszönni anyától és annyi
Pedig jó lenne, ha találnál egy olyan személyt, akire szívesen rábízod a picit, aki már nem is lesz olyan pici. Egy fél évest én ráhagynám 2-3 órára valakire. Ha a nagyszülõkre nem hagyod, akkor a férjed vegyen ki szabit, más lehetõség nincs, két helyen nem tudsz majd egyszerre lenni.... Vagy mész, vagy maradsz.. Ezt meg kell szoknod, akinek két gyereke van, ahogy nekem is, a kicsit többször otthon hagytam, hogy a naggyal mehessek egy-két rövidebb programra.:)

A lányom 14 éves lesz és terhes, most ilyenkor mit tegyek?

mit tegyek? a lányom még nincs 14 éves és terhes lett,persze azóta már szétmentek a fiúval...²nem tudtam megtanítani a lányomnak a felel?tlen sex ártalmait,de nem gondoltam h ien korán elkezdi.segítsetek kérlek mit tegyek?! tudom h rossz anya vagyok mert sokat dolgozok és sokat megengedek a lányomnak de rendebe akarom hozni a dolgokat csak legyünk valah túl ezen a babás dolgon

Legjobb válasz: Nem csak magadat kellene olókolnod, ugyanúgy hibás a lányod is és a volt barátja is. Hidd el, hogy nagyon sok dolgot tud már anélkül, hogy te bármit is mondtál volna neki. Nekem sem beszélt soha anyukám ilyen dolgokról, és én sem kérdeztem õt, de magamtól rájöttem, hogy mi hogy van. Mostmár biztos, hogy megtanulja egy életre, hogy mi az a felelõsség. Akarja ezt a babát? Mert ha még nem késõ, akkor el lehet vetetni, persze ezt a lányoddal jó alaposan át kell beszélni. Vagy örökbe is lehet adni, nagyon sok nõ szeretne anya lenni, de nem lehet... De ha most vállalja a felelõsséget, és ebben te segítséget nyújtasz, megpróbáljátok elfogadni a helyzetet, akkor közösen felnevelhetitek. Bár szeritnem még nagyon fiatal, elõtte az egész élet, még tanulni kellene.

Nem csak magadat kellene olókolnod, ugyanúgy hibás a lányod is és a volt barátja is. Hidd el, hogy nagyon sok dolgot tud már anélkül, hogy te bármit is mondtál volna neki. Nekem sem beszélt soha anyukám ilyen dolgokról, és én sem kérdeztem õt, de magamtól rájöttem, hogy mi hogy van. Mostmár biztos, hogy megtanulja egy életre, hogy mi az a felelõsség. Akarja ezt a babát? Mert ha még nem késõ, akkor el lehet vetetni, persze ezt a lányoddal jó alaposan át kell beszélni. Vagy örökbe is lehet adni, nagyon sok nõ szeretne anya lenni, de nem lehet... De ha most vállalja a felelõsséget, és ebben te segítséget nyújtasz, megpróbáljátok elfogadni a helyzetet, akkor közösen felnevelhetitek. Bár szeritnem még nagyon fiatal, elõtte az egész élet, még tanulni kellene.
Nehéz döntés elõtt álltok..általánost nem fejezheti be elõre hozott vizsgákkal vagy valami?? tanárnõjétõl érdeklõd meg.. megmondom õszintén nem tudom a helyettekbe mit tennék, de még is csak egy életrõl van szó, és tényleg van örökbeadás is, elõre megválaszthatjátok kinek akarjátok.. hát mikor én voltam ennyi idõs kicsit mássabb volt a világ..pedig nem is olyan régen volt.. 29 éves várandós anyuka
Nekem van egy ismerõsöm, aki 14 évesen szült, már 30 felett van, van egy gyakorlatilag felnõtt gyereke, akit elég szépen felnevelt, mellette tanult és dolgozott is. Ilyen is van, de ehhez nagyon komoly családi háttér kell. Nála szerintem nagyon jól oldották meg a szülei, az elsõ években rengeteget segítettek (kellett is, hiszen még õ maga is gyerek volt), aztán fokozatosan engedték el a kezét. Én nagyon ellenzem az abortuszt (bár tény, hogy ez a legegyszerûbb, leggyorsabb megoldás, de ha az életvédelmet nem veszem számításba, számomra akkor is olyan megoldásnak tûnik, amibõl nem biztos, hogy megtanulja, milyen felelõtlen volt. HIszen, ha ilyen gyors, egyszerû megoldás van...?), ha én kerülnék ilyen helyzetbe, én leülnék a lányommal beszélgetni, elmondanám, hogy van rá (nem egészen) 9 hónapja, hogy átgondolja, hogy kéri-e a segítségemet a gyerek felnevelésében (ebben az esetben valószínûleg én lennék a gyerek gyámja, mivel az anyja még kiskorú), vagy örökbeadjuk. Eddig felelõtlen volt, most az övé a döntés felelõssége. Nagy döntés, amiben segítek dönteni, de a végszó az övé. Közben keresnék családsegítõt, ifjúságvédelmist, aki segít bármelyik esetben. Ha az örökbeadás mellett döntünk, arra az esetre már jóelõre felvenném a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, akik ezzel foglalkoznak (vannak olyanok is, aholnyílt örökbefogadást is lehet kérni és utána tartani a kapcsolatot a gyerekkel). Hogy velük idõben kapcsolatba kerüljünk, az is nagyon fontos, mert ha nem marad nálunk a baba, tudnunk kell, hogy minél hamarabb jó helyre kerül, ezért ezzel nem szabad húzni az idõt. Ez az én véleményem. Én ezt tenném. Nem könnyû helyzet, az biztos. Sok-sok erõt és türelmet, kitartást kívánok!
hat ...ne hibaztasd magad...ez nem csak a te hibad...inkabb gondolkodj mi legyen akovetkezo lepes..ami nem egyszeru..megtartjatok?hiszen neki meg tanulnia kene elotte az elet..engem 2honap valasztott el a nagykorusagtol es attol hogy egyedul dontsek en is terhes lettem ..anyam szoszerint elrugdosott aboruszra, akkor nagyon utaltam de evek uatn megkoszontem neki hogy nem tettem tonkre az eletem, mert afiu engem is elhagyott..
Ebben az egészben az a legszomorúbb, hogy más meg szeretne nagyon kisbabát, neki meg nem sikerül... Döntsön a lányod, ne legyen feltétlenül abortusz a vége, mert lehet, hogy utána már sohatöbbet nem lehet kisbabája..
Mi, a férjem és én, tutira az abortusz mellett döntenénk.Ha 20 éves korában döntene úgy hogy a vakvilágba beleszül egy gyereket egy trógernak, akit 2 hónapja ismer, se lakás se semmi...no akkor is megprbálnám lebeszélni róla. Bár én 13 évesen még a hugommal babáztam és nem a fiúk után rohangáltam.A szex meg eszembe sem jutott.Mint rájöttem, a csoporttársaimmal beszélgetve sokaknak még fel sem állt, de már a puncit akarták... Vannak itt jó, örökbeadós és felnevelõs konsrukciók is...Azért azzal mindenképpen számolnod kell, hogy a gyámügy is körbe fog nézni a portátokon.A szakításon meg nem is csodálkozom.Amúgy ha a fiú elmúlt már 14 akkor csúnyán az orrára koppintanak, mert a lányka még nincs annyi.
Én abortuszra vinném el. Ha már pl 16-17 éves lenne, akkor talán meggondolnám, de 14 évesen NE szüljön még babát! Ez az én véleményem!
nem a lányod lesz az elsõ, de az utolsó sem, aki 14 évesen terhes...hiába sulykoltad volna a fejébe, h a szexnél védekezzen, ha õ nem akarja nem fog védekezzni...általánost ki járta már? majd megy esti gimibe, és tanul ott...anyagi háttereteket nem tudom, de ha lehet tartsátok meg a picurt..apucit meg szépen felelõsségre vonám, és kérném a gyerektartást is...
En tudom, hogy azt kerdezted "ilyenkor" mit tegyel... Hat, ha nem keso vidd el abortuszra. Ha tul keso, talalj valami megoldast ahol orokbeadhato a gyermek. Vagy szepen megmarad a gyermek a csaladban es a kislanyod is gurizhet legalabb annyit mint te es minimum 30 eves koraban o is nagymama lesz...grrrrr. De meg is erdemli. Gonosz vagyok? Nem tudom! De ha en a helyedben lennek ugy megvernem, hogy 18 eves koraig ra sem merne nezni egy farokra sem!
Szia! Az én testvérem 16 évesen szült és semmi baja nem lett belõle. Az iskolát befejezte, dolgozik, persze õk együtt maradtak a párjával. Ez nagyon nehéz döntés, úgy gondolom, kérdezd meg a lányodat is , hogy õ mit szeretne. Esetleg elmondhatnád neki, hogy ez nem fenékig tejfel, hogy mennyi felelõséggel jár, hogy a babát nem lehet úgy eltenni a polcra, mint egy játékbabát. Ha megszüli kevés ideje lesz saját magára, barátokra, bulizásra. Ha megtartjátok, akkor szüksége lesz a támogatásodra és a segítségedre, de vigyázz, mert könnyen áteshettek a ló túloldalára! Te nem nevelheted fel, mert nem te leszel az anyja. Mivel az apa nincs a képben, úgy gondolom, hogy a döntést együtt kell meghoznotok.
Ne emészd magad a történtek miatt.Megtörtént már nem lehet visszacsinálni.Õszinte leszek én mindkettõtöket hibásnak találom, h miért azt nem taglalom úgyis tudjátok legalábbis te.A kérdés az hogy mit tegyél.Én abortusz ellenes vagyok és sok vallás tiltja is az abortuszt.Nem tudom, hogy nálad a vallás mennyire játszik szerepet.Így és ebbõl kifolyólag a pici megszületését javasolnám.De ez csak az én véleményem persze.A picit örökbe lehet adni amit humánusabb megoldásnak tartok mint az abortuszt.Sok fiatalnak sajnos nem lehet gyermeke és örülnének a picinek.A esetek szinte 100%-ban jó anyagi körülmények biztosítottak az örökbefogadó szülõknél, és talán a lelkiismeretet is ez a megoldás nyugtatja a leginkább.A tudat, hogy jó helyen van és él.Ez ügyben szakhatósághoz fordulj.Persze ez a megoldás nagy szellemi érettséget igényel a lányodtól.Egy 14éves lánynak még tanulnia kellene és a jövõjén gondolkoznia.Sok sok beszélgetést igényel a döntés és az idõ meg sürget gondolom.A kapcsolatotokat új alapokra kell fektetnetek.Õszinteség, bizalom, törõdés.Félre ne értsd nem kioktatni szeretnélek és nem is ítélkezni feletted csak egyszerûen így gondolom és ezt javaslom számodra.
Az a baj, hogy még Õ maga is gyerek. Ha bele gondolunk, hogy pályaválasztás elõtt áll és egy ilyen korú gyermek még abban sem tud egyedül döntést hozni, hogy mi szeretne lenni akkor hogyan várhatnánk el tõle , hogy egy ilyen fontos és felelõsségteljes dologról döntést hozzon. Semmiképpen ne hagyd magára a döntésében, persze a véleményét mindenképpen vedd figyelembe.Nagyon szurkolok nektek és kívánom, hogy jól alakuljanak a dolgaitok bármilyen döntést is hoztok.
Neked is! Aztán fel a fejjel, és mostantól vigyázni!
Én 14 éves vagyok, hasonló cipõben, csak nem vagyok még biztos a terhességben.Mi is meggondolatlanok voltunk.Ha tényleg árandós lennék én biztos abortuszra vállalkoznék.Nagyon sajnálnám az igaz, de se az én se a baba se a családom életét nem szeretném tönkre tenni.Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.Vegyük figyelembe azt is, hogy azért azt a babót kiis kell hordani meg is kell szülni.Nem biztos, hogy az olyan jó lenne a várandós anyuka szempontjából plán ha 14 éves.De ezt mindenkinek családon belül kell eldönteni.Sok szerencsét a jó döntéshez. :)
Az örökbeadásról: Szerintem súlyosabb lelki sebeket hagy egész életére az emberben, hisz valószínüleg egyre többet gondolna arra, hogy vajon most mit csinálhat?Hol lehet?Milyen iskolába jár?...az Én gyermekem...Igaz, hogy sokat segítene máson, de az õ lelki békéje meg nagyon felborulhat, ami nyomokat hagy valószínüleg. Nekem ez a véleményem.
Már írtam egyszer ide, én is 14 évesen szültem. Szerintem kor alapján akkor sem lehet általáonsítani, vannak hülye butuska tizenévesek (lásd a tv-ben akik kidobják, megölik a gyereküket), de igenis lehet olyan tizenéves is, aki tud bánni a gyerekekkel. Ennyi erõvel azt is felháborodva mazsolázhatnánk, hogy a 40 és feletti anyáûk milyen anyák? Valószínûleg túl féltõk és nem eresztik el a gyereket, nem az õ világuk, nem értik meg a fiatalokat, milyen gyereke lesz? Bezárkózott, félénk, vagy épp harcoló vadóc, de õket sincs jogunk elitélni, mert ez sem törvényszerû. Miért kell a gyerekvállalást korlátok közé szorítani? Miért legyen az anya a társadalom szerint 25-38 év között, hogy szülhessen, ha nem, akkor elitélik? Régen is fiatalon szültek, ma is hoznak világra mindeféle korosztályban gyerekeket, nem azt kéne bántani, aki szereti a benne növekvõ kis életet, vagy aki gondozza, hanem azt, aki felelõtlenül cselekszik és utána nem vállalja a felelõséget, netán a már megszületett csecsemûje életét ontja ki. Persze, elõre nem tudhatja senki, hogy milyen is, amikor valaki csak tõled függ, de igenis egy értelmes, fejlett lány, aki szereti a gyermekét, lehet jó anya. Azt nem tudjuk, hogy a kérdést feltevõ hölgy lánya milyen tulajdonságokkal bír, de azért abba mindenkinek lehet beleszólása, hogy hogyan alakítja a jövõjét. Mondjuk a szerencsésebbek együtt maradnak az apukával, mint pl mi, de nekünk senki nem segít, a fiam nagyszüleit 2-3-4 havonta látjuk 10-30 percre, az én anyukám soha, anyósom is csak néhányszop vigyázott Manóra. Segítség nélkül nagyon nehéz, de miért kéne ráerõltetni valakire a döntést? Miért ne próbálhatná meg? Nyilván, ez nem egy visszaadható tárgy, de ha õ úgy dönt, hogy szeretné megtartani a kicsit, akkor nevelje is fel. Ha õ is akarja az abortuszt az más, de egy felnõttnek is nagy trauma, ha el kell vetetnie egy kívánt terhességet, a fiatalabbaknak még nagyobb, hisz az kényszeríti õket, akitõl a megértést, szeretetet várják. Tanulni pedig igenis lehet gyerek mellett, csak akarni kell. Ha nem akar, akkor gyerekkel és gyerek nélkül sem fog. Ha pedig érett a gyerekvállaláshoz, akkor nyilván azt is tudja, mennyire fontos a tanulás.
Elég nehéz ügy. Szerintem vidd el pszichológushoz mindenképpen , mert ez mégiscsak trauma a lányodnak, hogy gyereke lesz, akár megszüli, akár nem.Sajnso azt kell mondjam a környzetemben elég sok olyn lány van aki ilyen fiatalon tehrbe esik, de szeintem itt sajnos abortusz a megoldás, mert ah megszüli, akkor hogyna fog tovább tanulni???Gyerek mellett, gyerekfejjel nehéz tanulni, mert hirtelene kettõs szerepben atlálja magát az ember.Gyerekként gyereket szül.
Mindenképpen jó döntés volt! Innentõl kezdve a lányod komolyabban fogja fel a szex következményeit, jobban fog vigyázni és persze , hogy lehet majd babája a késõbbiekben! én 18 évesen vetettem magam abortusz alá a jelenlegi férjemtõl (anno 10 éve), nem volt csak középiskolai végzettségünk és tanulni akartunk, hogy legyünk valakik, és mindent meg tudjunk adni a gyermemkünknek, mert akkor senkik voltunk szülõi háttér nélkül. Most mindenünk megvan, jól élünk és van egy pici babánk is, akinek tesót is szeretnénk és semmi akadálya nincs. A te lányod is köszönettel tartozik neked, és úgy gondolom, ha lelkiekben is megviselte most, hidd el, ha megszületett volna, az méginkább megviselte volna mindkettõtök, sõt a családotok életét! Az élet megy tovább, és minden rendben lesz!
Jól döntöttél.Mivel a lányod még csak 14-éves és ez az aktus 14-éves korig még ha a lány beleegyezésével is történik büncselekménynek számit.A törvény szerint a fiút büntetés várja.De elõfordulhat, hogy a gyámhatoság rád nézve is megállapithatja a kiskoru veszélyeztetését.Törvény az törvény nics érzelem, de nem minden gyámos követi szigoruan a törvényeket.Nekem is van kamasz lányom és fiam is.Bizony nagyon finoman kell ezeket a szexuális témákat megközeliteni tanácsokat nem ajánlatos mondani inkább példákat, cikkeket, történeteket kell bele szöni a beszélgetésekbe.Beszélgetni rengeteget amikor õ akarja.Õrökbe adás rossz ötlet.A nyilt örökbe adás nem azt jelenti, hogy más neveli de az anyával is van szoros kapcsolata ezt ugye mindenki tudja.De tudjátok- e mi megy végbe egy örökbe fogadott gyereknél.Hidjétek el 1000-x jobban szenved, mind az az anya aki abortuszra megy.Tapasztalatból tudom, látom nap mint nap a szenvedést.
Hahó!!! Már rég elvetették azt a gyereket, mostmár tök fölösleges tanácsokat osztogatni.
9 hónapja tették fel a kérdést... Igen. Utolsó infó szerint elvetették a babát.
Már uygan tárgytalan a téma, viszont én azzal nem dobálóznék ennyire, hogy Kedves Anyuka neem, õn nem hibás..ne okolja magát..nemtudom hogy lett terhes a kislányod, nem az a te hibád h beléélvéeztek, vagy hogy kiszakadt a gumi, hanem az , hogy egyáltlaán szexelt..ezt persze nem pincébe zárással lehet megakadájozni, hanem megeflelõen kellett volna nevelni..ha 14 éves ez történt, mi elsz 3-4 év mulva? nem irigyellek.
mi történt azóta?
Én még nem írtam, de mostmár nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lett a vége? Nem gondoltátok-e meg magatokat idõközben? Hahóóó! :) (Kár, h nincs e-mailotok.)
dédinagymamám 16 évesen mamám 17 anyám 20 évesen szült(és egyik se balesetbõl) nekem még nincs gyerekem, nem felelõtlenebb ez a generáció, mint a többi csak nagyobb hangja.egyébként fel tudná nevelni a gyereket 14 évesen is ez emberi alap ösztön, itt egyedöl az anyagi háttér okozhat gondot ara van a gyes nem tudom hogy 14 évesen kap e de ha nem és a felnõtt szülök sem keresnek annyit abból lehet gond.de ha a lány nem akarja úgy érzi nem ál készen vagy az anyagi háttér sem olyan megértem ha a könyebb megoldást válasszátok
DURVA !!! Az én édesanyám is sokat dolgozott mégis sikerült megússzam anélkül hogy teherbe ejtsek valakit :P De én mint apa az biztos kiherélném a kis csókát aki teherbe ejtette a lányomat ... utána megbeszélném a gyerekemmel hogy elveteti vagy nem de szerintem 14 évesen nem egészséges szülni ....Érdekes hogy a mai fiatalság(én megközelítõleg 19 vagyok) milyen felelõtlen és nemnormális !!!!!! Felénk annak idején menõ volt ha az embernél volt gumi (nem mintha 14 évesen összefeküdtünk volna) még az hogyha használta is most meg orrba szájba ilyen fiatalon ?
Szia! Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lett a lányoddal. Sajnálom, hogy így döntöttél, fõleg, hogy a lányod akarta a babát. Én belehaltam volna a lelki fájdalomba. Nem vagyok megrögzötten abortuszellenes, de én magamnak soha nem bocsátanám meg, ha eldobnám magamtól a babámat. Remélem a lányodnak sikerült túltennie magát ezen.
kíváncsi lennénk mi történt a lányoddal, az email címem:[email protected] ..mivel nem tudok irni a cimedre ezért légyszi ird le h azóta mi történt..kiváncsi vaagyoook:P
Nekem van egy ismerõsöm aki 14 éves, most szült. Az anyagi hátterük nem valami fényes, az édesanyjával és hugával élt eddig. Még van egy éve az általános iskolából, és magán tanuló lett. Azóta az iskolában hetente felvilágosítás van, hogy ilyen ne történhessen meg mégegyszer ott. Az ismerõsöm nagyon boldog anya, nemértem miért olyan nagy probléma ez. Szerintem nagyon rosszul döntöttél, ha nem is tartottátok volna meg, egy felnõttnek akinek nemlehet gyereke, nagy örömet okoztatok volna a babával.
Nagyon nehéz helyzetben vagy! Vagy már megoldottátok? Minden esetben te mint anya, nagyon jól gondold át hogy hogyan tovább, mert ilyen esetekben nehéz okos tanácsot adni! azért szeretném tudni hogy végulis, hogy dontottetek, mert azóta amíóta olvastam a leveled, nincs olyan nap mikor is ne gondolnék rátok! minden esetre sok erot és turelmet kívánok!
"Én 13 évesen lettem terhes, a párom helyett az anyukám hagyott el, ellenben itt játszik mellettem a 15 hónapos, gyönyörû, egészséges kisfiam." Azért ehhez kell egy nagyon stabil anyagi háttér. Egy otthon babázó kismama és egy suliba járó apuka éhenhalhat, ha a szülõk nem segítik. ha õk nem tudják vállalni, akkor jobb egy picinek, ha nem éhezésre jön a világra.
Úristen!!!Nem ismerlek, de ez elborzaszt.Hogy valaki ilyen anya legyen, és ilyen gyereket neveljen egy ártatlan leányzóból...az ilyenek engem nagyon durván érnek... Megpróbálom a helyedbe képzelni magam... Hihetetlenül ki lennék akadva, és úgy bevinném a lányt abortuszra, hogy sicc. Utána pedig mindent megvonnék tõle, mert akár bunkónak tûnök, akár nem, a te lányodból egy totálisan eltévelyedett, rossz ember lett, akit sürgõsen "meg kell javítani"!!! Nehéz idõszaknak nézel elébe, de egy gyerek felelõsséggel jár, ki kell javítanod azt, amit elrontottál. Sok sikert és kitartást.
Nehéz döntés elõtt álltok mindketten, de jobb ha errõl a fiú is tud. Ne hibáztasdd magad, bár valljuk be, nagyon elnézõ voltél a lányoddal, nem kellett volna. Ülljetek le és beszélgessetek el, de ezért ne bántdd, inkább legyél mellette, mint egy lelkitámasz, azzal segítesz neki a legtöbbet!
Nehéz döntés, de azt hiszem egy ilyen koru gyerek még nem tudja vállalni a felelõsséget egy gyerek iránt. Túlságosan is elnézõ voltál vele, de ne büntesdd ezért, inkább áljj ki mellette, azzal segítesz neki a legtöbbet.
szia! hogy lehettek ilyen abnormálisak? h ilyen tanácsokat osztogattok???? Hát könyörgöm, gondoljatok már bele?? vetesse el? adja örökbe?? 1: ha elveteti a gyermekét, fennt ál az esély h soha többet nem lehet neki..... és lellki terror is... adja örökbe? Hát normállis aki ilyet mondd..? szerintem nem igy kelett volna...ha valaki ezt tette vállalja a felelöséget...! gratuláloka a hülye tanácsokhoz...!
Valószínûleg túl vagytpk, rajta de rosszul döntöttetek... Ha a lányod meg akarta tartani, egy életre tönkremegy a lelke, hogy nem lehetett. Akkor is, ha nem látszik, nem mondja. Én 13 évesen lettem terhes, a párom helyett az anyukám hagyott el, ellenben itt játszik mellettem a 15 hónapos, gyönyörû, egészséges kisfiam. Pont ezért nem is szóltunk senkinek, csak a végén, így is rá akartak beszélni az örökbeadásra, nem hagytuk magunk és egy pillanatig nem bántuk meg. Szerintem hagyni kell a "gyereket" dönteni, az õ élete, õ felelõssége, ha tönkre akarja tenni az életét. Persze az is lehetm hogy jól sült volna el. Párom dolgozik, én éjjel-nappal babázom, és tanulok. Magántanulóként, nappalin. Egyedül sem megoldhatatlan, szülõkkel meg végképp. Viszont van ismerõsöm, aki kicsit késõbb lett terhes, de nem töltötte be a 18-at, és az anyja elvitte abortuszra. Még a mûtõasztalon is azt kiabálta, ne vegyék el a gyerekét. Azóta sem tudta feldolgozni.
A lehetõ legjobb amit tehettél.Hidd el nem 14 éves lánynak való a szülés, és ami vele jár. Ne okold magad.Ha a lányod haragszik is rád, ezt a dontést most neked kellett meghozni, õ már hozott egy rosszat, amikor lefeküdt azzal a fiúval, és nem gondolt a következményeire.Te most jól döntöttél, ha én lennék így hasonlóan tettem volna.
valószínûleg már túl vagytok az abortuszon, állj a kislányod mellé, biztos testileg-lelkiekben megviseli! sok erõt kívánok neki!vigyázz rá!
A kérdező hozzászólása: igen holnap viszem a lányom abortiuszra! remélem minden rendben lesz utána.a lányom azt kérte h az "apukát" ne keverjük bele mert már így is nehéz élete van és õ még szereti és nem akarja semmi bírósági ügybe belekeverni. a lányom meg akarja tartani a babát (mert azt mondja hogy ez a baba emlékezteti az apukára) de nem engedem neki h tönkre tegye az életét.
kedves kérdezõ! sikerült dönteni a babóca sorsáról?
Sok fiatal lány teljesen felelõsségteljesen él nemi életet, és mégis terhes lesz, ezt szögezzük le, mert elég egy körömsérülés hogy az óvszer sérüljön, ráadásul a standard méret alapból nem biztonságos (mivel nem illeszkedik). Ezt azért szögezzük le. Az általánost be lehet fejezni ha megszüli a babát, ha nem. Ha sokat hiányzik is részt vehet osztályozó vizsgákon, ha pedig az utolsó hónap már nyárra esik, akár rendesen is kijárhatja a sulit. Én most 19. éves vagyok, a környezetemben volt néhány hasonló eset, és néhány örökbefogadó. Ez utóbbi rettenetes macera, és csak akkor jó ötlet, ha már jóval elõre intézni kezditek. Az abortusz is megoldás, és bizony egy értelmes lány többet tanul belõle mint abból ha kényszerítik hogy szüljön. Ez nem gyilkosság, csak egy sejtcsomó, egy parazita eltávolítása ha idõben végzik, ami jobban hasonlít egy ebihalra mint emberre. Idõn túl már nem így van, ezért kell minél hamarabb dönteni, ha már így történt. Szerintem beszéld meg a lányoddal, és ne hallgass senkire. Te tudod hogy hogy éreztek ezzel kapcsolatban, megengedhetitek-e hogy esetleg felneveljétek a babát. Láttam rá példát hogy anya és 14 éves lánya 3 nap különbséggel szült, a lány letette az osztályozókat és továbbtanult, édesanyja pedig otthon volt a két gyerekkel, mind boldogok és egészségesek. Ja, és igen... Rossz anya voltál, ha tényleg nem világosítottad fel kellõképp a lányodat, hiszen biológiailag szinte felnõtt, lelkileg és agyilag pedig sokkal felnõttebb mint egy ma 30-40 éves ennyi idõs korában, vagy akár mint én voltam. Ha tudta amit tudni kell, akkor pedig a balesetek és / vagy hirtelen jött felelõtlenségek kategóriája. Nincs 100%os védelem, orális szextõl is teherbe lehet esni (mint azt a nõgyógyász elmondta mikor édesanyám elvitt gyógyszert iratni az elsõ randim elõtt...)
SZija! Elõször is!nem vagy rossz anya! Én is 14évesen estem teherbe pediig én fel voltam ivlágosítva de ugy gondoltam tini fejjel, h én sokkal okosabb vagyok!!megszültem és estin az iskolát is elvégezteem, férjhez mentem (persze nem az apjához)és azóta még két gyermekem született!nem mondom, h igy kell csinálni és talán könnyebb lett volna ha még lehetõség lett volna az abortuszra de meg oldottuk és nem az anyukám hanem én neveltem a fiamat az Õ segítségével.nemtudom hány hetes a lányod de ha már igy alakult akkor inkább tartsatok össze minthogy veszekedjetekTUDOM, H NEM KÖNNYÜ! de nem is tragédia! Remélem segítettem sok sikert a továbbiakban.
hûha. ez nem semmi. A lányodnak még tanulnia kell, és, ha a gyerkõcöt megtartjátok, akkor az tuti te neveled fel, és nem a lányod. Neked meg hiányzik ez? Mivel írod, hogy sokat dolgozol, így akkor nem is tudnál. Nehéz ügy, de a legjobb belátás az lenne, ha elvetetnétek!
Ha most gyereket szül, tönkre megy az élete, de a gyereké is. Vagy ne tarsa meg, vagy szülje meg és adja örökbe. Na, az jó lecke is lenne, a testi-lelki fájdalom, tuti nagyon meggondolná, hogy legközelebb hogyan szexel. Én 20 évesen szültem egy nem tervezett babát, hát így se könnyû (egyedül), de azért én már kijártam a sulit.
Én is majdnem 14 vagyok, és ha terhes lennék, belehalnék ha el kellene vetetnem. Szerintem rosszul döntöttél. Itt a lányodnak kellett volna kimondania a végsõ döntést.
Akik tiniként szültek, és most utólag tanácsokat osztogatnak, várjanak már 10-20 évet, akkor jobban fogják tudni, mi romlott el az életükben. Aki meg azt mondta, hogy abnormális válasz az örökbeadás, hát hogy nevelne fel egy 14 éves tini egy babát????? Én 14 évesen állandón hülyeségeket csináltam, 18 éves koromban még idétlenebb voltam, pedig én is akartam volna gyereket már nagyon fiatalon. De milyen jó, hogy csak most, 21 évesen lett. Milyen anya lehet egy 14 éves????
Én egy 18 éves lány vagyok és van egy 2 hónapos kislányom.Tudom ez most sokakat megbotránkoztat.Éni is nagyon sokat gondolkoztam rajta h megtartsam -e a kisbabát .de most úgy érzem h életem legjobb döntését hoztam meg . Mert ez az elmúlt 2 hónap kárpótolt minden fájdalomért és szenvedésért. A kislányom nélkül már el sem tudnám képzelni az életem.természetesen én sem egyedül csináltam végig , a barátom szülei és persze a barátom (aki mellesleg 17 éves )végig mellettem állt !Neki eszébe sem jutott "elszökni " mellõlem mikor kidrült h várandós vagyok .nem azt mondom h az én példám a követendõ.Sokan mondták h most rontom el az életem ezzel a gyerekkel , ennek ellenére boldogabb vagyok mint valaha.Ezt a kis levelet bátorításnak szántam ! Kitartás !!!
én men ítélem el az anyukát! Gondoljunk bele! Reggeltõl estig dolgozik, hogy meg tudjanak élni el tudja tartani a gyerekeit. Ezek után, ha valaki tudja milyen éhbérért dolgozni, akarhatja a gyerekének ugyanezt? Nem hiszem. Akkor lennél rossz anya ha ezt szeretnéd.8 általánossal manapság nem könnyû munkát találni. Sokan egyetemi diplomával azért alkalmatlanok egy állásra, mert kicsi gyereke van, vagy szeretne gyereket, az elkövetkezendõ 5 évben. egyre szarabb a helyzet, még akkor is ha az ember magát szeretné eltartani nemhogy gyerek fejjel gyereket.Higyétek el ezt az anyát nagyon megviselték a történtek.Ne ítélkezzünk addig amíg nem kerülünk ilyen helyzetbe! Én sem tudnám mit tegyek, hisz a gyerekemrõl és az unokámról van szó.
Szerintem minden valaszban volt igazsag. Meg akkor is, ha nagyon eltero egyik-masik. Mivel nem ismerjuk sem a lanyt, sem az anyat, sem az eletuket, sem a helyzetuket, igy szerintem eleg nehez donteni, tudni helyettuk, mi a jo nekik.
Egy gyerekkel ebben a korban még tönkre tenné az életét.Kezdjük ott, hogy tanulnia kell utána nem tudna dolgozni, mert fiatalon tapasztalat nélkül egy gyerekkel senki sem venné fel.Kiközösítené mindenki, az iskola a barátok az egész emberiség és lássuk be jogosan.Nem te vagy a hibás, de akkora pofont nyomtam volna le neki, hogy az még magam is megbántam volna.ABIORTUSZ!!! Csúnya dolog kicsit lelkileg is megviseli de "nem kér kenyeret".A lelki tusa picit felnõtté teszi, és rájön, hogy mennyire fontos a biztonságos szex, plána gyerek korban.Abortusz után mindenféleképpen fogamzásgátlót szedetnék vele.Nem irigyellek.....
Tudod én 17 és fél évesen estem teherbe elõször, és hát fogalmam sem volt arról mivel járhat ez az egész! A szüleim próbálták megmagyrázni miért ne tartsam meg, mivel oltári nagy felelõsség, és rengeteg gonddal jár, pedig görcsösen ragaszkodtam hozzá, hogy megtartsam! Csak azt láttam mgam elõtt, hogy "jaj de jó gyerekem lesz", és van egy pasim aki szeret(már ha szeretett), és minden tök jó lesz! Mivel anyám elég agilis, merev, és oltári szigorú, így engednem kellett és elvetettem! Õszintén szólva hálával tartozom neki, mert így élhettem még egy kicsit, és mára már férjem van, 1 gyerkõccel, és most várom a másodikat! Olyan férfinak szülhettem, aki szeret és én is imádom, és ez a 2 gyerkõc kárpótol az "elvesztett" egyért! Az ember nem felejti el az biztos, egy abortusz "élményét", de hidd el nekem egy 14 éves lányt nem annyira visel meg, mint egy felnõtt embert, ha erre kerülne a sor bizonyos körülmények miatt! Majd kiéli magát , és elfelejti ezt az egészet! Nem mondom hogy írasd fel neki a fogamzásgátlót, de mivel ennyire meggondolatlan, én biztos elvinném egy orvoshoz és szedetném vele, legalább egy alacsony hormontartalmút! Kárt nem csinál, mert én is 15 éves koromtól szedtem! Remélem tudtam segíteni! És fel a fejjel! Keressétek meg a legjobb megoldást!
Abszolut abortuszellenes vagyok, de az akivételek közé tatozik. Én biztos elvetetném, hisz mi lenne vele, ha te most is sokat dolgozol? Õ nem tudná egyedül megfelelõen ellátni a babát. Lehet, hogy felvilágosítottad a lányod, de úgylátszik, mégsem eléggél. És ez alól nem mentség, hogy sokat dolgozol. Jobb kapcsolatot kell kialakítani a lányoddaol, és erre itt a remek alkalom! Vidd orvoshoz, és beszélgess vele nagyon nagyon sokat, legyen köztetek szoros kapcsolat hogy ilyen többet ne forduljon elõ még vagy 8 évig! Amúgy ha jól tudom, ezt még a törvény is bünteti...
Nem tudom melyik lett volna a jobb döntés megtartani de tény hogy még nagyon fiatal 14 évesen egy gyerekhez. De ez így még rosszabb nagyon nehéz lesz szegénynek feldolgozni hogy elvették a babáját. Az apuka hány éves? kívánom hogy minnél elöbb túl legyen legyetek a dolgon 16 éves lány
Annak ellenére ogy abortusz ellenes vagyok, azt kell mondjam hogy szerintem jól döntöttél. Hosszú távon gondolkodtál, és megfogja még köszönni ezt neked a lányod. És egyébként is. Itt akárki akármit mond, tanácsol, vagy netalántán odáig merészkedik hogy ítél, az a legfontosabb amit te magad érzel. Gratulálok, hogy ilyen jó anya vagy, remélem én is az leszek. Minden jót, sok sok erõt nektek és boldogságot!!!!! 37.kismama
amugy is mindenkinek joga van, akkor és ott elrontani az életét amikor és ahol akarja...és egy baba felvállalása .elvetetése nem biztos h rossz döntés, ahozz minden körülményt figyelembe kellene venni, anyagi helyzet, lány érettsége stb... mindeki hozott már meg rossz vagy jó döntést....remélem a kislány lelkiekben hamar felépül, és túl tud rajta lépni, és lehet majd még gyermeke, egy a lényeg, megtanulta sajnos a leckét.
mert ez aztán nagyszerû tanács h 14 évesen tartsa meg, amit te irsz....szerintem nem itélkezni kellene, h ki mit irt.. amugy is egyedül az Õ döntése mit is tesz.itteni tanácsoktól biztos nem lett okosabb...
A kérdező hozzászólása: nem a lányom még általános iskolás. az exe meg egy nagyon elzülött családból való, rendes gyerek nekem semmi gondom nincs vele csak szerintem még nem is tudja h mi van a lányommal és szerintem nem is hinne neki.az annyát meg soha nem lehet sehol elérni mert külföldön tartózkodik.
ajándékot
A kérdező hozzászólása: lány vagyok te hülye..-.-"
Kép, bögre, párna, plüss, fürdõsó, póló, tusfürdõ, testápoló, öv. Most ezek jutottak eszembe amiknek én örülnék :)
A kérdező hozzászólása: júj nagyon köszi ezek télleg jók :) már tudom mit veszek..még egyszer köszi :D

Kié lesz az ingatlan? Ha egy 24 éves lány tulajdonában van egy a ingatlan, ami bérbe van adva és a szülők a haszonélvezők, a lány balesetben meghal és nem rendelkezett azzal hogy kire maradjon.

Legjobb válasz: Tudtommal az öröklési rend a következõ: Ha az adott személy nem végrendelkezett külön, akkor a lemenõk öröklik. Ennek hiányában a felmenõk. Az, hogy a szülõk a haszonélvezõk, nem változtat semmin, csupán azt jelenti, hogy amíg meg nem halnak, õk használhatják az ingalant bárminemû célra.

Tudtommal az öröklési rend a következõ: Ha az adott személy nem végrendelkezett külön, akkor a lemenõk öröklik. Ennek hiányában a felmenõk. Az, hogy a szülõk a haszonélvezõk, nem változtat semmin, csupán azt jelenti, hogy amíg meg nem halnak, õk használhatják az ingalant bárminemû célra.
Ha a lánynak nincs végrendelete, sem gyerek, akkor a szülõk öröklik.
A kérdező hozzászólása: Ha lehet normális válaszokat kérek.

14 éves lány vagyok és most lesz az elsõ "igazi" randim. Moziba megyek egy 15 éves fiúval. Még sosem csókolóztam, de nem mondom ezt el neki. Vigyek neki valami ajándékot? Vagy a lányok nem szoktak?

Legjobb válasz: Szerintem egy lánynak az elsõ randira nem kell ajándékot vinni. Ha mégis szeretnél, akkor egy nagyon kisméretû csokit vihetsz, pl. Sport szelet vagy ilyesmi. De szerintem nem kell. Érezd jól magad!

Szerintem egy lánynak az elsõ randira nem kell ajándékot vinni. Ha mégis szeretnél, akkor egy nagyon kisméretû csokit vihetsz, pl. Sport szelet vagy ilyesmi. De szerintem nem kell. Érezd jól magad!
nyugi, félned nem kell, ha elég határozott vagy és nem hagyod, hogy bármi olyan történjen veled, amit nem szeretnél :) az viszont kicsit elgondolkodtató, hogy milyen kapcsolat lehet ebbõl, hogy ha õ ennyi idõsen már nem szûz. persze nincs kizárva, hogy egymásba szerettek és pont miattad fog megváltozni. de ne hagyd magad meggyõzni arról, hogy ez menõ dolog! az érett, normális ember szerelembõl szexel, mert az a legcsodálatosabb szexuális élmény. de nem ilyen fiatalon
Nem kell vinni ajandekot:)
A kérdező hozzászólása: nem az..hát beparáztam:DDD
Nyugi csak paráztatlak. de most komolyan nem kell vinned semmit! és még komolyabban tényleg nem szûz?
A SÖTÉT MOZITEREMBEN? KETTEN? EGYEDÜL?
15 éves és NEM SZÛZ? ÉS TE MOZIBA MÉSZ VELE?
A kérdező hozzászólása: õ már csókolózott és nem is szûz:c
szia :) szerintem elsõ randin a lányok nem szoktak ajándékot vinni, bár sosem voltam "igazi, elsõ randin". a csók miatt ne aggódj, ha úgy érzitek, jönni fog magától, ha nem az sem baj, fiatalok vágytok még :) ha jól érzitek magatokat, találkozzatok, járjatok el ide- oda, és ha jó együtt úgyis lesz majd csók is :) egyébként szerintem a legszebb, ha valakinek te lehetsz az elsõ. sok sikert ;)
csak magadat vidd
A kérdező hozzászólása: tudom:) nem hagyom hogy olyan történjen amit nem szeretnék:) és köszönöm a válaszokat:)

Lassan 8 hónaposak leszünk a párommal, én 17 éves fiú õ 16 éves lány, de sajnos a szokásosnál kevesebbet talizunk, és mostanság kezd el menni a beszélgetés, nincs mirõl, nincs téma. Mirõl lehetne egy ilyen korú lánnyal beszélni?

visszafogott, tehát nem plázacica stb, rendes lány, semmi önelültség, nem beszél rajtam kívül semmi pasival, nagyon jó tanuló, szereti a rock-ot

Legjobb válasz: Nem feltetlen beszelgetni kell, hanem kozos programokat szervezni. Egy korcsojazas, mozizas vagy ha jobban alltok anyagilag elmenni egy hetvegere egy panzioba csak ti ketten vagy egy masik parral. Ha mar szexeltetek akkor uj dolgokat kiprobalni, ha nem, akkor kezdjetek el dugni. Es ilyen elmenyek utan hidd el lesz is mirol beszelni, illetve mindig fogtok majd tervezgetni elore, hogy ismeteljetek meg, ha valami nagyon jo volt.

Nem feltetlen beszelgetni kell, hanem kozos programokat szervezni. Egy korcsojazas, mozizas vagy ha jobban alltok anyagilag elmenni egy hetvegere egy panzioba csak ti ketten vagy egy masik parral. Ha mar szexeltetek akkor uj dolgokat kiprobalni, ha nem, akkor kezdjetek el dugni. Es ilyen elmenyek utan hidd el lesz is mirol beszelni, illetve mindig fogtok majd tervezgetni elore, hogy ismeteljetek meg, ha valami nagyon jo volt.

Mlyen díszt, kajcikat és üdcsiket vigyek a szülinapi bulimra ami a barátnőmnél lesz és neki is akkor lesz a szülinapja. Kintleszünk majd és sátorozunk este! Szóval milyen díszt, kajcit, üdcsit vigyek? 13-14 éves/Lányok

Legjobb válasz: Bocsi a hülye megfogalmazásért..Megpróbálom leírni, hogy megértsétek: Ezen a héten szombattól vasárnapig lesz a szülinapi bulim a barátnõmnél akik kertes házba laknak..és a barátnõmnek akinél lesz a buli neki is akkor lesz a bulija..szóval dupla buli lesz..nemsokan leszünk de jó nagy bulit tudunk csapni mi csajok : DD .. és minden vendég lány lesz..( bocsi az ilyen adatokért,lehet h felesleges de én úgy látom hogy ez "fontos" adat xD )és az a kérdésem, hogy milyen díszt vigyek (dísz alatt ilyesmiket értek:pohárjelölõ,happy birthday felirat...stb.)és milyen enni-innivalót vigyek ?? én most 13 leszek a barátnõm meg 14..szóval: 13-14/L

A kérdező hozzászólása: Bocsi a hülye megfogalmazásért..Megpróbálom leírni, hogy megértsétek: Ezen a héten szombattól vasárnapig lesz a szülinapi bulim a barátnõmnél akik kertes házba laknak..és a barátnõmnek akinél lesz a buli neki is akkor lesz a bulija..szóval dupla buli lesz..nemsokan leszünk de jó nagy bulit tudunk csapni mi csajok : DD .. és minden vendég lány lesz..( bocsi az ilyen adatokért, lehet h felesleges de én úgy látom hogy ez "fontos" adat xD )és az a kérdésem, hogy milyen díszt vigyek (dísz alatt ilyesmiket értek:pohárjelölõ, happy birthday felirat...stb.)és milyen enni-innivalót vigyek ?? én most 13 leszek a barátnõm meg 14..szóval: 13-14/L
Ha sátraztok akkor nem igazán tudsz dekort.max vmi színes mûanyag étkészletet tányért poharat vagy csákókat.tescoban volt Birthday girl-ös kitûzõ.Esetleg grillezhettek .de ha nem is csináljatok szenyót , meg legyen elég rágcsa.Sztem beszéld meg a barátnõddel és a szüleitekkel h mi legyen mert pénz is ell ezekhez és osszátok ketté ezeket a barátnõddel.vigyél több féle üdítõt kólát sprite narancs, rostos is legyen.esetleg süthettek egy sütit a bulis tortátoknak ha nem lesz erre az alkalomra.
Van valami közös kedvencetek? Például egy mesefigura, filmszereplõ, énekes... vagy akár egy minta (mondjuk mindketten szeretitek a színes csíkos cuccokat)? Mert akkor vehettek olyan papírtányérokat és papírpoharakat, amik kifejezetten a ti ízléseteket tükrözik. Nagyon jópofa HAPPY BIRTHDAY feliratok is kaphatóak; meg persze lampionok, szerpentinek, és ha a barátnõd szülei engedik, akkor konfettit is vigyél! Kaja szempontjából szerintem sokféle, de "apró" étel legyen. Édes teasütemények, pogácsák, kiflikarika-szendvicsek, ropi, mogyoró, stb. Sõt, én raknék egy kis tálkában gumicukrot is. :) Inni legyen szénsavas is, meg rostos üdítõ is; és ásványvízbõl is bubis meg mentes. Én alkoholt nem vinnék 13-14 éves lánybulira...
Mi sose szoktunk pohárjelölõt vinni, hanem alkoholos filccel mindenki ír vagy rajzol rá valami személyeset, amirõl megismeri a sajátját. Szerintem az bulisabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat ! Grillezni nem tudunk..de a szendvics az jó ötlet..majd csinálunk kis falatkákat azaz "katonákat" : D a torták már megvannak de a sütis ötlet is jó :D Hát a kedvencünk a Twilight .. de a színes cuccokat is szeretjük..akkor papírtányérok is jó ötlet : D a lampion, szerpentín is jó a konfettit meg majd megkérdezem a barátnõmet..sokféle apró étel is nagyonn jó : D gumicukrot is nagyon szeretjük : D alkohol mondjuk csak az energia ital de az is csak enyhe..meg valamilyen citromos-narancsos sör..az is csak enyhe..és aztis csak estére h fenttudjuk maradni : D Alkoholos filc is jó..de akkor milyen legyen a pohár ? mert õkse és mi se akarjuk összerajzolni a poharunkat.. papírpoharat meg nem akarok vinni mert elfújná a szél.. xd és még egyszer köszönöm a jó ötleteket !!! : D
Ha nem lesztek sokan vegyetek színes mûanyag poharakat..de sztem jó a papír is úgyis isztok, lesz benne üdítõ..de ha egyik sem akkor sima szines vagy fehér keskenyebb lapra mint a ragasztó ráírjátok a nevet és arra rá a cellukszot h maradjon a szélés ragasztós ki...szóval lefeded teljesen a lapot..remélem érted:D A helyett ajánlanék vmi bacardi vbreezert vagy tescoban árult olcsóbb pajtásait vagy somersby-t ezeknek csincs magasabb alkohol tartalmuk.És ha üvegpoharak akkor szélét vízba mártod aztán cukorba ez is egy jó kis dekor..
Szerintem vigyél sütcsit, colcsit, borcsit, pálcsit, stbcsit.Boccsi de máscsi nemcsi jutcsi az eszcsimbe.

2 éves lányom ( 23 hós) kb 50-60 szót tud és pár mondatot ez elég lesz a 2 éves státusz vizsgálaton igaz? Illetve ez nem azt jelenti hogy megkésett beszéde van igaz?

Legjobb válasz: Nyugi, semmi probléma nincs vele :) Megkésett beszédrõl amúgy sincs szó három éves kor alatt.

Nyugi, semmi probléma nincs vele :) Megkésett beszédrõl amúgy sincs szó három éves kor alatt.
Elég. Nekünk ma csinálta a védõnõ a státuszvizsgálatot, gyakorlatilag csak felolvasta a kérdéseket úgy, hogy "ugye ....?". Kérdésében benne volt a válasz, 2 perc alatt megvoltunk. Lehet, hogy nálatok komolyabban fogják venni, de abból amit írtál, nincs megkésett beszéde a lányodnak. Még hogyha kevsének is találod vagy találja a védõnõ a szókincsét, vannak egyéb kérdések, amikkel kideríti, hogy gond van-e. Pl könnyen lehet-e vele kapcsolatot teremteni, figyel-e titeket ha suttogtok hozzá, próbál-e titeket utánozni, stb. Van aki csak 3 éves korában van olyan beszédszinten, mint mondjuk mások 2 évesen, s nincs gond. Ez gyerekenként változó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm csajok!!
Az én fiam 2 évesen összesen 16 szót tudott, de ennek a felét is csak én illetve a szûk család tudta, hogy mit jelent (pl. ogo-autó). Nem mondta senki, hogy gond lenne vele. Fél év alatt kb. 300 szavas lett a szókincse, most meg már lassan 3 éves, le se lehet lõni... :)
A fiam novemberben lesz 3, de még nem beszél mondatokban, és nem tud túl sok szót sem. Szerintem ne aggódj. Most elcsodálkoztam. Státuszvizsgálat? A mi védõnénink 3hónapos korában látta utoljára a fiam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!