Találatok a következő kifejezésre: A lányom éves lesz (260 db)

Adtok nekem tanácsot? Januárra várom második gyermekemet, a lányom akkor lesz 2 éves.

Mit csináltok másképpen, mint amikor csak egy gyerk?cötök volt? Hogy alakítjátok a napotokat? Amikor fent van a pici hová teszitek (járóka, vagy csak egyszer?en a földön egy pléden)?

Legjobb válasz: Nálunk most októberben lesz a második gyermekünk 2 éves, januárra várjuk a kisöcsit, a kislányom 4 éves volt júliusban. Annak idején a kisfiammal szerencsém volt, mert igazán könnyen kezelhetõ gyerek volt. A kislányom egy héttel a szülés elõtt még cicizett, de szerencsére nem kérte utána. Éjszaka keresztben aludtunk az ágyban, és a kicsi mellettem volt, így amikor este vagy éjjel ébredt a kislányom kezét meg tudtam fogni, mert úgy tudott visszaludni. Nagyon kényelmes volt, mert nem kellett hozzá felkelni éjszaka, szépen visszaaludt. Napközben viszont mindig a kiságyába raktam, ha aludnia kellett, vagy elmentünk sétálni, hiszen a kislányom akkor már csak 1x aludt, és sokszol a babakocsiban aludt, és felhúztam a teraszra, jól bebugyoláltam, és jókat tudott szunyálni, a téli levegõ elnyomta. Nem volt annyira nehéz, mint amikor a kislányom egyedül volt, mert õtõle nem lehetett a szobából kijönni, annyira anyás volt. Idõvel kisfiam a szõnyegen már remekül elnézegette a nõvérét, így a konyhából rájuk láttam, és a fõzést is meg tudtam oldani. Elsõ idõben még bölcsõ is volt a nappaliban, de 2-3 hónaposan már olyan erõsen mozgott, hogy féltem kiborul belõle, így azt gyorsan számûztük. Ha nyûgös napok voltak, akkor végsõ esetben bekapcsoltam valami jó mesét, amíg a kicsit el tudtam altatni. Most annyit fog változni a helyzet, hogy a lányom már ovis, így alkalmazkodni kell az ovihoz is, az valamennyire behatárolja a napokat. Nagyon reménykedek, hogy ez a baba is nyugodt vérmérsékletû lesz, mert a kislányommal 3 hónapot szoptunk egyfolytában éjjel-nappal, 1 éves koráig is csak 2szer aludt fél órát egy nap. A kisfiamnál meg csodálkoztam, hogy mi baja lehet, hogy alszik, és hogy a babakocsiban is lehet tolni, mert a lányomat mindenhová kézben kellett cipelni, pedig fél évesen már 12 kg volt :-)Nomeg reménykedek, hogy a kisfiam is abbahagyja a cicizést januárig, és csak egy gyereket kell majd szoptatni, nem kettõt, de az majd még remélem megoldódik :-)

Nálunk most októberben lesz a második gyermekünk 2 éves, januárra várjuk a kisöcsit, a kislányom 4 éves volt júliusban. Annak idején a kisfiammal szerencsém volt, mert igazán könnyen kezelhetõ gyerek volt. A kislányom egy héttel a szülés elõtt még cicizett, de szerencsére nem kérte utána. Éjszaka keresztben aludtunk az ágyban, és a kicsi mellettem volt, így amikor este vagy éjjel ébredt a kislányom kezét meg tudtam fogni, mert úgy tudott visszaludni. Nagyon kényelmes volt, mert nem kellett hozzá felkelni éjszaka, szépen visszaaludt. Napközben viszont mindig a kiságyába raktam, ha aludnia kellett, vagy elmentünk sétálni, hiszen a kislányom akkor már csak 1x aludt, és sokszol a babakocsiban aludt, és felhúztam a teraszra, jól bebugyoláltam, és jókat tudott szunyálni, a téli levegõ elnyomta. Nem volt annyira nehéz, mint amikor a kislányom egyedül volt, mert õtõle nem lehetett a szobából kijönni, annyira anyás volt. Idõvel kisfiam a szõnyegen már remekül elnézegette a nõvérét, így a konyhából rájuk láttam, és a fõzést is meg tudtam oldani. Elsõ idõben még bölcsõ is volt a nappaliban, de 2-3 hónaposan már olyan erõsen mozgott, hogy féltem kiborul belõle, így azt gyorsan számûztük. Ha nyûgös napok voltak, akkor végsõ esetben bekapcsoltam valami jó mesét, amíg a kicsit el tudtam altatni. Most annyit fog változni a helyzet, hogy a lányom már ovis, így alkalmazkodni kell az ovihoz is, az valamennyire behatárolja a napokat. Nagyon reménykedek, hogy ez a baba is nyugodt vérmérsékletû lesz, mert a kislányommal 3 hónapot szoptunk egyfolytában éjjel-nappal, 1 éves koráig is csak 2szer aludt fél órát egy nap. A kisfiamnál meg csodálkoztam, hogy mi baja lehet, hogy alszik, és hogy a babakocsiban is lehet tolni, mert a lányomat mindenhová kézben kellett cipelni, pedig fél évesen már 12 kg volt :-)Nomeg reménykedek, hogy a kisfiam is abbahagyja a cicizést januárig, és csak egy gyereket kell majd szoptatni, nem kettõt, de az majd még remélem megoldódik :-)
Nekem is januárban született a második lányom a nagy 21 hónapos volt. Eleinte sokat aludt, addig bennt a szobájában volt az ágyában. Mi vettünk egy hintás pihenõszéket (még az elsõnek) amit föltettem a konyhapultra, így nem éri el a nagy, és ha fennt volt a pici de dolgom volt akkor abban nézelõdött. Úgy 2-3 hónapos korától már járókába tettem, ott is jól elvolt egy darabig. Mostmár oda is és a kiságyba is be tud mászni a nagy, szóval inkább kinnt van a parkettán a pici. Most mászni tanul, hely kell neki. A napirend nem sokat változott a nagyobbi lányomnál, inkább a picit próbálom mindig úgy igazítani hogy legalább a délutáni alvás egy idõpontra essen és így én is tudok pihenni egy picit. Ez elsõ pár hónap hosszú volt amig hideg volt itt volt a sok hó, és mi nem tudtunk kimenni. De mire megérkezett a jobb idõ a pici is nagyobb lett, most kezd könyebb lenni egy picit de 100%-osan kell figyelni rájuk, ez a legfárasztóbb. Minden jót!

Milyen dolog az ha egy fiú, férfi (35 éves) állandóan egy nő körül sündörög a lány szerelmes lesz ő meg utána lelép?

Legjobb válasz: Hát erkölcsösnek nem erkölcsös, de normális. Társadalmilag ha egy férfi fektet meg egy csomó nõt, akkor õ a hatalmas menõ meg mit tudom én, még mekkora király, ha viszont egy nõ csinálja ugyanezt, akkor elmondják minden elképzelhetõ módon prostituáltnak. Viszont kedves második válaszolónak nincs igaza, mert van férfi, aki stabil kapcsolatokra utazik (lásd: én) és rohadtul elege van abból, hogy a társadalmi nyomás ellenére is rengeteg olyan nõ van, aki viszont nem (szerencsére azért nem az összes, de nem tudom, kb hány % lehet). Viszont, azt tegyük hozzá a történethez, hogy nem biztos, hogy eredetileg is el akarta csavarni a fejét, csak így sikerült. Láttam én már olyat, hogy a férfi (35 évesen azért már inkább férfi a férfi, és nõ a nõ, nem fiú meg lány) szimplán kedves volt, plusz határozott jelleme volt, és szándéktalanul csavarta el a nõ fejét. Lehet, hogy ettõl megijedt, és lelépett (erre sajnos nagyon nagy hajlam van az emberben, hogy elfusson a probléma elõl). Szóval LEHET, hogy a férfi a "hibás", de az is LEHET, hogy a nõi túlkombinálás lépett életbe. Ami szintén maximum idézõjelben "hiba", de attól még a helyzet ugyanúgy trágya.

Hát erkölcsösnek nem erkölcsös, de normális. Társadalmilag ha egy férfi fektet meg egy csomó nõt, akkor õ a hatalmas menõ meg mit tudom én, még mekkora király, ha viszont egy nõ csinálja ugyanezt, akkor elmondják minden elképzelhetõ módon prostituáltnak. Viszont kedves második válaszolónak nincs igaza, mert van férfi, aki stabil kapcsolatokra utazik (lásd: én) és rohadtul elege van abból, hogy a társadalmi nyomás ellenére is rengeteg olyan nõ van, aki viszont nem (szerencsére azért nem az összes, de nem tudom, kb hány % lehet). Viszont, azt tegyük hozzá a történethez, hogy nem biztos, hogy eredetileg is el akarta csavarni a fejét, csak így sikerült. Láttam én már olyat, hogy a férfi (35 évesen azért már inkább férfi a férfi, és nõ a nõ, nem fiú meg lány) szimplán kedves volt, plusz határozott jelleme volt, és szándéktalanul csavarta el a nõ fejét. Lehet, hogy ettõl megijedt, és lelépett (erre sajnos nagyon nagy hajlam van az emberben, hogy elfusson a probléma elõl). Szóval LEHET, hogy a férfi a "hibás", de az is LEHET, hogy a nõi túlkombinálás lépett életbe. Ami szintén maximum idézõjelben "hiba", de attól még a helyzet ugyanúgy trágya.
Csak dugni akarta, kapcsolatot meg nem akart. Elég sok pasi van így ezzel. Ha nem muszáj, egy férfi nem állapodik meg. Addig bájolog, ami lefektet, aztán szärik rád. Szép az élet!
Normalis?
Teljesen normális mindig bizonyítani kell egy férfinak, hogy tud hódítani. Sajnos a kapcsolatok már csak ilyenek nem egyformán szeretnek az emberek mindig az a nyerõ aki kevésbé szereti a másikat.
Dehogy normális! Ez nem normális. Egy ilyen 35 éves még mindig nem nõt fel teljesen. Kb. a mai 20 évesek szintjén van. Szóval ilyen értelemben normális. Gyerek! Valószínûleg õ is azt szeretné, hogy egy csaj ezt csinálja vele.
Nem a nõ kell neki, hanem a vadászat. Teljesen normális.
Úgy ahogy normális. A hódításnak él és nem akar kapcsolatot mert akkor ugye nem tud hódítani.
A nõ oldalán önbizalomromboló, a férfi oldalán pedig önbizalomnövelõ...
Mi a baj ezzel??
:D azért egy 35 éves nem fiú :D
Szinte mindenkinek igaza van, csupán annyit tennék hozzá, hogy a kapcsolat, az nem a faj fent tartási ösztön gyakorlatra korlátozódik. Bár a nõk és férfiak 98%-a ezt nevezi kapcsolatnak. Míg a nõ szempontjából, a vágy beteljesedése, az érdek, az az a környezetnek való megfelelést kapcsolja össze saját önös érdekeivel. Ez így van mindkét nem , partner esetébe, ezért mennek tönkre a kapcsolatok rövid idõ alatt, mert rájönnek, hogy az érdekük nem abban az irányban teljesedik, mint azt elõre eltervezték. A jelen esetnél is ez lehet az alapvetõ probléma. Ajánlok egy tanulmányomból a : http://noshogy.blog.hu oldalon - az a bizonyos pillanat- címû fejezetben bõvebben lehet róla olvasni. Csupán csak el kell rajta elmélkedni, hogy az ott olvasottak és a fent álló kapcsolat az milyen viszonyítást nyert el. Az ok azonnal kiderül, hogy mi is az ami miatt a kapcsolat zátonyra futott. Bõvebb ide vonatkozó részt, ha valaki szeretné, teljesen ingyen, a [email protected] címre írva szívesen állok a kérdezõ rendelkezésére. Üdv: TENGERPICI

Van két csau csau kutyánk, a fiú 2 éves lesz szeptemberben, a lány januárban lesz 3 éves, ő már nagyon vágyik kiskutyákra, teljesen meg van őrülve mostanában. Folyt. Lent ··?

, mászik rá a fiúra. Amikor viszont a fiú próbálkozik akkor a lány leül, talán nem bírja el? Segíthetnénk nekik valahogyan hogy legyen kiskutyájuk?

Legjobb válasz: Most nagyon csúnyát fogok mondani: a Télapó nem létezik, a kutyád meg nem vágyik kölykökre, csak az ösztöne paracsonja ezt! A rámászás a dominancia jele is lehet. Tüzelésrõl nem is beszéltél, mert tudod a kutya nem fogamzóképes állandóan... Egy kicsit ézz utána a kutyáknak, mert látszik, hogy van még mit tanulnod. Amúgy meg ne szapoíts kutyákat, ha a tieid nem törzskönyves, elismert kutyát, mert a világon már így is hemzseg a sok gazdátlan kutya!

Most nagyon csúnyát fogok mondani: a Télapó nem létezik, a kutyád meg nem vágyik kölykökre, csak az ösztöne paracsonja ezt! A rámászás a dominancia jele is lehet. Tüzelésrõl nem is beszéltél, mert tudod a kutya nem fogamzóképes állandóan... Egy kicsit ézz utána a kutyáknak, mert látszik, hogy van még mit tanulnod. Amúgy meg ne szapoíts kutyákat, ha a tieid nem törzskönyves, elismert kutyát, mert a világon már így is hemzseg a sok gazdátlan kutya!
Ja és bocs ha durva voltam, csak elegem van hogy mindenkinek úgy van kutyája, hogy semmit nem tud róluk, éas mindenki agybafõbe kiskutyákat akar!
Az, hogy a lány rámászik a fiúra a dominencia jele. A z idõsebb szuka a domináns a fiatalabb kannal szemben. Ennek semmi köze a kiskutyákhoz. (Egy kutya egyébként sem vágyik kiskutyákra, mert ösztönlény, azt se tudja mi az) Minek akarsz kiskutyákat?
Én vagyok a kedves név nélküli! Ha épp akarod tudni, Klára a nevem. :) Három kutyám van, és kinológusnak/etológusnak készülök, ha egyáltalán tudod mi az- így nincs szükségem a google-ra! :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Kinológia http://hu.wikipedia.org/wiki/Etológia Jelenleg biológia szakos hallgató vagyok! Az pedig óriási tévhit megintcsak, hogy a kutya beleõrül a szülés hiányába... A kutyád nagy valószínûséggel álvemhes lett amikor azt hittétek kicsik lesznek, ez elég gyakori betegség... Aztán majd jön a méhgyulladás, emlõrák stb... Remélem a kutyád érdekében, hogy megússza ezeket... Ja és ezek szülés után sem kevesebb mértékben fordulnak elõ. A többit már leírta az elõttem lévõ!
És a testvérem állatorvos... Szóval errõl ennyit.. Nem voltam bunkó, csak elegem van már, mert sajnálom a kutyákat... :(
Nyugodjunk meg , a már jól bevált rizsát megkaptuk a kedves leendõ kutyagyártótól. Méghozzá mint minden újonc gyártó azt mondja : -már vannak gazdái a kicsiknek , igen tudjuk hát hogyne ! - a kutyám szülni akar , látom rajta ! - De még azt sem tudja hogy a kutyája mikor mit tesz , attól hogy a szuka a hímmel párosodó mozdulatot produkál nem azt jelenti hogy hiánya van ! Ui: amiket leírtál az elõzõ "vemhességrõl" amibõl nem lettek picik , talán álvemhes volt ! Ja igen és mikor rákérdezünk akkor igen a kutyának van törzskönyve , és nagyon szép kutya , és stb, stb...!

Milyen szülinapi ajándékot vegyek a lányomnak? Márciusban lesz 2 éves! Ötletek?

Legjobb válasz: Hercegnõs játéksátor, öltöztetõs játék, baba, mesekönyv, mese dvd, kifestõ + színes ceruza, dupló

Hercegnõs játéksátor, öltöztetõs játék, baba, mesekönyv, mese dvd, kifestõ + színes ceruza, dupló

Szerintetek nagyon le van maradva a lányom? 3 éves lesz május végén.

Későn kezdett beszélni,most ott tartunk hogy mondatokban beszél,de végképp nem ragoz,és sok szot elég nehezen lehet megérteni amit mond.Idegen szamara majdnemhogy érthetetlen sok minden.Pár betűt téveszt,pl. f helyett néha s-t mond,r betűt sem mindig mondja helyesen,stb. Vetköződni neha papucsot,harisnyat,zoknit tud,bar nem nagyon érdekli,nagdragot ki segitseggel,felsőt egyáltalán,és öltözni sem.Szpbatisztasagnak most futottunk neki masodjara,egyszer ősszel-nyaron mar elég jol álltunk,de aztan elköltöztünk,és az uj wc-ülőkén csuszlogott a szűkitője,aztan későn jottem rá mi a gond,és miert enm akar raulni az uj helyen. Most két napja folytatjuk az uj ulőkével,délelőtt és delutan is tobb orat kibirt pelus nelkul nagyobb balesetek nelkul,bar neha későn szól.Idegen gyerekekkel nagyon nehezen teremt kapcsolatot,nem szereti ha hozzaérnek,nem akar jatszani velük.Esetleg a kicsit nagyobbak(8 év körül) jöhetnek szóba. Idegen felnőttekkel is kissé távolság tarto,bár ha a felnőtt probalkozik,akkor mondjuk fél-egy ora mulva felenged,és kicsit elkezd nyitni felé. Nem tudom,egy ekkora gyereknek mennyire kéne tudni futnia? A mozgasa ha fut elég esetlen még,kicsit olyan gyors-menés-és ugralas keverékének tűnik.Páros lábbal szépen ugral már régtől. Elég nehezen tűri a változásokat,érzékeny kislány. Köszi aki elolvasta

Legjobb válasz: Hova lenne lemaradva? :D 3 éves lesz csak, engem 7 éves koromig logopédushoz járattak, mert nem tudtam az R-betût kimondani, de tanulmányi eredményeimben nem éreztem magam ezért visszamaradottnak :D Pár betût téveszt, de nem egy iskolásról van szó, ez normális... Az hogy egy kicsit visszahúzódó az is teljesen normális... Nem értem milyen elvárásaid vannak egy 2 éves lánnyal szemben...?

Hova lenne lemaradva? :D 3 éves lesz csak, engem 7 éves koromig logopédushoz járattak, mert nem tudtam az R-betût kimondani, de tanulmányi eredményeimben nem éreztem magam ezért visszamaradottnak :D Pár betût téveszt, de nem egy iskolásról van szó, ez normális... Az hogy egy kicsit visszahúzódó az is teljesen normális... Nem értem milyen elvárásaid vannak egy 2 éves lánnyal szemben...?
elsö vagyok, szerintem egy tényleg jó logopédust keress, és neki mutasd meg, az öltözködésben is kicsit furi, de lehet benne egy nem akarok, csináld anya te dac is. mivel minden másban jó szerintem, a logopédus tudja megmondani mi amit kell tudni ennyi idösnél. Amire figyelj, hogy otthon kicsi a piaca ezeknek a szakembereknek is így képesek a telejsen egészséges gyerekre is rányomni hogy "nem árt egy kis fejlesztés" , pl dévényesek. persze megindokolják jó kis dumával amit anyuka persze hogy be is vesz. én azt tartom szakembernek aki tényleg csak annak ír ki fejöesztés aki le van mardva. és kicsit lemaradásra nem ír fel semmit, hagyja a gyereket maga módján fejlödni.
Lemaradás szót nem szeretem. Voltatok szakorvosnál? Logopédus stb... akik értenek is hozzá? szerintem kicsit vissza fogott a gyereked. de én megnézetném szakemberekkel. habár ami gyerekorvosunk szuperül oda figyel mindenre, és ha valami nem stimmel már tudja is hova tovább. a lányom sem szereti ha hozzá érnek a gyerekek. azokkal szeret játszani akik nem tapogatják. pl az egyik kis barátjával óriási a móka mert a kisfiu is utálja ha hozzá érnek, így egymásnak adogatnak játékot, de nincs ölelgetés stb... szerintem nézesd meg logopédussal, de valami jó val.
Sokat gyurmázzatok gyöngyöt fûzetek, és a kézügyességével akkor nem lesz gond. Beszéddel egy kicsit le van maradva de egyáltalán nem vészesen.Szerintem nem igényel szakembert.Sok gyerek nem beszél még ilyenkor tisztán. Szerintem itt sincs nagy gond. Esetleg a többnyelvûség zavarja meg egy kicsit. Ha ezt is akarod fejleszteni akkor sokat hintázzatok a beszédközpontra jó hatással van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, gyurmazni hintazni sokat szoktunk, utobbit fõleg nyáron, gyönyfûzést még kiprobáljuk. Hol lehet olyan kicsiknek valo gyöngyöket venni? A kétnyelvûség õt még nem érinti, senki sem beszél hozzá szlovákul.
Én viszont nem bagatellizálnám el a dolgot. Minket is mindenhonnan elzavartak, amikor ennyi idõsen ugyanilyen bajok voltak a lányommal, mindván hogy még kinõheti. 2 évre rá derült ki, hogy autista. Azt a 2 évet fejlesztéssel is tölthettük volna. Amit írtak, a tsmt torna nagyon-nagyon jó. Nekünk az hozta az áttörést, azóta szobatiszta és beszél szépen a gyerek, hogy csináljuk vele azt a tornát. A BHRG Alapítvány és a Meixner Központ is tanítja. Tulajdonképpen elviszed a gyerekedet, beszélgettek róla, megvizsgálják, kitûztök egy célt, és arra mondókás/énekes tornagyakorlatokat találnak ki a gyerekedre szabva. 8 hetente új gyakorlatsort kapsz. Te magad csinálhatod vele, otthon. Persze a gyakorlat megírása nem ingyen van, de nem kell 8 hétig sehova se menned egy vagyonért, és te magad tehetsz a gyermeked fejlõdéséért.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso, az hogy ugyanilyen bajok voltak vele mit jelent, nalatok mik voltak a konkrétumok? Amugya dadogast abbahagyta, legalábbis most. Az a baj hogy nem magyarországi vagyok, de keresek valamit akik foglalkoznak vele.
Szia! 2 évesen megállt a beszédfejlõdése, és csak halandzsát mondott, vagy ami érthetõ volt az az apa meg a hinta. Ezzel párhuzamosan lassan rájött, hogy õ hiába magyaráz, nem értik meg, ezért tök magába fordult. Ebbõl késõbb csak az zökkentette ki, hogy a torna beindította az értelmes beszédét. 3, 5 évesen lett csak szobatiszta, mert elõtte nem lehetett rávenni. Amúgy kiegyensúlyozott, de ha túlingerli valaki (piszkálja), durván arcbavisítja.
egyik válaszoló vagyok. úgy látom, van tsmt szlovákiában is. :) http://www.tsmt.szm.com/ keresd fel õket midnenképp! :) )))
Szia, Én küldtem a két linket. Kisfiam 3 éves és Õ is kétnyelvû. Most vizsgálták az alapítványnál és azt mondták hogy emiatt le lehet maradva egy kicsit a beszédben. Amúgy ami szavakat mond, azoknál mindkét nyelven szép a kiejtése. Néha még van halandzsa és a vizsg. után 3 nappal kezdett teljesen új szavakat használni és már egyre többet magáról beszél, tehát az is rendben lesz:) A TSMT-t most kezdjük de a tesómék szerint náluk is nagyon hasznos volt. Egyébként maga a mozgás, forgás, hintázás, lépcsõzés, ugrálás nagyon hasznos a gyerekeknek minden szempontból, még a tanulásban is! Pl most a TSMT teszten mondták, hogy a forgás is egy olyan tevékenység, ami serkenti a gyerekek agyát. Nem véletlenül képesek még akkor is forogni, amikor egy felnõtt már teljesen elszédült. Amúgy ügyes a lánykád, mert az Én fia 3 és teljesen leragadt a szobatisztaságban. Lehet, késni fog 2-3 hónapot.
A kérdező hozzászólása: Koszi, az a táblázat fõleg nagyon hasznos volt!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mi az a tsmt? Mit kell rajta fejlesztenetek? Én annyira nem gondolom lemaradottnak, de en nem igazan tudom hogy egy ekkora gyereknek hogy kell "kinéznie", ezért kérdezgetek. Meghat a férjem is neha piszkal..... Ennyi idõs gyereknek már kéne tudnia valami értelmeset is rajzolnia?Nálunk is van kistesó, azéert is tettem fel a kerdest, mert neha lelkiismeret furdalasom van, hogy keveset foglalkozok velük.
szia, kis eltéréssel leírtad az én kislányomat. ennyi idõsen. õ 2 éves és 3 hósan kezdett beszélni, most már nagyon szépen beszél, ragoz, és nagypn árnyaltan is. pl ilyeneket mond, hogy módszer, meg ideiglenesen, meg mûködtetni stb. és jól használja õket. öltözésebn nagyon önállótlan még mindig (3 évs volt karácsonykor), és pont a 3. szülinapján lett szobatiszta, addig nem volt hajlandó, de akkor õ maga kérte a bugyit, és egybõl teljesen szobatiszta lett, éjjelre is, kintre is. mi amúgy járunk tsmt-re, mertt egypár dolog nem stimmel, amire kapunk gyakorlatokat. látta pszichológus is, és semmi baja. nektek is tudom ajánlani, nagyon jó. amúgy nálunk most született kistesó, ami nagyon megviseli.
Írd meg mi volt, az én fiam is hasonló.
Logopédus!
A kérdező hozzászólása: Szlovákiai vagyok, itt védõnõ sincs, a gyerekorvos pedig nem mondott rá soha semmi. Járni 14 hónaposan kezdett teljesen egyedül, elõtte kézenfogva, és nagyon hosszu ideig kuszott. A mászás gyakorlatilag kimaradt. Logopédust okvetlenül felkeresem, köszi. Amugy ilyen kis "babra" dolgokban nagyon ögyes, valamit összetenni, ilyesmik, de a nagyobb mozgasokban kisse ögyetlen. Nemreg elkezdtunk jarni babaklubba, ott kicsit javult a helyzet mar ami az idegen környezetet meg a többi gyereket illeti.
A kérdező hozzászólása: Ja, még ami talan pozitiv, elég szepen eszik egyedul kanallal, villával.Hogyan tudom fejleszteni?
A kérdező hozzászólása: Igen, erre a hétre akartam idõpontot kérni a logopédustol, bár szerintem csak jovõ héten fog összejönni.
A kérdező hozzászólása: Ja, a legujabbat kihagytam, olyan 2 hete elkezdett dadogni, ha izgatott vagy gyorsan akar mondani valamit, a mondat elején dadog, pl. És és és és és ott volt kutya. De nem mindig, nemtudom, ez rossz szokas lenne? Készülök vele ez miatt, meg a tevesztett hangok miatt logopédushoz majd. Egyebkent sok mindenben nagyon ügyes, nagyon jo a logikaja szerintem, neha hihetetlen összefüggéseket csinal dolgok között, felismer 1-2 szamot, és mondja is a szamokat 10 ig, igaz össze vissza, és ugy hogy különösebben nem volt erre tanitva.Sokat lehet vele jatszani szerepjatekokat, pl. elado vásárlo, allatkert, anyukas, és nagyon élvezi, talal ki magatol is nagyon sok mindent. Azt nem tudom ilyen korban hogy kene rajzolniuk, de õ még csak csikokat meg krikraxokat csinal, esetleg köröket, de semmi ertlmeset.
A kérdező hozzászólása: A dadogas szerencsere abbamaradt magatol most ugy nez ki, logopedushoz még nem jutottunk el mert náthás a család. Köszi a szlovák tsmt-s linket!!!!!! Õ nem állt meg a bezséd fejlõdésben soha, csak ugy vettem észre elég lassan fejlõdött. Most volt egy kis ugras, a nõvéremék is mondták hogy sokkal érthetõbb a beszéde.

2 éves lesz a tünemény lányom?

szeptember 1 én lesz a lányom két éve s:):)

Legjobb válasz: Az én lányom is szeptemberben lesz kettõ, de õ sem akar szobatiszta lenni. A helyedben én biztosan nem szenvednék vele 4 hónapon át. A nagyobbik lányom (szintén szeptemberi) sem lett nyáron szobatiszta, bevallom nagyon nem is erõltettem a dolgot tél végére egyik napról a másikra, balesetmentesen szobatiszta lett. Szóval szerintem (de persze úgy csinálod, ahogy gondolod) nem ér az egész annyit, hogy stresszelj 4 hónapig akár, és most a szõnyeget ruhát stb. De persze próbálkozni lehet :) Praktika ami segíthet esetleg, egy mintás bili vagy együtt vesztek valami csini bugyit. Az elalvásos dolgot nem nagyon értem. Az a baj, hogy egyedül alszik el? Mert ha igen az nem baj, örüljél :) Én is azt teszem a másodiknál, mivel az elsõ 5 éves volt amikor végre egyedül aludt el. Kaja, esetleg annyit tudsz tenni, hogy eléteszed egy kanállal vagy villával és hagyod érvényesülni. Ilyenkor sokszor kézzel esznek, de idõvel meg fog tanulni egyedül enni tuti (nekem könnyû volt ez a része, mert a nagy miatt a kicsi 1.5 éves korától kb nem hagyja, hogy etessem...persze elég nagy a disznóól még mindig fõleg rizsnél és a leveseknél) Ami a mondókákat illeti szerintem elég ha csak mondogatod neki és ha sokat hallja úgy is megtanulja magától. Tanítani én biztos nem tanítanám. Az enyém szereti a csigabigát (ilyenkor szarvakat csinál magának és a végén trappol) aztán a "fújja a szél a fákat letöri az ágat reccs-et" is, itt dülöngél és mondja a reccset. Ami még aranyos : "Piros alma csüng a fán szakítsd le te barna lány, leszakítom megeszem, mert az almát szeretem" (itt az elején nyújtózni lehet az almáért és a végén úgy csinálni mintha ennéd) Aztán sláger még a cini-cini muzsika itt is szokott jobbra balra dülöngélni. Én ezeket szeretem, de bevallom eszembe se jutott, hogy megtanítsam neki :)

Az én lányom is szeptemberben lesz kettõ, de õ sem akar szobatiszta lenni. A helyedben én biztosan nem szenvednék vele 4 hónapon át. A nagyobbik lányom (szintén szeptemberi) sem lett nyáron szobatiszta, bevallom nagyon nem is erõltettem a dolgot tél végére egyik napról a másikra, balesetmentesen szobatiszta lett. Szóval szerintem (de persze úgy csinálod, ahogy gondolod) nem ér az egész annyit, hogy stresszelj 4 hónapig akár, és most a szõnyeget ruhát stb. De persze próbálkozni lehet :) Praktika ami segíthet esetleg, egy mintás bili vagy együtt vesztek valami csini bugyit. Az elalvásos dolgot nem nagyon értem. Az a baj, hogy egyedül alszik el? Mert ha igen az nem baj, örüljél :) Én is azt teszem a másodiknál, mivel az elsõ 5 éves volt amikor végre egyedül aludt el. Kaja, esetleg annyit tudsz tenni, hogy eléteszed egy kanállal vagy villával és hagyod érvényesülni. Ilyenkor sokszor kézzel esznek, de idõvel meg fog tanulni egyedül enni tuti (nekem könnyû volt ez a része, mert a nagy miatt a kicsi 1.5 éves korától kb nem hagyja, hogy etessem...persze elég nagy a disznóól még mindig fõleg rizsnél és a leveseknél) Ami a mondókákat illeti szerintem elég ha csak mondogatod neki és ha sokat hallja úgy is megtanulja magától. Tanítani én biztos nem tanítanám. Az enyém szereti a csigabigát (ilyenkor szarvakat csinál magának és a végén trappol) aztán a "fújja a szél a fákat letöri az ágat reccs-et" is, itt dülöngél és mondja a reccset. Ami még aranyos : "Piros alma csüng a fán szakítsd le te barna lány, leszakítom megeszem, mert az almát szeretem" (itt az elején nyújtózni lehet az almáért és a végén úgy csinálni mintha ennéd) Aztán sláger még a cini-cini muzsika itt is szokott jobbra balra dülöngélni. Én ezeket szeretem, de bevallom eszembe se jutott, hogy megtanítsam neki :)
szia! elõre bocsi de nem olvastam el a válaszokat :) a bilizést én úgy kezdtem el, hogy már tél vége felé bevittem a bilit a szobájába és elkezdtem mondogatni hogy nagy lány vagy már, ha jó idõ lesz akkor majd a bilibe fogsz pisilni. addig ment az elméleti oktatás, amíg ha megkérdeztem hova kell kakilni és pisilni már mondta hogy a bilibe. megjött a jó idõ/nagyon szeret pucérkodni/, mondtam neki hogy leveszem a pelust de csak ha bele pisil a bilibe./elõtte többször ráült a bilire, pl pelenkázás elõtt, igaz én mondtam neki nem erõltettem semmit/ kb 15 percenként kérdezgettem tõle hogy nem kell-e pisilni és úgy kb fél óránként ráültettem a bilire. és kb 2 nap alatt úgy rászokott hogy már magától ment csak szólt hogy anya megyek pisilni. aztán már este ha lefeküdtünk is szólt hogy pisilnie kell, akkor levettem a pelust és a bilibe pisilt bele/pelenkát vissza adtam rá/ aztán itt is kb 2-3 nap múlva mikor éjjel felébredt és szólt hogy pisilni kell, pisilt és mondta hogy nem kell a pelus. azóta nem adok rá.bár most kb 2-3 hete van vissza esés és éjjelre kell a pelenka mert bepisil. én nem gondolom hogy baj az ha úgy altatod el.az én lányom 2.5 éves de még most is sokszor elõfordul hogy csak mellettem alszik el. de én úgy "szoktattam" rá, hogy kivártam amíg már úgy elég fáradt volt/nem túl fáradt, mert akkor átesik a ló túl oldalára, gondolom ez ismerõs neked is/ be kísérem aludni betakarom, puszit adok neki és jó éjszakát kívánok. amikor mondja hogy anya is, vagy jönne utánam, akkor vissza fektetem és mondom neki hogy anya is megy a saját ágyába aludni, nagy lány vagy már tudsz egyedül is aludni, anya itt van, ha valami baj van csak kiabálj, anya téged a világon a legjobban.megpuszilgatom a szoba ajtaját nyitva hagyom és kijövök. az elején volt bizony hogy még ötször is vissza kellett kísérnem, de elaludt egyedül. villát az én lányom se használ, mindent kis kanállal eszik. etetõszékben eszik az asztalnál, tehát éppen megfelelõ magasságban van a tányérhoz és simán a kezébe adtam a kanalat és mondtam neki hogy ügyeskedjen. de mutatott is rá hajlandóságot hogy egyedül akar enni. még most is van hogy egy falat se megy a szájába hanem a székbe és onnan eszi ki, de egyedül teszi :) illetve sokszor kézzel eszik vagy úgy hogy kézzel bele teszi a kanálba és úgy a szájába. de pl a leves levét õ se tudja enni, azt én szoktam neki kanalazni. mondókák:mi ezt úgy kezdtük hogy lett egy mondókás könyve, kifejezetten kis gyerekeknek. és szerette ahogy olvasom és õ ki is választotta magának a kedvencét, mindig azt kellett neki elmondani és kb 1 hét alatt meg is tanulta.bár ha nem mondják folyamatosan akkor el felejti, mert amikor mindig lett új mondóka, a régebbi háttérbe szorult úgy kb 1 hónap után már nem emlékezett rá. de szívesen leírom az elsõt: elment vadászni meglõtte haza vitte megsütötte az iciri piciri mind megette kerekecske dombocska, ide szaladt a nyulacska. ezt az ujjain kell mutogatni de gondolom ezt te is ismered. bár ezt nem kérdezted de én a 12 héttõl szoktatom a gondolathoz hogy kis tesója lesz, benne van anya pocakjába. és ahogy nõl a hasam mindig többet teszek hozzá pl felveszem megmutatom neki anya hogy fogja dajkálni a tesót, elmondom hogy õt is így dajkáltam, ezt azért kell mert õ még nagyon pici lesz és segíteni kell neki, ilyenek. most már ott tartunk hogy napi szinten meg kell nézni a 4D ultrahang felvételt a tesóról, ma pl azt is megtanulta hogy Szabolcsnak fogják hívni :D sok sikert és boldog baba várást!
Elõször is: még rengeteg idõd van a szülésig, közel fél év, ha jól számolom. Addig még rengeteget fog ügyesedni, önállósodni a kislányod, úgyhogy nagyon izgulni nem kell. Az én kisfiam áprilisban múlt 2, és van egy 5 hónapos kishúga. Bilizésnél nekünk nagyon bejött, amit itt tanácsolt egy anyuka, hogy pisiltessük meg a kedvenc játékát. Utána mindig boldogan pisil õ is. :) Te ismered a kislányodat, én nem vártam meg, hogy a kisfiam magától szóljon, hogy szobatiszta szeretne lenni, mert akkor szerintem iskolás koráig pelenkázhatnám. Itthon már kisnadrágban van, balesetek persze vannak, maximum a játszóig megyünk el pelus nélkül. De ettõl még erõltetni nem kell. A nagyszülõk szoktak rémüldözni, hogy milyen nehéz lehet két gyereket pelenkázni, de ez már nem az a világ, mi már nem fõzzük és vasaljuk a pelusokat, tehát semmivel sem nagyobb munka. Az alvásával én sem értem, mi a bajod, bár az enyém is ezt csinálná. Hagyd kézzel enni, azzal sincs baj. Inkább, mint hogy te te etesd. Kicsi fiam is kézzel evett csak, aztán egyik nap megfogta a kanalat, azóta kanállal eszik. Ennyi. :) Szerintem ne direktbe taníts neki mondókákat, hanem vegyél például mondókás könyvet - nekünk a Hóc hóc katona van meg, tényleg jó, színvonalas versikék vannak benne -, és olvass belõle esténként párat. Amelyik tetszik neki, azt majd elkezdi mondani magától. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: puszi mindenkinek a válaszért kedvesek vagytok

14 éves lány vagyok és most lesz az elsõ "igazi" randim. Moziba megyek egy 15 éves fiúval. Még sosem csókolóztam, de nem mondom ezt el neki. Vigyek neki valami ajándékot? Vagy a lányok nem szoktak?

Legjobb válasz: Szerintem egy lánynak az elsõ randira nem kell ajándékot vinni. Ha mégis szeretnél, akkor egy nagyon kisméretû csokit vihetsz, pl. Sport szelet vagy ilyesmi. De szerintem nem kell. Érezd jól magad!

Szerintem egy lánynak az elsõ randira nem kell ajándékot vinni. Ha mégis szeretnél, akkor egy nagyon kisméretû csokit vihetsz, pl. Sport szelet vagy ilyesmi. De szerintem nem kell. Érezd jól magad!
nyugi, félned nem kell, ha elég határozott vagy és nem hagyod, hogy bármi olyan történjen veled, amit nem szeretnél :) az viszont kicsit elgondolkodtató, hogy milyen kapcsolat lehet ebbõl, hogy ha õ ennyi idõsen már nem szûz. persze nincs kizárva, hogy egymásba szerettek és pont miattad fog megváltozni. de ne hagyd magad meggyõzni arról, hogy ez menõ dolog! az érett, normális ember szerelembõl szexel, mert az a legcsodálatosabb szexuális élmény. de nem ilyen fiatalon
Nem kell vinni ajandekot:)
A kérdező hozzászólása: nem az..hát beparáztam:DDD
Nyugi csak paráztatlak. de most komolyan nem kell vinned semmit! és még komolyabban tényleg nem szûz?
A SÖTÉT MOZITEREMBEN? KETTEN? EGYEDÜL?
15 éves és NEM SZÛZ? ÉS TE MOZIBA MÉSZ VELE?
A kérdező hozzászólása: õ már csókolózott és nem is szûz:c
szia :) szerintem elsõ randin a lányok nem szoktak ajándékot vinni, bár sosem voltam "igazi, elsõ randin". a csók miatt ne aggódj, ha úgy érzitek, jönni fog magától, ha nem az sem baj, fiatalok vágytok még :) ha jól érzitek magatokat, találkozzatok, járjatok el ide- oda, és ha jó együtt úgyis lesz majd csók is :) egyébként szerintem a legszebb, ha valakinek te lehetsz az elsõ. sok sikert ;)
csak magadat vidd
A kérdező hozzászólása: tudom:) nem hagyom hogy olyan történjen amit nem szeretnék:) és köszönöm a válaszokat:)

Kicsi lányunknak most lesz a szülinapja. Egy éves lesz. Ti mit vettetek, vennétek ennyi idős babátoknak?

Egy gyönyörű tortát kap, ruhácskákat most kapott.. Ötletek? Előre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Kisfiamnak 1 éves szülinapjára triciklit vettünk, de kapott még ruhákat, cipõt, játékokat (kismotor, építõkocka, karikatorony, kisautó, plüssök).

Kisfiamnak 1 éves szülinapjára triciklit vettünk, de kapott még ruhákat, cipõt, játékokat (kismotor, építõkocka, karikatorony, kisautó, plüssök).
Teljesen felesleges neki ennyi ajándékot venni, nem ettõl lesz jobban szeretve a gyermek. Már bocsánat az offért. Egy éves, kicsi még, semmi pozitív hatása nincs rá az ajándékhalomnak. Szerintem vegyetek egy nagyobb valamit. Hinta, kismotor, valami fisher price fejlesztõ játék, bármi ilyesmit, meg egy-két apróságot. De az egy-kettõt szó szerint értem. Egy finom, színes torta valami tûzijátékkal, lufik és mókás gyerekzene és indulhat is a szülinap! ;)
Kismotor vagy bármi tologatható nagy örömet okozhat, ha még nem is tudja rögtön használni.
Mi tescos 100 db-os kislabdacsomagot vettünk, azóta is sokat játszik vele, igaz csak szétszórja Ez kb 1400 Ft volt, és úgy gondoltuk mellé torta-tûzijátékkal bõven elég! :)
4-es, teljesen egyetértek! :-)
A kérdező hozzászólása: fisher price tanuló laptop van, meg tricikli is, hinta is, imádja mindegyiket.. Olyas vmit szeretnék, amivel eltöltjük az idõt, amivel élvezne játszani..mint a felsoroltakkal.. És igen, úgy gondolom én is, h elég 1-2 játék, csak hasznos legyen, mert pl a plüssökkel nem igazán játszik, jobban érdekli a zenélõ játékok. vegyek játék szintetizátort? Csak tetszene neki nem?
1. válaszoló vagyok! Még mielõtt félreértenétek, nem csak tõlünk szüleitõl kapta ezt a sok mindent. Nagyszülõk, dédszülõk, keresztszülõk, barátok, szomszédok, stb. segítettek összegyûjteni ezt a sok holmit, amit egyébként én is soknak tartok. Tõlünk csak a triciklit kapta + megsütöttem neki életem elsõ torjáját.
A lany is lephet Egyaltalan nem biztos, hogy bejosz annak a fiunak
Ez most olyan mint mikor azt kérdezik hogy mikor lesz 18cm a péniszem. Van akinek 14évesen van akinek 18évesen van akinek soha... Tény hogy 1.barátnõnél nehezebb kezdeményezni de a 2. 3.-nál már teljesen változó.
Szerintem képes hogyha tetszel neki..:)

A férjem megakarja verni a 13 éves lányunkat amiért cigizik. Hogyan tudnám megakadályozni? A lány most a barátnőjénél van, de mi lesz ha hazajön. Bele sem merek gondolni milyen balhé lesz. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én nem vagyok az erõszak híve, most már szerintem büntetik is a családon belüli erõszakot, viszont valahogy gátat kell szabni a lányod dohányzásának. Egyébként a férjed szerintem nem elõször veri meg. most még biztos, hogy a lány érdekét szolgálná. Másrészt szerintem az is megfontolandó, hogy a mai 1000 Ft-os cigi árak mellett, ha nem kap pénzt, akkor nem nagyon tud magának cigit venni, csak ha megkínálják jut hozzá.

Én nem vagyok az erõszak híve, most már szerintem büntetik is a családon belüli erõszakot, viszont valahogy gátat kell szabni a lányod dohányzásának. Egyébként a férjed szerintem nem elõször veri meg. most még biztos, hogy a lány érdekét szolgálná. Másrészt szerintem az is megfontolandó, hogy a mai 1000 Ft-os cigi árak mellett, ha nem kap pénzt, akkor nem nagyon tud magának cigit venni, csak ha megkínálják jut hozzá.
Térítsd észhez a férjed is, meg a lányod is, mert mindegyikkel van gond.
#2-s 17 éves vagyok a szüleim sosem ütöttek meg vagy emeltek rám kezet, mégsem dohányzom, iszom alkoholt és még csak rosszul sem tanulok. Szerintem a nevelés olyan, hogy minél jobban tilt valamit az ember annál jobban ragaszkodik hozzá a másik. Ez mindig így lesz, nem csak ebben a korosztályban. A másik, nem veréssel kell megoldani, hanem csak üljetek le és beszéljétek meg. El kell neki mondani, hogy ha szívni akarja akkor keresse meg rá saját maga a pénzt, mert ti nem adtok neki rá, illetve, hogy milyen ártalmakkal jár.
Ha megveri attól ugyan úgy cigizni fog mint eddig, nem az a megoldás. El kell vele beszélgetni, mutatni neki rákos betegekrõl, tüdõrõl képet, (neten biztos találtok) tájékoztatni kell a következményeirõl, rászokásról, stb. Például... Mi a dohány? *A dohány a világ egyik legelterjedtebb drogja. A dohány levelei a nikotin nevû stimuláns anyagot tartalmazzák. * Legelterjedtebb fogyasztási módja a cigarettá- ba tekert szárított dohánylevelek elszívása. Fogyasztják még pipákból, vízipipákból szívva, illetve porrá aprítva orrba szívva (tubák). Mik a hatásai? * A nikotin növeli a pulzusszámot és a vérnyomást. * A hatások azonnal jelentkeznek, majd körü- belül fél órán át tartanak. * Akik elõször szívnak cigarettát, szinte mindig szédülnek, hányingerük lesz, még kis mennyiségtõl is. * A rendszeres fogyasztók szerint a dohányzás csökkenti az idegességüket és nyugodtabbak lesznek tõle * Általában a dohányzás csökkenti az étvágyat, így a dohányosok kevesebbet esznek. Ez néhány dohányosnál a rendszertelen étkezést eredményezheti. Függõséget okoz? * A dohányzás nagyon addiktív. A rendszeres használat hosszan elnyúló elvonási tünetekkel jelentkezhet. * A dohánytól megvont fogyasztók gyakran érzik magukat depressziósnak, idegesnek, nyugtalannak. * Ezek a tünetek erõs késztetést keltenek egy újabb cigaretta rágyújtására Milyen más problémákat okoz a dohányzás? * Köhögést, és más mellkasi, légzési problémákat okozhat * Rossz szájszag, elszínezõdött fogak * A rendszeres dohányosok sokkal nagyobb kockázattal vannak kitéve a tüdõrák veszé- lyének, illetve szív- és érrendszeri betegségeknek. * A terhesség alatti dohányzás vetéléshez, vagy a magzat súlyos károsodásához vezethet. * A passzív dohányzás is veszélyes, a gyermekeket és az asztmás betegeket próbáljuk meg a lehetõ legtávolabb tartani a dohányfüstös helyektõl. Ha dohányzol, de leszoknál: * Kerüld el azokat a helyeket, ahol sokan dohányoznak * Mondd el a barátaidak, családodnak, hogy le szeretnél szokni – fogadd el segítségüket *Keresd fel orvosodat, és kérd ki a véleményét, fogadd meg tanácsait! *Próbáld ki az akupunktúrát, a nikotinos rágókat és tapaszokat, valamint más leszokást segítõ eszközöket!
#7-s A rossz társaság nem attól fog függni, hogy dohányzik-e vagy sem. Az már szimplán attól, hogy õ milyen természete. Ha akar, akkor úgyis belekerül, ha nem akkor pedig nem fog. A dohányzás pedig nem egyenlõ a tüdõrákkal. Nagymamám 71 éves teljesen egészséges a tüdeje, pedig 20 éves kora óta dohányzik.
Gondolom a kedves gyerekverõ pártolòk eggyikét sem verték még meg soha igazán. Mond, a férjednek, hogy a gyámügyhöz fordulsz.Ha megveri a lányod tedd is azt. Egy gyereknek nem nevelés a verés.Arról nem is beszélve, hogy dafke fog dohányozni. Nyilván valahogyan rá kell vezetni, hogy észhez térjen, de nem veréssel. Kapjon büntit.
Végre egy férfi egy pofon ráfér tudom hogy a lányod meg véded félted de hidd el megérdemli. A mai tiniket kicsit ápolgatni kell e téren a férjed nagyon jól teszi ha felpofozza. Nyílván megverni ne hagyd az büntetendõ de legalább megtanulja.
inkább most kapjon egy két pofont minthogy rászokjon és tüdõrákos legyen meg rossz társaságba keveredjen a bagózás miatt.
Idióták..hát a kipufogógázoktól nem lesztek betegek????:DD én nem dohányosként mondom ezt.Meg az elsõ válasz írójaként.
Én bizony elverném az apja helyében, nem azért, mert cigizik, hanem azért, mert LOP. Az apja sem lopja azt a pénzt, amibõl a cigijét veszi!!!! Ettõl még tényleg nem fog leszokni, erre egy megoldás van: apuka szokjon le, és gyermek meg ne kapjon cigire pénzt. Ennyi. Ingyen nem fog kapni senkitõl rászokásra alkalmas mennyiséget, 1000 forintos dohányár mellett.
"A kérdező hozzászólása: Az apja cigizik és a lány tölt cigit magának mikor az apja nem látja. Mit mondjak a férjemnek, tiszta ideg?" Szokjanak le együtt a cigirõl. Ez nem lenne megoldás?
"Aki tiltással nevel, hazudni tanít." Példát kéne mutatni a gyereknek, hatni az eszére, nem ütni meg parancsolgatni. Olyan ember lesz belõle amilyennek nevelitek. Nekem apám anno azt mondta, dohányozzak ha hülye vagyok. A gimi 4 éve alatt dohányoztam is, utána kikerültem a társaságból ahol ez volt a menõ, és úgy ahogy volt el is ment tõle a kedvem. Ezeknél a fiataloknál nem kell azért feltétlenül napi 2 dobozra gondolni, nem bírják azért annyira és nagy részük le sem tüdõzi, nem kapnak tüdõrákot annyitól amennyit dohányoznak. A szülõk pedig elsõsorban nézzenek magukba, hogy õk miket csináltak fiatalon csakazértis, pláne ha tiltották nekik. Aki meg itt azt javasolja hogy pofozzák fel a kiscsajt mert az majd megoldja a dolgot, annak melegen ajánlom hogy ne szaporodjon, mert csak egy újabb idegbeteget szabadítana a világra ezzel a neveléssel.
Nem megoldás az ha nem adunk neki pénzt. Egy slim cigaretta nem drága, vagy 500-600 ft... Megszerzi ra a penzt, es nehogy olyan uton amilyenen nem illik :)
Ja, hogy az apuka dohányzik? Akkor meg ne merje ütni a kislányt, hanem inkább nézzen magába, hogy vajon ki volt a "példaképe" dohányzás tekintetében.
Apuka mit pattog, ha õ dohányzik? Biztos elõl hagyta, a lány meg vett/vesz belõle, rakta volt el rendesen!
Ezért nem büntetni kéne, hanem elbeszélgetni vele és meggyõzni. Ja, és remélem ti nem dohányoztok, mert példát mutatni sem árt.
A kérdező hozzászólása: Mégis mivel büntetnénk meg? Mindketten dolgozunk ezért nem tudunk mindig a nyomában lenni.
Szerintem ha apuka is dohányzik, akkor semmi joga megverni érte!!!! Csak azt csinálja a gyerek, amit otthon lát... Jobb példát kellett volna mutatni neki! Talán elbeszélgetéssel el lehet érni valamit, de veréssel semmiképpen!
Ha megveri, akkor max ezentúl titokban fogja csinálni a dolgokat, és semmit se fog nektek elmondani, ezzel ezt fogjátok elérni, a verés nem megoldás, akkor már inkább büntetés......
Most megveri vagy ad neki egy pofont? A kettõ nem ugyanaz. Egy pofon belefér, de a lényeg az ÉRDEMI BESZÉLGETÉS és a MEGGYÕZÉS lenne. Veréssel a titkolózás, érdemi beszélgetéssel és meggyõzéssel pedig a leszokás felé lehet vezetni egy 13 évest.
A kérdező hozzászólása: Az apja cigizik és a lány tölt cigit magának mikor az apja nem látja. Mit mondjak a férjemnek, tiszta ideg?
Amikor lebuktam a dohányzással kb. 16-17 évesen, olyan pofont kaptam az apámtól, hogy elestem az ütés erejétõl. Annyi haszna volt, hogy továbbra is dohányoztam, de utána szervezetten, rendkívül óvatosan, szisztematikusan gyújtottam rá a leges-legnagyobb titokban: házak, bokrok mögött bujkáltam, másokkal vitettek haza a cigimet, rejtekhelyeket kerestem, mindenféle szagtalanítót használtam. Sikerült is átvágnom õt, míg el nem költöztem. 27 évesen szoktam le önerõbõl, saját akaratból és borzalmasan megszenvedtem vele. Talán erre a részére kéne rávilágítani értelmes beszélgetéssel ostoba 18. századi módszerek helyett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!