Találatok a következő kifejezésre: A lányom Szlovákia (8 db)

Magyar lány, szlovák fiú. Működhet a kapcsolat? (Esetleg tapasztalataitok? )

Szlovákiai magyar vagyok és a sors mindig szlovák fiúkkal hoz össze. Eddig nem volt probléma velük...

Legjobb válasz: Hajrá! :) De ahogy írtam tanítsd meg légyszives magyarul, már ha hajlandó lesz rá, s ne szégyeld magad.

Hajrá! :) De ahogy írtam tanítsd meg légyszives magyarul, már ha hajlandó lesz rá, s ne szégyeld magad.
a vezetéknevedbõl egyébként nem derül ki, hogy magyar vagy? vagy még nem tudja a v.neved?
utolsó vagyok mármint én nem vagyok az.mivel magyar vagyok :Ð az is.t arra írtam, h. vannak még olyanok
Szerintem járj vele, és tanítsd meg magyarul!
Szerintem meg az elsõ találkozáskor köszönj neki magyarul, de az akcentusodból meg is fogja hallani, hogy magyar vagy, és semmiképp ne akard eltitkolni. Egyébként miért ne mûködhetne? De ne feledd: egy párkapcsolat kölcsönös megértésen és elfogadáson alapul.
szóval te szlovákiai magyar vagy, õ pedig szlovákiai szlovák?:D miért utálna meg ezmiatt? max.akkor ha õ is magyargyûlölõ -.-
Ugye nem nagyon gondoltál bele, hogy mit írtál? Mi hasznod származhatna abból, ha nem mondod el neki és majd csak megtudja? Így esetleg egy fájdalmas csalódástól kímélted volna meg magadat. Inkább mi a jobb, ha msn-en jössz rá, hogy bunkó paraszt és akkor simán csak letiltod, vagy ha személyesen támad rád? Néha nem árt gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Nevembõl nem. Valójában nagyon semmibõl sem. Kiskorom óta szlovákok vesznek körül, barátaim nagyrésze szlovák, csak otthon meg suliban beszélek magyarul. Szóval nem jönnek rá az emberek, ha beszélgetnek velem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat(az elsõt kivéve)... Igen, pontosan...Magyarul nem fogok neki köszönni, de ha vmi oan téma lesz, akkor megmondom, de nem úgy, hogy derült égbõl a villámcsapás...Hát, remélem is, hogy mukodhet :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
2141: írta h nem szégyenli, és fel is vállalja, nem írt sehol olyat h nem mer magyarul beszélni
A kérdező hozzászólása: "vannak azért bunkó parasztok" Ahogy látom, te is közéjük tartozol! Nem azt mondtam, hogy nem merek megszólalni magyarul! Szerencsére olyan közözségben élek, ahol nincs probléma. De olyan helyek is vannak, ahol NEM lehet megszólalni, örülj, hogy te még olyan helyzetbe nem kerültél! Azért jöttem ide, hogy kérdezzek, nem pedig, hogy elküldjön bárki is a francba!
Te dolgod, de én egy tót hegyikecskével nem jönnék össze. Sok sikert!

Úgy van értelme egy kapcsolatnak ha én magyar vagyok, a lány meg szlovák?

Beleszerettem egy szlovák lányba. 14/f

Legjobb válasz: ha nem egy helyen laktok, akkor csak fájdalmat okozol majd magadnak a távkapcsolattal

ha nem egy helyen laktok, akkor csak fájdalmat okozol majd magadnak a távkapcsolattal
14 évesen semmilyen kapcsolatnak nincs értelme :D de csókolózni lehet más nyelvûekkel is :D csak viccelek na :D aranyos
Fikó nem fog örülni! :D
LOL :) gyerekek ne már!
Nincs értelme! Nem volt, és soha nem is lesz! Ezt verd ki a fejedbõl! Ellenségeddel ne barátkozz, fõképpen olyannal ne, aki a véredet szívja, ebbõl csak rossz sülhet ki!
11. vagyok Nézd, én nem nézek sok filmet, sõt mi több, egyáltalán. Én ilyen koromban, már tudtam azt, amit te nem tudsz. Az eset, pedig nem olyan, mint a Rómeó és Júlia, mivel õk mindketten olaszok voltak. HA nem érdekel, akkor kelj fel a gép elõl és menj apád elé, majd köpd szem között. Én képtelen volnék olyanokkal barátkozni, akiknek az õsei az én õseimet gyilkolták. Amennyiben tetszene is egy közülük, akkor az lenne az elsõ, hogy elfojtom magamban a fellángolás legkisebb csóváját is, mert tudom, hogy õk nyomorítják meg mindennapjaimat. Miattuk vernek azért, mert magyarul beszélsz, az életedet akarják. Hagyd a fenébe.
A kérdező hozzászólása: De Rómeó és Júlia szülei rosszban voltak egymással. -.-
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem tudom befolyásolni az érzéseimet.
Összeházasodtak, majd mindketten meghaltak. Ezt akarod te is?
"Hogy itt egyesek mekkora tahók!B*sszátok meg nem lenézni kéne a Felvidékieket, hanem testvérként kezelni!" Ki beszélt itt lenézésrõl, Felvidék Magyarország északi rész, melyet a trianoni békediktátummal elszakítottak tõlünk, nem pedig "kivált".
Az egy dolog, hogy nem tudod befolyásolni az érzéseidet, de ami szent, az szent és a nemzet a legszentebb földi dolog, ami valaha is létezett. Itt nem emócióról, hanem akaratról kell beszélni.
A kérdező hozzászólása: Nem! De ez már nem a középkor.
Nem kell bemutatni a történelmet mert ismerem!Szlovákia lényegében 1991-tõl létezik..Akkor mirõl is beszélünk?Nem a felvidéki magyarok hibája volt az, hogy elcsatoltak minket Cseh országhoz! A másik aki Felvidéken él a határ mellet, jobban át érzi ennek a súlyát, mivel a drága "politikusaink" ott taposnak belénk ahol tudnak!Kezdjük a nyelvhasználattól kezdve addig, hogy ha netán felvennénk a kettõs állampolgárságot elveszik a szlovákot, és megosztanak mindentõl!Akkor kérem mirõl is beszélünk?Aki MO-én mást nem lát, csak h jaj de utálják a szlovákok a magyarokat.Hát csesszétek meg a felvidéki magyarokat is épp úgy gyûlölik!Még is el kell viselnünk...
A nemzettudat a 19. század vívmánya, éppen a középkor felé haladunk ott nem számított, hogy ki fia borja vagy. Az a lényeg, hogyha belépsz egy olyan nép intim szférájába, amely évezredeken át gyilkolta és gyilkolja ma is a tiéd ezreit, akkor veled sem fognak kesztyûs kézzel bánni.
Miért ne lenne?! Szerintem érdemes lenne megpróbálni. Látva társaim írásait (általánosítottak, amelyet nem szabad csinálni), politikai és nemzeti akadályokat sejtenek, amelyek idõvel úgyis eltûnnek, ha egyáltalán léteznek, vagy ahogy a szláv származású Petõfi mondaná: "Az idõ igaz, S eldönti, ami nem az." . /Petõfi: Voltak fejedelmek...
Gyerekek mielõtt itt valaki félreértené, nem dúl háború a magyarok és a szlovákok között a Felvidéken. Itt csak a beljebb élõ 'nagy szlovákoknak' van gondjuk a magyarokkal. Mifelénk jól megfér a kettõ egymás mellett. Haver te meg ne aggódj ez miatt már írtam az elõbb.
Hogy itt egyesek mekkora tahók!B*sszátok meg nem lenézni kéne a Felvidékieket, hanem testvérként kezelni!Ugyan is mi nem tehetünk arról, hogy elszakítottak Trianon által! Üdv Felvidékrõl!
Ha Szlovikabol irsz akkor van:P Mas esetben semmi.
A kérdező hozzászólása: Ugyan abban a városban lakom mint õ. Szlovákiában.
hol laksz haver? én is szlovákiai vagyok
már miért ne lehetne?
Én is szlovákiai vagyok. Semmi baj ha szlovák a csaj. Te megtanulsz rendesen szlovákul, õ meg magyarul. Egyik haverommal is ez volt a helyzet, 3 évig voltak együtt. Nem unatkoztak. :D Fel a fejjel. 22F
Túl sok konfrontáció lenne belõle, képzeld õ ünnepel június negyedikén, amikor te gyászolsz. Ez így nagyon nincs rendjén. Honnan tudod, hogy õsi között nincsenek olyanok, akik a te õseidet gyilkolták. Felvidék nem Szlovákia.
A kérdező hozzászólása: Nagymegyeren (Velky meder). Utolsó: Miért ne barátkozzak egy szlovákkal? o.O
"utolsó" vagyok ment a válsz elõtte
A kérdező hozzászólása: 11.-nek üzenem neked hogy szerintem túl sok filmet nézel. Engemet ez egyáltalán nem érdekel. Ez hasonló eset mint a Rómeó és Júlia. :S
A kérdező hozzászólása: Nekem van olyan érzésem hogy én is tetszem a csajnak, de lehet hogy rosszul veszem észre.
25.-nek:Szlovákia valójában 1993-tól létezik :) Szerintem van értelme, egy városban laktok, akkor meg nem tök mindegy, hogy mi az anyanyelve a csajnak?

A lányom itthon (Szlovákia) szeretne megesküdni a magyarországi vőlegényével. Magyarországon mi a teendő ezzel kapcsolatban?

Arra gondolok, milyen iratokat kell beszerezni a v?legénynek, hová forduljanak el?ször is? Lakhelyük Magyarországon lesz.

Legjobb válasz: Magyar állampolgár házassága külföldön kétféleképpen történhet: 1.: A magyar külképviseleti hatóság (általában konzulátus elõtt) is köthetnek házasságot, feltéve hogy a magyar Kormány a külképviseleti hatóságot erre felhatalmazta. Az ilyen házasságot Magyarországon kötöttnek kell tekinteni. 2.: Az adott külföldi állam házasságkötésre felhatalmazott hatósága elõtt is történhet a házasságkötés. Vagyis azt javaslom, ezeket a helyeket keressék fel, itt érdeklõdjenek. További információ pedig: A nemzetközi magánjogról szóló 1979.évi 13. törvényerejû rendeletben.

Magyar állampolgár házassága külföldön kétféleképpen történhet: 1.: A magyar külképviseleti hatóság (általában konzulátus elõtt) is köthetnek házasságot, feltéve hogy a magyar Kormány a külképviseleti hatóságot erre felhatalmazta. Az ilyen házasságot Magyarországon kötöttnek kell tekinteni. 2.: Az adott külföldi állam házasságkötésre felhatalmazott hatósága elõtt is történhet a házasságkötés. Vagyis azt javaslom, ezeket a helyeket keressék fel, itt érdeklõdjenek. További információ pedig: A nemzetközi magánjogról szóló 1979.évi 13. törvényerejû rendeletben.
Az esküvõ után a házassági anyakönyvi kivonatot le kell fordíttatni, és az anyakönyvi hivatal fogja honosítani.


A szlovák pasik miért ekkora p. ncimagnesek a magyar lanyoknak?

Minden nap azt latom hogy az osszes szlovak rendszamu auto uton van. Soha nek dolgoznak, hetkoznap is strandra jarnal meg bevasarolgatni. Megis majdnem mindnek 5 millio feletettibautoja van.

Legjobb válasz: Azok magyarok csak adócsalási célzattal szlovák rendszámmal használják az autójukat.

Azok magyarok csak adócsalási célzattal szlovák rendszámmal használják az autójukat.
Szlovák csaj létedre milyen jól beszélsz magyarul. Grat, hogy megtanultad a nyelvünket.
Szerintem akiket láttál mint szlovák pasik szlovákiai magyarok :D Ha a tegnapi napot kérded, Szlovákiába tegnap ünnepnap volt ezért lehetett hogy többen voltak, bár attól függ melyik várost mondod.
én is Szlovákiai csaj vagyok, de itt élek Magyarországon, és ez mind adó csalás akik ilyen kocsikal járnak, viszont sokkan járnak át vásárolni , kinek hogy van ideje strandolni, vásárolni!
én most miért?:D
az utolsó is :DDDD
utolsó, te hülye vagy:D:D:D
adócsalás tuti.én szlovákiai csaj vagyok, de egy ilyen pasit nem látok itt, bár nemis akarok:D
Az én autóm 17 millio feletti. Magyar a rendszáma, egész nap dolgozom és tegnap délután strandon voltam ( munkaidõ után). Ja, és magyar vagyok. Ezek szerint akkor rám nem ragadnak a nõk:) Tényleg... tegnap nem voltam bevásárolni... Ez lehetett a baj...
Azok mind magyarok, így játsszák ki reg.adót, mert 10szer annyiba kerül itt mint máshol.
akkor azért volt annyi hülye a strandokon... dejó, pont jókor mentünk

Miért van az hogy az összes szlovák, szerb, szlovén és cseh lányoknak szőke a haja? :O

Legjobb válasz: plusz a németeknek meg a finneknek. Amúgy nem mindegyiknek van csak gyakori.

plusz a németeknek meg a finneknek. Amúgy nem mindegyiknek van csak gyakori.
Lehet hogy szõkék, meg kék szemûek de a viselkedésük pocsék...beképzeltek, flegmák, buták de mind nagyra veri magát...tisztelet a kivételeknek...:)
A kérdező hozzászólása: Нови Сад
Melyik város volt az ? :)
A kérdező hozzászólása: a nagyszüleim szerbiában élnek és ott abban a városban csak szõkéket láttam
Nincs olyan sok szõke hajú szerb lány, Szerbiában élek jártam szerb osztályba is és egy szõke hajú csaj nem volt :P
hát nem tudom te hol láttál szõke szerbeket, de én Szerbiában élek és alig látok szõke szerbet..legtöbb sötétbarna hajú..
Mert a szláv típus jellemzõi a szõke haj, kék szem, világos bõr.
A kérdező hozzászólása: hát én akit eddig megismertem mind szõke volt
nincs az összesnek. azért van ott több világoshajú/bõrû, mert ilyen fajták.
Novi Sadon csak szokeket lattal hat ez engem elegge sokkolt :D mivel mondjuk en Petrovaradin mellett voltam nagyon sokaig rokonoknal es mentunk bulizni meg minden es nem sokat lattam...:D

Mit gondoltok, jól néznek ki a szlovák lányok?

Legjobb válasz: genetikailag elég hasonlók a magyar lányokhoz

genetikailag elég hasonlók a magyar lányokhoz
A szlovákiai magyar lányok??? :) Õk gyönyörûek, akárcsak az erdélyiek pl.
nem tudom általában jól néznek-e ki, de a szépségversenyekre pl.mindig iszonyatosan szép lányokat küldenek..idén a Miss World-ön is én a szlovák lánynak drukkoltam- +sok nagyon szép szlovák modell is van..
Szépek, csak ne magyarul udvarolj nekik Bratyiszlavában.
Nekem van pár szlovák barátom, az egyiknek van két húga, azok nagyon bejönnek, csak nincs kedvem Pozsonyba járkálni, a csajok meg ritkán jönnek le a Tátrába. Egyébként a pozsonyiak eléggé beképzeltek, fõleg ha jól néznek ki. Szal' ha szlovák csajra vágysz, jobban jársz egy kisebb városból valóval, mert a BA-beliek inkább a külföldiekre buknak, persze nem a magyarokra. Vagy esetleg bérelj egy komolyabb autót Bécsben :p De beképzeltek Magyarországon is vannak, nem kevesen. Legjobban egy szép szlovákiai lánnyal jársz, akinek az legalább az egyik szüleje magyar. Már csak a kommunikáció végett is.
Az Pozsony, nem Bartyiszlava!!
õõ nekem van egy szlovák munkatársnõm...hát...elég ronda. És többel is találkoztam már, nem valami szépek. Nagyon szõrõs az arcuk. Úgy értem azok a kis pihék az arcunkon nekik kicsit sûrûbb, és hosszabb, közelrõl látszik, meg néhány lányon már láttam, hogy a bajuszuk is erõsebb, meg egy kettõnél már azt is láttam, hogy borotválnia kell az állát. Komolyan. Angliában élek már két éve, ez alatt összefutottam már itt egy-két nemzetiséggel, de hidd el, a magyar csajok szebbek.
Állatkertben, majomketrecben biztos szépek lennének, oda valóak a majmokbolygója szlovákok.
Az Pozsony igaz, de szlovákul Bra»islava.
mindenhol vannak szép és csúnya lányok, butaság származási hely alapján eldönteni. nekem pl. volt két gyönyörû szlovák kolléganõm, akikre nagyon szívesen hasonlítanék. õk már az álomszép kategória. ez most olyan, mint pl. a németek mind rondák. hát tényleg elég érdekes arca van a legtöbbnek, de vannak köztük is szépek!!
Amúgy nem Bra»islava hanem Bratislava :D LOL ha olyan okosak vagytok, tanuljátok meg leírni!

Mi a véleményetek arról, ha egy magyar lány összejön egy szlovák fiúval?

Legjobb válasz: Azt, hogy végre valaki, aki felül tud emelkedni azon, amit a politikusok belénk sulykolnak (ti. azt, hogy utálni kell egymást).

Azt, hogy végre valaki, aki felül tud emelkedni azon, amit a politikusok belénk sulykolnak (ti. azt, hogy utálni kell egymást).
Én Szlovákiai vagyok, DE FELVIDÉKI !!! Ugyanolyan magyar vagyok, mint Ti ! Ugyanazt a tv adásokat nézem, rádiót hallgatom, nyelvet beszélem ! Tehát legyenek boldogak !
gyümölcsözõ kapcsolat, mert ott könnyebb a cégalapítás és kedvezõbb a szabályozás is, fõleg ha jövõre 6x emelik a kft alapításának minimum tõkéjét
egészségére.
A kérdező hozzászólása: Idõsebb... :D
xD Az a szégyen! :D
ha nem muszáj ezt ne említsed meg neki mert lehet kicsit érzékenyen fogja érinteni :D
Terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Tudom, éppeb emiatt szomomorkodom.. :/ :D
Dunaszerdahely.
~Dunamocs.
õszintén? leszarnám..
hát figyelj, a gyerek egyidõs az országával, ez már azért nagy szó
"Ahol apám született, ott én [email protected] magyar vagyok, és errõl nem a nép tehet, hanem a képviselõk sz&rok." FankaDeli
A kérdező hozzászólása: Rimaszombati vagyok. Te?
Nièesar, ha tetszenek egymásnak akkor hajrá!
Semmi. Legyenek boldogok.
A kérdező hozzászólása: Én is felvidéki vagyok, légy boldog te is! :D
Semmi. Nincs ezzel semmi bajom, csak a srác tanuljon meg magyarul! :) (Remélem ezt a kérdést úgy érted, hogy szlovák etnikumú, és nem úgy, hogy szlovák állampolgárságú/Szlovákiában élõ magyar! Mert úgy tényleg nincs értelme a kérdésnek...)
nem mindegy ki hova tartozik, szeretitek egymást és kész N
Én Felvidéki vagyok, az exem meg Magyarországi volt!Még sem volt ebbõl sosem konfliktusunk!
Boldog is vagyok ! Mégha néha kicsit megkeserít ez az élet... Egyébként hova valósi vagy ?
A kérdező hozzászólása: Igen, úgy értem a srác szlovák etnikumú, én pedig magyar vagyok. Egyébként tud magyarul. :D
esély is lehet rá akár :\


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!