Találatok a következő kifejezésre: A lány vemhes, (12 db)

Egy fiú kosorrú törpenyuszi és egy lány oroszlánfejű törpenyuszi pároztatható egymással? Lesz kisnyuluk? Mennyi ideig vemhes a lány?

Legjobb válasz: Azt hogy lehet e nem tudom, de kepesek ra, nekem a ketto keresztezodesebol levo nyuszim van. Asszem harom hetig vemhesek, de nem tudom biztosan

Azt hogy lehet e nem tudom, de kepesek ra, nekem a ketto keresztezodesebol levo nyuszim van. Asszem harom hetig vemhesek, de nem tudom biztosan
igen, pároztatható, lesz biztosan ha vemhes lesz, de sajnos azt nem tudom meddig tart a vemhessége!
A tenyésztõk senkinek sem ajánljak, hogy pároztassák õket mert szó szerint korcsok lesznek belõlük.Lehet hogy gyengék lesznek, vagy mutáció lép fel az utódoknál.
A Mutációról ilyen gépfegyveres nyuszik jutottak eszembe akik azt ordibálják h RÉPÁT VAGY ÉLETET!! XDXDXDXD Igen párosodhatnak, és lesznek kisnyuszik kb 3 hétig vemheesk, de elég furik leszneka kicisk Rátátátá
Jó nagy kretén vagy az biztos.
Meg magadnak is egy másik fiút és/vagy lányt, és egynemûeket tarts együtt, a másikat vagy add el, vagy költöztesd el másik ketrecbe.
Ha együtt tartod õket, és ivaréret mind a kettõ akkor 1000%, hogy vemhes, gratulálok a felelõtlen szaporításhoz
A kérdező hozzászólása: És este alig tudok tõlük aludni mert mindig kergeti a fiú a lányt ..és ez egy kicsit idegesítõ meg mormognak egymásra
szedd már szét õket könyörgöm, befedezte, terhes, ez teljesen biztos, remélem nem testvérek voltak... és kezdj el szeretõ gazdit keresni a malacoknak
gratulálok. a csaj biztosan terhes, úgyhogy szedd szét, õket, és ne rakd õket soha össze. vegyél mindkettõjüknek ugyanolyan társat külön ketrecbe, vagy ajándékozd el az egyiket, és olvass utána a maliknak a gemon.ro-n.

SOS! Lehet hogy vemhes a lány törpehörim és egy fiúval van együtt meg még egy ilyen pár van vagyis 2 ketrec és nem szeretnénk többet de külön kellene rakni?

Mit tegyek most? Normális válaszokat várok El?re is köszi

Legjobb válasz: Külön kell rakni, ha nem akarsz egy csomó döglött hörit látni hamarosan. Igazából egy ketrecben csak egy hörinek kéne lennie, mivel nem társas állatok, nem érzik jól magukat együtt.

Külön kell rakni, ha nem akarsz egy csomó döglött hörit látni hamarosan. Igazából egy ketrecben csak egy hörinek kéne lennie, mivel nem társas állatok, nem érzik jól magukat együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek sokat segítettetek


A lány hörcsögöm bántja a fiút, és a lány valószínű vemhes. Mit tegyek? Megölheti? Nincs lehetőségem különrakni őket, mert nincs külön ketrecem. Mit csináljak?

Legjobb válasz: igen mindenképp rakd külön, de inkább nagyméretû befõttes üvegbe mint dobozba, a tetejét nem kell lefedni. Várd meg h a kicsik megszülethessenek , felnevelje õket és utána rakd õket megint össze.Addig ne mert az lesz amit az elõzõ válaszoló írt

igen mindenképp rakd külön, de inkább nagyméretû befõttes üvegbe mint dobozba, a tetejét nem kell lefedni. Várd meg h a kicsik megszülethessenek , felnevelje õket és utána rakd õket megint össze.Addig ne mert az lesz amit az elõzõ válaszoló írt
Amikor láttam, hogy a lány hörim bántja a fiút én azonnal szétszedtem õket!Persze jobb a befõttes üveg mint a doboz mert, a höri képes magát onnan kirágni.Nekem eddig 3 alom volt és a hörim most lesz 2 éves.Miután felnevelte a piciket sose bántotta a fiút!Mindig egymás mellett aludtak.
Pedig muszáj lesz különraknod õket!!! Ha hirtelen nincs más megoldás, egy 5 literes befõttesüveg is megteszi, míg szerzel egy ketrecet, tedd abba a fiút! Ne hagyd, hogy bántsa a lányt, fõleg, ha vemhes. Ha megszületnek a kicsik, akkor esélyes, hogy a fiú meg is ölheti a kicsiket! De a lányra is figyelj oda, mert elõfordul, hogy az anyjuk falja fel õket, úgyhogy nem egyszerû!
utána se rakd össze õket, mert ugyanez lesz megint. vemhesség, verekedés, kölykök. próbáld meg alajándékozni az egyiket. meg persze a kölyköket is... nem lesz egyszerû dolgod..
ba·ki, olvass utána, mielõtt állatot vásárolsz, mert már a sokadik hülyeséget csinálod, már bocs. de legalább utána olvasd el a szakirodalmat, ami neten megtalálható... a anya azért eszi meg a kölyköket, ha nem érzi magát biztonságban, nem látja biztosítottnak, hogy felnevelje a kölyköket. hagyd békén, és ne csinálj vele hülyeségeket, akkor talán nem falja el. bár téged elnézve, lehet hogy jobban járnának a kicsik, mert utána még majd valahova azokat is tenned kell.
A retekkel kapcsolatban annyit, hogy én is adtam nekik egyszer, nem lett bajuk, de többet nem teszem, Te se tedd! És egy gondolatodat megcáfolnám, nem igaz hogy "csak tudja mi jó neki", a hörcsög egy idõ után, mikor elfogadta a gazdáját és megbízik benne, elfogadja a hagymát is, és a krumplit is, pedig mindkettõt tilos nekik adni! Szóval a leírásokat kövesd hogy mit szabad és mit nem, és inkább kérdezd meg itt is akár, hogy ne árts nekik véletlenül sem. A kérdéseidbõl látom hogy törõdsz velük, és szereted õket, ezt érzik ne félj, a nõstény is tuti meg fog kedvelni. Amúgy meg ha külön tetted õket, le a gond, a kicsiket pedig akár el tudod majd vinni az állatkereskedésbe, biztos beveszik õket valamelyikben. Aranyosak mikor összebújnak, és a dzsungáriait lehet talán a legjobban párosan tartani, de hörcsögök õk is, azaz magányos állatok, ha nem tudod a kis höriket hova tenni, ne tedd vissza a hímet.
Még annyit, hogy trappista sajt jó fehérjeforrás a lány hörinek, és ahogy valaki tanácsolta, tegyél be neki anyagot, hogy tudjon kuckót építeni, és ki tudja bélelni, illetve tegyél be neki kicsit több almot a szokásosnál. Ne izgulj, pár hónap, és már Te fogsz tanácsot adni kezdõknek:)
A lány höri más ok miatt is megeheti a piciket! Például: mint amit irtatok, hogy nem érzi magát biztonságban, de van egy olyan lehetõség is, hogy nincs neki folyadék és a vér miatt eszi meg!
adj az anya hörinek tojást és egy kis edénybe tejet, így megkapja a fehérjét és a tejbõl a vitaminokat, és nem fogja bántani a kölykeit, kivéve ha azok nem egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsokat, a linkeket megnéztem, az elsõt már ezelõtt is többször átolvastam. Most azon gondolkozom, hogy a fiút addig nem teszem vissza, amíg a kölykök el nem mennek, illetve lehet, hogy akkor sem. Az nagy bûn, ha két külön ketrecbe nevelem õket tovább, mint két hörcsög, és nem mint egy pár? Az állatkereskedésbõl párban hoztam el õket, ott nem értem, hogy nem bántotta a lány a fiút. Most féltem, meg attól teszem függõvé, hogy a lány hogy bánik a picikkel. Adtam neki egy csomó dolgot. Ma reggel kapott már pici túrót, sok almát, mandarint, meg száraz kaját. Szóval nagyon megsínylenék, ha ezek után külön tartanám õket? Vagy késõbb rakjam megint össze? Azt még nem tudom, szeretnék-e további kölyköket, ez a megszületendõ alom sorsától függ.
Hát nekem is dzsungáriaim vannak, egy fiú, egy lány és 6 ari pici. Én kezdettõl fogva külön tartom a fiút és a lányt, és csak pároztatásra raktam össze. Nem láttam még, hogy egy ilyen fajta így viselkedne. Minden esetre rakd külön, õket a fiúval, a mamának hagyj helyet, hogy megnyugodhasson, esetleg rakj be hozzá szénát abból kiépíti a kis kuckót a kicsiknek, és akkor nem fogja õket bántani. Csak nyugi!:) Én is eleinte attól tartottam hogy bajuk lesz a piciknek, de 2 hetesek és nagyon egészségesek:)
az anya szervezetét ne terheld le azzal, hogy túl gyakran kelljen ellenie. sztem tarts meg két ugyanolyan nemût, a többit ajándékozd el.
Szerintem ha megeszi, ha nem, nyugodtan tedd õket össze ha majd elmentek a picik! A dzsungáriai nagyon közkedvelt, biztos fogsz tudni gazdit találni a kölyköknek, vagy pedig beviszed a kereskedésbe. Akár még pénzt is kaphatsz értük! Végül is az a dolguk, hogy pározzanak, meg szüljenek, ha most ez az elsõ egy kicsit izgulósra sikerült is, a következõk már jobban fognak menni! Ha megeszi, akkor is adj neki mégegy esélyt, és ha nem eszi meg, akkor meg szuper jó anyuka, miért ne szülhetne mégegyszer? Amíg kicsik voltak, nem verekedtek, mert nem voltak ivarérettek, és a lány még nem volt terhes. 6 hetes korukig az állatkereskedésben is együtt vannak még az egynemûek is, és nincs velük semmi gond. Sok sikert! Ja, esetleg én megpróbálnék valahogy olyan ketrecet szerezni, amit egybe is lehet nyitni meg szét is választani!
beírtam a keresõbe azt, hogy "dzsungáriai törpehörcsög tartása". http://www.freeweb.hu/torpehorcsog/tartas.html kb az elsõ ami kijön rá. idézek is belõle. "Csak két különbözõ nemû hörcsögöt lehet együtt tartani. Két egynemû felnõtt höri békésen nem fér meg egy terráriumban, a területükért verekedni fognak, és ha addig szelídek voltak, akkor vadakká válhatnak, az egymás ellen irányuló agresszív magatartásuk miatt. Kifejlett állatoknál elõfordulhat, hogy különbözõ nemû két idegen höri sem fog párt alkotni. " http://ricanta.gportal.hu/gindex.php?pg=28940647
A kérdező hozzászólása: Figyelj, nyugodtan linkeld, én elolvasom, de sehol nem találtam leírva, mint lehet enni adni nekik. Dzsunáriaim van. Tojást tényleg picit adtam neki, retket meg azért mert úgy emlékeztem, hogy lehet, de ki is vettem tõlük. Szóval ha tudsz ilyen lapokat, akkor szívesen veszem, mert én tényleg néztem, kérdezõsködtem mindenhol, de csak az általános dolgokat tudtam meg róluk.
Ha már megették a retket, nincs mit tenni. Máskor ne adj nekik. Semmi puffasztó dolgot nem szabad adni, ezek a k-betûs zöldségek és mazsolát sem, mert az beragadhat a pofizacsiba! A fehérje mindig kell a höriknek, nem csak ha terhes. Én fõtt csirkehúst szoktam adni, (néha csontot is!) de jó a tojás, a sajt, és fõleg a lisztkukac! :) De ezekbõl csak nagyon picit adj nekik!
A kérdező hozzászólása: Épp ellenkezõleg. A lány bántja a fiút. Dobozba rakom ideiglenesen, remélem reggelig nem bántja. Ez a megoldás jó? Mikor rakhatom megint össze õket?
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval vennem kell még egy ketrecet:) Értem. És utána sem fogják bántani egymást? Mert olvastam, hogyha egy párt szétválasztok, akkor bántják egymást, miután összekerülnek.
Anno én sem tudtam, hogy külön kell tenni, megszülettek a picik és reggelre megette a fiut a lány csak 1kis darab lábvéget találtunk, és 1 napon belül felfalta a 3picit is.Ezután már nem volt a régi, kapott a kezünk után és harapott sajnos el kellett pusztítani.
A kérdező hozzászólása: A fiút különraktam, de hogyan oldjam meg, hogy a picik életben maradjanak? Van rá valami praktika? Én szeretem a lányt is, nem tudnék megválni egyiktõl sem. Inkább tartok két hörit külön. Olyat olvastam, hogy sok zöldséget kell adni a lánynak, és úgy nem eszi a kölyköket. Ez így van? Valami tanácsot adtok, hogy hogyan mentsem a gyerkõcöket majd?
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy ma adtam nekik retket, ízlett nekik nagyon. Nem kellett volna? Mert olvastam, hogy puffasztja õket. De õk csak tudják mi a jó nekik nem?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam mindent róluk, lapok annyit írtak, hogy a vérmérsékletétõl függ, hogy a lány támad-e. Ha nem segítesz miért írsz? Annyira hihetetlen, hogy valakinek ezek a csöpp állatkák is fontosak? A fiúm és a lányom már külön van, úgy is marad, megoldottam, mostmár a picik miatt aggódom, meg a retek miatt. Ha erre tud valaki rendes választ adni, akkor megköszönöm. Illetve a kicsikrõl annyit, hogy úgy tudom csomó gyümit, zöldséget, meg fehérjét kell adni az anyának, akkor nem eszi meg õket. Ez beválik? Illetve fehérjének mit? Lisztkukacon kívül. Hús, tojás, ilyesmi? Tojással kínáltam, megevett egy kis darabot. Fõtt tojással persze. Az jó neki? Ha nem, akkor veszek lisztkukacot. Szóval, egy jóindulatú válaszíró segítségét megköszönném.
azért nem írtam külön más (azon kívül, hogy ne stresszeld, mert akkor BIZTOS megeszi), mert elõtte már többször is írtam. nem tudom, mennyire olvashattál utána, ha állatkereskedésbõl vettél, ráadásul fiút és lányt...?? ha nem tudod, mit lehet neki adni, és hogyan? erre megvannak a megfelelõ oldalak, és akkor nem itt kéne kérdezõsködnöd... esküszöm, belinkelem neked ezeket, akkor elolvasod?
Attól is függ milyen fajta hörik? Mert ha szíriai, akkor örülj neki, hogy eddig nem nyírták ki egymást! A piciket is max. 6 hét után külön kell tenni egyesével! Õk egyáltalán nem társas lények. Most már ne aggódj, a lényeg hogy kivetted a fiút. Ha megeszi, akkor sem lesz nagy veszteség, kevesebb gondod lesz! Majd a következõ párzás után azonnal vedd ki a fiút és akkor nem fogja megenni. Adjál neki jó sok forgácsot, meg esetleg kis karton dobozkát, vagy valamit amiben jó kis fészket tud készíteni magának. De én csak akkor szaporítanám õket, ha tudom hogy biztos el is tudom helyezni a kicsiket, mit fogsz csinálni annyi hörcsöggel? Sok szerencsét! I.
Nagyon jó volt, hogy külön vetted õket. Én az elsõ alom megszületése után vettem szét õket. Õk sose bántották egymást, csak nem akartam több kicsit. Azóta viszont a lány nem engedi vissza fiút, még a közelébe sem, pedig a 10 hónap alatt többször is próbáltam. Így külön maradtak véglegesen. Nem volt gond, hogy külön vettem õket, egyedül is jól megvannak. Egész biztos, hogy a tieiddel sem lesz gond emiatt. Én fehérjeforrásként tejfölt adok nekik, nem tejet. Nagyon-nagyon szeretik. De arra nem tudok mit írni, hogy mikor nem bántja az anyuka a kicsiket, mert az enyém sosem tette, mindkét almot gyönyörûen felnevelte, még a takarításért sem haragudott, csak átköltöztette a kicsiket másik házba. Én vattát is teszek be nekik mindig, abban alszanak, és abból építette a kicsik fészkét is, meg rengeteg forgácsot felhalmozott a ház elé, innen tudtam, hogy terhes. (Az elsõ kicsik születése napján azonnal terhes lett újra, így született két alom.) Szerintem ha jó helyen vannak a hörik, feleslegesen aggódsz miattuk, nyugodj meg, és inkább legyenek külön, abból nem lesz baj, jól viselik az egyedül létet.

A lány hörcsögöm, vagy a fiú, bántotta a másikat! Szerintem vemhes a kishörcsögöm? Elmúltak 0, 5 1évesek. A lány sokkal nagyobb mint a fiú. Írnátok jeleket a vemhességére?

Legjobb válasz: Olvass utána könyvekben és a neten, hogy hogyan kell a szoptatós nõstényt és a kicsiket tartani! A felnõtteknek adj minden nap egyszer egy kisujjköröm felényi sajtot, hogy kapjanak fehérjét, különbem elképzelhetõ, hogy megeszik a kicsiket.

Olvass utána könyvekben és a neten, hogy hogyan kell a szoptatós nõstényt és a kicsiket tartani! A felnõtteknek adj minden nap egyszer egy kisujjköröm felényi sajtot, hogy kapjanak fehérjét, különbem elképzelhetõ, hogy megeszik a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ! Csak... Úgy vélem hogy a két höri mostanában versekszik! És sztem nem az én fiúm-tól van a vemhessség... Mert nem egy helyen vettük õket! Most akkor mi legyen? Lehet hogy a fiú érzi hogy nem tõle van a kis höri?
A kérdező hozzászólása: OKé! De már mindegy.. Ma reggel leellett a höri! XD!!! Köszi a választ!
Ne haragudj, de nem vagy valami tapasztalt állattartó. (a nevedben az évszám a korodra utal?) Szóval nem tudom, hogy felvilágosítottak-e már de ha egy fiú és egy lány hörcsögöt egymás mellé teszel......szóval abból kishörcsögök "keletkezhetnek". Nem tudom ezzel tisztában voltál -e? Furcsa, hogy nem tudtad/tudtátok megállapítani a vehességet. Mennyi ideje vannak nálad az állatok? "És sztem nem az én fiúm-tól van a vemhessség... Mert nem egy helyen vettük õket!" Ez megint csak érdekes. Már így adták akkor el? Egyébként mi van a kishörcsögökkel? Jól vannak?

Van kettő dzsungim. Kölykeik lesznek valószínűleg. Mikor lehet látni, hogy tényleg vemhes a lány?

A kicsiknek szeret? gazdit is keresek! szül?k,rokonok:

Legjobb válasz: fogd meg és nagyon finoman a két ujjaddal nyomd meg, de tényleg csak éppen hogy és érezni fogod hogy gömböjû én is így csináltam

fogd meg és nagyon finoman a két ujjaddal nyomd meg, de tényleg csak éppen hogy és érezni fogod hogy gömböjû én is így csináltam
A kérdező hozzászólása: hát már nagyon gömbölyû szegénykém. Szerintem 1-2nap és meglesznek a kicsik. Köszönöm a választ.

A lány kutya a pároztatás közben mielőtt összeragadnának elhúzza magát, atól még vemhes lehet utána? Mert mindíg csak idáig jutnak el.

Legjobb válasz: meg kell tartani a szukát.vagyis mindkettõt.mindkettõnek balesetet okozhat ha "szétszakadnak". amikor összeregadnak akkor folyamatosan pumpálódik az anyag.nem feltétele a vemhesülésnek az összeragadás,de sokkal több az esélye!

meg kell tartani a szukát.vagyis mindkettõt.mindkettõnek balesetet okozhat ha "szétszakadnak". amikor összeregadnak akkor folyamatosan pumpálódik az anyag.nem feltétele a vemhesülésnek az összeragadás, de sokkal több az esélye!
Lehet ennyi elég volt neki!!Vagy túl nagy a fa....ka a párjának!
A kérdező hozzászólása: Havanese fajtájú kutyák és méretben passzolnak egymáshoz.

A lány cicánk vemhes, szülés után mennyi ideig kell elkülöniteni az ivartalanitott fiuktól őt és a kicsiket? Nem fognak ők is összeveszni?

Legjobb válasz: Az ivartalanított fiuk és az anyacica között nem történik vita.Csak a kiscicák miatt tanácsos különcsukni.Mert elõfordulhat ha észreveszi hogy nem az övé a kismacskák meg is támadhatja.kb.3 hónap mulva fokozatosan lehet összeszoktatni

Az ivartalanított fiuk és az anyacica között nem történik vita.Csak a kiscicák miatt tanácsos különcsukni.Mert elõfordulhat ha észreveszi hogy nem az övé a kismacskák meg is támadhatja.kb.3 hónap mulva fokozatosan lehet összeszoktatni
Igen, kb. mikor már a kiscicák elindulnak felfedezõútra, és az anyamacska sincs folyamatosan velük.
a fiúkat és a lányokat külön kell rakni
Igen, mert ha lány születik, akkor az apa fogja felcsinálni, ha fiú, akkor a õ az anyját. kivéve ha nem ivartalaníttatod.... de kockázatos.
Együtt semmiképp, pontosan azért, amit az elsõ írt, a beltenyészet miatt. Külön ketrecbe tarthatod õket, ha már nem szopnak. u.i.: muszáj pontos j ;)
Remélhetõleg nem beltenyészet történt. Vidd el állatorvoshoz, õ majd többet tud mondani.
A kérdező hozzászólása: utána nézek, hogy a közelben van-e rágcsálóra szakosodot doki köszi a gyors választ
Nincsmit!
1 kölyöknél is látványosan megnõ a hasa.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!