Találatok a következő kifejezésre: A lány mikor tüzel És a fiú (3 db)

A lány höröcsög mikor tüzel? És a fiú?

Legjobb válasz: Az változó minden hörcsögnél h mikor tüzel, de ált. 4 napig tart ez az idõ... De a fiú hörcsögök nem tüzelnek, csak a nõstények, mint szinte minden állatnál... remélem vmennyit azért tudtam segíteni...:)

Az változó minden hörcsögnél h mikor tüzel, de ált. 4 napig tart ez az idõ... De a fiú hörcsögök nem tüzelnek, csak a nõstények, mint szinte minden állatnál... remélem vmennyit azért tudtam segíteni...:)

Van egy fiú és egy lány perzsa cicám. A fiú kb. fél éve van nálunk. A lány 3 éve. Most tüzel a lány cica, de a fiú rá se néz. Találkozott valaki ilyen problémával? Mit lehet kezdeni a fiúval?

Legjobb válasz: nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P

nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P
Mennyi idõs a fiú cica? Lehet, hogy még nem ivarérett. Kb. 1 éves kora kürül ivarérett egy fiú cica.

Frissen ivartalanított (első alkalommal tüzelő) lány cicám a műtét óta bevadult, és-ami eddig soha nem fordult elő-folyamatosan párzásra ingerli fiú cicánkat. A műtét után ilyen előfordulhat? Mi lehet az oka és elmúlik vajon?

Teljesen tanácstalan vagyok,10 hónapos lány cicám tegnapelőtt tüzelt életében először, és mivel kijáró cica és van egy fiú testvére, gyorsan megszerveztem mára az ivartalanítást, ami gond nélkül megtörtént. A műtét után egyáltalán nincs rosszul, sőt, ugrándozik és úgy tűnik semmi nem változott: percenként pucsítva ingerli a kandúrt, akinek több se kell, már többször rámászott azóta (pedig magától nem kezdeményezett volna, ahogy láttam), úgy kellett szétválasztani őket. A kandúr ivartalanítását jövő hétre tervezem, de el vagyok keseredve, azt hittem, egy ilyen műtét után átállnak a lányok, nemhogy még jobban bevadulnak. Nem értem a viselkedését. Ennek mi lehet az oka? El fog múlni? Ha "kipakolták", mi idézheti ezt elő? Azért aggódom, mert szeretném megkímélni az idegen kandúroktól, betegségektől, nem csak a vemhességtől. Hiába testvérek, és aludtak mindig összebújva, sajnos úgy néz ki, mostantól külön kell zárnom őket. Az állatorvos ilyenről említést sem tett.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Hogyan gondolod hogy órák alatt megváltozik a hormonháztartás? Pont a kezdõ változás miatt vadult be.

Hogyan gondolod hogy órák alatt megváltozik a hormonháztartás? Pont a kezdõ változás miatt vadult be.
Ivarzás alatt nem nagyon szoktak ivartalanítani, fura hogy a doki bevállalta, de mindegy végül is. Teljesen normális a cica viselkedése, ugyanis a mûtéttel csak a hormonokat termelõ ivarszerveket távolítják el, de a már kibocsátott hormonoknak idõ kell, míg teljesen kiürülnek a szervezetbõl. Ez akár 3 hónapba is beletelhet, de ha még ennyi idõ után is a tüzelés tüneteit produkálj a cica, elképzelhetõ, hogy nem sikerült tökéletesen elvégezni a mûtétet, vagy egészségügyi probléma is állhat háttérben. Úgyhogy ne aggódj, vigyázz a cicára, nehogy a nagy virgonckodásban baj legyen a sebével! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, igen, én is a ki nem ürült hormonokra tippeltem, jobb híján, bár abszolút nem vagyok rutinos macskás, és nem nagyon kaptam a dokitól felvilágosítást errõl.A mai nap, úgy látszik nagyon felõrölte a józan gondolkodásom, mert reggel 8-tól du. 5ig bent tartották.Reménykedem, a cica érdekében, hogy elmúlik hamarosan.Annyira sajnáltam szegényt(mindkettõjüket), és tényleg féltem, mert önmagában is elég tortúra egy ilyen mûtét.Azóta egyébként kidõlt már a cicó, már amennyire lehetséges a pihenés a mûanyag gallérban:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!