Találatok a következő kifejezésre: A lábunkon lábujjak (24 db)

35 hetes terhes vagyok, reggel óta be van dagadva a lábam, (lábujjam lábfejem és a talpam) nem vészes, de nem kellemes, és forrónak érzem, ez jelent valami gondot?

Legjobb válasz: Kezdõdõ toxikózis is lehet, menj le a védõnõhöz, nézzen a vizeletben fehérjét és mérje meg a vérnyomásod, hátha magas. Ha mindkettõ negatív, akkor semmi gond, rakd fel a lábaidat valamit, hogy magasabbal legyenek, mint a szíved és pihenj, hûtsd magad a nagy melegben. Ha talál valamit netán, akkor pedig orvos, mert a toxikózis nem játék, én heteket feküdtem vele kórházban. Kívánom, hogy csak a meleg legyen a bûnös.

Kezdõdõ toxikózis is lehet, menj le a védõnõhöz, nézzen a vizeletben fehérjét és mérje meg a vérnyomásod, hátha magas. Ha mindkettõ negatív, akkor semmi gond, rakd fel a lábaidat valamit, hogy magasabbal legyenek, mint a szíved és pihenj, hûtsd magad a nagy melegben. Ha talál valamit netán, akkor pedig orvos, mert a toxikózis nem játék, én heteket feküdtem vele kórházban. Kívánom, hogy csak a meleg legyen a bûnös.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Az késõ lenne, ha holnap mennék el, mert holnapra esedékes a védõnõ úgyis, vagy ne halogassam?
Elsõ vagyok. Ha van otthon vérnyomásmérõd, akkor mérd meg és ha 140/90 alatt van, akkor maradhatsz otthon. Ha e fölött, akkor irány a védõnõ vagy a dokid. Ha nincs vérnyomásmérõd, a közérzeted jó, nem fáj a fejed, nem szédülsz, nem látsz apró fekete pontokat rohangálni a szemed elõtt, akkor elég holnap. De holnap feltétlenül mondd meg, hogy bedagadt a lábad és szeretnéd, ha megnézné a fehérjét a vizeletedben.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs vérnyomásmérõnk. Semmi bajom azon kívül, hogy fura érzés a lábamban. Hûvös vízbe befeküdtem egy fél órát, azóta kicsit jobb lett, remélem ez csak vizesedés, de holnap kiderül. Köszönöm a segítséget.
Szia! Szerintem semmi baj nincs vele. Nekem is szokott gyakran. :P
növésben vagy... természetes dolog nekem a lábfejem ropogott évekig. Engemis idegesített, nem tehetsz ellene semmit, de talán vitamin közrejátszik, de szerintem a növés miatt van.
A kérdező hozzászólása: köszi megnyugodtam

Milyen krém segíthet a láb lábujjamon?

leszedtem róla a b?rt úgy,hogy vérzett is.

Legjobb válasz: Neked a kezeden is vannak lábujjaid? :D Szerintem mosd meg, fertõtlenítsd le valamivel, és egy pár napig, amíg be nem gyógyul, hanyagold a focit. A jövõben meg hagyd rajta a bõrt. Jól jön az. Fõleg, ha focizni mész.

Neked a kezeden is vannak lábujjaid? :D Szerintem mosd meg, fertõtlenítsd le valamivel, és egy pár napig, amíg be nem gyógyul, hanyagold a focit. A jövõben meg hagyd rajta a bõrt. Jól jön az. Fõleg, ha focizni mész.


A lábunkon a lábujjak (főleg a "hüvelyklábujj" kivételével) miért nincsenek "kinyújtva" az ujjak?

Mivel a kezem ha természetesen tartom akkor is ki van nyújtva, a lábamon meg ha ki akarom ?ket nyújtani szinte er?ltetni kell. Miért van ez így?

Legjobb válasz: A válasz: az egyensúly miatt, mint azt többen már írták. Mindenképpen szükség van bizonyos mértékû görbületre. A talpon azok a részek, amelyek a legnagyobb terhelésnek vannak kitéve, illetve a talajjal közvetlenül érintkeznek, kipárnázottak. Ezek a részek: sarok, talp külsõ széle, a talp elülsõ része, illetve a lábujjak utolsó percei. Ez még "görbébbnek" tünteti fel a lábujjakat. Ezért olyan a lábnyomat, amilyen: vagyis a lábujjak a talpi résztõl 5 elkülönülõ nyomot adnak (normál esetben). A cipõviselés (különösen a nem megfelelõ cipõé) ezt a görbületet ugyan abnormálissá is teheti, de mezítlábas népek lábnyomatában is elkülönül az 5 lábujj nyomata, vagyis õk is "görbék" egy kicsit.

A válasz: az egyensúly miatt, mint azt többen már írták. Mindenképpen szükség van bizonyos mértékû görbületre. A talpon azok a részek, amelyek a legnagyobb terhelésnek vannak kitéve, illetve a talajjal közvetlenül érintkeznek, kipárnázottak. Ezek a részek: sarok, talp külsõ széle, a talp elülsõ része, illetve a lábujjak utolsó percei. Ez még "görbébbnek" tünteti fel a lábujjakat. Ezért olyan a lábnyomat, amilyen: vagyis a lábujjak a talpi résztõl 5 elkülönülõ nyomot adnak (normál esetben). A cipõviselés (különösen a nem megfelelõ cipõé) ezt a görbületet ugyan abnormálissá is teheti, de mezítlábas népek lábnyomatában is elkülönül az 5 lábujj nyomata, vagyis õk is "görbék" egy kicsit.
gondolom, hogy topítsa a járá közben fellépõ rezonanciát. teszteld magad! rakd az egyik kezed az asztalra és húzd közel az ujjaid(vagyis h a tenyered a levegõben legyen, de az ujjaid vége meg a csuklód az asztalon) aztán a másik kezeddel csapj rá jó erõsen. Aztán ismételd el úgy h az ujjaid is ki vannak nyújtva (elõre szólok most finoman üss:) )
A kézujjaidat sokka többet használod, sokkal finomabb dolgokat csinálsz vele. Szerinem a lábujjakban az izmok el vannak sorvadva, mivel nem használjuk õker, úgy mint rengeteg mimikai izmot sem(az arcon 42 izom van). Próbáltál már megfogni a lábujjaiddal ecsetet? Vannak akik így képeket festenek...
Mert így rugalmasak. Mozgás közben nagy szerepük van az egyensúly megtartásában. Bár a kézujjaknál jóval kisebb mértékben, de lábujjainkat is képesek vagyunk szétterpeszteni, így azt, hogy testünk oldalirányba elbillenjen, meg tudjuk gátolni. Ennél is jelentõsebb az elõre-hátra billenés kivédése, amit lábujjaink behajlításával, kapaszkodó jellegû tartásával valósítunk meg. http://www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat..
A kezeden az ujjaid sincsenek kinyújtva természetes állapotban, nézd csak meg. A lábujjak a járás közbeni egyensúlyozásra valók, és mivel be vannak görbülve, mindkét irányban (elõre-hátra) könnyedén korrigálják a testhelyzetet, hogy mindig egyensúlyban maradhass. Ha ki lenne nyújtva, ez sokkal nehezebb lenne.
Nekem egyenes. Legalábbis az elsõ három utána picit görbül.
A valasz ennel sokkal gyakorlatiasabb. Ha nem viselnenk cipot, vagy csak nyitott papucsot es szandalt, akkor nem gorbulnenek be a labujjaink. De mivel zart cipoket hordunk, ez ilyen alakban torzitja a labujjakat. Nezz meg egy csecsemot, vagy egy mezitlab szaladgalo nepcsoportot: nem gorbek a labujjaik. Sajnos ez a "modern kor egyik atka". (Hegyes, magas sarku cipoket viselo noknel kifejezettebb)
a kezeden sincs kinyújtva teljesen, csak könnyebb azokat az ujjainkat kinyújtani mint a lábunkon:) (nézd csak meg ha pl. szimplán lógatod a kezed, vagy az asztalra kitéve a tenyered felfelé néz)

Mit tegyek, ha az első viseléskor a lábujj-köztes saru feltörte a lábam?

még csak egyszer viseltem, de a m?anyag lábujjas része kidörzsölte körülötte a két lábujjamat. ti ilyenkor mit szoktatok csinálni? gondolom kell egy megszokási id? a lábnak (rég volt rajtam ilyen cip?) ... de hogyan szokja meg a lábam, hogyha amikor felveszem sebesre dörzsöli a lábujjaimat? valami házi tanács? :))

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen csak papuccsal.Nekem is sebesre dörzsölte . Én beragasztottam ragtapasszal a lábujjam között és úgy viseltem aztán ez így ment amíg meg nem szokta a lábam.A másik meg az ha a mûanyag miatt sebes a lábad , akkor ragassz a mûanyag részre ott ahol kidörzsölte, valami bõr szerû anyagot. Remélem segítettem. Pux

Nekem is volt ilyen csak papuccsal.Nekem is sebesre dörzsölte . Én beragasztottam ragtapasszal a lábujjam között és úgy viseltem aztán ez így ment amíg meg nem szokta a lábam.A másik meg az ha a mûanyag miatt sebes a lábad , akkor ragassz a mûanyag részre ott ahol kidörzsölte, valami bõr szerû anyagot. Remélem segítettem. Pux
Vettem egy igazi sarut, nem olyat, amit cipõboltokban árulnak. Na az úgy feltörte a lábam elsõ viselés után, hogy a két lábfejemen 13 vízhólyagot számoltam össze, fájt is mocskosul. DE második viselésnél már alig fájt, mostanra meg a kedvenc viseletem lett. Ne add fel, nyúzzad azt a sarut ! :D
Én semmit nem ragasztottam rá, viseltem tovább...kicsit fájt de másnap már alig éreztem. minél többet hordod a papucsot, egyre jobban fog Nyúlni az a rész és már nem fog fájnii:D am is a szépségért szenvedni kell:p:p:p
22:26 Hol vettél olyan igazi sarut? És mennyiért, ha szabad kérdeznem :)
Épp nyaralni voltam Miskolcon, akkor volt az Operafesztivál. Utcán kirakodó vásár volt, és ott vettem egy bõrösnél. Azt hiszem 7-8000 ft volt, de megérte. Kézzel készített, igazi bõr remekmû :)
ohh mit meg nem tennék, ha nekem egyszer olyanom lehetne O_o sajnos errefele még egyszer sem láttam :(
Pont ezért tartom egy idióta divatnak ezt a lábujjközi dolgot. Kényelmetlen, egészségtelen és még ronda is! Vegyél egy normális lábbelit!
A kérdező hozzászólása: én azért szeretem, mert ha pl sima sarut vettem volna abban mindig elõrecsúszik a lábam.. és akkor lelógnak a cipõrõl az ujjaim. de ha meg eggyel nagyobbat veszek, akkor viszont még inkább lötyög benne a lábam. úgyhogy maradok a lábujjköztesnél :) köszi a válaszokat

Az orvos begipszeli a lábam ha a 2. legnagyobb lábujjam eltört?

elmozdulást nemlátok , véraláfutásos az egész és a fél körmöm felszakadt..

Legjobb válasz: Attól függ, hogy pontosan hol tört el. ha csak maga a lábujj akkor nem gipszelik a lábat, csak összekötözik a mellette levõ ujjal, hogy az fixálja míg meggyógyul. Ennek maximum 3 hét a gyógyulási ideje. Ha a csonttörés egészen a lábfej résznél van akkor gipszelnek.

Attól függ, hogy pontosan hol tört el. ha csak maga a lábujj akkor nem gipszelik a lábat, csak összekötözik a mellette levõ ujjal, hogy az fixálja míg meggyógyul. Ennek maximum 3 hét a gyógyulási ideje. Ha a csonttörés egészen a lábfej résznél van akkor gipszelnek.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit szolnátok hozzá ha a párotok előjátek közben a lábával játszadozik velem odalent és aztán be is dugja a lábújját? Csináltátok már? Mire véljem a barátom kis akcióját? (4éve járunk. ) 19L

Legjobb válasz: Nekem már megfordult a fejemben nem is egyszer,de valamiért soha nem mertem megcsinálni.Érdekes,izgató dolognak tartom.A lábujj viszont nem a legtisztább,leghigiénikusabb testrész,valószínû ezért nem csináltam még soha(valószínû nem is fogom),egyébként csak méretben különbözik a kéz ujjaitól.:)

Ha tiszta a lába, nem gombás és nem izzadt, és nem érdes, akkor lehet hogy nem váltana ki semmi negatívat, de én mást dugdosok inkább oda!
kérdezd meg hogy mosott e lábat
Nekem már megfordult a fejemben nem is egyszer, de valamiért soha nem mertem megcsinálni.Érdekes, izgató dolognak tartom.A lábujj viszont nem a legtisztább, leghigiénikusabb testrész, valószínû ezért nem csináltam még soha(valószínû nem is fogom), egyébként csak méretben különbözik a kéz ujjaitól.:)
Kicsit meglepõdnék, de ha nekem is és neki is tetszene, akkor miért ne? Bármire nyitott vagyok szex terén, amíg csak mi ketten szerepelünk a dologban... :) Én azt nem értem, hogy ha 4 éve együtt vagytok, akkor hogyhogy nem tudod vele megbeszélni ezt? Miért nem kérdezed meg, hogy miért csinálta ezt/ miért most/ hogy találta ki stb? Azt meg tudjuk mondani, hogy mi mit szólnánk hozzá, de azt csak õ tudja, miért csinálta, és mit kéne ebbõl leszûrnöd. 20L
hát nemtom, én kiakadnék. nekem Oda ne dugja senki a lábujját, hiába fürdött, én v.hogy akk sem érezném ehhez elég tisztának... O.o sztem én reflexbõl ellöktem volna magamtól. 20/L
hát elég hülyén tetted fel a kérdést mert az én párom nem fog veled játszadozni...:) és amúgy meg ha élveztétek akkor miért lenne gáz? egy kapcsolatban bármi megengedett amennyiben mindketten akarjátok.
A kérdező hozzászólása: 2.ik. Nem úgy értettem hogy velem. Elsõ: Persze tiszta volt meg minden. Nekem is furcsa volt, de nem fájt és élvezte ezért nem löktem el magamtól.
A kérdező hozzászólása: mast is dugott legy nyugodt :)
Jaja, csináltunk már ilyet, többször is. Mondjuk az hozzá tartozik, h párom nagyon lábfetisiszta, és engem is izgat a dolog. Bár nálunk inkább a fordított eset a gyakoribb, vagyis én kényeztetem a lábammal a drágát.:) Nincs ezzel baj szerintem, ha mindkét fél számára elfogadható, élvezetes. De ezt tényleg meg kell beszélni, vagy pedig figyelni a reakciókat.
Kedves Kérdezõ! Nekem pl. általában tisztább a lábam, mint a kezem. Ettõl függetlenül nagyon meglepne, ha a feleségem a lábával játszadozna veled odalenn. Elsõ látásra, biztosan könnyesre nevetném magam a helyzettõl. Egyébként, maga a lábas szex nagyon izgató, kellemes játék, amivel igazán színessé lehet tenni az együttléteket.
A fiúknak ilyen téren(is:) ) vannak olyan pillanataik, amikor nem gondolják ki elõre hogy ezt most akarták-e vagy sem, eszükbe jut és megcsinálják aztán figyelik a reakciót, nem-e zavar titeket.

Feltörte a papucs pántja a lábamat. Összesen 3 seb lett rajta. Egy lyuk a lábujjam alatt, meg ahol a pánt végigfut ott mindkét lábamon egy egy seb. Mit kenjek rá hogy hamarabb begyógyuljon?

Gondolok itt a következ?kre:

Legjobb válasz: Én Bepanthen t tennék rá, amikor pedig rajtad van a papucs akkor a sebre sebtapaszt, estére viszont ne legyen rajta.jobbulást

Én Bepanthen t tennék rá, amikor pedig rajtad van a papucs akkor a sebre sebtapaszt, estére viszont ne legyen rajta.jobbulást
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Tegnap lefújtam bõrfertõtlenítõvel, hogy ha belement a por vagy valami, nehogy elfertõzõdjön. Utána visítottam akkorát. :( este akkor lekenem fürdés után
Így járnak, akik egész nap papucsban slattyognak. Nem arra való, hogy rójuk vele a várost, "meleg van" felkiáltással, hanem a szobába, meg strandra.
A kérdező hozzászólása: Miért, te miben jársz? Nyár van okoska. :D
Sportcipõ. Inkább egy kis izzadás (bár nekem nem izzad), mintsem hogy állandóan dörzsölje a bõröm, plusz ne tartsa a lábam, meg idõnként letapossák. Okoska :)

Ha magassarkút veszek fel az egyik lábujjamban olyan érzés támad minden egyes lépésnél mintha egy picit megcsípné az áram. Mit tegyek ellene? Nagyon szeretnék magassarkúban járni (néha)! Mi ez? Egy ideget nyom valahol a lábam?

Legjobb válasz: Mivel a magas sarok megváltoztatja a láb terhelését, valószínûleg egy idegpontot találtál le. Nem kéne forszírozni azt a cipõt. Próbálj olyan modellt választani, amelyik szélesebb. A hegyesorrú magassarkú cipõt olyan nõknek találták ki akiknek 4 lábujjuk van :) :) Lehet, hogy neked kicsit szélesebb vagy magasabb a lábfejed, mint az átlag.

Mivel a magas sarok megváltoztatja a láb terhelését, valószínûleg egy idegpontot találtál le. Nem kéne forszírozni azt a cipõt. Próbálj olyan modellt választani, amelyik szélesebb. A hegyesorrú magassarkú cipõt olyan nõknek találták ki akiknek 4 lábujjuk van :) :) Lehet, hogy neked kicsit szélesebb vagy magasabb a lábfejed, mint az átlag.
turkáló ...
Írj nekem privibe és küldök neked nagyon szívesen. A részleteket ott megbeszéljük, már van gyakorlatom ilyenben.
Zoknikra? olyat mar hallottam hogy valaki labakra gerjed, de olyat nem hogy zoknikra. Ez honnan jott neked? Szereted a budos zoknikat szagolgatni? Jo gombasakat? Bemesz egy noi tancklubba, vagy fitnesz terembe, aerobik terembe es kedvedre valogathatsz a budosebnel budosebb noi zoknik kozott?
Detto, adj címet és szívesen átküldöm a futás után levetett zoknimat. Grátiszként elküldöm öcsémét is, az a tuti anyag.
Nekem is lábfétisem van, de én zoknikra/harisnyákra nem gerjedek, csak ami bennük van. :)
Ha küldesz pár zoknit, esküszöm hordom õket három napig, edzek bennük, stb, aztán visszaküldöm, szagolhatod.
A kérdező hozzászólása: Hát, hogyne. :'D
hírdesd meg valahol, ha fizetsz érte biztos lesz aki elad neked páratXD :o
A kérdező hozzászólása: Csak az a gáz, hogy középsuliban mindig van valaki a lány öltözõbe, nehéz besurranni oda. :'D
Óra közbe surranj ki a nõi öltözõbe és lopj el egy párat.
Szerezz egy barátnõt Mellesleg a turkálós cuccokat kimossák, fertõtlenítik.
A kérdező hozzászólása: De az nem közvetlen egy nõi lábról kerül oda, mosatlanul, vagy igen? :o
Melóhelyen nõi öltözõk a legjobb hely..., én ott élem ki efféle hajlamaimat:D Láb/cipõ/harisnya fétises vagyok, és volt olyan melóhely, ahol az öltözõben egy magassarkú cipõben ott figyelt egy harisnya zokni, én rögtön meg is szagoltam, mennyei illata volt:) Ezek általában üzletek, és ott az öltözõben annyit lehet szagolgatni nõi cipõket, papucsokat, zoknikat, harisnyákat amennyit nem szégyell az ember:) 24F


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!