Találatok a következő kifejezésre: A lábam mit tegyek (301 db)

Mi lesz a lábammal? Mit tegyek? Nagyon fáj.

Tegnap összevesztem a barátommal és kicsapta a bejárti ajtót nekem meg ott volt a jobb lábam és a nagylábujjamon a zselés körmöm alatt nagyon belilult és már el is terjedt.. Annyira fáj,hogy a jöv? hetet is magamhoz kèrem... Menni is alig tudok..És jöv? hét szombaton esküv?re mennènk de szerintem nem tudok majd..:-\ Mit tegyek a lábammal? Mi fog történni?

Legjobb válasz: Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.

Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz..a lábra felesleges a mûköröm, nagyobb bajod is eshetett volna..menj el orvoshoz mert könnyen elõfordulhat hogy a mûköröm alatt a saját körmödet is el kell majd távolítani..nem ijesztgetésnek szántam!ha csak a köröm alatti rész lilult be az majd fel fog szívódni idõvel, ha az ujjad is akkor esélyes, hogy el is tört az ujjad..mindenképp távolítsd el a mûkörmöt mert csúnya fertõzést kaphatsz

Szeretném borotválni /epilálni a lábam. Mit tegyek?

13 vagyok, és nagyon szeretném a lábamról eltüntetni a sz?rt. De egy kicsit félek t?le, és nem tudom, hogy fojak hozzá...

Legjobb válasz: Szia! Én is 13 éves vagyok. Nemrég kezdtem el borotválni a lábamat. Nekem se tudta meg anyum vagyis szerintem már tudja mert látja, de mindegy. Én borotvát használok, és szinte minden második nap kell, de epilálni akarom, mert az is van. Én borotváláshoz tusfürdõt használok. Gondoltam már hogy veszek gyatát és legyantázom a lábamat. Szerintem is próbáld ki mind. :)

Szia! Én is 13 éves vagyok. Nemrég kezdtem el borotválni a lábamat. Nekem se tudta meg anyum vagyis szerintem már tudja mert látja, de mindegy. Én borotvát használok, és szinte minden második nap kell, de epilálni akarom, mert az is van. Én borotváláshoz tusfürdõt használok. Gondoltam már hogy veszek gyatát és legyantázom a lábamat. Szerintem is próbáld ki mind. :)
Mindenféleképpen az epilátort használd (bár nem egészséges másét használni, jó lenne sajátot beszerezni...), mert a borotva erõsíti, és ha már 1x borotválsz, utána jobban fog fájni az epilálás/gyantázás, + az epilálás után késõbb nõ vissza a szõr. És szerintem nyugodtan mondd meg neki, vagy ha már megcsináltad menj oda hozzá boldogan, hogy: Nézd, anya, leepiláltam a lábam :D (és amúgy itt az oldalon van olyan kérdés is, hogy hogyan használd az epilátort, keresd ki:)
Én borotválni szoktam, amit sûrûn kell, mert hamar visszanõ. De ha hosszabb idõre elmegyek, pl. nyaralás akkor le szoktam gyantáztatni, mert az hosszú ideig tart. A borotválás nem fáj, az epillálás meg kissé kellemetlen és utána ki is pattoghat a bõröd, de ez is hosszabban tart. Neked kell eldöntened, hogy melyik jobb. Szerintem próbáld ki mind, ha teheted.
Ne epilátor, és ne borotva! Én is 13 évesen kezdem, és mostanra nagyon megerõsödött a szõr!:( Vegyél gyantázókészüléket otthonra, bár kicsit bonyi használni, vagy menj el kozmetikushoz gyantáztatni.
én borotvát használok. biztosan van otthon borotva hab, nyomj egy picit a tenyeredre és egyenletesen oszlasd el a lábadon, majd lentrõl felfelé húzd a borotvát. ha nincs otthon borotva hab, akkor akár zuhanyzás köben vagy elõtte áztasd be a lábad melegvízbe, mert ha szárazon borotválod le a lábad, akkor begyulladhat, és ég stb. szóval szárazon és nagyon szappanos vízzel nem érdemes..

Benőtt a körmöm a lábamon, mit tegyek?

Már több mint egy éve be van nőve mindkét lábamon a köröm. Egyik az nem vészes de a másik már rosszabb mert vadhús is nőtt rá. Most nyáron észrevettem, hogy ha nem hordok szűk cipőt akkor szinte nem is fáj, de a vadhús az ott van. Télen viszont nagyon csúnya szokott lenni. Valami házi praktika? Semmi képen nem szeretnék sebészhez menni vele, csak a legvégső esetben. Nem hallottam semmi jót erről a műtétről. Szóval szinte bármit megtennék, hogy még tél előtt eltüntessem onnan, ORVOS NÉLKÜL !!! Esetleg valami bevált módszer ? Krém ? Bármi ami segíthet. A rendes válaszolóknak előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem már három hónapja van benõve és egyfolytában gennyes. Neked is olyan volt még az elején? Nem tudom mit kezdjek vele, de mind a két lábamon olyan. :S Én ezt a ránõtt vadhúsos részt nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet. Képet tudsz róla mutatni? Nekem egyébként a párakötést javasolták, de nem jött be.

Nekem már három hónapja van benõve és egyfolytában gennyes. Neked is olyan volt még az elején? Nem tudom mit kezdjek vele, de mind a két lábamon olyan. :S Én ezt a ránõtt vadhúsos részt nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet. Képet tudsz róla mutatni? Nekem egyébként a párakötést javasolták, de nem jött be.
Pedig a vadhúst csak sebészileg lehet eltávolítani. Utána viszont szakképzett pedikûrös, ha rendszeresen jársz hozzá el tudja látni, h ne legyen vele többé gond. Ha gennyes, akkor valóban párakötés kell rá, de azt nagyon szabályosan kell csinálni, h használjon. Vegyél Betadine kenõcsöt(azért azt, mert baktérium és gombaölõ is), kend rá egy vékony gézlapra, ezt helyezd arra a területre, ahova kell, utána fogjál egy "nagy" adag vattát, vized be és ezt tedd a gézlapra. Ezután vágjál vagy folpackot, v egy nylon zacskó csöcskét és azzal tekerd körbe a az ujjadat úgy, h ne érje levegõ(célszerû körben leragasztani, így légmentesebb lesz a lezárás), ezután az egészet kösd be. 24 órát legyen rajta. Akkor jó a párakötés, ha amikor leveszed a vatta még vizes. Ezt addig kell csinálni, amíg az ujj kifehéredik, a genny szivárgása megszûnik. Utána, h ne legyen ilyen a benövéseket szakszerûen kell kivágni.
A vadhúst csak sebészileg lehet eltávolítani. A benõtt körmön pedig egy jó pedikûrös tud segíteni. Nekem is állandóan be volt nõve a körmöm gyerekkoromban, mióta pedikûröshöz járok nincs vele semmi problémám.
Ha ott marad, amikor cipõt hordasz kisebesedik begyullad és egyre nagyobb, csúnyább lesz. Cipõ nélkül ilyen gond nincs ugyan, de nem éppen szép látvány.
miafaszomazahkm
szerintem menj el a dokidhoz vele.
Az ödéma természetes ebben a terhességi korban. Ha a vérnyomásod rendben, nem kell aggódni. Felpolcolással, illetve kímélõ üzemmódra kapcsolással mérsékelhetõ. De van, aki a krumplievésre esküszik :-)
34 HetesKisMama.. Szerintem doki, addig is polcold fel a labad, ha pihensz:)
Nekem is ez van... elõször is inkább menj el dokihoz, nehogy toxémiás legyél. Ezt egy vérvétellel és vizeletvétellel megnézik, de nekem sem volt baj. Ami nagyon bejött: enyhe, hideg ecetes vízben áztatom este + a férjem átdörzsölgeti. Felpolcolva alszom (a lábamra értve) és napközben itthonra is cipõt húzok. Igaz fáj egy kicsit, de legalább nincs akkora lábam, mint egy mamutnak! :D
Szerintem emiatt nem kell dokihoz menni. Nekem is ilyen lett, csak nekem a jobb, megnézettem a vérnyomásomat, de azt bármelyik jobb gyógyszertárban vagy a házidokinál, védõnõnél is meg tudod. Ha az nem magas, akkor csak a melegtõl (na jó, nem pont ma meg tegnap ;)) meg úgy egyáltalán a babától van. Igyál sokat, meg próbáld felpolcolni, nekem elmúlt.
Nekem is az utolsó hetekben dagadt a lábam és a kezem is (a gyûrû szorult az ujjamon). Pedig január volt... A doki azt mondta, hogy szokott ilyen lenni, a szervezet vizet tart vissza. Éjszaka felpolcolt lábakkal aludtam. Reggelre láttam mindig, hogy dagadtabb. Napközben lejjebb ment. Biztos köze van a gyakori vizeletürítéshez is, ha napközben sokat iszik az ember.
Azt nem írtad, hogy vizesedsz-e vagy nem. Mert nem mindegy. Lehet a súlynövekedés miatt megterhelted az ízületeidet és attól dagad a lábad, vagy nem dolgozik a szíved rendesen (vmi miatt) és felgyülemlik a víz a lábadban és attól dagad. Az utóbbi okból kifolyólag történõ dagadás veszélyesebb, de azt érdemes azért felpolcolni, az ízületi ok miatt viszont nem érdemes. Ha vizesedés miatt dagad, azt könnyen kiderítheted, mert ha benyomod az ujjaddal és ott marad a nyoma, akkor vizes. S akkor menj orvoshoz mindenképp! Jó egészséget!
Menj el orvoshoz amint tudsz, nekem így kezdõdött 32 hetesen a vércukor emelkedés és a magas vérnyomás, minden elõzmény nélkül. Toxémiát is ki kell zárni. Laborra mindenképp számíts.

Vizesedik a lábam mit tegyek ellene?

30 hetes vagyok mind 2 combom vizesedik eléggé és a bal nagyon fáj nem tudom mit tehetnék ellene segítsetek =(

Legjobb válasz: Szia! Ha tudsz, ülj le és tedd fel a lábad. Kb. 3 óránként egy 20 percre. Semmi magassarkú. És ami nekem bevált: szinte semmi só. Azt hittem beledöglök, de már tökre megszoktam. Persze ezek hosszabb távon hatnak. Az ecetes borogatás tényleg szuper.

Szia! Ha tudsz, ülj le és tedd fel a lábad. Kb. 3 óránként egy 20 percre. Semmi magassarkú. És ami nekem bevált: szinte semmi só. Azt hittem beledöglök, de már tökre megszoktam. Persze ezek hosszabb távon hatnak. Az ecetes borogatás tényleg szuper.
Egy ismerõsöm annyira vizesedet, h. neki adtak vízhajtót. Emlísd meg a dokidnak, aztán majd lesz vmi. Az nem jó, hogy fáj.
Ecetes vizes borogatás. Anyum ezt ajánlotta a nõvéremnek. Neki a bokája nagyon vizesedik!
A kérdező hozzászólása: köszi :)
nm :) ) Remélem tudtam segíteni!!

Vastagok a lábaim, mit tegyek?

Segítséget kérnék. 160/53 vagyok. Amivel semmi bajom nem lenne, de iszonyúan vastagok a lábaim. Mint egy elefántnak. Járok aerobicra és bicajozom is, de még jobban izmosak lesznek.

Legjobb válasz: Kezdj el futni!! Nekem is vastagak voltak a lábaim,de nagyon szépen rendbe hozta...:))

Kezdj el futni!! Nekem is vastagak voltak a lábaim, de nagyon szépen rendbe hozta...:) )
A kérdező hozzászólása: a futással nem erõsödik akkor, hanem fogyasztja?
futás erõsíti viszont a lassú folyamatos kocogás fogyasztja
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Bokatörés. Gipsz levétele után nagyon duzzadt a lábam, mit tegyek? AZ orvos csak annyit mondott, hogy tornáztassam, fokozatosan terheljem.

vettem fekete nadálytõ krémet a duzzadtságra, de még nem használt..tippek?

Legjobb válasz: Egy ideig duzzadt is fog maradni. Nem akarok hülyeséget írni, de lehet, hogy a borogatás jót tesz neki. Attól függ, miért volt gipszbe a lábad. :) Törés / repedés / szalagszakadás.

Egy ideig duzzadt is fog maradni. Nem akarok hülyeséget írni, de lehet, hogy a borogatás jót tesz neki. Attól függ, miért volt gipszbe a lábad. :) Törés / repedés / szalagszakadás.

Az normális ha eddig borotváltam a lábam, most váltottam epilátorra és borostás az epilálás után a lábam? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet túl hosszú volt a szõr és az epilátor csak elszakított a és nem tépte ki tövestül. Szerintem vagy borotváld le és várd meg amíg tüsis lesz és akkor epiláld vagy ha hosszú akkor inkább gyantázd.

Lehet túl hosszú volt a szõr és az epilátor csak elszakított a és nem tépte ki tövestül. Szerintem vagy borotváld le és várd meg amíg tüsis lesz és akkor epiláld vagy ha hosszú akkor inkább gyantázd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Volna egy kis probléma a lábammal, mit tegyek?

Eddig nem hittem el anyámnak , hogy milyen büdös a lábam, de egy ideje én is észrevettem, hogy tényleg büdi xD Mit?l lehet? Gomba kizárva, biztos hogy az izzadság miatt, mert én elég izzadékony vagyok, és most hogy itt a tél ugye melegebb cip? stb., mit tegyek ellene ?

Legjobb válasz: Hintõporozd be a lábod, mielõtt pamut zoknit húzol. Tisztítsd, szellõztesd a cipõd rendszeresen.

Hintõporozd be a lábod, mielõtt pamut zoknit húzol. Tisztítsd, szellõztesd a cipõd rendszeresen.
Ne mûszálas zoknit viselj...és alapos lábmosás után Mycosid hintõpor, a legjobb és tuti használ. A cipõt jó alaposan kimosni és azt is beszorni. Hansaplast lábfrissítõ a Rossman-ban.Az ára kb.800Ft. Valamelyiket próbáld, ki és hátha tapasztalsz javulást!!!
A szódabikarbona nagyon jó dezodoráló.
Mikor hazaérsz nap végén mosd meg hideg vízben rendszeresen és fogadd meg a többiek tanácsát.
Mosd meg a lábad és boltba majd vegyél izzadásgátlót és fújd be vele ...

Magassarkút szeretnék hordani, de vagy nem tudok benne menni, vagy feltöri a lábamat. Mit tegyek?

csak egy magassarkúm van, de azt is csak sulis ünnepekkor szoktam felvenni, mert akkor muszáj, mert mindig feltöri a lábamat, pedig már egy ideje megvan, és régen gyakrabban is hordtam, hogy megszokjam, de nem sikerült... törést és vízhólyagot okoz... és nem is olyan magas... magasabban meg nem tudok menni. Hogy tanuljam meg? és miért tör mindig? Más cip?ket meg tudok szokni, ezt miért nem? van hétköznapi magassarkú is, vagy csak alkalmi? olyan hétköznapi egyszer?t nem találok... otthon tudok gyakorolni, úgy, hogy sétálok? akkor már az utcán is menni fog?

Legjobb válasz: énis ugyanebben a cipõben járok énis próbálkoztam de mintha nemszeretné a lábam a magassarkut...

énis ugyanebben a cipõben járok énis próbálkoztam de mintha nemszeretné a lábam a magassarkut...
Szia! Érdemes másik magassarkút is felpróbálnod, fõleg ha csak azt az egyet hordtad még. Sajna nagyon sok az ilyen cipõ a boltokban, ami össze-vissza töri a lábadat. Vegyél egy jobb minõségût, ami tetszik, érdemes érte kiadni egy kicsivel többet. Az alkalmit is lehet hordani hétköznapokra, igazából nincs köztük különbség. És igen, segít ha otthon "gyakorolod" :) Elõször furcsának fogod érezni, ha kimész az utcára, de meg lehet szokni hidd el. Én úgy tanultam meg járni benne, hogy társastáncoltam, ahol alap volt a magassarkú. Lehet hogy hülyén hangzik, de otthon kipróbálhatod ezt is :D Ha mozogsz, pl táncolsz benne nem csak "jársz" akkor már biztosabb lesz utána a járásod.
A kérdező hozzászólása: jólvan köszi, majd megpróbálom :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!