Találatok a következő kifejezésre: A lábam mit (1954 db)

Mi lesz a lábammal? Mit tegyek? Nagyon fáj.

Tegnap összevesztem a barátommal és kicsapta a bejárti ajtót nekem meg ott volt a jobb lábam és a nagylábujjamon a zselés körmöm alatt nagyon belilult és már el is terjedt.. Annyira fáj,hogy a jöv? hetet is magamhoz kèrem... Menni is alig tudok..És jöv? hét szombaton esküv?re mennènk de szerintem nem tudok majd..:-\ Mit tegyek a lábammal? Mi fog történni?

Legjobb válasz: Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.

Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz..a lábra felesleges a mûköröm, nagyobb bajod is eshetett volna..menj el orvoshoz mert könnyen elõfordulhat hogy a mûköröm alatt a saját körmödet is el kell majd távolítani..nem ijesztgetésnek szántam!ha csak a köröm alatti rész lilult be az majd fel fog szívódni idõvel, ha az ujjad is akkor esélyes, hogy el is tört az ujjad..mindenképp távolítsd el a mûkörmöt mert csúnya fertõzést kaphatsz

Gipszbe a lábam! Mit csináljak? Begipszelték a lábam, eltört a bokám. De nem bírom. Már 3napja van gipszbe, még 4nap.

Elég gyorsan izzad a lábam, igy hát már van szaga.. Mit tehetek ellene? Nem kaptam injekciót trombózis ellen,azt mondták hogy sokat igyak. De nem nagyon iszok. Nem lehet bajom? Ti hogy éltétek átt? És még járógipsz..Meséljetek légyszii!

Legjobb válasz: Egyébként nehezen, de túlélhetõ, bár én teljesen depressziós lettem, mikor közölték, hogy legalább hat hét. De néhány hónap távlatából visszatekintve nem tûnik olyan vészesnek, én örülök, hogy megmaradt a lábam. Egyébként fel a fejjel, járógipsszel könnyebb lesz, hgacsak nem kell neked is ahhoz mankót, vagy botot, vagy egyéb segítõeszközt használnod - ez akkor fordulhat elõ, ha komplikált törésrõl van szó, nagy a testsúlyod, vagy egyéb okból nem terhelheted még teljesen a lábadat. Fel a fejjel, innen már csak elõre van út :) Egyébként mûtve nem volt a bokád? elsõ voltam

Egyébként nehezen, de túlélhetõ, bár én teljesen depressziós lettem, mikor közölték, hogy legalább hat hét. De néhány hónap távlatából visszatekintve nem tûnik olyan vészesnek, én örülök, hogy megmaradt a lábam. Egyébként fel a fejjel, járógipsszel könnyebb lesz, hgacsak nem kell neked is ahhoz mankót, vagy botot, vagy egyéb segítõeszközt használnod - ez akkor fordulhat elõ, ha komplikált törésrõl van szó, nagy a testsúlyod, vagy egyéb okból nem terhelheted még teljesen a lábadat. Fel a fejjel, innen már csak elõre van út :) Egyébként mûtve nem volt a bokád? elsõ voltam
Örülj annak, hogy csak hét nap... Nekem hat hétig volt gipszben a lábam, négyig fekvõgipszem volt. Jah, hogy ezután kapsz még járógipszet? :S A trombózis elleni szúrira kérdezz rá még egyszer, mert elvileg mindenkinek adnak, akinek a lába törik. A sok ivás tényleg fontos, meg a megfelelõ táplálkozás! Fel a fejjel, már csak jobb lehet. Meg örülj annak, hogy ezen a tortúrán nem a nyáron kellett átesned, amikor még melegebb volt. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: okéés, köszi szépen :)
érdekes, nekem is eltört 1szer a bokám, de szurit nem kaptam. igen, nehéz elviselni. a járógipszet zacsiba kell csomagolni, h ne azzal a mocskos gipsszel lépegess otthon, amivel az utcákat róttad... meg izzad is, nem lehet normálisan tusolni/fürdeni, rohadt nehéz, estébé... én nem ittam sokat, nekem nem mondták, de semmi bajom nem lett. de fel a fejjel! a járógipszet meg lehet szokni! gondolj arra, h csak pár hétig korlátozott a mozgásod, mások meg tolószékbe vannak kényszerítve örök életükra...
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Amúgy te hány hétre kaptál gipszet?? Fekvõt és járót.
A kérdező hozzászólása: Nem, mûteni nem kellett, de még nincs kizárva hogy ha rossz helyre forr össze, az az izommal forr össze a letört csont darab. Most 3nap és leveszik, utánna járó gipsz. Ha minden igaz.. de köszi :D

Szülés után kialakultak visszerek a lábamon ami miatt gyakran fájnak a lábaim, mit tehetnék hogy jobb legyen?

Voltam vele angiológián ahol egy érsebész megvizsgált és annyit mondott, hogy hordjak kompressziós harisnyát, de egy ismerõsöm egy visszérmûtét után óva intett a harisnyától. Ha valakinek van bevált módszere a fájdalom enyhítésére vagy a tünetek romlásának megállítására, kérem ossza meg velem.

Legjobb válasz: Szia!Nekem is visszeres a lábam, csodásan kidudorodó erekkel :(.Én amit javasolni tudok az az, hogy csinálj hideg-meleg váltózuhanyt esténként.Ha nagyon fáj a lábad akkor visszérkrémmel vagy mentolos hûsítõ krémmel, simító mozdulatokkal picit masszírozd át bokától felefelé haladva, de nem erõsen mert felszakíthat vérrögöket, ajánlom a lavórban hideg vízben taposást még, valamint ne hordj szûk magas sarkú illetve nagyon lapos cipõket sem, inkább legyen kényelmesebb 3-4 centis telitalpú mondjuk.Ne hordj nagyon szûk farmergatyót meg olyan ruhákat amik nagyon szorítanak.Pl. odakell figyelni a zoknira is, hogy ne szorítson az se el.Nagyon jót tesz még a visszértorna is!Én is szoktam csinálni ha nem is mindennap, de sûrûn.Pár perc naponta akár tv nézés közben is elvégezhetõek.Jót tesz még az úszás, séta és a biciklizés is.Kerüld az ugrabugrálós tornákat.

Szia!Nekem is visszeres a lábam, csodásan kidudorodó erekkel :(.Én amit javasolni tudok az az, hogy csinálj hideg-meleg váltózuhanyt esténként.Ha nagyon fáj a lábad akkor visszérkrémmel vagy mentolos hûsítõ krémmel, simító mozdulatokkal picit masszírozd át bokától felefelé haladva, de nem erõsen mert felszakíthat vérrögöket, ajánlom a lavórban hideg vízben taposást még, valamint ne hordj szûk magas sarkú illetve nagyon lapos cipõket sem, inkább legyen kényelmesebb 3-4 centis telitalpú mondjuk.Ne hordj nagyon szûk farmergatyót meg olyan ruhákat amik nagyon szorítanak.Pl. odakell figyelni a zoknira is, hogy ne szorítson az se el.Nagyon jót tesz még a visszértorna is!Én is szoktam csinálni ha nem is mindennap, de sûrûn.Pár perc naponta akár tv nézés közben is elvégezhetõek.Jót tesz még az úszás, séta és a biciklizés is.Kerüld az ugrabugrálós tornákat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, nagyon hasznosak a tippek, ment a zöld kéz! :)
Örülök, hogy segíthettem. :)


Vizesedik a lábam! Mit tanácsoltok mit egyek?

TUDOM h só és f?szer menetesen kell enni. Próbáltam már eddig is..de hogy mit egyek??? 29+5vok most..A vérnyomásom szerencsére jó majdhogy nem alacsony is. 105 körül van ált.mindig..Fel pócolt lábakkal alszok mindig még is vizes reggelre is.11kg híztam már sajnos de szerintem ebb?l vagy 2-3 kg víz..Vannak reggelek h 1-2 kg-val több vagyok mint elötte nap.MA reg.pl 1 kg.val kevesebb mint tegnap.

Legjobb válasz: Szerintem ne az evésre, hanem inkább az ivásra koncentrálj. Sok folyadék (leginkább víz vagy cukor nélküli tea), jót tenne, ha tornáztatnád a lábaidat is (meg úgy általában a kismama torna). Ha ülsz, mindig tedd fel a lábad, ne húzd magad alá, inkább próbálj feküdni.

Szerintem ne az evésre, hanem inkább az ivásra koncentrálj. Sok folyadék (leginkább víz vagy cukor nélküli tea), jót tenne, ha tornáztatnád a lábaidat is (meg úgy általában a kismama torna). Ha ülsz, mindig tedd fel a lábad, ne húzd magad alá, inkább próbálj feküdni.
Én a 14. Héttõl vizesedtem mindkét fiammal, semmi nem használt, és ugyebár itthon nem is tudsz egész nap felpolcolt lábbal feküdni a végéig. Nekem az hozta helyre, hogy bevágtak a kórházba, infúziót kaptam és csak wc- re mehettem ki:-( sajnos nem tudom mi lenne a megoldás, nekem a doki azt mondta ne egyek kenyeret, tésztafélét, csak teljeskiõrlésû dolgokat, abból se sokat, plusz ugye a só és fûszermentesség, nincs nasi. Totál diéta. Emellett mikor kijöttem az infúzió után, rögtön vizesedtem, addig volt jó amíg feküdtem egész nap.
A kérdező hozzászólása: Az ivással nincs gondom sokat iszok szerencsére!Teázni csak néha szoktam azt is ált.édeskével. Hát nem szeretnék kórházban kikötni fõleg h van egy 3évesem.. Én sem tudok egész nap feküdni..meg nem is vagyok egy egy helyben ülõs !!
A kérdező hozzászólása: Ja az elsõ terhességemnél meg cukros voltam így azóta is szinte csak teljes kiörlésû cuccot eszek vagy korpásat. Nekem azt mondta a védõnõ h édeset ehetek..Jövõ héten megyek a dokimhoz kivi vok mit mond?
Én vagyok, aki kiírta elõtte ugyanezt a kérdést. Akkor végül is egy idõsek vagyunk. Én ma vagyok 29+1 :D A múlt hét alatt 4 kilót híztam. Szerintem java része nekem is víz belõle. Egyébként ezzel a 4 kilóval összesen 10-nél tartok.
32+2 hetes vagyok, a 3. héttõl vizes. Semmit nem tudtam tenni ellene. 23-25. héttõl nem tudom polcolni a lábamat sem, mert nem tudok hanyatt feküdni, oldalt pedig rendkívül kényelmetlen, mert nagy a pocakom. 11 kg-nál tartok, és én is úgy gondolom, h ez javarészt víz, ezt kb. az idõjárás is igazolta, mert a 21-rõl a 26-ra 5kg volt a plusz, 26-ról 31-re pedig 1, és ezen idõszakban már a baba negyed kg/hét hízik. Most, hogy volt jó pár hideg nap, jó volt a lábam, de a múlt héten és most héten a sok melegfront nálam is újra elõhozta a vizesedést. Rengeteg vizet iszok, nem használ. Igazából a doki csak annyit mond, ez van.

Aug. -ig gipszben lesz a lábam, mit csinálhatok, hogy a dög melegben ne rohadjon bele teljesen a lábam?

Nyári gipszes tapasztalata valakinek? :D

Legjobb válasz: Még csak péntek óta van a lábamon ez a járógipsz, elsõ nap még tök hideg, nyirkos érzés volt ahogy száradt ki a gipsz, de most már nagyon meleg érzés, ebbe a zoknifélébe amibe meg belehúzták a lábam a gipsz alatt, teljesen beleizzadok meg befülledek.

A kérdező hozzászólása: Még csak péntek óta van a lábamon ez a járógipsz, elsõ nap még tök hideg, nyirkos érzés volt ahogy száradt ki a gipsz, de most már nagyon meleg érzés, ebbe a zoknifélébe amibe meg belehúzták a lábam a gipsz alatt, teljesen beleizzadok meg befülledek.
De igen, tudnak: a mûtétet. Szívesen elviseltem volna háromszor hat hetet is a helyedben, csak ne kellett volna mûteni a lábamat. :(
A kérdező hozzászólása: nemigaz, hogy nem tudnak mást kitalálni a csonttörésre mint a gipszet a 21. században :D
Nem nagyon tudsz vele semmit csinálni. Minél kevesebbet agyalsz rajta, annál jobb neked.
A kérdező hozzászólása: Aha ilyesmi amit belinkeltél, ami a gipszem alá ment. De akkoris olyan lesz mintha másfél hónapig ugyanabban a zokniban lennék. Nagyon undorító.
Nyugi, csak ezt a hetet kell kibírnod, ld. az idokep.hu-n. :D
És nem töri így a lábadat a gipsz? Amikor nekem csak ilyent adtak, nem tudtam megszokni, de éltem a trükkel, visszamentem, és vittem magammal ilyent (párszáz forint csak egyébként): http://www.hartmann-rico.hu/pic/products/81.jpg - utána is izzadt, de ez legalább magába szívta a nedvességet, és nem horzsolta a bõrömet a gipsz.
A kérdező hozzászólása: Nemtom hogy hívják, mint egy zokni vagy harisnya, elöl kivágták az ujjaknál visszahajtották, arra tették a gipszet, hogy ne ragadjon bele a lábam a gipszbe. Kösz a tippeket egyébként. 3 méteres ugrás, lábtõcsonntöri.
Csak azt a zokniszerûséget húzták a lábadra, alábélelõt nem? Mert az ugyan vastagítaná, de magába is szívja az izzadtságot. Szerintem csak az izzadás miatt ne mondj le az aktivitásaidról (pl. járás, lógás vagy strandolás a barátokkal), inkább ne is foglalkozz vele. Ha nagyon kiizzadsz, önts bele babahintõport, és fújj be hideg levegõt a hajszárítóval. Ha úgy érzed, már elviselhetetlenül büdös, alkalmazd az alábbi trükköt: belemártod vízbe a gipszet, és visszamész a kórházba, ahol azt mondod, hogy figyelmetlen voltál fürdés közben, õk pedig kicserélik, legfeljebb morognak egy kicsit mellé. Mi történt veled amúgy? :D
Igaza van az elõzõnek. Jajjistenem, pár hét gipsz, tényleg, ez már a világ vége. Mit kell ezen annyit nyávogni, más is kibírta, te is kibírod. Kész, ennyi.

Szeretném borotválni /epilálni a lábam. Mit tegyek?

13 vagyok, és nagyon szeretném a lábamról eltüntetni a sz?rt. De egy kicsit félek t?le, és nem tudom, hogy fojak hozzá...

Legjobb válasz: Szia! Én is 13 éves vagyok. Nemrég kezdtem el borotválni a lábamat. Nekem se tudta meg anyum vagyis szerintem már tudja mert látja, de mindegy. Én borotvát használok, és szinte minden második nap kell, de epilálni akarom, mert az is van. Én borotváláshoz tusfürdõt használok. Gondoltam már hogy veszek gyatát és legyantázom a lábamat. Szerintem is próbáld ki mind. :)

Szia! Én is 13 éves vagyok. Nemrég kezdtem el borotválni a lábamat. Nekem se tudta meg anyum vagyis szerintem már tudja mert látja, de mindegy. Én borotvát használok, és szinte minden második nap kell, de epilálni akarom, mert az is van. Én borotváláshoz tusfürdõt használok. Gondoltam már hogy veszek gyatát és legyantázom a lábamat. Szerintem is próbáld ki mind. :)
Mindenféleképpen az epilátort használd (bár nem egészséges másét használni, jó lenne sajátot beszerezni...), mert a borotva erõsíti, és ha már 1x borotválsz, utána jobban fog fájni az epilálás/gyantázás, + az epilálás után késõbb nõ vissza a szõr. És szerintem nyugodtan mondd meg neki, vagy ha már megcsináltad menj oda hozzá boldogan, hogy: Nézd, anya, leepiláltam a lábam :D (és amúgy itt az oldalon van olyan kérdés is, hogy hogyan használd az epilátort, keresd ki:)
Én borotválni szoktam, amit sûrûn kell, mert hamar visszanõ. De ha hosszabb idõre elmegyek, pl. nyaralás akkor le szoktam gyantáztatni, mert az hosszú ideig tart. A borotválás nem fáj, az epillálás meg kissé kellemetlen és utána ki is pattoghat a bõröd, de ez is hosszabban tart. Neked kell eldöntened, hogy melyik jobb. Szerintem próbáld ki mind, ha teheted.
Ne epilátor, és ne borotva! Én is 13 évesen kezdem, és mostanra nagyon megerõsödött a szõr!:( Vegyél gyantázókészüléket otthonra, bár kicsit bonyi használni, vagy menj el kozmetikushoz gyantáztatni.
én borotvát használok. biztosan van otthon borotva hab, nyomj egy picit a tenyeredre és egyenletesen oszlasd el a lábadon, majd lentrõl felfelé húzd a borotvát. ha nincs otthon borotva hab, akkor akár zuhanyzás köben vagy elõtte áztasd be a lábad melegvízbe, mert ha szárazon borotválod le a lábad, akkor begyulladhat, és ég stb. szóval szárazon és nagyon szappanos vízzel nem érdemes..

22+5-hetes kismama vagyok! Rettenetesen kivannak dudorodva a viszereim a lábamon:- (Mit lehet kezdeni vele? Gumiharisnya? Vagy valami más?

Kihez forduljak?

Legjobb válasz: Szia! Jót tesz a váltott hideg-melegvizes zuhany, almaecetes borogatás, higitva meg is ihatod, kompresszios harisnya, ezt gyógyászati segédeszköz boltban szerezd be, sok C-vitamin, mikor pihensz felfolcolt láb. Ne ácsorogj sokat és ne lógasd a lábad ha ülsz. Remélem fog használni, egyébként ezzel a belgyógyaszaton, azon belül is az angiologián foglalkoznak. Jobbulást! 30+4

Szia! Jót tesz a váltott hideg-melegvizes zuhany, almaecetes borogatás, higitva meg is ihatod, kompresszios harisnya, ezt gyógyászati segédeszköz boltban szerezd be, sok C-vitamin, mikor pihensz felfolcolt láb. Ne ácsorogj sokat és ne lógasd a lábad ha ülsz. Remélem fog használni, egyébként ezzel a belgyógyaszaton, azon belül is az angiologián foglalkoznak. Jobbulást! 30+4
Bocs, felpolcolt.
Én használtam vadgesztenye krémet (Biomed, Venal), ami kifejezetten visszérproblémákra van. Gyógyszertárban, drogériában megtalálod. Szerintem érdemes kipróbálni, hátha javul.
Szia! Nekem aranyérrel voltak elég durva problémáim, ami ugye szintén visszér.Nálam már semmilyen házi praktika és gyógynövényes, homeopátiás gyógymód nem vált be. Mindenféleképpen beszélj az orvosoddal, biztos megpróbál segíteni.Azt tuti megmondja, milyen szakorvoshoz kell ilyen esetben fordulni.Nálam ez az általános sebészetet jelentette, de a Te esetedben ez valószínûleg más lesz. Amit nekem felírt a sebész, és tõle függetlenül a nõdokim is, egy Detralex nevû érvédõ gyógyszer, amit kismamáknál visszér kezelésére szokás adni.Ezt írják a tájékoztatóban: Gátolja a vénák tágulását, és növeli a hajszálerek ellenállását.Az alsó végtag idült vénás elégtelenségének kezelésére ajánlott. Nálam végül ez vált be.Ami biztos, hogy fordulj mielõbb orvoshoz, mert ahogy nõ a pocid, a lábaidra is egyre nagyobb teher nehezedik, fõleg a végén. Remélem tudtam segíteni!38 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!szép babavárást!

Pónim evés közben felemeli a lábát mit jelent?

heló van egy 9 éves welsh pónim és amikor reggel / este megkapja az adag abrakot álladóan felemeli elöl valameijk lábát .... mit akar evvel tudatni velem vagy miert csinálja eszt ?

Legjobb válasz: Szerintem semmit, szükségtelen belevizionálni bármit is. Rögzült szokása, esetleg amúgy is pihenteti valamelyik lábát idõnként...

Szerintem semmit, szükségtelen belevizionálni bármit is. Rögzült szokása, esetleg amúgy is pihenteti valamelyik lábát idõnként...
szia! szerintem ez normális.nálunk mindig az van ha zabot vagy valami finomságot kapnak, vagy etetés van akkor mindig azt csinálják a lovak h a boksz ajtaját rugdosság, meg felemelik a lábukat h adják már oda nekik!:) ))szoktak ilyet csinálni nyugi.de lehet h csak a lábát pihenteti!
Félti az abrakját, nagyjából azt akarja mondani: tûnés a kajámtól! :-) Semmit nem kell foglalkozni vele, általában nem az embert, hanem a többi lovat akarják ezzel figyelmeztetni. Azoknál a lovaknál figyelhetõ meg elsõsorban, akik többen vannak vagy voltak együtt tartva.
A kérdező hozzászólása: hát rajta kívûl van 4 lovam és most hoztuk a pónit és és amikor az állásában van árpaevés közben az eggyik lábát emeli de úgy hogy amikor a patakaparóval szoktam kikaparni belõle a koszt csak épp nem vagyok ott
Nekem 17 éves kisbérim szokta ezt csinálni akkor is mikor kikaparom a patiját és még utána is ott hagyja kb 10 másodpercre, de ezt csak a jobb elsõ lábával csinálja, am meg nincs semmi baja :) :)
A kérdező hozzászólása: kb én lovaim tösége is de õ nem patakaparás után hanem takarmány evésözbe tartja ugy a labat

Van egy kutyám és mindig rágja néha a lábát mikor fekszik a hátsó lábát rágja nem erősen csak néz és rágja miért?

Legjobb válasz: lehet allergia, bolha, vagy valami bõrbetegség. Vidd el dokihoz. Bár, lehet, hogy stresszel, régebben olvastam valahol, hogyha egy kutya ideges, akkor hajlamos arra, hogy a sajt lábát rágja. A legjobb akkor is az állatorvos.

lehet allergia, bolha, vagy valami bõrbetegség. Vidd el dokihoz. Bár, lehet, hogy stresszel, régebben olvastam valahol, hogyha egy kutya ideges, akkor hajlamos arra, hogy a sajt lábát rágja. A legjobb akkor is az állatorvos.
lehet.Tudod, hogy mi a teendõ..
Azonnal vidd orvoshoz.
Állatorvos elég gyorsan megmondja, vidd el minél hamarabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!