Találatok a következő kifejezésre: A láb mi a lényeg (4 db)

Van annak lényege, hogy rúgás után a lábam hogy lendül? Vagy mi miatt nem sikerül a labdát magasan és egyenesen lőnöm? Régen jobban ment.

Tehát keresztben, vagy egyb?l lerakom a földre stb.? Mert lábfejjel rúgok, mondjuk nem mindig jön össze jól rüsztel, és lehet ezért sem egyenesek a labdáim? Mert mindig elcsavarom, eddig azt hittem az a gond hogy egy adidas Predatorom van, de már van egy Nike T90 II-m is, és ebben is csavarom el rendre a magas labdákat (ha egyáltalán sikerül jól alányúlnom és magas lesz), miért van ez?

Legjobb válasz: Biztosan gyenge a lábad.. hány éves vagy, 12?

Biztosan gyenge a lábad.. hány éves vagy, 12?
A kérdező hozzászólása: 15 és elég erõs.

A láb felpolcolásánál mi a lényeg?

Úgy értem vízszintbe kell lennie a lábnak vagy már az is jó ha csak pár centivel fentebb van, de ugyanabban a szögben mintha rendesen ülnél?

Legjobb válasz: Fekve legyél ha megoldható, vagy félig ülve, magasabban legyen a lábad mint a csípõd, hogy a vénás visszaáramlás könyebb legyen.

Fekve legyél ha megoldható, vagy félig ülve, magasabban legyen a lábad mint a csípõd, hogy a vénás visszaáramlás könyebb legyen.
A kérdező hozzászólása: Estére mindig nagyon bedagad a lábam, vizesedek. Irodába dolgozok, napközbe az segít valamennyit, hogy kb 15-20 cm-rel fentebb van mint egyébként? (De ugyanolyan szögben, mint amikor simán ülök)
Van egy szer Veno spray a neve, kismamák is használhatják, azzal kend be a lábadat ha nagyon dagadt, vagy napközben dõlj le egy kicsit. Talán a fõnököd sem veszi rossz szemmel, ebben a nagy melegben ez természetes, igyál sokat (nem leszel tõle vizesebb) ha teheted menj táppénzre.

Szüleimtől örökölt 1984-es, orosz varrógép motorját egy láb-pedállal lehet indítani. Működőképes volt, de szétszedtem, nem indul, és nem tudom, hogy hogyan kell helyesen összerakni. Hogyan kell megcsinálni? Mi ennek az áramkörnek a lényege?

csatolt képek:

Legjobb válasz: Üdv! Ebben a kerámia testben van a lényeg, grafitlapkák sokasága, ha összenyomjuk, akkor kicsi lesz az ellenállása és vezeti az elektromosságot, az összenyomás erõsségétõl függ majd a motor sebessége. ham semmi nem szakadt, vagy tört e akkor jó eséllyel lehet próbálkozni az összerakással. Csek mindig húzd ki a konnektorból mielõtt újra próbálkozol. Ha Pesten laksz, összerakhatom...Privátban válaszolj.

Üdv! Ebben a kerámia testben van a lényeg, grafitlapkák sokasága, ha összenyomjuk, akkor kicsi lesz az ellenállása és vezeti az elektromosságot, az összenyomás erõsségétõl függ majd a motor sebessége. ham semmi nem szakadt, vagy tört e akkor jó eséllyel lehet próbálkozni az összerakással. Csek mindig húzd ki a konnektorból mielõtt újra próbálkozol. Ha Pesten laksz, összerakhatom...Privátban válaszolj.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell helyesen összerakni? Mit hová kellene forrasztanom? Itt milyen célt szolgál a kék henger és a barna, tégla alakú elem?
Mind a kettõ kondenzátor. Én megpróbálnám visszaforrasztani úgy, hogy ahol csak meg van blankolva az ér, azt forrasztanám a barna kondenzátor bal oldali sarkára, és ahol össze van csavarva a vezeték úgy egybe, a kondenzátor jobb oldali kivezetésére.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam forrasztani, de hagyományos, pisztolyos, 100W-os forrasztópákával nem tudtam megolvasztani sem ezt az anyagot...Ez miért van?
A kondik zavarszûrésre hivatottak, ha nem kötöd be õket semmi baj nem lesz.Nem szólnak bele a mûködésbe, a két szénlapkás henger sorba van kötve a motorral.Ahogy az elõzõekben is írták ha összenyomod õket kisebb lesz az ellenállás, jobban forog a motor. Villszer.
Biztos Uráli acélból van a forrasztóónjuk is. Mondanám, hogy mérd végig a vezetékezést meg a motort, de nem tudom van e mûszered.
A kérdező hozzászólása: van multiméterem, fázisceruzám, kedvem...
Akkor méricskélj darabonként. Kimérheted a pedált, hogy valóban szabályozza e a feszültséget? Kimérheted a motort, hogy forog e ha kap feszültséget. ( rá van írva, hány V-rol megy) A vezetéket is kimérheted, hogy nem szakadt e? Rajzolj le minden összeköttetést, ahogy eredetileg lennie kell. Aztán szedd szét, és méricskélj. Jó munkát. Ui: az áram ismeri a fizikát!

A zsidó esküvőnél miért törik lábbal össze a poharat a friss házasok? Mi a hagyomány lényege?

Legjobb válasz: Azért, hogy minden problémát és balszerencsét elkergessenek, így azt gondolják sikerül is. õsi zsidó hagyomány

Azért, hogy minden problémát és balszerencsét elkergessenek, így azt gondolják sikerül is. õsi zsidó hagyomány

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!