Találatok a következő kifejezésre: A láb mi a (1954 db)

Csontkovácsnál voltam kb egy hónapja azóta fáj a lábam, mi a baj? (többi lent)

A vádlimat nagyon meggyúrta, a letapadt izmaimat felszedte. Atletizálok mindennap, viszont ezzel a fájdalommal lehetetlen rendesen edzeni. Amint végzek a sprintfutással elkezd nagyon fájni a lábam, de csak mikor sétálok, futásközben nemfáj. A fájdalom is elég érdekes, mintha belül vmi csavargatná az izmaimat. Az edzőm szerint a csonthártyám fáj, nemtudom, hogy az milyen érzés, de lehetslges hogy az fáj:D. Mit csináljak vele? Mi a baja? Meddig fog még fájni. Nagyon idegesítő. köszi előre is a válaszokat.

Ezt nem értem! Hogy tudják így elcsavarni a labdát, mi a titka? Már több hete próbálkozok, de nekem még fele ennyire se sikerül? ! Valaki, valami ötlet?

http://www.youtube.com/watch? V=HSDwrd4iKPk

Legjobb válasz: értelmes linket kérek. Egyébként olyan labdával lehet csak, ami full keményre fel van fújva, és ne tornacipõbe próbálkozz.(legalább teremcipõbe). http://noob.hu/2012/07/04/igy.JPG

értelmes linket kérek. Egyébként olyan labdával lehet csak, ami full keményre fel van fújva, és ne tornacipõbe próbálkozz.(legalább teremcipõbe). http://noob.hu/2012/07/04/igy.JPG
külsõvel kell meglõni a labdát
ez a link még 1bekupírozással se mûködik...linkeld le ujra
A kérdező hozzászólása: Lol tényleg, bocsánat! http://www.youtube.com/watch?v=HSDwrd4iKPk Ha ígyse megy akkor youtuba keresõbe írd be hogy kifli foci, és ott az elsõ vidi! :)
én nem tenném bele, pici még.
1 évig nem ajánlatos. én utána is csak természetes vízbe viszem majd.
Mi akkor voltunk, amikor 4és fél hónapos volt a fiam. Bababarát hotel volt, babamedence, stb. Nagyon élvezte. Amúgy babaúszásra is jár, semmi baja sincs a víztõl.
A kérdező hozzászólása: Visszacsatolásképpen: Semmi baja nem lett a víztõl, nagyon tetszett neki. Pedig érzékeny bõrû.. Örülök, hogy nem hagytuk ki a pancsit, mert nagy élmény volt mindkettõnknek!

Hova fordulhatok ha jogtalanul kiraktak az utcára? és most ide -oda paszolgatják a labdát. Mi a tehendő?

Legjobb válasz: Ki rakott ki, milyen jogcímen és honnan. Miért érzed jogtalannak? A fenti kérdések ha válasz nélkül maradnak, nem igazán lesz az eredeti kérdésre sem válasz...

Ki rakott ki, milyen jogcímen és honnan. Miért érzed jogtalannak? A fenti kérdések ha válasz nélkül maradnak, nem igazán lesz az eredeti kérdésre sem válasz...
A kérdező hozzászólása: a másik tulajdonos , mert hogy papiron megváltotta a részemet csak hogy a pénzemet sem hajlando kifizetni csak akkor ha nullásra teszem az egészingatlant pedig nekem 1/4 részem volt csak ö meg évek hosszu során nem fizetett semmit mind ahogy most sem akar!!!!
Akkor fussunk neki még egyszer: Van egy ingatlan, amelyben 1/4 részt tulajdonos vagy. A másik tulajdonos hivatalosan (papíron) megváltotta a te tulajdoni részed, azaz közösen aláírtátok, hogy õ kifizetett téged, de õ valójában nem fizetett ki. Tehát az ingatlan most már az õ kizárólagos nevén van, és így tett ki az utcára?
A kérdező hozzászólása: nem. volt egy birosági itélet abban azt hozták meg hogy meg kapja a részem ha a megváltásiárat amit a biroság meg itélt kifizeti , csak hogy nem igy történt és a végrehajtoval ki rakatot az utcára mondván én nem tartottam magam az itélethez ( amugy nekem a pénz után 90.napom lett volna a kiköltözésre) igy most sem házam sem pénzem! albérletben vagyok egy kis gyerekkel !
A kérdező hozzászólása: mit tegyek hiszen miatta már anyagi csödbe kerültem és ez már kétéve tart akkor még lett volna esélyem házat venni de most !
Ha a végrehajó jogtalanul tesz ki akkor végrehajtási kifogást lehet elõterjeszteni és a bíróság dönt tényleg jogtalan volt-e, de erre asszem 8 nap van elõterjeszteni. Egyébként indíthatsz pert a végrehajtás megszünetetése ellen is. Ja és a földhivatal csak akkor jegyzi át a tul. jogot, ha bemutatja a papírt, hogy kifizette a részed, addig te ugyanolyan tulajdonos vagy, a közös tulajdon a bejegyzéssel szûnik meg nem az ítélettel. De te is mehetsz végrehajtóhoz a pénzedért és az rárakja a házra a végrehajtási jogot, ha máshogy nem lehet behajtani.
a "nép ügyvédje" (ez egy szolgáltatás) tud neked esetleg tanácsot adni, segíteni (szakmai tanácsot!) http://www.kih.gov.hu/alaptev/nepugyvedje vagy "igazi" ügyvédhez kellene fordulni pénzbe kerül, de jobb, mintha utcára tesznek hosszú távon megéri http://www.jogiforum.hu/forum
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitségeteket .

Vastagok a lábaim. Mi a leggyorsabb módszere annak, hogy vékonyitsam, úgy a fenekem, a combbjaim mint a bokám?

Legjobb válasz: diéta és aerob edzés! +guggolások,kitörések,vádli állva!

diéta és aerob edzés! +guggolások, kitörések, vádli állva!
A kérdező hozzászólása: És az úszógumikat?
diéta és aerob=teljes testes fogyás! adott területrõl fogyni lehetetlen!

Kiskutyámnak húzza a görcs a lábát. Mi a megoldás?

3 hónapos westy-tacskó keverék kutyus. Ma felhúzta a bal hátsó lábát és nyüszíteni kezdett, ahogy elmasszíroztam jó volt, nem sántított, de pár perc múlva újra nyüszíteni kezdett, ebb?l gondoltam, hogy összehúzta a görcs. Itthon lehet valamit csinálni vele?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen beszélj egy dokival! Lehet csak valami izom probléma, de a tacsik ugy tudom hajlamosak a bénulásra..bár itt nem errõl van szó valószínû..

Szerintem mindenképpen beszélj egy dokival! Lehet csak valami izom probléma, de a tacsik ugy tudom hajlamosak a bénulásra..bár itt nem errõl van szó valószínû..
Ha van otthon Kalcium tablettád egy nap egy negyedet tegyél az ivóvizébe (nagyobb kutyáknál). Mivel csak 3 hónapos, csak egy nyolcadot, és nem 1-2 deci vízbe. Ha pár napon belül nem javul a helyzet, akkor lehet nem görcs volt, tehát doki.

A Volina fogamzásgátlótól fájhatnak a lábaim? Mi a véleményetek a Volináról?

6 napja szedek Volina fogamzásgátlót és tegnap óta fáj hol a jobb hol a bal lábam. Mivel még ez az első fogamzásgátló amit szedek lehet hogy a hormonok miatt fájnak és ha hozzászokik a szervezetem elmúlik? Mielőtt elkezdtem szedni csináltak labort és nem vagyok trombózisra hajlamos elvileg. És egyébként a Volina fogamzásgátlóról mi a véleményetek vagy miket hallottatok róla? Mennyire számít erősnek?

Legjobb válasz: Alapvetõen jó gyógyszer,bár nekünk nem jött be..Bárminemû gondod van,azt a nõgyógyászoddal beszéld meg,ne velünk.Ahhoz viszont,hogy a nõgyógyász azt mondja,hogy hagyd abba,ahhoz kb a mentõnek kell elvinnie,tehát kb 98% az esély arra,hogy a doki azt fogja mondani erre a lábfájásra,hogy ne foglalkozz vele.6nap egyébként még nem egy nagy intervallum.Ha nem passzol hozzád ez a gyógyszer azt érezni fogod kb1-2 hónapon belül.

Alapvetõen jó gyógyszer, bár nekünk nem jött be..Bárminemû gondod van, azt a nõgyógyászoddal beszéld meg, ne velünk.Ahhoz viszont, hogy a nõgyógyász azt mondja, hogy hagyd abba, ahhoz kb a mentõnek kell elvinnie, tehát kb 98% az esély arra, hogy a doki azt fogja mondani erre a lábfájásra, hogy ne foglalkozz vele.6nap egyébként még nem egy nagy intervallum.Ha nem passzol hozzád ez a gyógyszer azt érezni fogod kb1-2 hónapon belül.
A lábfájás elég gyanús.Szerintem váltanod kellene...Zsibbadni is szokott?
Genetikai vizsgálatot csináltak, ugye? Egyébként sajnos az, hogy nincs rá genetikai hajlamod még nem zárja ki a trombózis lehetõségét. A fogamzásgátló nagy rizikó ebbõl a szempontból. Én felhívnám az orvost a helyedben a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: zsibbadni kifejezetten nem szokott csak fáj, inkább a térd és a comb résznél. úgy értem egyébként hogy nem vagyok hajlamos rá, hogy a családban sem volt tudtommal senkinek illetve voltam vérvételen ahol direkt azt vizsgálták, hogy van e esélye nálam hogy kialakulna. Azt mondták hogy az eredmény tökéletes lett, a papíron is rajta van hogy semmi olyan utaló jelet nem találtak. Akkor ha jól értem ez nem fog elmúlni idõve..? :S:S
Hát várhatsz mêg azért. Én fél évet vártam, hogy hátha elmúlnak a mellékhatások. Nekem komoly fejfájást okozott a vérzések elõtti egy hétben. Migrént, pedig sosem voltam fejfájós, és a Leidenem is tökéletes volt. Inkább feladtam:)
Kedves Kérdezõ! Érdeklõdni szeretnék, hogy a feltett kérdésed óta eltelt idõ alatt elmúltak-e a lábfájásos tüneteid? és mennyi idõ alatt? Én is volinát szedek, az elsõ hónap után, a gyógyszerszünetben jelentkeztek a lábfájásos tüneteim..orvosom szerint továbbszedhetem, csak figyeljem még a jelenséget. de én kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban, mert nem biztos, hogy ilyen kellemetlen mellékhatások mellett hosszútávon tovább szeretném szedni a gyógyszert.

Mi lesz a lábammal? Mit tegyek? Nagyon fáj.

Tegnap összevesztem a barátommal és kicsapta a bejárti ajtót nekem meg ott volt a jobb lábam és a nagylábujjamon a zselés körmöm alatt nagyon belilult és már el is terjedt.. Annyira fáj,hogy a jöv? hetet is magamhoz kèrem... Menni is alig tudok..És jöv? hét szombaton esküv?re mennènk de szerintem nem tudok majd..:-\ Mit tegyek a lábammal? Mi fog történni?

Legjobb válasz: Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.

Jó esetben semmi. Felvázolom a lábra mûköröm miatti rosszabb lehetõségeket: megsérült a mátrix a körmödben, és le fog esni a körmöd Eltört a lábujjad. (ez mondjuk nem a mûköröm miatt, csak hogy vigasztaljalak is) A törött lábujj mellett még elmozdult a zselé a körmödön, és a gomba majd cukin aláköltözik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mi a fenének kell lábra mûköröm? Az egyik leg balesetveszélyesebb dolog. Sosem csinálnék lábra.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz..a lábra felesleges a mûköröm, nagyobb bajod is eshetett volna..menj el orvoshoz mert könnyen elõfordulhat hogy a mûköröm alatt a saját körmödet is el kell majd távolítani..nem ijesztgetésnek szántam!ha csak a köröm alatti rész lilult be az majd fel fog szívódni idõvel, ha az ujjad is akkor esélyes, hogy el is tört az ujjad..mindenképp távolítsd el a mûkörmöt mert csúnya fertõzést kaphatsz

Gipszbe a lábam! Mit csináljak? Begipszelték a lábam, eltört a bokám. De nem bírom. Már 3napja van gipszbe, még 4nap.

Elég gyorsan izzad a lábam, igy hát már van szaga.. Mit tehetek ellene? Nem kaptam injekciót trombózis ellen,azt mondták hogy sokat igyak. De nem nagyon iszok. Nem lehet bajom? Ti hogy éltétek átt? És még járógipsz..Meséljetek légyszii!

Legjobb válasz: Egyébként nehezen, de túlélhetõ, bár én teljesen depressziós lettem, mikor közölték, hogy legalább hat hét. De néhány hónap távlatából visszatekintve nem tûnik olyan vészesnek, én örülök, hogy megmaradt a lábam. Egyébként fel a fejjel, járógipsszel könnyebb lesz, hgacsak nem kell neked is ahhoz mankót, vagy botot, vagy egyéb segítõeszközt használnod - ez akkor fordulhat elõ, ha komplikált törésrõl van szó, nagy a testsúlyod, vagy egyéb okból nem terhelheted még teljesen a lábadat. Fel a fejjel, innen már csak elõre van út :) Egyébként mûtve nem volt a bokád? elsõ voltam

Egyébként nehezen, de túlélhetõ, bár én teljesen depressziós lettem, mikor közölték, hogy legalább hat hét. De néhány hónap távlatából visszatekintve nem tûnik olyan vészesnek, én örülök, hogy megmaradt a lábam. Egyébként fel a fejjel, járógipsszel könnyebb lesz, hgacsak nem kell neked is ahhoz mankót, vagy botot, vagy egyéb segítõeszközt használnod - ez akkor fordulhat elõ, ha komplikált törésrõl van szó, nagy a testsúlyod, vagy egyéb okból nem terhelheted még teljesen a lábadat. Fel a fejjel, innen már csak elõre van út :) Egyébként mûtve nem volt a bokád? elsõ voltam
Örülj annak, hogy csak hét nap... Nekem hat hétig volt gipszben a lábam, négyig fekvõgipszem volt. Jah, hogy ezután kapsz még járógipszet? :S A trombózis elleni szúrira kérdezz rá még egyszer, mert elvileg mindenkinek adnak, akinek a lába törik. A sok ivás tényleg fontos, meg a megfelelõ táplálkozás! Fel a fejjel, már csak jobb lehet. Meg örülj annak, hogy ezen a tortúrán nem a nyáron kellett átesned, amikor még melegebb volt. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: okéés, köszi szépen :)
érdekes, nekem is eltört 1szer a bokám, de szurit nem kaptam. igen, nehéz elviselni. a járógipszet zacsiba kell csomagolni, h ne azzal a mocskos gipsszel lépegess otthon, amivel az utcákat róttad... meg izzad is, nem lehet normálisan tusolni/fürdeni, rohadt nehéz, estébé... én nem ittam sokat, nekem nem mondták, de semmi bajom nem lett. de fel a fejjel! a járógipszet meg lehet szokni! gondolj arra, h csak pár hétig korlátozott a mozgásod, mások meg tolószékbe vannak kényszerítve örök életükra...
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Amúgy te hány hétre kaptál gipszet?? Fekvõt és járót.
A kérdező hozzászólása: Nem, mûteni nem kellett, de még nincs kizárva hogy ha rossz helyre forr össze, az az izommal forr össze a letört csont darab. Most 3nap és leveszik, utánna járó gipsz. Ha minden igaz.. de köszi :D

Mi az oka annak, hogy a mindkét lábam befelé dől a görkorcsolyázás során? Talpbéléssel próbálkoztam, nem segített. Az igaz hogy lapos, keskeny lábam van, és nagyon vékony bokám! Lehet ez a gond? Hogyan tudnám a lábamra igazítani a görkorcsolyát?

Legjobb válasz: Tipikusan a kezdõknek dõl befelé a kori, egyrészt mert még nem elég erõs a bokájuk, másrészt ezt a tartást is meg kell tanulni. (Félnek attól, hogy a korcsolya kifelé dõl - ugyanis alapesetben ha állsz rajta, akkor kifele dõl, mert a sín nagyon kicsit beljebb van, mint a talpközépvonal - ezért nagy terpeszben állnak/gurulnak...) Azt ajánlom, hogy tanulj meg egy lábon gurulni hosszan, úgy lehet a legjobban ráérezni, hogy egyenesen álljon a lábad. Nem fontos, hogy a bokád be legyen szorítva, a lábfejet kell mindenképp szorosan tartania (lásd gyorskorcsolyázók, nekik a bokáig nem is ér fel)

Tipikusan a kezdõknek dõl befelé a kori, egyrészt mert még nem elég erõs a bokájuk, másrészt ezt a tartást is meg kell tanulni. (Félnek attól, hogy a korcsolya kifelé dõl - ugyanis alapesetben ha állsz rajta, akkor kifele dõl, mert a sín nagyon kicsit beljebb van, mint a talpközépvonal - ezért nagy terpeszben állnak/gurulnak...) Azt ajánlom, hogy tanulj meg egy lábon gurulni hosszan, úgy lehet a legjobban ráérezni, hogy egyenesen álljon a lábad. Nem fontos, hogy a bokád be legyen szorítva, a lábfejet kell mindenképp szorosan tartania (lásd gyorskorcsolyázók, nekik a bokáig nem is ér fel)
Ha a lábad befelé dõl, akkor nem tartod egyenesen. Nem elég, hogy a cipõ fogja a bokád, neked is egyenesen kell tartani. Azaz függõlegesen a korit, hogy a közepén álljon, de úgy, hogy befelé nyaklik. Figyelj oda rá egy darabig, és utána már menni fog.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de nem értem középen álljon úgy hogy közben befelé nyaklik? Az milyen?
alapból mindenkinek befelé dõl, figyelni kell rá
Ne engedd, hogy befele dõljön. Tartani kell.
vmennyire mindig befelé dõl, ha két lábon állsz benne és terpeszben

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!