Találatok a következő kifejezésre: A kutyusomba ment, és (3 db)

Van 1 2éves yorki szukám és most került hozám 1 2, 5hós westi kan kutyus. Sajnos az a gond, h nem jönnek ki, mert a nőstény kutyusom menekűl tőle és morog rá ha a közelébe megy a kicsi játszana vele szagolná de hiába! Mit tegyünk, h öszeszokjanak?

Legjobb válasz: Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.

Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.
A kérdező hozzászólása: az a gond még, h a kicsi harapdossa a yorkit és félek, h még jobban eldúrvúlhat a helyzet!!!!mit csináljak???
ivartalanítás!!
A kérdező hozzászólása: ha úgyanazok a kérdések elénzést a barátom is teszi fel a kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: a kislány ha rajtunk is megérzi a a kicsi szagát , tányéron, akármin kerüli nem eszik inkább a tányérjából elfordítja a fejét is a kicsitõl!nem túlzás ez?
Nem elköttetni kell, hanem teljesen kipakoltatni, bár ivartalanítás címszó alatt néha csinál egyik-másik orvos elkötést is, sajnos. Amivel a probléma nincs megoldva, mert a kutya továbbra is tüzel, viszont nem biztonságos az esetleges vemhesség megakadályozása szempontjából, de könnyen ciszta lehet a vége. Mindenképpen érdemes a mûtétet megcsináltatni, mert a kanok elég rendesen meg tudnak a tüzelõ szukától bolondulni. Hidd el, hogy azt az üvöltéses, vinnyogásos, nem evéses õrületet, amit az alatt az idõ alatt tudnak produkálni, nem könnyû elviselni, ráadásul évente kétszer. Mindemellett a szukával is jót teszel, mert nem kell évente 6 hetet bezárva tölteni, tutira nem fog méhgyulladást kapni és sokkal kisebb az emlõdaganat veszélye is. Persze, 1 éves kora körül majd a kant is érdemes kiheréltetni, sokkal könnyebben kezelhetõek leszek és akkor nem fog egy tüzelõ szuka után sem elmenni.
Tudod, ezért fontos a kutyák szocializációja, hogy az alomból kikerülve, ahol tanulták a kutyák egymás közti kommunikációját, ez a folyamat folytatódjon. Hogy ha kutyák egymás között találkoznak, akkor be tudjanak, mutatkozni, besorolják magukat a másik alá vagy fölé, rendre tudják utasítani a másikat, kifejezni játékvágyukat...stb. Ha ezt egy kutya nem tanulja meg, akkor, ha találkozik egy másik kutyával nem tudja mihez viszonyuljon, csak a félelem marad, ami vagy agresszivitásban, vagy elrohanásban, bepisilésben nyilvánul meg. A te kutyád nem tud "kutyául" beszélni. Mert a nevelésénél nem vetted figyelembe, hogy õ kutya és kutyákra van szüksége, hogy ezt megtanulja. Tehát most sok türelem. Én a helyedbe vinném mindkettõt kutyaoviba (az oltások után) ott mindkettõ megtanulhatja, hogy hogyan viselkedjenek egymással és a többi kutyával.
Semmi pánik, ez elég gyakran elõ szokott fordulni. Az én kutyám 4 éves volt, mikor egy másik mellé került. Hát mit mondjak, hetekig nem volt hajlandó vele szóba állni, úgy megsértõdött. Piszok féltékeny volt a kicsire, biztos úgy érezte, hogy akkor õ már nem is elég nekünk. Most nagyon oda kell figyelned a nagyra, fontos, hogy ne szoruljon háttérbe a kicsi mellett. Ugyanúgy foglalkozzatok vele, ha hazaértek elsõnek õt simogassátok meg, este õ kapjon elsõnek vacsorát stb. Tudatosítsátok benne, hogy ettõl õt még nem fogjátok kevésbé szeretni, akkor egy idõ után meg fog enyhülni. És idõben ivartalanítsátok a szukát, mielõtt ivarérett lesz a kan, különben bajok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon muszály elköttetni? ám köszi mindenkinek nagyon rendesek vagytok! amihez a kicsi hozáér nem is megy oda kerül mindent! nemeszik vele egy tányérból... és a kaját nehezen tudjuk megoldani h különlegyen mert, a yorkynak kevesebet kell enie mint teónak... a yorky 1 szer míg a westi 3 szor kap 1 nap.
A kérdező hozzászólása: más kutyákkal is találkozott a reakciója , h félénk és menekûlt!!mellett nem volt még más kutyánk!!!félek, h nem fognak összeszokni!!!
rákiabálás, vagy egy fél literes mûanyga üvegbe tegyél max. 3 db apró kavicsot és dobd a yorki mellé a földre, ha durván harapja a picit és kiabálj rá, hogy nem szabad, nem lesz semmi baja, csak megijed a hangjától és rájön, hogy ezt nem kéne..

A kutyusomba kullancs ment, és amikor kiakartuk szedni, beletört a feje. Baja lehet ettől? Ki fog jönni belőle magától? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)

Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)
Az én kutyáim is folyton tele vannak. Én megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy az nem baj, ha beleszakad a feje, mert a kutyának az kb olyan, mintha egy kis tüske ment volna a bõre alá. Az vizsont tényleg gáz, ha már nagy lufi a kullancs teste, és azt belenyomod... fõleg, a fertõzött. Egyébként nekem a kullancs nyakörv (vagy valami hasonló a neve) vált be a legjobban, akkor nem ment a kutyákba a kullancs. Sima gyógyszertárban lehet kapni, csak elég drága (4-6 ezer ft.) Viszont annyit mindenképp megér, hogy ne legyen beteg a kutyus.
Szia. Én is azt javasolnám, hogy vidd el orvoshoz az a biztos!! Én a KILTIX nyakörvet javasolnám, nekem is az van évek óta, és még egy db-se ment bele. Igaz 3700ft, de annyit megér, mert 7 hónapig van hatása! Minden jót!
látszik hogy egyesek mennyire nem törõdnek a kutyájukkal... igen is lehet baja a kutyának ha beleszakad a feje a kullancsnak és nem a kullancs pusztul el, hanem maga a kutya
ou úr isten... melyik kutyába nem szorult még kullancs..?? ha bele tort a feje akkor majd bele pusztul (mármint a kullancs) és kijon belole... nemkell mindenért az állatorvodhoz szaladni..
A kérdező hozzászólása: Az utolsó üzenõnek: Képzeld, én a Kiltix nyakörvet 3200 Ft-ért kaptam. Téged lehúztak egy 500-al! Hát nem semmi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeteket! Frontline-t is kapott, meg vettünk neki egy Kiltix? vagy valami hasonló nevû nyakörvet. Nem volt olcsó mulatság, de remélem békén hagyják végre azok a vérszívók!
Elso valaszolo vagyok. Nalunk a nyqakra csoppentos valt be. A nyakorvet ugyanis letepik egymasrol jatek kozben, vagy az erdoben elhgyjak. Volt, aminek 2 nap alatt nyoma veszett, es nesze neked 4-6 ezer Ft! A nyakracsoppentoset nem tudjak elhagyni es az is hatasos illetve van egy fujkalos ami szerintem szinten nagyon jo. Azt hiszem Frontline a neve. Mi azt fujjuk a macskakra is (oruletes kuzdelmek aran) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Valószínûleg nem lesz baj, mivel a kulancs méregtartálya a potrohában van. De jobb lett volna ha mindenestûl kijön. Vigyétek el állatorvoshoz.
és aki bunkó az inkább ne is válaszoljon a kérdésekre... (az ou úr istenesre gondolok)

Keresek 1 mesét ami régen ment a tvben talán a 80 -as évek végén, Vámpír volt benne Dr Zimbeg talán és volt 2 vámpír nővére egy mumifikált nyuszi, egy vámpírrá vált breki és egy csontváz fejű kutyus Vagy Cseh, vagy Szlovák, vagy talán szerb?

Legjobb válasz: Rémségek kicsiny boltha, transsylania, hasonló néven futott, és már erõsen 90-es évek közepe-vége, kereskedelmi csatornákon. :D Legalábbis szerintem erre gondolsz. Hogy beszerezni be lehet-e azt nem tudom, elég nehézkes sajnos, van egy pár akkoriból, amit körözök. :(

Rémségek kicsiny boltha, transsylania, hasonló néven futott, és már erõsen 90-es évek közepe-vége, kereskedelmi csatornákon. :D Legalábbis szerintem erre gondolsz. Hogy beszerezni be lehet-e azt nem tudom, elég nehézkes sajnos, van egy pár akkoriból, amit körözök. :(
mármint boltja és nem boltha vagy bolha vagy ilyesmi. :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem az amire gondoltok, azokat a meséket én is ismerem:(Ez elég különleges mese volt , de csak 1x adták le a tv-ben.
Hát akkor sztem a leírásod nem jó. Rémségek kicsiny boltjában Zitbag.nek hívták a fõszereplõt, a 2 vámpír ugyan csak szomszéd volt, am Naftalin nõvérek, a Zombinyuszit használták a kísérletekhez, és a Horrifido nevû csontvázkutya volt a fõnök asszem. :D http://kovacsedina.multiply.com/journal/item/39/39 Szóval szerintem gondolkodj részleteken, ha nem ez az, mert a leírás erre passzol, a békát leszámítva, de régen volt már, szóval béka is lehet benne. :D Ha mondasz még valami róla, próbálok segíteni, hátha rájövök. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!