Találatok a következő kifejezésre: A kutyusom nem (350 db)

Szokott valaki bárányos, halas, vadas stb. kutyatápot adni a kutyusának abban az esetben is, ha a kutyusa nem allergiás szárnyasokra?

Legjobb válasz: Nem mintha túl nagy jelentõsége lenne, de nem értem miért kell lepontozni azt, aki válaszolt a kérdésre.

Nem mintha túl nagy jelentõsége lenne, de nem értem miért kell lepontozni azt, aki válaszolt a kérdésre.
Az én spánieljeim Pro-plan halas tápot esznek, nem alergiások de imádják.
az enyém nem allergiás semmire, de most bárányost kap mert imádja
igen szoktam adni neki, általába változó fajtát neki mindig hogy ne unja meg, mert tapasztaltam már, hogy ha sokáig ugyanolyan táppal etetem, akk nem fogja megenni egy idõ után és inkább koplal, ilyenre is figyelj oda a kutyusodnál :)
Igen.
az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nem egészséges állandóan táppal etetni a kutyát. Én sem csak szárnyast adok nekik, a vadasat kifejezetten szeretik!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Lehet becsempészek egy kis újdonságot akkor az étrendjébe!:) :) ) Amúgy én is néztem a lepontozásokat, én biztosítok mindenkit azért, mert leírjátok, hogy/mivel etetitek a kutyusotokat, én nem fogok senkit lepontozni!:) Tudom nem olyan fontos sok embernek, de azért köszönöm a válaszokat és mivel hasznosak is, zöld kéz is jár! :D :)

2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a kutyusom?

Akitõl vettem állítja, hogy fajtiszta és a kisállat könyvében is (amit vásárláskor kaptam mellé) yorkshire terrierként van feltüntetve.

Legjobb válasz: Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.

Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.
Sajna valószínû átvertek. Az oltási könyvébe meg azt írnak amit akarnak.Amúgy ha a dokinak fizetsz az oltásért beleírhat yorkit simán.
Fajtiszta, hiszen kutya. Törzskönyv viszont nem fajtatiszta. A fehér foltok pedig fajtatiszta kutyánál is elõfordulhatnak, ezeket ha jól tudom, kizárják a tenyésztésbõl.
Az oltási könyvben ("kisállat könyv"), tulajdonképpen azt nem írnak bele amit nem akarnak, tehát fordítva is igaz... Mint ahogy jó páran már elmondták, van törzskönyv, vagy nincs? Persze fajtatiszta lehet törzskönyv nélkül is, de mivel nincs neki törzskönyve ezért HIVATALOSAN nem számít annak. Aztán, hogy mi kerekedik a kutyusból úgy is kiderül:)
A kisállat könyv csak oltási. Fel kéne fogni. A doki aki kiállította meg megcsókolhatja a valagam, mert TK nélkül NEM írhatta volna bele, h yorkie. Tk nélkül ha tetszik, ha nem, fajtajellegû keveréked van csak.
Törzskönyv nélkül* Elõzõ voltam, elnézést.
Mennyiért vetted, és honnan?
És szerinted mit tudsz tenni ha kiderül h nem yorki - arról sincs papírod h tõle vetted... :oP
A kérdező hozzászólása: Erre már én is gondoltam, hatóság elõtt lehet nem tudom bizonyítani, de szemtõl szembe nem tudja letagadni, meg a közös ismerõseink is tudják... Mind1 rem nem kell elmennem eddig. Az árat nem írom ki mert elég kellemetlen belegondolnom is, hogy ilyen felelõtlenül szórom a pénzemet nem, hogy megosztani valakivel, am nem 10-20 ezer forintba került, hanem többe. Ne haragudj, de mint írtam eggyenlõre a tenyésztõrõl nem nyilatkozom, majd talán csak ha biztos leszek a dolgomban.
Vna mini meg extramini? Valaki lõjön le, könyörgöm!!!!!!
Majd a Drága Fõvadász Úr lelõ! :) Már bocsi Kedves Kérdezõ, de szvsz nem az állatorvos tud keveset a fajtáról. Neki elsõre feltûnt, hogy fehér van benne, meg hogy túl nagy. Normális helyrõl vett kutyánál nem kell semmilyen testrészüket ragasztgatni vagy kötözgetni, az úgy áll, ahogy a standardben meg van írva. Mini meg extramini csak a szaporítók agyszüleménye, azok a genetikai selejtek.
Nem létezik mini és extra mini yorki. Fajtatiszta yorki egy méretben van, ami 2, -3 kg között mozog, de 3 kg fölé nem mehet.Minden ettõl eltérõ méretû kutya, fajtajellegû keverék. Amúgy ez a mini és extra mini dolog, a szaporítóktól jön, mert azoknál született rengeteg degenerált kölyök, akár 1-1, 5 kilós kutyák is (felnõttként) és valamit ki kellett találniuk, hogy eladják. Azok agyon nyomorított, 99%-ban beteges, rövid életû szerencsétlen kutyák.Sajnos 4-5 évet, ha élnek...kész csoda, ha annál tovább húzzák.És egy vagyon hagy az ember, az állatorvosnál.
A yorki felnõttkori súlya nem lehet több, mint 3 kg. Ha õ 2 hónaposan 1 kiló, akkor a nyakamat teszem rá, hogy több lesz, mint 3. És törzskönyv nélkül semmiképp nem lehet fajtatiszta. Amúgy ha jól értettem, 6 hetesen hozhattad el? Mert akkor a kedves ismerõsöd olyan messze áll a tenyésztõ címtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl.8 hetes kor elõtt normális tenyésztõ nem ad el kutyát, és bármilyen hibás legyen is a kutya, törzskönyvezteti, mivel neki az a dolga. A lényeg, hogy szeresd és szerintem nyugodtan jelentsd fel azt a barmot.Gondolom számlát nem kaptál a vásárlásról :
Mesélek valamit, hogy az állatorvosok mennyire értenek a fajtákhoz. Nekik a gyógyítás a dolguk, a betegségek és nem a standard ismerete. Néhány hónapja mentünk oltásra, és hallom, hogy az orvosunk mérgelõdik, hogy lehet valaki ilyen trehány, hogy az oltási könyvbe az elõzõ állatorvos beírta, hogy "yorki". Ilyen kutya nincs is, azt kellett volna írnia, hogy yorkshire terrier. Jön ki a gazdi a kutyával, rájuk nézek... Megnyugtattam az orvost, hogy bizony abba az oltási könyvbe igen jól van beírva a "yorki" meghatározás, mert ennek a kutyának van némi köze a yorkshirhez, de csak úgy anyai ágon valami távoli õsben. A színe nagyjából stimmelt, de egy kb. 10 kilós, rövid göndör szõrû kutya volt 2 évesen. A képeket megnéztem, keresgéltem kölyökképeket. Az ember keze, ujjai támpont a méret saccolásánál. A husky babáim 3 hetesen kisebbek voltak, és õk akkor kb. 3 kilók.
Miért gondolják az emberek h az állatorvosok egyenesen küllembírók, kutyakiképzõk és kinológiai zsenik? Õk a gyógyításhoz értenek, semmi máshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ez adott még egy kis reményt.:) Egyébként felhívtam az állatorvost akinél elsõnek volt a kicsi és úgy, hogy megmondtam a tenyésztõ nevét emlékezett rá és a tesóira is azt mondta, hogy szerinte yorki, ja és ugyan ezeket mondta amit te leírtál, hogy majd csak ha nõ nagy korában fog látszani rajta hogy valódi vagy korcs e.
elõzõ vagyok, az Állatorvosnak az a dolga, hogy gyógyítson és nem a fajtameghatározás, sokaknak fogalmuk nincs milyen fajtát látnak!
Elõször is a képeken nagynak látszik de ez nem jelent semmit elég csalókák szoktak lenni a képek! A sok okosnak: yorkiknál nagyon sokszor elõfordul, hogy van pici fehér mellényük születésnél illetve a lábaknál is elõfordulhat. Ezt ki kell nõnie különben hiba és általában ki is növik kb. 5-6 hónaposan már simán eltûnik a fehér! Másodszor még ha Tenyésztõtõl is vette a kiskutyát 2-3 hónapja nincs Törzskönyvezés Magyarországon azért ezzel tisztában kell lenni, tehát simán lehet fajtatiszta a kiskutya csak a jelenlegi viszonyok nem engedik meg a Törzskönyvezést és mivel a szuka elõbb lett fedeztetve minthogy megszûnt a Törzskönyvezés így simán lehet fajtatiszta !!!
Most néztem a képeket, olyan mint egy mini németjuhász keverék :/ Nem akarom tudni, hogy mennyiért vetted.
Kérdezõ! A 17. kommentedben a második képen a kutyus egy felnõtt férfi kézben van? Mert kép alapján (de a többin is )ez a kutyus egy 2 hónapos yorkinak nagyon nagy. Szerintem. A bátyámék yorkija, ami 5 évesen 3 kiló, az ekkora kb egy átlag férfi kézben. Amúgy ettõl függetlenül tündéri pofija van! Vigyázzatok rá, és leljétek benne örömötöket még nagyon sokáig! :)
Semmi csodálkoznivaló nincs azon hogy a mini és extramini kifejezésen csak nézett nagyokat az állatorvos, ugyanis ilyen fajta nem létezik. És bár ne várd azt el tõle hogy ránézésre õ megmondja hogy fajtatiszta-e vagy sem, de ezekbõl a jelekbõl 100% hogy nem fajtatiszta. Ahogy Akiteki is írta, meg ahogy én megnéztem a képeket hát a pofija mindenre emlékeztetett csak yorkshire terrierre nem. De figyelj csak, tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy István hívják akitõl vetted és Tatabányai?
A képeid jobban megnézve, nekem spániel-német juhász fejû-yorki mix.
Szerintem attol , hogy a kölyök szörén találhato fehér folt még lehet yorki, változni fog a szöre mire felnött kutya lesz.Mekkora sulya lesz az meg a tartásátol is fugg azt gondolom.Nem értem mit jelent az , hogy nem lehet több 3 kg-nál? Miért ne lehetne?Nyilván nem 40 kg lesz de simán lehet 4 akár 5 is.Eredetileg is 5-6 kg volt ez a fajta.Kedves kérdezö ne aggodj emiatt, ha te egy édes , kedves, bolondos yorkit akartál mindegy hogy törzskönyvezett vagy sem yorki nemzette és yorki hozta világra tehát yorki.A törzskönyvezett kutyák között is van szinhibás.Nem egy yorki gazdát ismerek akiknél 4-5 kg a kutyus törzskönyvel de ettöl még nem torzszulött és van olyan is akinek a kis mellén van világos kis folt ez a legkevesebb ezerszer jobb mintha cukorbeteg vagy duplafogsoru vagy csontritkulásos lenne.Ha nem kiállitásra szánod és nem tenyészteni szeretnéd legyél nyugodt a kis yorkid miatt .
A kérdező hozzászólása: Rendben van utána olvasok, és köszönöm még egyszer a jó tanácsokat! :) Majd ha nagyobb lesz a kutyus teszek fel még képet!
Olvass sokat a falkavezérségrõl, és ne hagyd elkanászodni! Nincs rosszabb, mint egy idegbeteg szobacirkáló.
tök jó hogy meghallgatod az észérveket! majd még tegyél fel esetleg képeket a kutyusról, ha nagyobb lesz! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet mert már most kezd ilyen lenni! Ígérem megfogadom ezt a tanácsot! :)
Ezt az úgy bánunk vele mint egy kisbaba mentalitást most és azonnal fejezzétek be, mert magatokkal csesztek ki. Lesz egy mindenre támadó, viselkedni nem tudó, neveletlen görcsötök. Komolyan mondom. Kezdd el felállítani a szabályokat még most!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet, megfontolom! Nem arról van szó, hogy reagálnom luxus, hanem, hogy tegnap szinte egész nap ezen az oldalon lógtam, kaptam hideget, meleget, és már estére igazán ne haragudj de azt sem tudtam hol áll az eszem. Egyébként nem tõle vettem a kutyust!
még 1x leirom mert látom reagálni luxus kérdezö "tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy Istvánnak hívják akitõl vetted és Tatabányai?"
Hm ez a hozzáállás egyenes út az elkényeztetett, fejrenövõs, világuralomratörõs yorkika felé - hajrá!! Vagy nézzetek utána a kutyanevelésnek, ha már a kutyavásárlásnak nem sikerült!! Nem ártana egy kutyaiskola is...
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem fogok megválni tõle semmi pénzért. Igen is szeretem, és törõdöm vele! A párommal szinte úgy bánunk vele mintha egy kisbaba lenne. Õ a család kis kedvence és ez ezek után is így marad.
sajnálom, ha korcsnak hívod a kutyádat :( a képekrõl nekem az jön le, hogy keverék a kutyus, de ettõl ugyanúgy szerethetõ nekem is keverékem van, bõr õt direktbe választottuk :) imádom, rengeteg szeretet tud adni, nagyon okos, és remek családtag
Kérdezõ:Itt senki sem mondta, hogy a kutyád korcs(rajtad kívül).Igen, valószínûleg nem fajtatiszta.De szerintem elbûvölõ pofija van, és remélem, hogy belenyugszol, és így is nagyon fogod szeretni, mert õ nem tehet róla.Csak szeretetre vágyik.De ha nem vagy rá képes, akkor ajándékozd vagy add el olyannak, aki szeretetben felneveli.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elõre is, de ne haragudjatok a negatív kritikákra már nincs hangulatom válaszolni. Amúgy is az eredeti kérdéstõl már kilóméterekre járunk. Én tettem fel képet mert arra kértek. Abból is értek ha valaki leírja, hogy szerinte korcs, nem kell a lehetséges variációkat is elém tárni! Várok még vele egy picit és majd látszik az, hogy yorki e vagy sem, ha meg nem abba is beletörõdöm.
Nagyon helyes, és kérlek segíts te is ha máshol nem, legalább itt jobb belátásra bírni az elkövetkezõ gazdikat. Manapság a többség még mindig úgy gondolja, hogy a tk csak akkor érdekes, ha a kutyával kiállításra akar menni az ember. Pedig ez olyan, mint megvenni egy autót, vagy tv-t mindenféle papír nélkül. Valóban olcsóbb, de semmi garancia arra, hogy egy hónapnál tovább mûködõ képes. A kutyáknál ugyanez a helyzet. Jó esetben kapsz egy fajtájára hasonlító, egészséges kutyát, de nagyobb a valószínûsége, hogy pár hónap után már a boxernek hosszú bundája nõ, vagy a yorkiból lesz egy németjuhász. És az egészségügyi részérõl még nem is beszéltünk, hogy mennyi beteges, gyenge idegrendszerû kiskutya van szaporítóktól.
A yorkshire terriereknél a fehér színhiba, ennyi. De nyilván nem törzskönyves, tehát innentõl tökmindegy, hogy szerintünk fajtatiszta e vagy sem. Mert a válasz az, hogy hivatalosan NEM.
Pfff, a harmadik képet meg se néztem, annyira nem lehetett látni semmit az elsõ kettõn. Az elsõ benyomásom az volt, hogy egy álló fülû airdale terriert látok. Mondjuk a telefonos kamerák nagyon csúnyán tudják nagyítani a közelebbi dolgokat, de ez valahogy túl van azon a határon. Nézzük a jó oldalát: valószínûleg nem kell légcsõszûkület miatt mûteni, mint sok más yorki jellegû ebet.
Szép nagy darab. Végre nem egy miniyorki. Úgy nézem, hogy roti lehetett a mama. :)
Nincs egy olyan képed, amin áll? Pl odalról fényképeve, meg szembõl? Mert ezek alapján a képek alapján nem sok yorkit látok bele. De mint tudjuk, egy rossz kép simán csal a valósággal.
Mennyi idõs a kutyus? Mert nekem méretben túl nagynak tûnik... És elárulnád a híres neves kennel nevét ahonnan vetted? Mert hidd el sok szaporító hirdeti magát kennelként....
Mennyi idõs ez a kutya? Milyen súlyú?
A kérdező hozzászólása: http://kep.ivpicture.hu/771853.jpg http://kep.ivpicture.hu/771851.jpg Nem haragszom így nem jobb?
ne haragudj, de ezek annyira rossz minõségû képek, hogy ez alapján még nj kölyöknek is elmenne. Csak annyi látszik, hogy fekete-cser színû.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a segítséget! :) Elvileg akkor itt lesznek a képek az elsõ kettõn 6 hetes korában látható, a másikat pedig ma reggel készítettem róla. A foltok azok sajnos nemigazán látszanak de majd töltök fel olyat is amin látszik. http://kep.psharing.com/771851.t.jpg http://kep.psharing.com/771852.t.jpg http://kep.psharing.com/771853.t.jpg A fülecskéjét még nem igazán tudja állítani magától csak egy ideig, még ragasztgatni kell.
yorkisoknál elõfordul, hogy a "hibás" kölyköt nem törzskönyveztetik le, sõt én amikor anno vettem a yorkimat, olyan is volt, beszéltem a tenyésztõvel, és õ mondta, hogy a külföldi kantulajdonos nem engedi, hogy Magyaroszágra törzskönyvvel értékesitse a kiskutyákat, csak külföldre. (nayg kennel, és nem szaporitók), igy én elálltam a vásárlástól, mert szerettem volna kiállitani, igy fontos lett volna a papir. Egyébként a http://www.képfeltöltés.hu -ra feltöltöd a képet, és alul van egy olyan, hogy közvetlen link a képhez, azt ha ide bemásolod, akkor látjuk.
Azért ne ezzel nyugtatgasd magad, hogy jaj így fajtatisztának számít, mert nem. A fajtatisztaságot a törzskönyv igazolja, az oltási kiskönyvbe akár elefántot is beírhat a doki ha fizetnek neki érte. Törzskönyv híjján pedig nincs kizárva, hogy a yorkin kívül más fajta kutya is "besegített" a kutyád megszületésében, ez 100% biztos. Igen, így vettél egy "korcs" kutyát, egy olyat amilyet a menhelyeken ingyen próbálnak örökbefogadtatni. De ettõl függetlenül még lehet ugyan úgy szeretni egy keveréket is mint egy fajtatisztát, nem? Ugyan olyan teljes értékû kutya, max kicsit betegesebb lesz, de gondolom ezért nem hagynád elpusztulni. Igen, pénzügyileg lehúztak, de ezzel már nem tudsz mit tenni, ez volt a tanulópénz hogy legközelebb vásárlás elõtt kell utánaolvasni a dolgoknak, nem akkor amikor már gyanussá válnak.
elõfordulhat fajtatiszta kiskutyánál is fehér volt, de ez yorkinál azt hiszem szinhibának számit, igy nem vonható tenyésztésbe. De amugy idõvel el is nõheti. Teszel fel róla képet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ezt már én is olvastam! :) Keresgéltem már én is neten, de találtam arra utaló cikkeket is, hogy szõrszín szerint is több fajta yorki létezik pl.Biewer yorki.
SZÕRZET: A testen mérsékelten hosszú, tökéletesen egyenes (nem hullámos), fényes, selymes szerkezetû, nem gyapjas. A fejen hosszú, arany tan-színû, mélyebb árnyalatú a fej két oldalán, a gyökerénél és az orron, ahol nagyon hosszú. A fej szõrzetének tan színe semmiképpen nem terjedhet ki a nyakra, a sötét vagy kormos színû szõrzet nem keveredhet a tan-színûvel. SZÍNEZET: A nyakszirttõl a farok végéig sötét acélkék (nem ezüstös kék) szõrzet borítja a testet, melybe nem keveredhet fakó, bronzszínû vagy sötét árnyalat. A mellkason sûrû, fényes tan-színû szõrzet. A tan-színû szõrzet a gyökerénél sötétebb, mint a szõrszál közepén, a vége felé egyre világosabb.
Az megvan h ez a kutya 8 hetesen akkora mint általában 6-7 hónaposan szoktak lenni - ez kb 7-8 kilós valami cuki keverék lesz :D ami nem gond, csak az h megetettek, te meg bekajáltad...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos és 2 napos. Normál méretû yorki, a mérete az állatorvos szerint megfelelõ, tegnap kajálás után volt közel 1 kiló. Képet késõbb teszek fel olyat amin áll.
Megkérdezhetem mennyit fizettél érte? Ha már a"tenyésztõtõl" nem óvsz meg minket :)
A kérdező hozzászólása: Nem nem kaptam hozzá törzskönyvet. Még annyit majd megpróbálok, hogy 2 hét múlva oltásra ahoz a dokihoz viszem el akitõl az elsõt is kapta és megnézem mit mond rá, aztán ha bebizonyosodik a dolog elmegyek ahoz akitõl vettem, hogy beolvassak neki személyesen is , mert nem is kevés pénzt adtam érte, simán kicsi pótlással törzskönyveset vehettem volna, mert arra sem sajnáltam volna, de lebeszélt, hogy minek adok ki több pénzt ha megbízható helyrõl és szerinte baráti áron kapok nála egy yorkit. A normál yorkik ebben az árban mozognak ahogy nézegettem szóval ez sem nagyon baráti ár volt érte, de így hogy keverék így meg a legnagyobb szemétség volt amit csak tehetett. Mindegy tanultam belõle.Ezek után körültekintõbb leszek ilyen téren.
hihetetlenül édes kutyus, de ez szerintem egyáltalán nem yorki :S mindenesetre sok boldogságot kívánok a kutyuval :)
tk ide vagy oda, ez a kutya úgy yorki, ahogyan én. Egyébként szép dolog, hogy nem akarsz rosszat a kedves ismerõsödnek, csak van egy olyan mondás, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma" ne az ismerõdödre legyél tekintettel, hanem azokra a szerencsétlen kutyákra, akiket agyon ellet a könnyû pénz reményében. A kutyusod meg mindegy milyen fajta, aranyos csak éppen ezer ugyanilyen kis utcai keverék várja a menhelyeken a megváltást...
Nagyon édes kis jószág, de sajnos én se sok yorkit látok benne, még a rossz minõségû képek ellenére is ezt mondom. Viszont tündéri, szóval ha már nálad van szeresd nagyon, de a válaszaidból ítélve ezzel nem is lesz gond! :) Annyi csak a kérdésem, hogy törzskönyvet nem kaptál hozzá, igaz? Mert akkor egész biztos nem yorki, és hivatalosan is maximum fajtajellegû keverék lehet.
majd mutass róla képet ha nagyobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Igen ez mind igaz rá! :) Nagyon okos és egészséges is. Egész nap úgy be van pörögve, de sajna még este is. :) Alvás helyett most már a kutyával játszom lassacskán egész este. :) http://kep.ivpicture.hu/771863.jpg http://kep.ivpicture.hu/771864.jpg
nem jött át az utolsó két kép. az a lényeg hogy egészséges legyen és vidám! meg okos és játékos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságokat és a biztató szavakat! Itt van még két kép a kutyusomról de ezek sem igazán értékelhetõek mert nem igazán szereti ha fotózzák. :) Még annyit hogy köszönöm mindenkinek a válaszát, de most már hagyom a rágódást és úgy szeretem ahogy van.:) A szememben most is és késõbb is õ lesz a legdrágább kiskutya a világon. :) Persze ettõl még a válaszokat elolvasom és a tanácsokat elfogadom! :)
Csak azt kívánom Neked, hogy ne agyalj sokat azon hogy milyen "hiányosságai" vannak, mert ha valóban yorki, és ezt ugye feltételezem, hogy tudod, hiszen alaposan utánajártál a témának, akkor "elrakod" a tanulópénzt és szeretsz, nevelesz egy csuda jópofa kuyát, aki a környék legokosabb és legügyesebb kutyája lesz!!:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen teljesen igazad van, nekem is az esne az egészben a legrosszabbul. De mégis ezek ellenére én nem tudok olyan lenni mint amilyen õ volt hozzám így ha úgy is lesz hogy átcseszett nem rontom a nevét a köreiben (pedig megérdemelné) tehát nem írom ki. A méretérõl még annyit, hogy nem lehet annyira vészesen nagy mert mikor kiviszem wc-ni mindig azt nézem, hogy egy nagyobb szél fel ne kapja!:) Sokszor a lakásban is észrevehetetlen.
Ha csak pusztán a súlyát tekintem megfelelõ, de tényleg mit [email protected] ezen? Mindazok mellett amit már leírtam a szaporítás, "balkéz" kutyák elpasszolása ellen, azért Neked kedves kutyatulajdonos megjegyezném: lehet, hogy egy csodaszép, "feketehátú" yorkid lesz, akit majd emiatt sûrûn megbámulnak az utcán:)
Én ugyan nem tudom megnézni a képeket, de tapasztalatom szerint a házi képek minõségüket tekintve akár elefántot is nézegethed az embe ha zsiráfok kellene rajta látnia, de hát nem ez a lényeg. Ha valami apró küllemprobléma akad az nem a világ, mint ahogy te is irtad. De az már valóban gáz LENNE - ha egyáltalán így lesz - ha a jó ismerõsöd madárnak nézett...
A kérdező hozzászólása: Tudom mi az a törzs és azt is, hogy mi az oltási könyv! Én ezzel arra akartam kitérni, hogy az a doki, hogy nem vette észre azt, hogy keverék, de néhány hasznos válasznak köszönhetõen rájöttem ha korcs is beleírhatja a doki hogy FAJTA tiszta. :) Köszönöm a válaszokat, de igazából azt hiszem csak egy tartalmazta eddig azt az információt amire kíváncsi vagyok, hogy foltokkal lehet e fajtiszta.

Mi lehet a kutyusunkkal? Nem tudom mit csináljak (KÉP)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: elég furcsa. nincs valami állatorvos aki gyorsabban meg tudja nézni?

elég furcsa. nincs valami állatorvos aki gyorsabban meg tudja nézni?
szerintem is angolkóros.
Szerintem is , amit írtak elõttem, hogy nem a falusi állatorvost hívd ki, mert khm nem a leghozzáértõbbek. Vidd el a legközelebbi városba, normális rendelõbe normális orvoshoz, és biztosat õ fog mondani. Az én kutyámnak mondjuk nem nézett ki így a lába , viszont hátsó combocskára folyton bicegett. Nyers etetés sokat javított rajta, mondhatni rendbehozta. De a jó orvos nagyon fontos. Ha még idõben, ilyen fiatalon mond egy pontos diagnózist, és hogy mi a teendõ, szerintem rendbejöhet. Parízert, és virslit pedig ne adjatok neki enni, ha egymód van rá.
A kérdező hozzászólása: Jesszusom. Szerencsétlen kutyus. Nem volt semmi baja mikor ideadtàk. Egyik napról a màsikra lett ilyen szegényke llaba igy azok sem tudhattak akik ideadtak. Nagyon feltem es most teljesen megijedtem mert annyira szeretem. Még csak egy kolyok. Nagyon remelem hogy meglehet gyogyitani. :(( hetfon repitem egz orvoshoz mert kikeszulok . Koszonom a hozzaszolasokat!
Amit az elõzõ írt angolul, az a legesélyesebb, hogy táplálása nem megfelelõ/vagy nem volt megfelelõ. Mentett kutyusnál láttam hasonlót, hogy csórikám majdnem éhen halt, megmentették, finom, energia és fehérjedús táplálékot kapott, és amikor hirtelen megnyúltak a csontjai, nem bírták az izmai követni, és rogyott mind a négy lába. Állatorvos adott neki vitaminokat, meg beállította a diétáját, és helyrejött tõle utána.
A kérdező hozzászólása: Szuper koszi az infot! :) ) Kozben meg enis utana neztem es talaltam ezt az oldalt ha esetleg egyszer masnak is ilyen problemai lesznek! [link]
Szólj annak, akitõl kaptátok, hogy az a minimum, hogy fizeti a kezelési költségeit, mert ez mind az õ hibája.
[link]
mióta van nálatok? milyen fajtaként adták neked?
A kérdező hozzászólása: 2 Hete kaptuk most 2 es fel honapos es staffordshire terrier
Na akkor szépen jelentsd fel ahonnan kaptátok, mivel ez állatkínzás, azonnali állatorvosi ellátást igényel... Nézd meg ezt a kutyát: [link] Ez egy agyonszaporított láthatóan beteg kutya, folyamatos fizioterápiát igényel, RENGETEG pénzbe került az ellátása és nem lesz 100%-os soha a lába. A ti kutyátokat is nyilván azért adták oda, mert nem kellett senkinek, etetni meg nem akarták.Üljetek autóba, vagy vonatra vagy buszra, és hétfõn vigyétek el röntgenre valamint jelentsétek fel azt, akinél született!! Ez a kutya örök életére meg van nyomorítva, hála a felelõtlen szaporításnak megint! És adjatok neki normális kaját.Tejet nem ihat, a virsliben meg párizsiban semmi tápérték nincs. Jó minõségû száraz kutyatápot vegyetek.Netrõl rendelve olcsóbb.A pedigree, darling nem jó minõség... Brit, Brit Care, Acana, Orijen..nézzétek meg neten. Pl. zoofast vagy petissimo és készüljetek fel, hogy iszonyat pénzbe fáj a gyógyítása..
szia! Szerintem angolkóros! Vagyis hiányzik a D vitamin, nem fejlõdött rendesen a csontja... Biztosan gyógyszerekre lesz szüksége, hogy normálisan tudjon menni, szaladni.
És csütörtökön viszi magával az egész röntgengépet is? Különben nem sokra megy. Kapd fel a kutyát és menjetek el egy tisztességes rendelõbe.
Hát ezzel mondjuk k***vagyorsan ÁLLATORVOS, nem kihívni a lódoktort, oszt' gyün, amikor megnézte a szomszéd Józsi teheneit, hanem normális, jól felszerelt állatorvosi RENDELÕ.
mennyi idõs? honnan vettétek? magyarul sajnos nem jut eszembe hogy mi ennek a neve, de angolul: "Usually that is called knuckling over. It is due to uneven growth pattern between the bone and tissue/muscle of the puppy and it is cause by dietary imbalances and/or missing micro-minerals and/or minerals that are not available to the body - difficult to assimilate. It usually does need to be seen by a vet so they can tell you how to change the diet and give any supplement or vitamins needed."
A kérdező hozzászólása: Igen en is ezt magyarazom a szuleimnek de csak egy hulye allatorvos van ebben a szarfaluban. 2 honapos a kutyus es ismerosoktol kaptuk.
akkor fogod magad és a kutyás, s szépen, ügyesen, nagyfiúsan buszra szállsz vele, elmész vele legalább a legközelebbi városba és mint minden kutyagazdi, elviszed egy állatorvosi rendelõbe a beteget
[link]
De ha tényleg az, ami angolul van írva, akkor úgyis csak a megfelelõ táplálás segíthet, egyen normális kaját, leginkább húst. Eddig mivel etettétek?
A kérdező hozzászólása: Párizsi virsli csirkehus tej
Sima tejet nem ihatott volna. Csakis kecsketejet.
mutatsz róla egész alakos képet?

Szerintetek milyen fajta ez a kutyus? Nem igazán tudjuk eldönteni.

http://kepfeltoltes.hu/view/120617/P5270137_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Szia! Én labrador-staffi keveréknek nézem.

Szia! Én labrador-staffi keveréknek nézem.
Utcai vegyes.:D
De nagyon aranyos.
Szerintem labrador meg Német dog keverék...de lehet h nem
Mondjuk nem látszik elörõl a feje szóval...
A kérdező hozzászólása: itt egy másik kép is: http://kepfeltoltes.hu/view/120617/P5270138_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120617/P5270137_www.kepfeltoltes.. és így? talán jobban látszik!
elvihetitek orvoshoz
Lehet parvo-vírusos bélgyulladása? Megkapta az oltásait? Mindenképp vidd el orvoshoz, mert elpusztulhat!
Vigyétek állatorvoshoz. És ne keverjétek bele a villámlást; hacsak nem csapott bele a kutyába, semmi köze a problémához.
A kérdező hozzászólása: ok...köszönöm...orvoshoz fogom vinni akkor...az a legjobb...
Már régesrég meg kellett volna tenned.
"Valamelyik este?" Ember, mióta szenved a kutyád? Ha lenne valami baja, azonnal vinném.
A kérdező hozzászólása: sajnos SAJNOS!!!! NEM INGYEN VAN AZ ALLAT ORVOS!!!elõbb itthon próbáltam volna segiteni rajta...annyit én is tudok h bla elviszed az állatorvoshoz....ugy h kössssssz!
Az állattartás ott kezdõdik, hogy tisztában vagy a vele járó dolgokkal, és akkor tartasz állatot, ha tudod vállalni az igényeit. Ezek a legtöbb esetben pénzbe kerülnek. Ha nem tudsz rá költeni, ne tarts állatot...

A kutyusom nem tud pisilni. Mitől lehet?

Yorkim kikérezkedik pisilni, már látom, hogy készen van, leguggol, és nem jön neki, 15 percet szenved és nem tud. Naponta többször el?fordul ez.

Legjobb válasz: úristeeeen, már viszem is :(

A kérdező hozzászólása: úristeeeen, már viszem is :(
Gondolom az h orvoshoz vidd meg se fordult a fejedben...
Valószínû hugyköve van, akkor szoktak ilyet csinálni nézesd meg orvossal!!! Ultrahang alapján meglehet mondani simán látszanak a kövek!
húgyköves!!Állatorvoshoz S.O.S.-be..Veséje leállhat a pangó vizelettõl!! Ja és nem mellesleg, fáj is neki!!!
Azonnal doki!!! Húgyköve van!!

A kutyusaim nem akarják enni a száraz tápot mit tegyek? ( Többi lent)

Sziasztok. Végső elkeseredettségemben írok nektek. A kutyáim nem hajlandók megenni a száraz tápot. Már kipróbáltam a Royaltól kezdve az olcsó Tescosig. Esznek belőle pár falatot és ennyi. Hiába áztatom be akár húslevesbe nem eszik meg. Ha pedig más nap is ugyan azt adom nekik amit előző nap hagytak azzal a mozdulattal borítják is ki. Pedig nem etetem őket túl napi 1 szer kapnak enni reggel. Próbáltam, hogy 1 napot kihagyok az etetéssel. Úgy vonyítanak egész nap mint akik már nem kaptak legalább 1 hete enni. De rá másnapra ugyan ez van.Bele szagol és kiborítja. Ha főzök nekik húst tésztával husikát kieszik a tészta meg ott marad. Hiába játszom el velük megint a szokásos cécót a vége ugyan az mint a táppal. Úgy bírtam rávenni őket hogy megegyék a tápot hogy konzervvel keverem össze de nagyon aprólékosan mert képes kiválogatni a konzervet és a tápot. Valakinek esetleg van valami ötlete? Vagy olyan táp ami ízlene nekik? Szeretném őket leszoktatni a konzervről mert egy az, hogy a 7 kutya kiesz a vagyonomból főleg hogy az egyik nagy testű. Illetve tudom, hogy tele van mindenféle egészségtelen dologgal és hogy 80%-a víz. Előre is köszönöm a használható tanácsokat

Legjobb válasz: el vannak kényeztetve. önszántából még egy kutya sem halt éhen. ha nincs valami szájüregi problémájuk, ami miatt esetleg nem tudnak rágni, akkor egyszerûen csak légy kitartóbb. mert egyelõre õk nyertek, az õ akartuk teljesült...

el vannak kényeztetve. önszántából még egy kutya sem halt éhen. ha nincs valami szájüregi problémájuk, ami miatt esetleg nem tudnak rágni, akkor egyszerûen csak légy kitartóbb. mert egyelõre õk nyertek, az õ akartuk teljesült...
elõször is ne reggel etess, hanem este, fõleg nagytestûnél jobb ha már nem mozog utána teli hassal. 2. hidd el, hogy megeszi. én még olyan kutyát nem láttam aki inkább éhen halt, de nem ette meg a tápot az orra elõtt. Szerintem kicsit sokat adsz és ezért nem esznek
Õszintén? Szerintem iszonyatosan el vannak kényeztetve. Azért gondolom, mert írtad, hogy még a tésztát is ott hagyják, csak a husit eszik ki belõle. És tudják azt, hogy ha nem eszik meg, akkor úgyse bírja ki a gazdi és ad valami finomat. Ha nem esznek, vedd el tõlük 10 perc múlva. Határozottan. Nem kell, hogy érezze a kutya, hogy sajnálod. Legközelebb ugyanez. Egyik kutya sem halt még bele pár nap koplalásba. :)
Adj neki konzervet :)
Este etesd õket, sok mozgás után. Kapják meg a tápot magában, ha ott hagyják, vedd el. Az ordításra meg ne figyelj oda, minden este kapják meg az adagot és ennyi, ha nem esznek, nem esznek. Éhen nem fognak halni, nem hülyék. A jobb tápoknak egyébként marha jó ízük van, csak finnyázni mindig jobb, mint erre odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Általában egész nyulat szoktam nekik fõzni abból megkapják a csontot illetve csirkecsontot szoktak még kapni. Nekem azt mondták, hogy nem szabad nekik sok csontot sem adni.
A kérdező hozzászólása: Én is arra szeretném használni. Kajában lehet hogy kicsit elkényeztettem õket de a tanulásba azért szigor van:) És ott se nagyon megy a száraz jutalom falat.
A konzervet össze lehet keverni kis túróval, tésztával, csontokkal a levesbõl, meg a táppal. Kutyaszalámit én is szoktam venni néha. Csontot esznek amúgy? Enyém szereti a sárgarépát natúre nyersen.
Kutyaszalámit max. felkockázva, jutalomfalatként szoktam adni. Nyilván a legjobbat akarod a kutyáidnak, mi sem vagyunk ezzel másképp, de az elkényeztetés nem a legjobb nekik se (és neked se).
Az enyém nem eszi a tápot beáztatva, csak kizárólag szárazon. Ne váltogasd a tápokat sûrûn mert hasmenést fognak kapni. Az átálláshoz egyik tápról a másikra idõ kell. Remélem hogy megtalálod a számukra fincsi tápot.
A kérdező hozzászólása: Hát az biztos, hogy elvannak kényeztetve és próbálom nekik mindig a legjobbat adni. Még azt szeretném kérdezni, hogy a kutya szalámiról mi a véleményetek? Szoktatok a tieteknek adni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat megpróbálok akkor ebben is egy kicsit szigorúbb lenni. Nem hiszem, hogy sokat kapnak hisz kimért adagot kapnak ami a táp tasakján van feltüntetve súlyuknak megfelelõen. Minden kutyusnak egyesével kiszoktam mérni.
Szerintem is legyél kemény, és ne adj nekik mást, amíg el nem kezdenek enni! Lehet akár 4-5 nap is az éhezés, de meg fognak törni. Amint az elsõ megtörik és enni kezd, a többi követni fogja! De ez csak akkor fog mûködni, ha te magad is eldöntöd, hogy így lesz és nem engedsz egy tapottat se!

A kutyusom nem engedelmeskedik nekem, hogy tudnám rávenni hogy ha elengedem akkor vissza jöjjön hozzám?

Ma mint minden reggel elvittem a palota pincsimet sétálni,aranyos volt szépen ügyesen jött mellettem aztán úgy voltam vele elengedem picit szaladgálni...Szóltam neki hogy jöjjön vissza de nem jött...elszaladt én utánna kellett szaladnom...

Legjobb válasz: bocsi *és

A kérdező hozzászólása: bocsi *és
én olyankor megindulok az ellenkezõ irányba, eddig mindig visszarohant hozzám.
És mi van olyankor, ha idõsebb kutya másik gazdához került, akár menhelyrõl, akár egyéb okból (családtagtól, ismerõstõl) s az elõzõ gazda nem tanította meg kiskorában arra, hogy visszajöjjön, ne húzzon.
Egyetlen kutyát sem kell tanítani, hogy visszajöjjön! Ez csak kötõdés és tekintély kérdése. Azért nem jön vissza, mert nincs rá semmi oka, hogy visszajöjjön. Te odamennél, ha egy lúzer próbálna meg neked parancsolgatni, vagy körbe röhögnéd? Hát a kutya is megnézi, hogy ki hívja...
akkor te még nem találkoztál dobermannal:) ))) hát õket erre nagyon meg kell tanitani, mert öntörvényû, makacs kis dögök:) )))
Õket sem kel tanítani, náluk fõleg tekintély kérdése a dolog. Az más kérdés, hogy Te estleg nem tudod kivívni a tiszteletét, ezért [email protected] a fejedre. Persze, magát a parancsszót meg kell tanítani, de az a dolog legegyszerûbb része.
5 dobermannom van, és mind az öt behivható, és még 4 dolgozik is . Hidd el nem szarnak a fejemre, de igenis 8-9 hónapos korukban, szinte mindegyiknek ujra a szájába kellett rágni. És 20 éve van ez a fajtám. Azért egy kicsit értek hozzá.
És 20 év alatt még nem sikerült rájönnöd, hogy ez nem tanítás, hanem tekintély kérdése? Nem jöttél rá, hogy a kamasz kutya próbálgatja a határait, hogy mi az amit még megtehet veled szemben? Komolyan elhiszed, hogy 8 hónaposan agymosáson mennek keresztül és elfelejtik a "hozzám" parancs jelentését? Nem a parancsot kell nekik újra megtanítani, hanem meg kell erõsíteni a saját vezetõi poziciódat, hogy ne kérdõjelezze meg a parancsodat! Nem azért nem jön vissza, mert nem tudja mit jelent a "hozzám", hanem azért, mert tudja, hogy megteheti veled szemben azt, hogy megtagadja a parancsodat.
nem, te biztos okosabb vagy, és jobban ismered õket.!!!! És fogalmad sincs, hogy mirõl , és mit irtam!!!!

A kutyusom nem végzi a dolgát (pisi, kaki) csak fent a lakásban. Ha leviszem sétálni semmi. Van erre megoldás?

Legjobb válasz: Mióta van nálad? Pelenkára volt-e szoktatva? Az is lehet, hogy kissé bizonytalan, félénk még az utcán, parkban, ha elég sokat vagytok lenn, esetleg társasága is van, biztos fog pisilni legalább, na arra nagyon rá kell dícsérni.

Mióta van nálad? Pelenkára volt-e szoktatva? Az is lehet, hogy kissé bizonytalan, félénk még az utcán, parkban, ha elég sokat vagytok lenn, esetleg társasága is van, biztos fog pisilni legalább, na arra nagyon rá kell dícsérni.
Mióta hordod le? Mennyit vagytok lent egy-egy alkalommal? Pelenka volt?
Kölyök még? Ha van pelenka akkor dobjátok ki. Egyébként marha egyszerû a kérdésre a válasz. Addig vagy lent vele, amíg legalább nem pisil. Akkor hatalmas dicséret. Ha két órán keresztül kell lenn lenni vele, akkor addig... Ha a lakásban ürít akkor szó nélkül fel kell takarítani. Ha leszidod maximum utólag el akarja majd tüntetni. Egy idõ után nyilván nem kellenek órák hogy elvégezze a dolgát. Mikor az enyém mikor kölyök volt, kb 3-4nap után pisilt/kakilt lent, kb 3-3, 5 órát voltam lent vele.
A kérdező hozzászólása: Igen kölyök 3 hónapos. Pelenkát én használok kb 1 hónapja. napi 2-3x1 óra kb. Félénknek igen félénk. Ugy viselkedik mint egy jól nevelt kutyus tõlem fél méter távolságba közlekedik. Akkor ha jól értelmezem az idõ a kulcs ???
Ja, hogy pelenkát használsz? Akkor így más, a kutya lehet soha nem lesz szobatiszta, ne is várd.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy normális gazdi, akinek van egy egészséges kutyája, nem használ pelenkát. Miért is? 10000-bõl 1 kutya aki rendesen rászokik a pelenka használatára, ami azt jelenti hogy soha nem végzi máshol a dolgát a lakásban; viszont kétlem hogy pont õ lenne az az egy. Na most egy átlag kutyánál a pelenka azt jelenti, hogy végezheti a dolgát a lakásban. Na most.. gondolj bele ha egyedül van és pelekára végzi a dolgát, nincs aki kicserélje - mert ha már egyszer rá végezte a dolgát, nem fog újra belemászni a közepébe -; mire haza érsz a lakásban jobb esetben húgy szag terjeng, rosszabban [email protected] is van. Plusz nem éppen higiénikus. ha meg váratlan vendég jön akkor egyenesen ciki a dolog. De ha te ezt elviseled akkor hajrá... A normális megoldás hogy szobatisztaságra neveled, ergó naponta két óránként leviszed. Ha kell akkor 2-3 órán keresztül lenn vagy vele. Amíg nem produkál valamit. Éjszaka is két óránként praktikus lenne levinni, de ha este késõn körül leviszitek reggel pedig - körül, akkor talán nem lesz gond. Valamint minden alvás, játék után, plusz kaja elõtt és kaja után(20-30perccel) is le kell vinni. Ezt az idõközöket idõvel lehet nyújtani. Majd olyan 5-6 hónapos kora körül már talán több órát is kibír, mikor már tudja szabályozni az ürítést. Ha a lakásban végzi a dolgát, mert egy ideig fogja, attól függetlenül hogy lent is végzi, akkor szépen fel kell takarítani, nem kell leszidni, mert utólag csak el fogja majd tüntetni a nyomait.. pisit, kakit. Az sem éppen pozitív dolog. Tulajdonképpen a választás a tiéd. Én tuti nem mosolyogva lépnék be egy lakásba, ahol állott húgy valamint [email protected] szag kering. :)
*este késõn 11-12 körül, reggel pedig 5-6 körül

A kutyusom nem akar a kutyazázban aludni. Hogyan szoktassam be?

Négy napja hoztuk haza. Eddig egy kosárban aludt. Kapott kutyaházat, de nem akar bemenni. Jutalomfalatért bemegy, de utána ki is jön.

Legjobb válasz: minek beszoktatni kutyaólba? ha beakar menni akkor bemegy.. mamámék kutyája is ritkán megy be az ólba,ha esik az esõ vagy a hó akkor,amúgy még éjszaka is az ajtó elõtt fekszik..

minek beszoktatni kutyaólba? ha beakar menni akkor bemegy.. mamámék kutyája is ritkán megy be az ólba, ha esik az esõ vagy a hó akkor, amúgy még éjszaka is az ajtó elõtt fekszik..
Csak tedd bele a kajáját és egy kényelmes pokrócot Amikor evett a tálját hagyd a háza elõtt. Amikor úgy gondolod hogy el kéne mennie aludni, akkor küld be és ne engedd ki, egészen addig amég meg nem érti. Csellel is rá lehet venni. Ha egy jutalomfalatértbe megy akkor álj elé ha ki akar jönni. Fontos hogy a testeddel mutasd meg neki, hogy ez egy feladat, és leginkább neki jó ha teljesíti
A kutya szereti szemmel tartani a kertkaput és a ház ajtaját. Lehetõleg olyan helyre kell tenni a kutyaházat, hogy erre lehetõsége nyíljon, különben nem fogja használni. Az ól ajtaja lehetõleg délre nézzen, de semmiképp ne é-szakra. Az ajtóra célszerû rongyfüggönyt akasztani.
Mennyi idõs? Ha még kölyök, akkor ne is tartsátok kint! De még ha felnõtt is, mivel most került hozzátok, legalább pár hétig jó lenne ha a lakásban lehetne, hogy megszokjon titeket, kötõdjön hozzátok.
A kutya alapból nem ül az óljában csak ha esik az esõ vagy nagyon hideg van. Kár próbálkoznod vele úgyis bemegy mikor szükséges.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Mennyi idõs és milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: 14 hetes beagle köszönöm sikerünlt, ma már bent aludt
Egy 14 hetes kölyöknek bent van a helye mellettetek - fél éves koráig. Ráértek utána kiszoktatni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!