Találatok a következő kifejezésre: A kutyusom hetes Labrador (2 db)

A 9 hetes sztaffi labrador keverék kutyusomnak lassan második napja megy a hasa. Mitõl lehet?

Reggelente (délelõtt) normális széklete van, estefelé viszont nagyon megy a hasa.. (fröcsög) iszik napkozben, eszik,játszik,szaladgál. Kicsit meleg a kis teste de nem tûnik letörtnek. Mi lehet a hasmenés oka? Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: figyelj, olyat mondok, ami talán kiveri nálad a biztosítékot.. nem tudom, hogy hallottál-e arról az új keletû dolog, hogy állatorvos? Nem valami boszorkányság, nem égetik meg ott se a gazdát, se a kutyát, de képzeld el, ezekre a kérdésekre választ kapsz... nem is értem, hogy ha két napja fosik szerencsétlen, miért a netre teszel fel kérdést, és miért nem az orvosi rendelõben ücsörögsz, várva a doki véleményét...

figyelj, olyat mondok, ami talán kiveri nálad a biztosítékot.. nem tudom, hogy hallottál-e arról az új keletû dolog, hogy állatorvos? Nem valami boszorkányság, nem égetik meg ott se a gazdát, se a kutyát, de képzeld el, ezekre a kérdésekre választ kapsz... nem is értem, hogy ha két napja fosik szerencsétlen, miért a netre teszel fel kérdést, és miért nem az orvosi rendelõben ücsörögsz, várva a doki véleményét...
a kérdezõ megkapta a válaszát...két részrõl is... szóval a kérdést kb lezártnak lehet tekinteni, mert ahogy elnéztem így is csak mi ketten írtunk hozzá. Oké, hogy kicsit élesebben válaszolok, de ennek is megvan az oka...kicsit kezd elegem lenni azokból, akik ha beteg a kutya, akkor rögtön a netre mennek fel kérdést kiírni...és ezeknek a (most akinek nem inge ne vegye magára) nemtörõdöm car gazdáknak van legtöbbször akkora mákjuk, hogy a kutyájuk mindent túlél, és ez még jobban megerõsíti õket abban a hitükben, hogy minek az orvos, hisz a buksi magától is meggyógyult...ha meg nem gyógyul meg hát üsse kõ, veszünk egy másikat... Az én kutyám soha nem volt beteges, két hete rosszul lett, az éjszaka közepén szaladtam vele az orvoshoz, és sajnos el kellett altatni... Ezek után, hogy én mindent megtettem az õ életéért és így is láttam szenvedni valahogy érzékenyebben reagálok az ilyen kérdésekre... A tapasztalatról meg annyit, hogy saját kutyáimat képeztem, egy iskolában is rengeteget voltam segéd, kutyakozmetikus vagyok, minden nap valami kutyás könyvet bújok, kutyás oldalakat olvasok, közeli kapcsolatot ápolok több állatorvossal is. most hirtelen ezek jutnak eszembe, azért hogy ezt leírjam nem fogok privátot küldeni.
Egyébként én legalább kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra. Ha gondolod, akár privátban, mert csak szétoffoljuk itt a kérdést. Tényleg érdekel, mert hátha tanulhatunk egymástól.
Elõször is te írtad azt, nem vagyok orvos, nem tudhatom. Nos, attól még tudhatom. Te feltételezel mindenféléket rólam, mikor a világon semmit nem tudsz, hogy mi vagy ki vagyok. A lényeg, hogy belém köthess. Másodszor, te vagy az, aki olyat adsz a számba, amit nem mondtam (írtam). Mert ha elkerülte volna a figyelmed, én sehol nem írtam le, hogy ne menjen orvoshoz. Harmadszor, azzal egyetértek, hogy nem a gyakorin vagy általában az interneten kell "kezelni" egy kutyát, vagy más állatot, vagy embert. De tanácsot kérni és tapasztalatot cserélni lehet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te se tudhatod, hogy én mennyire értek ezekhez a dolgokhoz, de ebbe inkább ne menjünk bele... aki rögtön azzal védekezik, hogy nem tudhatom mennyit ért hozzá, meg mennyi tapasztalata van, annak képzelem, hogy mennyi van... És igenis még mindig azt mondom, hogy nem normális, ha egy kölyök fosik, még ha csak hébe hóba is, mert ismétlem önmagam, az egy kölyök kutya... és ahelyett, hogy az otthoni megoldásra ösztönzik itt az emberek egymást, inkább azt kéne tudatosítani mindenkiben, hogy ha baja van a kutyának, akkor nem az internet elé ülök le olvasgatni, meg kérdéseket kiírni, hanem szépen fogom azt a szerencsétlent, és orvoshoz viszem...és ha már az orvos elmondta, hogy mi a helyzet, vagy nem írja ki feleslegesen a kérdést, vagy úgy teszi fel, hogy szerintetek is az lehet-e a baja... de minden kibebacott esetben orvoshoz kéne menni, mert az ilyen otthoni majd meggyógyul emberek miatt van annyi szerencsétlenül járt halott kutya... mert ha valamelyik kutyának komoly baja van, ott is a gazda fogja magát, és kiír egy kérdést gyakorira, aztán meg azzal védekezik, hogy de hát ez a gyakorikérdések.hu de figyelj, nem érdekel, hogy mit csinálsz a kutyáddal, de ha esetleg tényleg más baja van, mint a stressz ( mert a stresszre se lehet fogni, mert ugyan honnan tudhatnánk, hogy mióta van ott a kutya, meg nem valószínû, hogy ha a kutya stresszel, akkor egész nap minden oké, aztán meg este jöhet a hasmenés) Tömjed széntablettával, mert itt egy névtelen valaki azt tanácsolta, és még véletlenül se menjetek dokihoz...ugyan
Nem lehet, hogy nap közben feleszik valamit, amit nem kéne? Valami gyümölcsöt az udvarról, vagy szomszéd eteti?
Egyébként kutyának való probiotikum beszerzése kapcsán úgyis fog beszélni állatorvossal vagy asszisztenssel..
Nem kerülte el a figyelmemet, hogy babakutya, mint ahogy az sem, miszerint a széklete nem folyamatosan híg és nincs semmi más tünete. Írtam, hogy ha más tünet is kialakul vagy pl. lázas, azonnal vigye orvoshoz. Egyébként nem egy kölyköt neveltem fel, és volt hasonló, sõt rosszabb hasmenés is, frissen elhozott kutyusnál. Te meg azt nem tudhatod, hogy nem értek-e hozzá. Képzeld, attól még, hogy nem vagyok történetesen állatorvos, lehet idevágó képzettségem ÉS tapasztalatom is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tudom, hogy feltûnt-e, hogy 9 hetes kölyök. Ebben a korban akár ennyi hasmenésbe is belehalhat... illetve azon is átsiklottál 2-es, hogy fröcsögõset fosik a kutya....ez minden, csak nem normális.. Megehetett valamit, ami miatt ilyen a széklete, meg ezer baja lehet... tök jó, hogy ad a kutyának széntablettát, csak úgy hasra ütés szerûen, aztán meg meghal a kutya, mert valami más baja volt... igenis slattyogjon el a kérdezõ az orvoshoz, és ha a doki mondja azt, hogy széntabletta, akkor adja neki... de bírom az ilyen távgyógyászokat, aki elmond mindent, hogy mit tegyen, aztán meg ha meghal a kutya mosod kezeidet...mert nem vagy te orvos, honnan tudjad... Ha felnõtt kutyáról lenne szó megérteném, hogy széntablettát javasolsz, de most egy baba kutyáról van szó... kérdezõ, adj neki sok sok vizet, hogy ne száradjon ki, még akkor se, ha csak este megy a hasa... és menjetek el dokihoz, és ha õ mondja, hogy széntabletta, akkor adjál neki... otthon meg ne kísérletezgess, hogy mitõl múlik el... ha komolyabb baja van, akkor a baj okát meg megszüntetni, és nem a tüneteket... 1-es voltam, a nagyokos
A kérdező hozzászólása: Azért te nqgyotmondó, mert 2.ahogy irtam làttad olvastad.. A nap nagy részèben normális voltmind kettõ nap. Este 2 széklete volt ilyen hig.. Nyilvàn mert azt hittem mikor napközben üritett h mar elmult?! Tudom h van orvos, járunk is hozzá! De gondoltam meg tudom en is fogni a székletet valami kajával hiszen nem csak az én kutyámnak megy a hasa szerintem. Amugymeg gyakorikérdések az oldal neve..
Azt nem írtad, de hányni gondolom nem hányik. Ha mégis elkezdené, akkor mindenképpen állatorvos. (elõzõ voltam)
Kedves elsõ! Nekem az állatorvosunk mondta, hogy csak akkor kell hasmenéssel állatorvoshoz fordulni, amennyiben az konzervatív otthoni kezeléssel (széntabletta vagy Bolus, vagy kutyának való hasfogó készítmény - nem humán gyógyszer!-, probiotikum, diéta - fõtt natúr csiremell+rizs) NEM rendezõdik 2-3 nap alatt, illetve ha a kutyának a hasmenésen kívül más tünete is van pl. bágyadt, levert, lázas stb. Kérdezõ, mit adtál a kutyusnak hasfogóként? Ha semmit, akkor széntablettát, kutyának való probiotikumot és a megszokott kajájához egy kis fõtt rizs adását javasolnám elsõ sorban. Mióta van nálad a kutyus? Ha még csak most érkezett 8 hetes kora körül, akkor lehet a hasmenés az új környezettel, stresszel is összefüggésben - sok kölyök lesz hasmenéses picit, miután az új gazdijához kerül. Mit eszik? Azt, amit a tenyésztõjénél kapott? Ha nem, akkor a táplálékváltás lehet a fõ oka a hasmenésének. Figyelj rá pár napig, hogy mit eszik, ne kapjon potya falatokat sehonnan (egyszer egy kölyökkutyámat a szomszéd etetett titokban, mert "olyan aranyos", nem csoda, hogy folyton ment a hasa és orvoshoz járkáltunk, míg rá nem jöttem). Ha a kutyus amúgy jókedvû, élénk, szeme, orra tiszta, nem lázas (mérd meg, jó a humán hõmérõ is, végbélbe kell picit bedugni és addig a kutyust nyugton tartani), akkor próbáld meg egy-két napig a fenti módon kezelni. Ha nem javul vagy bármi más tünete lenne, akkor viszont állatorvostól kérj segítséget. Folyadék mindig legyen számára elérhetõ.
A kérdező hozzászólása: A kutyának el mùlt a hasmenése. 3. Este már szilárdabb volt neki.. Semmi baja nem volt a kutyának, valószinû a táp válltása, vagy fel evett valamit séta közben, vagy bele ivott a felmosos vödörbe, de ezekre mind jobban figyelek mostatntol. A kutya lakásban van tartva. Most megyek a napokban megint a kovi oltasara, akkor kivizsgaltatom alaposan! Köszönöm a segiteégeket azért :-D

A kutyusom 8 hetes Labrador és szeretném jóminőségű táppal etetni. Melyiket ajánlanák?

Legjobb válasz: A Pedigree semmiféle képpen sem jó, ahogy a chappi és a Friskies sem. Ajánlott tápok - Royal Canin - Eukanuba - Acana - Flatazor - Hills - Bosh stb. A legkiemelkedõbb mindenképpen a Royal Canin, érdemes 7-8 hónapos koráig azt adni neki, abban minden vitamin benne van, amire szüksége lehet. Mellette nem kell kiegészítõ vitaminokat kapnia. Úgyis te fogod kitapasztalni melyik táp a legjobb a kutyádnak, amitõl szép a szõre, a széklete is jó, nem híg, és nem ürít, többször egy evés után.

A Pedigree semmiféle képpen sem jó, ahogy a chappi és a Friskies sem. Ajánlott tápok - Royal Canin - Eukanuba - Acana - Flatazor - Hills - Bosh stb. A legkiemelkedõbb mindenképpen a Royal Canin, érdemes 7-8 hónapos koráig azt adni neki, abban minden vitamin benne van, amire szüksége lehet. Mellette nem kell kiegészítõ vitaminokat kapnia. Úgyis te fogod kitapasztalni melyik táp a legjobb a kutyádnak, amitõl szép a szõre, a széklete is jó, nem híg, és nem ürít, többször egy evés után.
Szerintem Royal Canin, Acana, Flatazor, Happy Dog, Vitakraft jók!
egyet érted az elottem elhangzottakkal...a royal canin, eukanuba... jo minosegu tápok igy cssak ajánlani tudom..!foleg az elso pár honapban jo a kutyát ezekkel etetni, majd kesobb fokozatossan átállni egy gyengebb kajara/persze nem muszaly/valaki csak ijennel eteti a kutyáit!!!minden féle képp az elos idokben ne az árat nézzd, hanem a minoséget...
mindenképpen kérdezz meg egy olyat aki jobban tudj nálam.(bocs).de szerintem a PEDIGREE
Én DaDo-val etetek és teljesen megvagyok elégedve a táppal. Gyönyörû a szõre tõle!!!!!!
Happy dog
jó az rc, de sztem egy prémiumtáp az összetevõknél nem gabonával kezdõdik, a fehérje is kicsit sok egy nagytestû kutyának, inkább josera kids, vagy happy dog.
Pedigreet meg ilyen szarokat ne adj neki.Olyat semmiképp se amit megtudsz venni élelmiszerboltban. Ha szereted prémium tápot adj neki, amellé nem kell vitamin, mert tele van.Én a Hill's-re, meg az Eukanubára esküszöm!!!!!
Mindenképpen royal cannint! (habár nem túl olcsó.....:/)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!